![]() |
Nije ova gigabytica uopće loš izbor za te novce, dapače super je, cooler je poprilično dobar, cijena je dobra... Jedino što bi ja nešto na Navi arhitekturi za te novce (plafon)
|
Citiraj:
Hvala, bacim oko |
Vidim dosle su ove grafičke 5700 po shopovima i krecu se od 3000kn a bome vegi nije niti malo pala cijena
|
Citiraj:
vegu naruci iz vana |
Pozdrav ekipa, evo da postavim i ja jedno prožvakano pitanje.
Koju ATI grafu kupiti. Gledam za RX580 ali vidim ima i puno modela i cijene su ajme šarolike. Od 1100 do 2000+kn za nove, polovne od cca 600/700kn. Ima li kakva preporuka na što paziti i što gledati jer kako vidim neke imaju problema i dali će izlaziti nešto novo u tom rangu? Do sad sam imao 1050ti tako da sad tražim nešto malo jače a glavni razlog zamjene jer monitor zato bi baš tia Ati. Hvala. |
zasto AMD (ATI) zbog monitora ne kuzim?
ako ides na novu grafu baci oko na cjene u DE jer tam npr. dobijes vegu56 za cjenu sto ovdje dobijes 590tku. neznam koliko ces dobit obzirom na ostatak konfe. to nek ti znalci pisu. |
Citiraj:
|
Pa radi Gsync na Freesync monitorima.
|
Može preporuka BestBuy grafičke za Ryzen 5 1600? Cca. 1.300kn
Preporučena mi je MSI RX570 8GB Armor OC, ima li što bolje? |
Gledaj si bolje rx 580, jača je. Nađe ih se na njuškalu bez problema za 1000 kn sa jamstvom.
|
Citiraj:
Zašto je ova XFX onda ovako jeftina? https://www.centro.hr/xfx-radeon-rx5...m_medium=click Je da ima 4GB ali isto je velika razlika u cijeni cca 400kn. |
freesync radi i na nvidia grafama od nedavno. napiso je kolega gore. jedino ako si pod win7, sto koliko vidim nisi, si limitiran.
|
I ne može na nvidiji ako freesync ide preko hdmi (ja npr. imam tu situaciju)
|
Citiraj:
|
E hebiga to nisan zna, ja san preko DP kabela znaci bzvz proda grafu :)
To su nešto ubacili u Nvidia drivere kada podržava jer na monitoru nisan moga upalit FreeSync? Hebiga sad več san odlučia da iden na RX580 sad samo treba vidit koji brend i vidit dali se isplati ić na 8gb ili je dovoljno 4gb :) edit: cro_ryder: aaaa... to ima logike, mislija san da je neka greška. |
8gb definitivno
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
8gb, imao sam 580 4gb, skoro uvijek je bila puna memorija
|
|
Narucio xfx 580 8gb xxx verzija pa sta bude.
Nadam se da nece za misec dana izac novi jaci ati po istoj cijeni :) Sent from my MI 8 SE using Tapatalk |
Tablica snage grafulja ovisno o rezoluciji i željenom frejmrejtu ...
Neloše za one koje nisu u toku da pohvataju situaciju. |
Imam jedan problem sa driverima, uzeo sam nedavno Asus Strix Vega56, instalirao sam najnovije drivere ali nigdje nemam ReLive niti mi ga nudi za isntall, probao sam i sa starijom verzijom drivera i nista, citam na netu da nakon instalacije drivera treba biti ponudjeno da se instalira ii ReLive ali ja taj korak nemam, također ReLive uopće ne psotoji u AMD Control Panelu... neko imao sličan problem? Nekakav fix? Tnx.
|
meni to uredno radi/nudi namjestit samo meni to netreba.
gje si skinul drivere. da nije opet neki light driver kdoz gofno od win10 pa da te zato prca? |
Ma direkt sa amd stranice ne koristim ja ta gofna za skidanje drivera
|
nije mi jasno onda. zar nemas u AMD settings ReLive tab? ja kad na njega kliknem me pita ako ocu instalirat to cudo.
|
noupe klik u tome i jeste problem uopće ne postoji... guglao sam i vidim da hrpa ljudi ima isti problem ali nigdje rješenja...
|
Bok ekipa, moze preporuka 5700xt, koji modeli su trenutno najbolji omjer kvalitete/performansi/cijene?
|
Sapphire Pulse.
|
Uspio sam riješiti pa da napišem kako u slučaju da neko drugi ima istih problema:
1. Skinut zadnji driver sa AMD stranice 2. pokrenuti PC u Safe Mode i sa DDU pobrisati stare drivere 3. isključiti interent (dali ćete ugasiti modem, iskopčati ethernet kabel ili nešto treće, bitno je da računalo nema prostup internetu) i resetirati PC te bootati u normal mode 4. instalirati driver nakon toga se ReLive pojavio u Raden Settings, očito je Windows sam bez ikakvih obavjesti skidao (iako je isključen auto download u opcijama) neke basic drivere koji su se kosili sa ovim AMD-ovim i rezultiralo je time da ReLive nije dostupan (kako i zašto ne znam). Uglavnom sada radi :D |
Inace meni standardna procedura zadnjih neznam koliko godina u biti od kad sam presa na win10 on zna povuc drajver razhebat sve,takoder izbrisat folder amd iz user i program files nakon ddu .
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
zato ljepo koristit sledgehammer (+WUMGR) i pokazat midl finger redmondu.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |