PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Sn4k3 16.07.2022. 15:49

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3611937)
I naravno, to je tvoje mišljenje.
Meni je OneUI nedonosce naspram Nova Launchera:
Od izgleda, preko animacija, gesta, notifikacija, formata....hjao.

Citiraj:

Autor AndroiOs (Post 3611965)
geste su im najjace...double tap i pretrazivanje aplikacija u sekundi,dok u samsung original launcheru jedva nadem kad mi nesto treba...idem si ga ja instalirat ponovno :D

imate vi za poruke dvije aplikacije? od samsunga i googla?
meni znacajke chata u samsungu ne rade,pa moram od googla koristit

Citiraj:

Autor delavi (Post 3611980)
Slažem se s tobom. Sad mi mob ne izgleda ko kričavi kanarinac (one ikone majko moja itd.), imam bolje geste i više podešavanja. Čak kod mene Nova radi brže.

Sto se tiče ikona, one se mogu mijenjati naravno. Ne tako lako kao kod 3rd party launchera poput Nove ali može se itekako (Theme Park modul).

Geste mi rade bez greške, za razliku od starijih verzija OneUi-a. Za to također postoji modul (One Hand +) koji se može poštelati jako detaljno, no izgleda da nitko od vas nije čuo za isti...

Animacije ko animacije, meni su ok - ništa specijalno. Ne provodim previše vremena gledajući ih. Bitno mi je da su glatke i da nema stutteringa.

Kao što rekoh, Nova je IMO najbolji 3rd party launcher i koristio sam Pro verziju godinama - dok je za to bilo potrebe. Danas više nemam tu potrebu jer mi stock launcher uz razne GoodLock module pruža sve što mi treba...

delavi 16.07.2022. 17:22

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3612004)
Sto se tiče ikona, one se mogu mijenjati naravno. Ne tako lako kao kod 3rd party launchera poput Nove ali može se itekako (Theme Park modul).

Geste mi rade bez greške, za razliku od starijih verzija OneUi-a. Za to također postoji modul (One Hand +) koji se može poštelati jako detaljno, no izgleda da nitko od vas nije čuo za isti...

Animacije ko animacije, meni su ok - ništa specijalno. Ne provodim previše vremena gledajući ih. Bitno mi je da su glatke i da nema stutteringa.

Kao što rekoh, Nova je IMO najbolji 3rd party launcher i koristio sam Pro verziju godinama - dok je za to bilo potrebe. Danas više nemam tu potrebu jer mi stock launcher uz razne GoodLock module pruža sve što mi treba...

Nova i dalje ima malo više mogućnosti, više manipulacije sa dockovima (enable - disable, broj ikona itd.), dock stranicama, widgetima, horizontalni i vertikalni drawer s brdo opcija, možeš mijenjati nazive iznad svih ikona i masu toga a u mom slučaju se i pokazao kao nešto brži odn. manje heavy na sistem. Osim ako ne nakrcaš home page sa brdo wodgeta, dockova i sl. onda ONeUI sigurno jede manje memorije i performansi. U biti Nova nije bolja samo nudi malo više mogućnosti...

robee 16.07.2022. 20:58

OneUI mi je najbolji ako gledam android ali Nova je bolja od njega i u kombinaciji sa One hand i Nice lock je stvarno super.

fanATIk 17.07.2022. 21:35

Imam jedan problemčić, valjda je u mobu.
Dakle svako malo pičimo na viksu pored Varaždina, od petka do nedjelje. Gore nemamo net neg na internet idem prek moba, Samsung S10 lite, mobilna pristupna točka.
I ja uredno s ekipom petak i subotu navečer igram CoD 4. Dakle dosad svaki put sam igrao bez problema, osim što je ping bio viši, cca 50.
Preksinoć i sinoć, katastrofa. Ping preko 70, svako malo mi na djelić sekunde baci poruku connection interrupted, ponekad se i zvuk prek discorda lomi.
Bio restartao mob no ništa. I danas uključim speed test, kadli download ispod 1 mbit, a upload zna ič od 6 do 22 mbita. No problem je što žena na huaweiu ima normalnu brzinu na 4G.
Dođem sad u Zg, speedtest baca normalne brzine za 4G.
Kaj može bit uzrok i kak to riješit.
Thx

xlr 18.07.2022. 10:32

Jeste provjerili da oboje na toj lokaciji koristite isti toranj (i eventualno frekvenciju)?

Stavi cellmapper app na mobove, pa baci oko drugi put. Prvi izlistani podatak s prikazanom razinom signala bi trebao biti podatak za usporedbu. Vidi dal vam se eNB broj tornja podudara.

