PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

WraGG 28.02.2016. 00:49

Citiraj:

Autor trouble (Post 2896526)
kamilica....

Djevojčica iz budućnosti :D

Samo to priznajem od SF serija: https://www.youtube.com/watch?v=oNGH5Omg4-8
:D

1v@n 28.02.2016. 01:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2896530)
Jebiga... slatke male curice postale crack whores koje su potonule dublje od svih brodova na kojima je plovijo ujak Albert.
Nekoliko godina kasnije, odlučilo da se malo financijski oporave i zakrpe bulju od dugova i kredita na budalama koje su tu kretensku seriju pušile u 80/90tima...

Nego, jel se u seriji vraća i Bob Faget?

Pogledao prvu :)

Što da kažem, slika sve govori :P
http://s26.postimg.org/t94uwr3yd/12345.jpg

Cijela originalna postava je tu u prvoj epizodi, osim Olsenica, ali njima pošalju otrovnu strelicu svi skupa. Možda i bacim pogled na još koju epizodu ako bude ovakvih scena :D

trouble 29.02.2016. 22:06

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2896534)
Samo to priznajem od SF serija: https://www.youtube.com/watch?v=oNGH5Omg4-8

To je speciijalno išlo u Bosni il kaj? Ne sječam se toga :D

TWD ok nastavak
11 22 63 mi je ok,definitivno će se nastaviti.

Ko gleda ACS imate u "videoteci" dokumentarac bez narratora o suđenju OJ-u sastavljen isključivo od snimaka iz medija...preporučam :)

WraGG 29.02.2016. 22:07

Citiraj:

Autor trouble (Post 2897389)
To je speciijalno išlo u Bosni il kaj? Ne sječam se toga

Kako ces se sjecati kad su ti jos pelene na guzici? :D

smirnoff 29.02.2016. 22:15

eh kad bi se neko sjetio i obnovio M*A*S*H*

legenda svih legendi :care:

Brko 29.02.2016. 22:21

MASH nije društveno prihvatljiv više. Zajednica afroamerikanaca bi poslala nekoliko milijuna prosvjednih nota jer su pripadnici njihove rase u MASHu i za vrijeme MASHa u pravom svijetu bili uglavnom pomoćnici kuharima, čistaći i nisu se mješali sa doktorima... tako da bi neki glumci bili u kadru možda 10 sekundi po epizodi.

Tako da MASH zaboravi.

Mattheous 29.02.2016. 23:00

Dobro primjećeno Druže. Krajem 90ih i početkom 21. stoljeća je postojala ideja da negativan prikaz crnaca na ekranu loše utječe na crnce u stvarnom životu. Oni bi postajali dileri i pljačkaši gledajući crnce dilere i pljačkaše na televiziji. Stoga je učinjen veliki pritisak na glavne televizijske kuće da se to promijeni (pa da se na taj način promijene i društvene patologije među crncima u stvarnom životu), zato je danas gotovo nemoguće vidjeti crnce na tv-u koji se bave kriminalom. Sad je situacija karikirana, sve češće se viđaju crnci programeri (npr. jedan od likova u Mr. Robotu*, koji ujedno i uzgaja travu) ili matematičari (lik u filmu Marsovac), a bijelci se suptilno predstavljaju ili kao low life ili kao bogati eksploatatori.

Ako je televizija pomogla da se smanji kriminal unutar i između rasa, onda se valjda sve isplatilo. Tu kauzalnost vjerojatno nitko nije ni provjeravao.

*Mr. Robot postaje čista karikatura kad kroz svoju navodnu antiideologiju podvaljuje čistu ideologiju. Od onih programera su svi neka manjina (spolna/vjerska/rasna/bolesnička), nije mi jasno kad su stigli naučiti programirati tako dobro? Gdje je bar jedan neckbeard haker? Serija je negledljiva.

trouble 29.02.2016. 23:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2897397)
MASH nije društveno prihvatljiv više. Zajednica afroamerikanaca bi poslala nekoliko milijuna prosvjednih nota jer su pripadnici njihove rase u MASHu i za vrijeme MASHa u pravom svijetu bili uglavnom pomoćnici kuharima, čistaći i nisu se mješali sa doktorima... tako da bi neki glumci bili u kadru možda 10 sekundi po epizodi.

