PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

tomislav10 27.08.2024. 09:14

Citiraj:

Autor Colop (Post 3758770)
Gledam za ženu mobitel, do 700 eura.
Bitno je da baterija što dulje traje, nije neki zahtjevni korisnik osim toga.

Prijedlozi?

Ak nije zahtjevni korisnik zašto joj kupuješ mob od 700€? :lol2:

Colop 27.08.2024. 09:24

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3758772)
Ak nije zahtjevni korisnik zašto joj kupuješ mob od 700€? :lol2:

Do toliko cca uđe odmah u trošak poslovanja kada kupuješ preko firme, a i mijenja mobitele jednom u 4 godine, pa ajde :D

tomislav10 27.08.2024. 09:31

Citiraj:

Autor Colop (Post 3758773)
Do toliko cca uđe odmah u trošak poslovanja kada kupuješ preko firme, a i mijenja mobitele jednom u 4 godine, pa ajde :D

Honor magic 6 pro (ako ga nađeš po 700€),
Honor magic 6 lite.

https://www.dxomark.com/smartphones/#sort-battery

Colop 27.08.2024. 10:32

A od ovih ovdje izabranih :

https://www.gsmarena.com/compare.php...idPhone3=12788

Tualatin 27.08.2024. 11:49

Citiraj:

Prijedlozi?

Honor 200 pro

kenti 27.08.2024. 22:54

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3758764)
Trenutno zmišljam o Poco x6 pro (270€) ili Poco F6 (325€) ili Redmi note 13 pro (260€)

Što kažete? Vrijedi li F6 tih cca 55€ više?
Koji ima bolju kameru i vidljivost na suncu?

Uzeo sam Poco X6 Pro za 260 eura i ok je vidljivost na suncu. Nakon malo navikavanja sve mi je bolji mob. Za te novce sasvim ok, iako nema najbolju kameru. Osobno mi nema smisla Poco F6, ima par stvari boljih, ali mi nisu bitne.

Note 13 Pro ima najbolju kameru, ali je i slabiji u nekim drugim stvarima
https://www.kimovil.com/en/compare/p...mi-note-13-pro

Cuky 28.08.2024. 23:35

Citiraj:

Prijedlozi?

Nothing phone 2. Uvijek izgura dan, a imam brdo aplikacija i stalno nesto cackam po njemu.

Za ostatak love se pocastite nekim izletom 🙂

https://neutrinomobile.hr/nothing-ph...sim-white.html

(Ima i sivi)

Exy 30.08.2024. 18:12

Završio kloniranje moba na novi poco x6 pro, moram reć da je za 270 eur super vrijednost za lovu. Još kad sam skužio kako AOD natjerati da bude stvarno always on, a ne 10 seconds on :D, nemam više niti jednu zamjerku za tu cijenu. Stvarno super stvar za kategoriju 250-300 eur.

nepalac 30.08.2024. 20:26

Mene jedino na tim Poco modelima odbija virtual proximity sensor, iako su možda i to dotjerali pa ne radi probleme kao neki stariji Xiaomi...

partwish 30.08.2024. 23:45

Citiraj:

Autor Exy (Post 3759603)
Završio kloniranje moba na novi poco x6 pro, moram reć da je za 270 eur super vrijednost za lovu. Još kad sam skužio kako AOD natjerati da bude stvarno always on, a ne 10 seconds on :D, nemam više niti jednu zamjerku za tu cijenu. Stvarno super stvar za kategoriju 250-300 eur.

Do tell more.

Exy 31.08.2024. 22:52

Citiraj:

Autor partwish (Post 3759674)
Do tell more.

Što te točno zanima?

partwish 01.09.2024. 10:32

Citiraj:

Autor Exy (Post 3759804)
Što te točno zanima?