Razina signala koju ce app pokazivati odnosi se na frekvenciju/celiju na koju se mob spojio - tu moze biti razlika, jedan mob se npr spoji na B20, drugi na B3 i mislim da ga ne mozes tako lako isforsirati da se spaja na povoljniju celiju/frekvenciju na istom tornju.

Druga stvar je koriste li oba moba u to vrijeme iste agregacije frekvencija (bitno za download). Mozda se tvoj samsung ne zeli spojiti na B3+B20 celije istovremeno, dok drugi mob to radi. Nisam sad siguran kako to provjeriti na samom mobu. Mozda cellmapper moze to pokazati, ne bih znao jer koristim US spec mob koji ne radi agregacije na HR operaterima.

fanATIk 18.07.2022. 18:14

Provjerim sve navedeno kad slijedeći put odem gore. Kad sam radio speedtest, mobovi su billi jedan pored drugog. Očekivao bi da se spajaju na isti toranj.
Mislio sam da je problem u mobu, jerbo cijelo vrijeme nikakvih problema nije bilo dok sam bio na viksi. I sad ovaj vikend katastrofa. Trebam neke šarafe iz bauhausa, nikako otvorit stranicu. Ono, problem se pojavio odjednom. Slijedeći put nosim i backup mob sam da se mogu igrat.. :D

Hvala ti puno :beer:

Master_Hrc 21.07.2022. 15:01

Ekipa, gdje kupujete mobove u zadnje vrijeme? Inače sam dosad uvijek uzimao u uzishopu, zbog cijene i zbog toga sto je uvijek bio original sa sealom zapakiran. Ali koliko vidim uzi sad ima među najskupljima mobove. Konkretno uzeo bih s21 FE. Vidim na nabavi ima ih dosta po solidnim cijenama ali u shopovima s kojima nemam iskustva pa reko da pitam.

delavi 21.07.2022. 16:24

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3612894)
Ekipa, gdje kupujete mobove u zadnje vrijeme? Inače sam dosad uvijek uzimao u uzishopu, zbog cijene i zbog toga sto je uvijek bio original sa sealom zapakiran. Ali koliko vidim uzi sad ima među najskupljima mobove. Konkretno uzeo bih s21 FE. Vidim na nabavi ima ih dosta po solidnim cijenama ali u shopovima s kojima nemam iskustva pa reko da pitam.

Gledam baš..od ovih jeftinijih - nitko. To su često i preprodavači vraćenih uređaja i slična sranja a da ne velim da ti se ne javljaju kad imaš reklamaciju. Ne kužim kak ih već inspekcija nije zatvorila. Od ovih s liste - Neutrino, Supernet, Tiamobiteli..

chief_wolfinjo 25.07.2022. 19:08

bok,

instalirao bih Android 10 na Galaxy S4 Mini, prema ovom tutorialu

dali je ok postupak ?

i dali imate koji savjet

hvala

coconut 26.07.2022. 08:48

Neće ti sve raditi ili nećeš imati sve opcije kao na Adroidu.

Ivo_Strojnica 26.07.2022. 13:03

uf, to si dosta napamet rekao i ostao živ :D

Koliko čitam na XDA, čini se stabilan ROM, na kojem sve radi:
https://forum.xda-developers.com/t/r...9195i.4017179/

No koliko vidim, tip je odustao od razvoja ovoga, jer ga je dovršija do kraja, pa je krenuo na noviju verziju, koja je isto došla do statusa "Stable", pa pogledaj to:
https://forum.xda-developers.com/t/r...9195i.4191143/

tuxbox 26.07.2022. 20:42

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3613591)
bok,

instalirao bih Android 10 na Galaxy S4 Mini, prema ovom tutorialu

dali je ok postupak ?

i dali imate koji savjet

hvala

Da, ali to nije Android

chief_wolfinjo 27.07.2022. 06:08

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3613767)
uf, to si dosta napamet rekao i ostao živ :D

Koliko čitam na XDA, čini se stabilan ROM, na kojem sve radi:
https://forum.xda-developers.com/t/r...9195i.4017179/

No koliko vidim, tip je odustao od razvoja ovoga, jer ga je dovršija do kraja, pa je krenuo na noviju verziju, koja je isto došla do statusa "Stable", pa pogledaj to:
https://forum.xda-developers.com/t/r...9195i.4191143/

:D

ok

postupak odnosno koraci su isti kao i na youtube videou ?:D

udarnik60 27.07.2022. 06:38

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3613916)

ok

A teško ti je usporediti xda post i yt video?