Tako da MASH zaboravi.

Opala,observer blast,dobro uočeno. :goood:

Mada realno ko bi zamjenio Hawkeyea,Honeycutta,meltdown Burnsa,Trappera Mcintyrea,Hulahenicu..... teži fail bi bio remake samo zato jer je to kultna serija,meni jedna od najdražih izuzev zadnje 2 sezone kada ih je više psihoza počela hvatat nego humor.

Roberto 01.03.2016. 19:31

11.22.63.

Zadovoljan viđenim u prve dvije epizode.
jako dobra gluma, solidna radnja, i prije svega serija vizualno izgleda za desetku :)

croi1 01.03.2016. 20:00

11.22.63. - Jedna od boljih serija :)

Nadao sam se i pokojem povratku u sadašnjost da vidimo kakav utjecaj ima njegov odlazak i izmjena prošlosti, te nakon toga opet povratak u prošlost. Ali koliko vidim na imdb ništa od toga.

smirnoff 01.03.2016. 21:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2897397)

Tako da MASH zaboravi.

a jeste me sasjekli u korijenu...
ali MASH je prikaz korejskog rata početkom 50tih pa ako ćemo bit autentični onda ne možemo stavit crnca za generala...
danas, 70 god. kasnije ipak su crnci kulturno napredovali pa ih vidimo u ulozi ozbiljnih poslovnih ljudi (a neki ih štuju kao US precjedinka)...
meni je serija čista zabava, bilo sa ili bez crnaca. u stvari u početku serije bio je onaj crnac doktor, Bacač Đones...

11.23... jučer počeo, djeluje obečavajuće,

ali, nedavno sam završio Wayward Pine...:goood:

po nekim foršpanima bila je uspoređivana sa Twin Peaks pa reko da vidim modernu verziju Peaksa...
ali osim lokacije ni po čemu nema veze sa Twinsina...
meni nusporedivo bolje od Twinsa, iako ako idemo u detaljniju analizu ima nekih nelogičnosti i vjerojatnosti dosljednosti ispod 10 %...

vrijedi pogledati, za sad tek 1 sezona, završetak daje opciju nastavka no nebi reko da će ga biti...

geronimo_2 01.03.2016. 21:34

kolko ja kuzim bit ce 2. sezona.

http://www.tv.com/shows/wayward-pines/

smirnoff 01.03.2016. 21:36

a super onda, :goood:

al što je još važnije biće i slatkica Shannyn u postavi :care:

Mileni 01.03.2016. 21:48

Citiraj:

Autor croi1 (Post 2897751)

Nadao sam se i pokojem povratku u sadašnjost da vidimo kakav utjecaj ima njegov odlazak i izmjena prošlosti, te nakon toga opet povratak u prošlost. Ali koliko vidim na imdb ništa od toga.

Ne moze se vratiti. Tj. moze, ali se onda sve sto je napravio u proslosti 'resetira'. Ukratko, ako zeli promjeniti proslost, i ako zeli da tako ostane, nema povratka u buducnost. Objasnjeno jos u prvom nastavku :)

ti.le 02.03.2016. 07:58

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2897828)

Ne moze se vratiti. Tj. moze, ali se onda sve sto je napravio u proslosti 'resetira'. Ukratko, ako zeli promjeniti proslost, i ako zeli da tako ostane, nema povratka u buducnost. Objasnjeno jos u prvom nastavku :)

Ako sam ja dobro shvatio, može se vratiti u budućnost, i zadržavaju se sve promjene, a reset se dešava ako opet ode u prošlost...

WraGG 02.03.2016. 08:27

Citiraj:

Autor ti.le (Post 2897926)

Ako sam ja dobro shvatio, može se vratiti u budućnost, i zadržavaju se sve promjene, a reset se dešava ako opet ode u prošlost...