Kako si natjerao da AOD bude stvarno AOD i jel to samo vrijedi za taj model ili za sve Xiaomije koji imaju to besmisleno ograničenje?!

stipe1771 05.09.2024. 20:11

Pozz ekipa ima li neko fold 6 ili oneplus open i kakva su vam iskustva, lp

Tean 08.09.2024. 09:43

Imam Redmi Note 9S vec nekoliko godina i gledam da napravim upgrade prvenstveno zbog esim-a (iako ovaj radi normalno). Koji je trenutačno neki best buy Note, nemora biti najnoviji? Note 9S me koštao 200 eura.

xlr 10.09.2024. 13:47

Trazim dva moba, za mater i oca. Nezahtjevni korisnici, bitne su sljedece stvari:
- solidna baterija, jedan dan valjda svi danas izguraju. Dva dana su bonus
- solidna, ne bas komatozna kamera. Sve bi trebalo biti bolje od trenutnih J3 i SGS7
- da mi updejt OS-a ne donese nepotrebne pozive usred dana, sine ne radi mi ovo i ono, znaci mora biti seamless. Ne zelim odrzavati dva moba, zelim da ga koriste i ne znaju za njega

Ono sto bi volio je da je mob manji, 155 mm, ~6" ekran. Toga koliko vidim vise nema bas i nema... Osim Pixela i nekih skupljih igraca.
U najgorem slucaju 160mm i bok.

Takodjer je bonus ako vec dodje s punjacem/maskicom.

Cijena do 300-350 eura po komadu.

Pa sam sveo izbor na sljedece, a vi ubacite ako znate za nesto bolje:

Pixel 6a oko 350 eura (samo zato jer je mali i imam doma P7 i P6a pa znam da ce im to biti i vise nego ok)
Poco X6 Pro oko 270 eura (nemam iskustva s kinezima, strah me softvera, hoce li kasniti notifikacije, i sl gluposti)
Nothing Phone 2a oko 300 eura (ne znam puno o njima)
Samsung A35 (gubim se u Samsung ponudi).

locks 10.09.2024. 16:47

A35 je preširok i težak mob...Pogledaj Motorolu Edge 40. Ispod 160mm, IP68, 256GB memorija, 67W punjač + maskica u kutiji.

spawn 10.09.2024. 16:54

Iphone 13 rabljeni noviji sa dobrom baterijom.

xlr 10.09.2024. 18:25

Prestari su za takve promjene, a ni ja to ne bi izdržao kad se sjetim koliko su se učili na Androide :D

Citiraj:

Autor locks (Post 3761793)
A35 je preširok i težak mob...Pogledaj Motorolu Edge 40. Ispod 160mm, IP68, 256GB memorija, 67W punjač + maskica u kutiji.

A Edge 40 Neo?
Vidim da je zastupljenija i nešto povoljnija (~300 eura u Sancti), par detalja razlike naspram Edge 40 koji nisu neki dealbreaker...

Pročitam recenzije pa ćemo vidjeti, tnx!

locks 10.09.2024. 18:57

Citiraj:

Autor xlr (Post 3761818)
Prestari su za takve promjene, a ni ja to ne bi izdržao kad se sjetim koliko su se učili na Androide :D

A Edge 40 Neo?
Vidim da je zastupljenija i nešto povoljnija (~300 eura u Sancti), par detalja razlike naspram Edge 40 koji nisu neki dealbreaker...

Pročitam recenzije pa ćemo vidjeti, tnx!

Neo namjerno nisam predložio jer ima lošiju bateriju, a krivac je rastrošan i slabašan proc... Buraz kupio novi preko web shopa i vratio za tjedan dan zbog slabe baterije. Ostalo je sve ok.

aski 20.09.2024. 14:23

Čime bi bilo dobro zamijeniti S23 vanilla? Dakle, taj segment mobitela me zanima.

Znači, imam grdih problema s dual SIM, pisao u Samsung temi već prije. Od drugih stvari koje me smetaju je shutter lag i to me iritira kad dijete slikam jer i u najmanjem pokretu slika ostane mutna.

Opirem se već neko vrijeme da zamijenim mobitel jer osim ove dvije stvari mi sve radi OK, ali nemam više živaca. Najgore mi je kad me zove netko dok radim na poslovni broj, a ne zvoni pa ljudi valjda misle da im se namjerno neću javiti. Onda me žena nazove da testiramo privatni broj, mobitel u ruci i javlja joj da sam zauzet.
Jutros samo moj SIM u mobitelu, poziv odmah pukne ili uspostava traje i traje dok počne zvoniti ovome koga zovem.
Probao sve moguće kombinacije od 5G, 4G, uključi isključi, Volte pa nadalje i ne radi.