Nemoj to raditi ako ti se ne da proučiti 7 moćnih koraka koje trebaš napraviti...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ivo_Strojnica 27.07.2022. 12:10

Citiraj:

ok

hahhaha, linčino.
Jesu, isti su :D
samo je ROM potencijalno različit i provjeri da li je na XDA novija verzija TWRP.

rams 27.07.2022. 18:33

Citiraj:

Autor tuxbox (Post 3613877)
Da, ali to nije Android

Kako mislis nije?

:zdero2:

spawn 27.07.2022. 20:50

Citiraj:

ok

Pazi na gappse. Ako je prevelik izbacit ce gresku. Odaberi minimum gappsa da budes siguran i nemoj fulat verziju :)

chief_wolfinjo 28.07.2022. 06:01

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3614049)
Pazi na gappse. Ako je prevelik izbacit ce gresku. Odaberi minimum gappsa da budes siguran i nemoj fulat verziju :)

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3613964)
hahhaha, linčino.
Jesu, isti su :D
samo je ROM potencijalno različit i provjeri da li je na XDA novija verzija TWRP.

ok. pripaziti ću :D

hvala :respekt:

coconut 28.07.2022. 21:20

Fala q. Bilo je i vrijeme.
Qualcomm confirms Snapdragon exclusivity for Galaxy S23

Sn4k3 28.07.2022. 21:57

1 privitaka
Novi update danas stigao na S22U...

Exy 28.07.2022. 23:11

Bio pametan pa ženi uzeo A52S, imala Mi9 koji je radio kako spada ali eto, ajmo bit pametni pa napravit upgrade :D

Outlook se ruši 1-2 dnevno, youtube bez razloga samo padne. Gmail se sruši bez razloga bar jednom na dan. Pošto pretpostavljam da samsung u međuvremenu nije baš toliko pao da ovakve poluproizvode izbacuje nego tu nešto nije u redu sa mojim primjerkom, molio bih savjet, da napravim full reset pa sve ispočetka ili imate neki dobar tip da izbjegnem full reset?
Možda je problem što je sve prebačeno sa onim samsung toolom sa starog moba?

:fala:

Ivo_Strojnica 29.07.2022. 00:24

vrlo vjerojatno se nešto pojebalo prilikom transfera podataka.
Preporučija bih sve načisto, jer stvarno, taj mobitel iznimno fino radi.

delavi 29.07.2022. 00:26

Nesto tu ne stima kod tebe. Nije samsung nista pao. A mi9 sam zapamtio po tome sto mi se ekran sam od sebe palio tijekom razgovora, pa bi se ekran ugasio nakon razgovora pa ga nekad nemres zbudit, pa notifikacije kasne. A kamera je bila smece za top klasu. I mob je imao cudno teziste. Pa kad drzis mob i pricas prsti ti skacu po poledjini moba koliko drnda.

quazar912 29.07.2022. 08:10

Citiraj:

Autor delavi (Post 3614265)
Nesto tu ne stima kod tebe. Nije samsung nista pao. A mi9 sam zapamtio po tome sto mi se ekran sam od sebe palio tijekom razgovora, pa bi se ekran ugasio nakon razgovora pa ga nekad nemres zbudit, pa notifikacije kasne. A kamera je bila smece za top klasu. I mob je imao cudno teziste. Pa kad drzis mob i pricas prsti ti skacu po poledjini moba koliko drnda.

na svakom svom postu moraš naglasit da je Ksijaomi smeće :stoopid:

u mojoj obitelji ih je 4.
svi rade kak treba

dal bi dao 50% više za samsung - više ne. prije 20godina - da.

Ivo_Strojnica 29.07.2022. 08:25

Zivotne frustracije su zivotne frustracije.
Ocito ih mora podijeliti :)

James Dean 29.07.2022. 12:33

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3614284)
na svakom svom postu moraš naglasit da je Ksijaomi smeće :stoopid:

u mojoj obitelji ih je 4.
svi rade kak treba

dal bi dao 50% više za samsung - više ne. prije 20godina - da.

Pa ja ti bum sad reko da je xiaomi smeće. I radje platim više za Samsung da sve radi kako treba nego da idem na kompromise, jer očito sam postao prestar za to.

Tak da se pomiri sa tim.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Ivo_Strojnica 29.07.2022. 13:38

ja osobno nisam ima xiaomi kojem nisam stavio Custom ROM.
Enough said. :)

Dottore 29.07.2022. 14:44

Citiraj:

Autor James Dean (Post 3614330)
Pa ja ti bum sad reko da je xiaomi smeće. I radje platim više za Samsung da sve radi kako treba nego da idem na kompromise, jer očito sam postao prestar za to.

