PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Master_Hrc 24.04.2025. 12:11

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3801010)
Eh...meni osiguranje kreće od 15.09. a tehnički u prosincu (svake 2g)

E da...u Njemačkoj :D

Ja 3 godine nemam tehnicki, beat that :P

E da....u Austriji :D

Ivo_Strojnica 24.04.2025. 14:07

ja imam tehnički kad ja to želim, ha!

E da....s biciklom. :D

calypso 24.04.2025. 14:11

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3801055)

Danas na putu do ureda nije bas bilo biciklista... Mozda jedan dostavljac... Tamo oko 10, po Marticevoj... :rtfm:

:D

Ivo_Strojnica 24.04.2025. 14:12

ostali su na tehničkom, barba :D

Master_Hrc 24.04.2025. 14:13

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3801055)

Ok, you win :D

Ivo_Strojnica 24.04.2025. 14:50

sad idem plakati u kutu :D

calypso 24.04.2025. 15:08

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3801057)
ostali su na tehničkom, barba :D

Moj bicikl ne bi proso tehnicki, nema sanse... 25 godina staro cudo, malo skracen lanac, par stvari zamijenjeno tokom godina i to je to... Vise ga kosta ukrast nego sto je vrijedan... :D

Da ostanem na temi...

Ove godine nema WRCa, vec ce se odrzati ERC (European Rally Championship) tamo od 3 do 5.10.2025...

zkljaja 24.04.2025. 15:49

Išao sam na prvi WRC u Zagorju iz nocne direkt s frendom, našli nekakav zavoj gdje se vidi prilaz mostiću, pa auti dolaze u S zavoj nekon kratkog uspona. Moram priznat da je bilo prilično dosadno i da ne vidim odakle hype osim radi imena WRC. Nekoliko WRC auta s OK zvukom, nakon toga niže klase koje zvuće kao Twingo Sport i gg BB. Ubiše ih regulacije kao i F1...

calypso 24.04.2025. 15:55

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3801092)
Išao sam na prvi WRC u Zagorju iz nocne direkt s frendom, našli nekakav zavoj gdje se vidi prilaz mostiću, pa auti dolaze u S zavoj nekon kratkog uspona. Moram priznat da je bilo prilično dosadno i da ne vidim odakle hype osim radi imena WRC. Nekoliko WRC auta s OK zvukom, nakon toga niže klase koje zvuće kao Twingo Sport i gg BB. Ubiše ih regulacije kao i F1...

Moram priznati da tako i meni, nije bas neki urnebes bio kako sam ocekivao... Mozda sam previse ocekivao, ko ce ti ga znat...

Ja sam bio u organizaciji WRCa u IT odjelu pa sam imao pristup svugdje gdje sam htio ici... Bio sam u Ravnoj gori, tamo je bilo fora sa klincima to gledat, iako sta imam gledat 200m staze i auto koji prozuji... A drugi put sam bio u Novigradu na Dobri u onoj tvrdjavi jer je tamo Toyota imala svoj neki team building, a mi smo postavljali Starlink... E tamo je bilo fora na tom zavoju, ponajvise jer u jutarnjim satima nije bilo zive duse pa sam bio direkt pored staze... :D Ali brat bratu, doci tamo u 4 ujutro da bi to sve postavili i onda provesti cijeli dan, ne bih si to vise priustio... I jos smo bili u Kumrovcu, postavljali video-zid pa se tamo smjestili na vrhu neke livade nakon onog zavoja gdje je VIP zona, tamo je isto bilo fora... Ostalo je bilo fora po fan-zoni zujat i gledat aute izbliza...

Opcenito mi WRC malo bzvz, ponajvise jer ima samo tri proizvodjaca - Hyundai, Toyota i Ford, i... Stvarno je malo dosadno... Mozda ERC bude zanimljiviji ako bude vise proizvodjaca...

xlr 24.04.2025. 16:24

Jedan mjesec sam bio platio WRC preplatu kao gledat cu ja to, kad nema F1 na kalendaru pa da ubijem vrijeme... Jbt cijeli vikend gledas apsolutno u nista od 8 do 20h. Coverage kamerama je tezak, imaju x kamera duz staze i onboarde. Helic tu i tamo nesto snima. Na kraju sam svejedno gledao sazetke jer nakon 10 onboarda imas filing da vec sat vremena gledas reprize.

Takav je sport, jednostavno nema tu neke prevelike akcije osim nabiranja sekundi i minuta prednosti. Siguran sam da dok sjedis uz stazu tih 10ak drive by-eva vise vrijedi od mjesecne preplate :)

Wolverine 24.04.2025. 17:44

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3801013)
Ja 3 godine nemam tehnicki, beat that :P

E da....u Austriji :D

Kaj je to tehnicki? :D
Kanada

Cuky 24.04.2025. 19:52

Meni je wrc super. I po cijeli dan bih mogao gledat dazn rally tv.