Imao sam 5 godina iPhone i vratio se na Android jer mi tamo fale neke stvari koje ne možeš mijenjati.

E sad što uzeti, a da valja? Razmišljao sam o Huaweiu, ali ne radi NFC pa neću. Honor se čini neloš, ali opet ne znam kakav je njegov UI tj. je li fluidan.
iPhone znam kakav je, ali on bi mi bio krajnji izbor uz određene kompromise.

Usput, na iPhoneu sam imao istu kombinaciju par godina za dual SIM i nikad problema. Tomato je moj privatni i bio je eSIM, a HT fizički. Sad je ista kombinacija mreža, samo je privatni Tomato fizički SIM.

Zadnji Xiaomi koji sam imao je bio Poco F2 Pro. Imam ga još uvijek za po kući, ali više ne znam kakav je taj Hyper OS.

Znači, OK kamera, fluidan mobitel, baterija koja drži do večeri i da me ne *ebe dual SIM.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

xlr 20.09.2024. 14:35

Citiraj:

Autor locks (Post 3761822)
Neo namjerno nisam predložio jer ima lošiju bateriju, a krivac je rastrošan i slabašan proc... Buraz kupio novi preko web shopa i vratio za tjedan dan zbog slabe baterije. Ostalo je sve ok.

Bio sam na rubu uzeti Edge 40, ali cijena je na kraju prevagnula. Kazu puno im je to sada para... E jbga!

Isao sam vidjeti kakvi su ovi povrati sa Amazona jer uvijek mogu vratiti ako nesto ne valja, i na kraju uzeo Pixel 6a. Jer je uvjerljivo najmanji. Zena ga ima vec dosta vremena, prezadovoljna je. Ako ona ne njurga, bome nece ni starci. ~250 eura/komad na kraju, ocuvani, sve tip top. Neka im potraje 3-4 godine i cao.

Hvala na prijedlozima, znam da sam uzeo nesto inferiorniji model, ali bolje i to nego da pustim starog da uzme A04 ili tako neko smetje, a frajer je bio vec u trgovini i maltene samo cekao moj amen da spegla karticu. How yes no!

spawn 20.09.2024. 14:54

Citiraj:

Autor aski (Post 3763626)
Čime bi bilo dobro zamijeniti S23 vanilla? Dakle, taj segment mobitela me zanima.

Znači, imam grdih problema s dual SIM, pisao u Samsung temi već prije. Od drugih stvari koje me smetaju je shutter lag i to me iritira kad dijete slikam jer i u najmanjem pokretu slika ostane mutna.

Opirem se već neko vrijeme da zamijenim mobitel jer osim ove dvije stvari mi sve radi OK, ali nemam više živaca. Najgore mi je kad me zove netko dok radim na poslovni broj, a ne zvoni pa ljudi valjda misle da im se namjerno neću javiti. Onda me žena nazove da testiramo privatni broj, mobitel u ruci i javlja joj da sam zauzet.
Jutros samo moj SIM u mobitelu, poziv odmah pukne ili uspostava traje i traje dok počne zvoniti ovome koga zovem.
Probao sve moguće kombinacije od 5G, 4G, uključi isključi, Volte pa nadalje i ne radi.

Imao sam 5 godina iPhone i vratio se na Android jer mi tamo fale neke stvari koje ne možeš mijenjati.

E sad što uzeti, a da valja? Razmišljao sam o Huaweiu, ali ne radi NFC pa neću. Honor se čini neloš, ali opet ne znam kakav je njegov UI tj. je li fluidan.
iPhone znam kakav je, ali on bi mi bio krajnji izbor uz određene kompromise.

Usput, na iPhoneu sam imao istu kombinaciju par godina za dual SIM i nikad problema. Tomato je moj privatni i bio je eSIM, a HT fizički. Sad je ista kombinacija mreža, samo je privatni Tomato fizički SIM.

Zadnji Xiaomi koji sam imao je bio Poco F2 Pro. Imam ga još uvijek za po kući, ali više ne znam kakav je taj Hyper OS.

Znači, OK kamera, fluidan mobitel, baterija koja drži do večeri i da me ne *ebe dual SIM.

