![]() |
|
Nemoras, ako imas ukljucen auto hold, cim stanes ce ti se automatski aktivirati rucna i kad trebas krenuti cim stisnes gas, ce se ugasiti rucna i krenut ces....:)
|
Citiraj:
Tu je pak proces da prvo treba stisnuti P na onda stisnuti nogom parkirnu i onda ugasiti auto. Prema manualu, čak i na ravnom. |
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk |
hmm zanimljivo, sad vise nisam siguran 100% ali mi se cini da u mojem slucaju, ne rade stop svjetla, provjerim pa napisem...
|
Ako ugasim auto i mjenjač nije u P, odmah mi počne zvoniti i na ekranu napiše da ga prebacim u P.
|
Citiraj:
Ako stojiš na uzbrdici i ne gasiš auto: 1. Držiš kočnicu 10-15 sekundi i auto je u D i to je to, kreneš. 2. Prebaciš u N, upališ ručnu. 3. Prebaciš u P, sve odradi sam. Nemam auto hold, tako da su ove 3 opcije za mene moguće jedine. |
Citiraj:
Kad si na ravnom, izbaci u N i pusti kocnicu... No, prevarit ce te i to 'ravno', jer nece uvijek biti potpuno ravno, pa ces lagano krenut nazad ili naprijed... Stani na kocnicu i zdravo... Ne uzbudjuj se previse oko toga, nije da si im maglenke upalio... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pogotovo dok se ne navikneš na automatik. Eventualno kasnije kad si siguran šta se kako ponaša možeš koristiti N ili P za odmorit nogu od stiskanja papučica :D Bolje da se skoncentriraš da ne pritisneš kvačilo u vožnji |
Mozda najbitniji savjet u vezi automatika - lijeva noga stoji negdje sa lijeve strane i odmara... Nedotibog stiskat kocnicu sa lijevom nogom jer ces se ukopat u mjestu, nemas osjecaj za kocnicu na lijevoj nozi... :D To pusti rally vozacima, oni tako voze... :D
|
Nema gorega kad na automatiku naglo stisneš kvačilo ccc..
|
Citiraj:
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ako i imaju tu u autu, masa ljudi ni ne zna da to postoji :D Citiraj:
|
Citiraj:
Prvi dodir sa automatikom je bio BMW 650i... :D Srecom po parkingu... Frend mi objasnjavao kako da vozim automatika i dok je on stigao spomenuti da lijevu nogu drzim sa strane i nista sa njom ne radim..... sta cu ja nego lijevom nogom zakocit... Ukopali smo se istog trena, samo me ruzno pogledao i rekao da to vise ne radim... :roller: |
Citiraj:
|
To mi je najbolji dio auta na struju, rafinirano parkiranje i start/stop više nije problem :D
|
da, zajedno sa EMF zračenjem u rangu mikrovalne. :D
|
Ekški je puno gore. Mikrovalka dere na 2.4GHz što se lako izolira. EV emitira niskofrekventno EM zračenje koje je jako skupo i teško izolirati a magnetska komponenta tog polja raste s pritiskom pedale gasa ;)
|
moja žena primjerice ima ogromne glavobolje kad se vozi el vozilom.
A nije ni kužila, dok nismo ušli u EV -> ICE -> EV. I stoga kod nas EV nope nope. Kod hibrida joj ne smeta, primjerice, valjda premala baterija/snaga. |
Citiraj:
Ima i onaj isječak gdje Anđa sjedne u SUV i vidiš samo vršak glave, ali ne bi našao taj isječak da ga slikaš :beer: Citiraj:
Citiraj:
|
Mislim da je ovoj forumskoj populaciji jasno, da danasnji (ajmo reci sve novije od 10 godina) auti imaju hrpetinu opreme i asistenata, koji od OEM-a do OEM-a malo drukcije apliciraju te asistente :)
Treba si uzeti malo vremena, actually procitati manual i na nekoj sigurnoj lokaciji isprobati kako zapravo sve funkcionira. moj radi auto-hold cim stanem i drzi ga do sudnjeg dana. s obzirom da imam decoupled kocnice, onda ni nemora vuci rucnu nakon X minuta, jer nema naprezanja hidr. sustava kao kod nekih realizacija. Stavi rucnu cim ugasim auto i automatski prebaci (automatik) u P. Al opet, samo po pitanju kocnica / auto-holda milijun varijacija, a jos do sveg ostalog... |
Citiraj:
Nemogu vjerovati da se tako kuzi kod nekih ljudi. Da li se netko bavio malo tom tematikom? |
Citiraj:
Ali da, plan je i kao vozač doći na godišnji negdje druge godine. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
inače, auto hold kod mene je aktivan max 10 minuta (po uputama, nisam mjerio :D ), tada ga gasi i aktivira ručnu, isto se dogodi ako se otvore vrata dok je auto hold aktivan |
Citiraj:
|
Vraćam se do auta na parking, kad ispred mene ovaj ljepotan
https://i.postimg.cc/xJz4TnMx/IMG-0284.png https://i.postimg.cc/BPCNX66g/IMG-0285.jpg https://i.postimg.cc/BP3MSDqb/IMG-0286.jpg |
Za sve jugonostalgičare - New Yugo
https://www.carmagazine.co.uk/car-ne...ures/new-yugo/ |
Citiraj:
Ajde razapnite me. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |
|