![]() |
|
Prosječnog korisnika ne zanima jel DSG automatik ili nije, ali ga zanima zašto se češće kvari od ZF-a ili AISIN-a.
Za GM 6T40 servis je potrebno 8 litara ulja DEXRON-VI (Liqui Moly Top Tec ATF 1800) 92 eura i 25 eura filter ako ga baš hoćeš mijenjat. |
Citiraj:
|
Citiraj:
I Audi Q7 isto ima Zf8 mijenjač |
Hrpa Audija ima ZF, referirao sam se samo na VW...
|
Citiraj:
A i drugi Opel servisi kad ih nazovem razgovaraju sa upitnikom iznad glave. Valjda nema sluzbenog Opel service manuala za izmjenu ulja, pa su u nedoumici :D Kod Maslica mi se svidilo da je odmah kada sam rekao koji je auto frajer zna koja je getriba na njemu i sta sve treba za izmjenu ulja, daje onako osjecaj povjerenja. Budem vidio kome jos otici da mi jos ne izhebu getribu |
Citiraj:
Multitronic - CVT Tiptronic - Automatski mjenjac S-Tronic - DSG |
Citiraj:
Ja sam našao na ovom videu da je interval 100k milja. Meho mi veli da najbolje niš ne dirat nego ispustit ulje i istu količinu nadolijat. Kod mene je bilo 4 litre. I da će mo na idućoj izmjeni ulja opet ispustit ulje iz getribe i nalijat koliko je iscurilo. Nakon toga kaže da sam miran idućih 100k km. |
Društvo, tražim gume 215/50/17.. E sad, naletio sam na Uniroyal Rainsport 5.. Kolko, čujem, to bi trebale bit jako dobre gume na suhoJ i mokroj cesti.. Ak ima ko od vas te gume, pa ak možete napisat dojmove?
Tnx |
|
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Uni...ainSport-5.htm pogledaj ovdje šta se nudi po testu.. sutra idem naručit gume, mislio sam conti sport contact 7 opet jer za gumu nemam zamjerke, ali probat ću pirelli pz5 https://youtu.be/era-H-bVbHo?t=852 |
Na suhom se nije proslavila.
Relatively poor performance in the dry with extended dry braking and heavy understeer in dry handling. Al zato briljira na mokroj podlozi..Hmmm.. |
i onda overall odnese pobjedu najbolje ljetne gume :D.. kažu pirelli kida sa zimskima i allseason isto
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...s-For-2025.htm |
Ne znam kaj bi rekel. Ili ipak odriješit kesu i uzet Michelin PS5 tj ići na sigurno.
Inače sam uvijek Conti PC kupovao, al vrijeme je da nekaj drugo probam, pa onda bolje neg lošije:D |
Citiraj:
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tes...t-Shootout.htm Vozim ih par tjedana i nemam zamjerke. |
Svaka nova guma je super. Pitanje je kakva će biti nakon dvije godine. :)
|
Jeli nekad netko mjenjao središnje (na zadnjoj šajbi) štop svjetlo na autu?
Konkretno trebam zamjeniti tu pločicu na audi a4 b8.5 jer je jedna ledica krepala i ružno izgleda, ali bojim se otkinuti nešto ili sjebati nebo. Savjeti? |
Citiraj:
Uglavnom, s obziom na tvoju ocerupanu kokos koji vozis sada, bit ce ti sve super, taman da si i tacke kupis :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne kužim sarkazam jer poruka uopće nije bila upućena tebi, čovjeka ste skroz zbunili sa DSG-om i filozofiranjem kako je to ručni mjenjač, pa sam mu pokušao pomoći i laički odgovoriti na pitanje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je za zenu. :) Ja ostajem na karavanu dizelu. ;) Citiraj:
Hahahaha a da to tebi ide ko carape. :p |
Automobili
Citiraj:
Michelin inace traje duze od ostalih i zadrzava svojstva duze od ostalih. Nisam jedini koji to pise ima dosta takvih tvrdnji i po inernetima. Probao ljetne , zimske i sada cc2. Eto vec treca godina, auto 1750kg, 160ks i taman ce biti za zamjenu za par mjeseci kad napune 3 godine sa 45000km cca. I ljetne i zimske su su mi trajale cca 35-40000km. Dunlop zimske su bile dosta tiše ali su se pojele na 20000km a svojstva jako puno izgubile već na 15000. Ako ćemo po seljački , mogu one i više ali ja volim biti siguran pa ne dopuštam da oćelave :) Edit: dimenzija 245/45/18 |
|
Jbt lik je pobio sud za prekrsaje, ovo se ne vidja cesto. Posvadjat ce se sada i sudski vjestaci pa smo tek onda u kurcu :D
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hahaha, posla aam kolegi da mi slika presudu suda, pa cu ga u komentar staviti na Indexu.
Zivo me zanima šta ce onda reci. |
Citiraj:
od 2020, nemam zamjerke za normalnu vožnju. |
Citiraj:
Sada za vikend malo testirao Active cruise control i sviđa mi se sustav. Sam skreće, koči/ubrzava kada treba, ne znam dal je to do suzukija il do nečega drugoga al ne pušta gas pa da coasta nego baš koći. Jedino na otvorenoj cesti se vozi malo previše središnjoj crti u zavojima, to mi slim da je ograničenje tehnologije, al uglavnom mi se stvar sviđa. još da je automatik pa da i u gradu da prati promet ispred sebe bi bilo super. Jedina stvar koja mi se ne sviđa, a ziher postoji opcija,al mi se nije tražilo je da naglo ubrzava i koči. Nije prirodno kako mi to radimo. Buka na autoputu je veća nego u S-Crossu na 130 iako ima 6tu brzimnu i okretaji su na 3000, dok je S-cross sa 5 brzina i okretaju su na 3500 |
Citiraj:
Citiraj:
Nazalost, kod nas nema automatik mild hibrida. Ali u Srbiji ih ima. Djava ce ga znati kako i zasto... |
Citiraj:
Ili teta nije znala prešaltat brzinu :D Ili je pak konstantno vozila ultrakratke relacije od po 2-3km. Velim zato jer recimo osobno znam jedan dostavni Fiat 500 kojem na BC-u stoji avg potrošnja od 18,5 litara na 100km. :D :no2drug: Vezano za Mazgu, kolegica imala CX-3 pa sad CX-5 i potrošnja u gradu nije ni blizu te cifre. FFS pa moj 330i nije toliko trošio u gradu a bome ni 525i |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:59. |
|