Mozda xiaomi 14? Slicne velicine, radi sve solidno i brzo, shutter brz. Osim sto ne volim xiaomi bas previse u zadnje vrijeme iz drugih razloga, telefon je super ako ga nadjes za pristojne novce

aski 20.09.2024. 19:16

Citiraj:

Autor spawn (Post 3763633)
Mozda xiaomi 14? Slicne velicine, radi sve solidno i brzo, shutter brz. Osim sto ne volim xiaomi bas previse u zadnje vrijeme iz drugih razloga, telefon je super ako ga nadjes za pristojne novce

Čini se neloš. Dimenzijama OK, ovako na prvu fluidan i čini se da nema baš bloatwarea. Ali ultra široka kamera nema auto fokus. To mi je minus.
Magic 6 pro je čini se opaka mašina, ali velik i ima zakrivljen ekran.

Vidjet ću, ne želim se zaletavati.

Silvestrus 20.09.2024. 21:36

Citiraj:

Autor aski (Post 3763659)
Čini se neloš. Dimenzijama OK, ovako na prvu fluidan i čini se da nema baš bloatwarea. Ali ultra široka kamera nema auto fokus. To mi je minus.
Magic 6 pro je čini se opaka mašina, ali velik i ima zakrivljen ekran.

Vidjet ću, ne želim se zaletavati.

Danas sam baš uzeo Xiaomi 14 jer mi je Ultra bila baš ono prevelika...

Prvi dojmovi... Kamere su bolje od obične S serije. Haptic također. Za ekran još nisam donio konačan dojam... Malo bi mogao biti svjetliji na suncu. Auto brightness je malo bolji na Samsungu. Ovaj se još uvijek uči izgleda. Kao da ipak nešto malo bolje diše što se multitaskinga tiče. Kad smo kod ekrana, u principu, software... Nedostaje jedna kvačica između za zoom prikaza. Default je nešto sitniji nego što sam navikao a kad povećam, osjećam se kao penzić. Software je čak bolji nego što sam mislio da će biti. Naravno, ne radi mi CareLink app kao na Honoru... Iako su rekli da je mobitel podržan. Ali nemam neku želju trčati natrag na Samsung... Sve manje više radi ok što se ostalih stvari tiče. Nisam naišao na nekakve druge probleme. Baterija malo curi ali normalno kad silujem mobitel... Očekujem da će biti ok jer je na svim testovima autonomije dobro prošao. Zvučnici su ok. Glasnoća pristojna. Veličina je izvrsna. Ergonomija odlična.

aski 21.09.2024. 08:01

Imate li vas dvojica dual SIM?

Ono što bi mogao biti problem je "telephony manager" kod Androida 14. Čitao sam da tu ima određenih problema, ali ne na svakom mobitelu, ako sam dobro razumio.

To onda znači ako zamijem S23 s nekim drugim Androidom, da opet mogu dobiti isti vrag, da mi pozivi s dvije SIM kartice ne rade kako spada. A onda sam dobio jedno veliko ništa i još veću frustraciju 😬

coconut 21.09.2024. 09:15

Izgleda da je to Samsungov fičur. Kolegica ima A52s i ima isti problem - ako razgovara na jednom broju, uopće ne dobiva nekakvu notifikaciju da je netko zove na drugi broj.

aski 21.09.2024. 09:22

Meni za poslovni HT dođe nakon 15 minuta SMS o propuštenom pozivu.
Ali to dođe dok mobitel stoji na stolu i nema nikakvu aktivnost u razgovorima.
A signal pun na obje mreže, da ne može biti puniji.

schetz 21.09.2024. 09:37

Citiraj:

Autor aski (Post 3763699)
Imate li vas dvojica dual SIM?

Ono što bi mogao biti problem je "telephony manager" kod Androida 14. Čitao sam da tu ima određenih problema, ali ne na svakom mobitelu, ako sam dobro razumio.

To onda znači ako zamijem S23 s nekim drugim Androidom, da opet mogu dobiti isti vrag, da mi pozivi s dvije SIM kartice ne rade kako spada. A onda sam dobio jedno veliko ništa i još veću frustraciju 😬

Praktički iste probleme sam imao s iPhone 13 u dual SIM upotrebi. Zamjene kartica nisu pomogle.
HT+A1 combo.