Mislim da je ipak ovako kako je Mileni rekao

ti.le 02.03.2016. 11:09

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2897931)

Mislim da je ipak ovako kako je Mileni rekao

NIje, jer ti u samoj prvoj epizodi ode u proslost, izrezbari nesto na onom drvetu vani i kad se vrati u buducnost to je tamo, znaci ne resetira se samim povratkom u buducnost

Mileni 02.03.2016. 12:32

Citiraj:

Autor ti.le (Post 2897987)

NIje, jer ti u samoj prvoj epizodi ode u proslost, izrezbari nesto na onom drvetu vani i kad se vrati u buducnost to je tamo, znaci ne resetira se samim povratkom u buducnost

Moze biti da si u pravu. No onda opet dolazimo na isto. Ako se vrati u buducnost da provjeri sta se promjenilo, onda se opet mora vratiti u proslost da bi sprijecio atentat. I onda sve iznova :)

adaksinjo 02.03.2016. 12:52

prije svega ne vraca se u buducnost, nego u sadasnjost :lol2: iako logicno da dok je u proslosti to znaci da ide u buducnost. generalno gledano, vraca se u svoju sadasnjost :D

drugo, sto god promijeni u proslosti, jednostavno se vrati u sadasnjost i vidi jel uspio ili ne. ne mora drugi put u proslost ako je od prve sve uspio.

ako onaj stari koji mu je otkrio portal nije uspio iz bezbroj pokusaja, tesko da ce i nas junak uspjeti. kako i bi kad si je nasao ovakvog seprtlju za partnera :D

nije dugo u ovoj temi bilo ovoliko spojlera, znaci da nesto u seriji valja :D

1v@n 02.03.2016. 13:25

J.J. Abrams je ipak u pitanju :)

Jako me podsjeća na Lost, moglo bi biti brdo skrivenih stvari u seriji koje nismo ni primijetili još.

Gabre 02.03.2016. 18:26

kako da ja pisem u tom Spoiler kvadraticu?

jesam corav ili ne vidim tu opciju?

panda505 02.03.2016. 18:32

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2898175)

trouble 02.03.2016. 19:40

spoiler ballistic?

Wayward je super serija,Twin Peaks nisam gledao....

11 22 63 mi je zasad super

Shameless standardno dobar....

Od ostalog ACS i Vikings....

And i'm covered :D

Gabre 02.03.2016. 19:53

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2898178)

e hvala!

nego

meni je ova serija malo blesava, znaci ima mogucnost se vracati u sadasnjost i kad se vrati, opet se vrati u prvotno stanje, sve sto sjebe, moze ponoviti. ali to uopce ne koristi, a da ne kazem kako bi bilo zanimlivo vidjeti taj utjecaj u samoj seriji
meni je serija ko losa verzija serije "back to the future" kad bi postojala. moram pogledati trecu epizodu, ali za sada je dosadna za popizdit

flyer1 02.03.2016. 19:56

wayward je dobar do trenutka dok

se ne sazna za vremenski odmak

, otad se strmoglavi u genericku amerikanstinu koju ne uspjeva izvadit ni

narativni loop

u zadnjih par minuta.

s twin peaksom bas i nema neke osobite slicnosti. blize je xfilesima, nego lynchu imho :)

Gabre 02.03.2016. 20:07

ma meni je wayward pines totalna znanstvena fantastika i nema logicnosti NIKAKVE.

Pomo 02.03.2016. 20:09

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2898175)

Ćorav si.
Uskličnik pored Bartove glave kad ideš na napredno za reply.

trouble 02.03.2016. 20:20

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2898230)
ma meni je wayward pines totalna znanstvena fantastika i nema logicnosti NIKAKVE.

Pa i je :D

flyer1 02.03.2016. 20:20

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2898230)

pa je, od trenutka u spoiler tagu iznad, sigurno je.

ma meni se ne svida taj playin safe razvoj scenarija, u seriji je bilo hrpa mogucnosti da se serija napravi vise hardcore, nesto ko wicker man...ali eto, dobili smo jos jedan proizvod koji fabularno vise polaze na posljedice nego uzroke.

btw. taj je 'problem' jos eksplicitnije prisutan u 'colony', barem zasad. i oko nje mi malo splasnjava entuzijazam kako odmice :D
steta, jer uvod je bio skoro half-lifeovski :D

Gabre 02.03.2016. 20:57

Ma te serije ono uvedu opasno zanimljivu pricu, od cega je sve poslo, i onda trkeljaju po nekim totalno nebitnim stvarima za pricu niti se doticu izvorno ono o cemu se zapravo radi.
Iskreno bezveze, colony mi se ne da gledat vec nakon 3 epizode.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29.