Bio sam do sad na svakom odrzanom kod nas, planiram i nastavit.

Prosle godine je bilo predobro u novigradu na dobri. Stvar je samo sto treba potrefit dobru poziciju i pokusat do tamo doc s autom (u kojem je klopa, cuga, rostilj, itd, itd). Onda je fino sport i zabava 🙂

1v@n 24.04.2025. 22:03

Ljudi dragi, imate live prijenose svega ovdje
https://m.youtube.com/channel/UC4mtVD86KGMRKcytIhIiKwA

Tu je kalendar
https://www.msv.com/calendar

Daleko zanimljivije utrkivanje od većine razvikanih. Svaki vikend se nešto događa.

Ne znam jel treba VPN za gledanje ili ne, ali probajte.

Hamm 24.04.2025. 22:10

Eto ga. Suvag in the house.

IMG-5270 IMG-5273 IMG-5272 IMG-5271 IMG-5274 IMG-5275 IMG-5276 IMG-5277 IMG-5279

John Creasy 24.04.2025. 22:20

čestitam.. i kako je sjediti kao gospodin u autu iznad svih? :D

Hamm 24.04.2025. 22:32

Grozno. Uzasan filing ne znam kako se tako netko moze voziti. Ne serem fakat ne pase.

calypso 24.04.2025. 22:51

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3801139)
Prosle godine je bilo predobro u novigradu na dobri. Stvar je samo sto treba potrefit dobru poziciju i pokusat do tamo doc s autom (u kojem je klopa, cuga, rostilj, itd, itd). Onda je fino sport i zabava 🙂

Zapravo, sad kad se malo sjetim, tocno to... U Kumrovcu kad smo bili, dosli smo u 4 ujutro, smrzavali se ko p****, nemos se zagrijat nikako... Al ono sto se sjecam je da se ekipica pocela sakupljati vec oko 6i30 i zauzimati pozicije na livadi pored... Totalno me nasmijalo kada sam vidio da u 7 ujutro idu neki tata, mama, i dvije curice od valjda 7 i 3 godine, a mala u ruci nosi tutu (kahlicu)... Onda sam shvatio poantu relija... :D Uglavnom, tokom dana je ekipa zarostiljala na jedno 5-6 mjesta na toj livadi... :D

Izgleda da rally nije uopce tolko do auta, kolko do druzenja... A ti auti koji prolete, to je kao neka usputna zabava jer ipak se nema priliku vidjeti takve aute bas svaki dan...

Nekidan sam prosao po uzbrdici u Novigradu na Dobri prema tvrdjavi gore na brdu gdje sam bio stacioniran prosle godine, bas stazom kuda sam gledao te relijase... Ja vozim 50-60 i meni to prebrzo, oni su tamo letili 150 valjda... Imam tu par videa ako netko zeli pogledati...

https://www.dropbox.com/scl/fi/99wbq...hqigug8yl&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/0t2t3...uu0gcu9hv&dl=0

https://www.dropbox.com/scl/fi/6edd1...dvkukpcyx&dl=0

listerstorm 24.04.2025. 23:52

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801154)

IMG-5270 IMG-5273 IMG-5272 IMG-5271 IMG-5274 IMG-5275 IMG-5276 IMG-5277 IMG-5279

Fino izgleda, a mazda ima fine materijale i izradu unutra. :)

Kad ga budeš prodavao bude sigurno bolja cijena nego limuzina...

medo 25.04.2025. 07:18

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801156)
Grozno. Uzasan filing ne znam kako se tako netko moze voziti. Ne serem fakat ne pase.

Prođiraj se malo po zavojima na otvorenoj cesti pa češ se još više oduševiti :D

Ivo_Strojnica 25.04.2025. 07:31

isuse, koje ružno auto. nije ni čudo da se gospodinu kao što ste vi, vrsnog ukusa, ne dopada. :D

WraGG 25.04.2025. 07:44

Meni to super izgleda Hamdija. Moras se malo naviknuti na poziciju sjedenja i osjecaj u voznji, ali kad se jednom naviknes onda nema nazad. Znas i sam da sam ja pozalio :D

GreenLife 25.04.2025. 07:47

Shvaćam da većina ljudi "zbog boljeg pregleda" i lakšeg ulaska u auto uzimaju SUV...ali ta pozicija i sama veličina auta meni nikako ne paše.
Gledao sam Cupra Atecu, i koliko mi se god sviđa na prvi pogled - poslije me uhvati taj kick oko SUVa i odustanem od pomisli da ju uzmem.

Sve mi se čini da će sljedeći auto biti karavan, i to Superb :)

A tebi @Hamm čestitam i puno sretnih kilometara želim :chears:

tomek@vz 25.04.2025. 07:55

Lijep primjerak. Puno sretnih km :chears:

Master_Hrc 25.04.2025. 08:45

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801154)

....