Tak da se pomiri sa tim.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Ja ti bum sad rekao da nemam Xijaomi. Samsunge dobivam besplatno :)

chief_wolfinjo 29.07.2022. 15:20

Zasto ih dobivaš besplatno

Znam da se je rojs pohvalio da uvijek dobije najnovijeg Samsunga besplatno

Može meni jedan :D

coconut 29.07.2022. 16:37

Samsung najavio će u svojim mobitelima omogućiti funkciju Repair Mode tako da serviser neće vidjeti vaše podatke dok ga popravlja (netko je spomenuo Sevku i njen video? :D)
https://www.sammobile.com/news/samsu...-phone-repair/

d0X 29.07.2022. 17:11

Citiraj:

Autor Exy (Post 3614259)
Bio pametan pa ženi uzeo A52S, imala Mi9 koji je radio kako spada ali eto, ajmo bit pametni pa napravit upgrade :D

Outlook se ruši 1-2 dnevno, youtube bez razloga samo padne. Gmail se sruši bez razloga bar jednom na dan. Pošto pretpostavljam da samsung u međuvremenu nije baš toliko pao da ovakve poluproizvode izbacuje nego tu nešto nije u redu sa mojim primjerkom, molio bih savjet, da napravim full reset pa sve ispočetka ili imate neki dobar tip da izbjegnem full reset?
Možda je problem što je sve prebačeno sa onim samsung toolom sa starog moba?

:fala:

Pri kopiranju app+data sa jednog moba na drugi, pojedine aplikacije mogu imati problema, pa im je potrebno resetirati podatke. Možeš prvo probati samo resetirati podatke od applikacija koje zafrkavaju, a ne full reset moba. Neke aplikacije jednostavno ne podnose data restore, nema veze sa mobitelom.

spawn 29.07.2022. 18:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 3614381)
Samsung najavio će u svojim mobitelima omogućiti funkciju Repair Mode tako da serviser neće vidjeti vaše podatke dok ga popravlja (netko je spomenuo Sevku i njen video? :D)
https://www.sammobile.com/news/samsu...-phone-repair/

To Huawei ima od 2017 cini mi se.

coconut 02.08.2022. 16:10

Kažu glasine da će S23U imati 200MP foto senzor
https://twitter.com/universeice/stat...14526245650433

Sn4k3 05.08.2022. 16:48

Galaxy S22 One UI 5.0 beta is rolling out now

chief_wolfinjo 08.08.2022. 12:15

bok,

molim savjet vezano za A3 2016.

mobitel je vračen na tvorničke postavke, ali traži da se ulogiram

sa google accountom koji je posljednji bio. s obzirom da

ne znam koji je bio. trebam to zaobići, pa sada gledam

rješenje.. i uglavnom npr.. ovo sam pronašao:

ali prije nego tu apk skinem, molio bih savjet

ako imate iskustva dali je to najbolje rješenje ili postoji

neko drugo ? i dal je ta aplikaciaj za bypass sigurna ?

hvala

Sn4k3 08.08.2022. 12:54

Dobre vijesti vezane uz nadolazeći Android 13 i OneUI5.0

How Linux’s new page reclaim policy will improve Android 13’s memory management

Dottore 08.08.2022. 13:20

Kako ćemo provjeriti da li aplikacija sigurna? Imaš ukraden/izgubljen stari mobitel pa isprobaj. Drugog načina nema.

Ipak na forumu je zabranjeno pitati za zaobilazak šifre,iclouda itd.

chief_wolfinjo 08.08.2022. 13:25

nije niti ukraden niti izgubljen. nego sam ga kao takvog kupio
sa ebay-a :kafa:

ali ako nije u skladu s forumom, možete obrisati moja dva posta po tom pitanju.

xlr 08.08.2022. 13:32

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3615948)
...kupio

Game over :)

Realno, mozda nije ukraden, samo je krivo resetiran na pocetne postavke pa se sad moras driblati. A mozda je ukraden pa uvaljan dalje. Oba scenarija okidaju FRP pa si na istome.

Ako je seller oke, neka ti posalje potrebne podatke da se ulogiras i propisno resetiras mob na pocetne postavke. Pa nakon toga neka promjeni password... Ako uopce zna koji acc je bio na mobu.

gin.tonic 08.08.2022. 14:10

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3615948)
nije niti ukraden niti izgubljen. nego sam ga kao takvog kupio

ali ako nije u skladu s forumom, možete obrisati moja dva posta po tom pitanju.

Nisam probao ali možeš probati putem ovoga...potrebno je platiti :kafa:

https://www.passfab.com/products/android-unlocker.html

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08.