Edit: Da stvar bude gora, na S21 mi je radilo perfektno. Problem je bila dosta povećana potrošnja baterije u tom setupu kod Samsunga.

kiki86 27.09.2024. 11:27

Može preporuka moba za staru, sada ima samsung s21u. Nije neki zahtjevni korisnik, klasika da je dobra baterija i kamera. Koji bi bio bestbuy do nekih 1k eur?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

GoodLooker 27.09.2024. 14:01

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3764856)
Može preporuka moba za staru, sada ima samsung s21u. Nije neki zahtjevni korisnik, klasika da je dobra baterija i kamera. Koji bi bio bestbuy do nekih 1k eur?

Bilo koji noviji Pixel.

Ivo_Strojnica 27.09.2024. 14:58

Honor Magic 5/6 Pro
Xiaomi 14
Pixel 9 Pro

Samsung S24 serija možda najbolje, jer je prije isto bila na Samsungu.

BoTiA 27.09.2024. 15:39

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3764856)

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

S24 +

vladjan1901 30.09.2024. 13:22

Trebam dva solidna moba za gospođe u uredu, imaju A52 ili tako nešto, hoće nove mobitele.

Gledam nešto u rangu POCO X6 PRO, jel ima još nešto vrijedno gledanja u tom rangu? Mogu ići i skuplje malo od toga ako treba.

jp_rv 30.09.2024. 13:35

ja svojima dajem ovisno o tome šta su u firmi.

samsung s24
samsung a55
xiaomi note 13 pro
honor x8b

locks 30.09.2024. 16:05

Citiraj:

Autor vladjan1901 (Post 3765390)
Trebam dva solidna moba za gospođe u uredu, imaju A52 ili tako nešto, hoće nove mobitele.

Gledam nešto u rangu POCO X6 PRO, jel ima još nešto vrijedno gledanja u tom rangu? Mogu ići i skuplje malo od toga ako treba.

Nord 4, Honor 200, Nothing Phone 2a, Moto Edge 50 Neo....

domy1 11.10.2024. 07:27

Opet crko ženi Realme 8, nešto više od godinu nakon izmjene matične i istekla je garancija. X8b ili redmi 13 pro ili nešto treće. 200tinjak europskih, a mogao bi si i ja uzet za svoj realme 6, gadno zeza, ali još se neda.

locks 11.10.2024. 07:51

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3767581)
Opet crko ženi Realme 8, nešto više od godinu nakon izmjene matične i istekla je garancija. X8b ili redmi 13 pro ili nešto treće. 200tinjak europskih, a mogao bi si i ja uzet za svoj realme 6, gadno zeza, ali još se neda.

X8b je skroz ok. Honor 200 Lite je isti, samo ima 5g SoC. Možda neka Motorola G72 ili G54...

Alfredo nr.3 11.10.2024. 08:43

Gledam uzeti Vivo iQOO Z9 Turbo Plus - 12GB/256GB. Ima li netko iskustva s dotičnim mobitelom? Kakva je kamera?
Trenutno se koristi Vivo X51 koji je super mob, no nakon isteka garancije pojavile su mu se dvije vertikalne žute crte preko cijelog ekrana. U servisima kažu da ne mogu popraviti. Realme i Vivo su mi se pokazali najbolji, s njima nisam imao nikakvih problema pri korištenju.

locks 11.10.2024. 09:43

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3767595)
Gledam uzeti Vivo iQOO Z9 Turbo Plus - 12GB/256GB. Ima li netko iskustva s dotičnim mobitelom? Kakva je kamera?

Trenutno se koristi Vivo X51 koji je super mob, no nakon isteka garancije pojavile su mu se dvije vertikalne žute crte preko cijelog ekrana. U servisima kažu da ne mogu popraviti. Realme i Vivo su mi se pokazali najbolji, s njima nisam imao nikakvih problema pri korištenju.

To s Tradinga gledaš? Pazi na frekvencije. Koliko vidim fali B7 i B20...

Alfredo nr.3 11.10.2024. 11:00

Citiraj:

Autor locks (Post 3767609)
To s Tradinga gledaš? Pazi na frekvencije. Koliko vidim fali B7 i B20...

Da, mislio sam uzeti ovaj https://tradingshenzhen.com/en/vivo-...plus-12gb256gb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:31.