Bravo Hamdija, svaka cast, ajde i od tebe coveka sa ukusom, napokon. :D :D
Zvat cu te sljedeci put na kavu kad budem u onom shopping centru kod rotora, nece me bit sram kad dodjes sa ovom pilom za razliku od one ocerupane kokosi. :lol2::lol2:
Zvao bih te i prosli vikend ali reko moram se onda opravdavati :D:D

Btw boja mi je super slicna mojoj...

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3801119)
Kaj je to tehnicki? :D
Kanada

Ok, oduzimam Ivi pobjedu :D

RaneZ 25.04.2025. 10:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801156)

Naviknes se brzo i onda nema nazad. Zato imam zadnje trzajeve (onaj komadic mladosti u meni se ne predaje) sa ovim spustenim cestovnjacima, sljedece je suvag :chears:

Ja nikad nisam shvacao kravane...Ko da je netko samo po horiznotali razvuko. Em su mi ruzni (da, bas svi - i RS6 recimo) jer lice na gliiiiiiste em prostora ima ko i omanjem suvu vjerojatno... nhf :fiju:

zkljaja 25.04.2025. 10:08

Kak može jedan Tiguan izgledat bolje nego Passat karavan? Nema ćanse

Ivo_Strojnica 25.04.2025. 10:16

meni može bez problema, Passat karavan je meni baš ružan komad auta.
no ne može bolje izgledati od ovog karavana:
https://www.topgear.com/car-news/mod...shooting-brake

Super mi je koliko različitih ukusa.

Hamm 25.04.2025. 10:26

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3801164)
Fino izgleda, a mazda ima fine materijale i izradu unutra. :)

Kad ga budeš prodavao bude sigurno bolja cijena nego limuzina...

Je auto je kaj se tice izrade i kvalitete fakat super. Koplje iznad octavije 3,5.

Auto ce biti kod nas duuugi niz godina.

Citiraj:

Autor medo (Post 3801172)
Prođiraj se malo po zavojima na otvorenoj cesti pa češ se još više oduševiti :D

Vjerujem. :)

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3801175)
isuse, koje ružno auto. nije ni čudo da se gospodinu kao što ste vi, vrsnog ukusa, ne dopada. :D

RuznO autO :D

Lijepi je ali je filing suv voznje los. Kao sto rekoh super za zene. :D

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3801176)
Meni to super izgleda Hamdija. Moras se malo naviknuti na poziciju sjedenja i osjecaj u voznji, ali kad se jednom naviknes onda nema nazad. Znas i sam da sam ja pozalio :D

Taj auto ce 99% vremena voziti zena. Kad cemo ici na put opet idemo sa skodom zbog gepeka tak da opet ja vozim.

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3801177)

Sve mi se čini da će sljedeći auto biti karavan, i to Superb :)

A tebi @Hamm čestitam i puno sretnih kilometara želim :chears:

Sljedeci auto ili opet karavan ili pickup ovisi. U medjuvremenu kuka i prikolica za octaviju. :D

Hvala :)

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3801179)
Lijep primjerak. Puno sretnih km :chears:

Je, steta kaj nije črljeni ali ok. Lijepi je svakak.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3801190)
Bravo Hamdija, svaka cast, ajde i od tebe coveka sa ukusom, napokon. :D :D
Zvat cu te sljedeci put na kavu kad budem u onom shopping centru kod rotora, nece me bit sram kad dodjes sa ovom pilom za razliku od one ocerupane kokosi. :lol2::lol2:
Zvao bih te i prosli vikend ali reko moram se onda opravdavati :D:D

Btw boja mi je super slicna mojoj...

Joooj pederu jedan ne bi ti meni zvao jer znas da bi morao pivo platiti. To ti najteze pada. :D

Ivo_Strojnica 25.04.2025. 10:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801234)
RuznO autO :D

Zna sam da ćeš skužiti :D

Master_Hrc 25.04.2025. 10:40

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3801234)
......

Joooj pederu jedan ne bi ti meni zvao jer znas da bi morao pivo platiti. To ti najteze pada. :D

Hahah, to je najmanji problem, veci mi je problem sljedeci dan hendlat djecu mamuran, bio samo par puta u toj situaciji fala bogu :D

Sto se tice passat karavana, ni u jednoj izvedbi taj auto nemoze ljepo izgledati. Odvratno, ruzno, neugledno, konzervativno govno, mislim da cak i multipla izgleda primamljivije. :D
Ali da ne ispadnem da pljujem samo po svabama evo jedan karavan dapile iz istog koncerna koji na nesto lici :D
https://www.autoevolution.com/news/2...hp-140726.html

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:11.