PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

nathan 01.09.2011. 21:43

evo zena&ja gledali kroz zadnjih 20-ak dana pa da podijelim popis i ocjene...

Blitz - 7/10
Conviction - 7/10
Rabbit Hole - 6.5/10
Rango - 8/10
Red riding hood - 9/10
The Lincoln Lawyer - 7/10
The perfect host - 6/10
The Sunset Limited - 5/10
Thor - 6.5/10
Transformers Dark of the Moon - 7/10
Water for elephants - 6/10
Your highness - 4/10

Burko 01.09.2011. 23:48

Food, Inc.

kao ogromni obozavatelj Zeitgeista, teorija zavjera i slicnih tematika, tako je i ovaj dokumentarac prosao - pojeo sam ga u jednom zalogaju. mozda nije razina Zeitgeista, ali definitivno preporuka.

Super 8

zasto se film uopce zove Super 8? jesam nesto fulao?

ali, dobar. ono, dobrih elemenata misterije koja me ubitacno asocirala na The Mist, podjeljeno misljenje da li je ovo SF ili nekakav djeciji ili drama......... dobar, dobar filmcek za ubiti skoro dva sada.

osim sto me zasmetalo:

jedan kamionet izbaci mrcinu od vlaka, i to jureceg vojnog.......ajd.
ovaj alien nije bas morao jesti ljude, to mi nekako nije sjelo u cijelu pricu.
i ako sam dobro skuzio, alien je popravio svoj brod sa namagnetiziranim limenkama, 20 mikrovalnih, masinama auta? onakva mrcina kojoj nista tenkovi ne mogu mora imati stupanj inteligencije daleko ispred naseg (pogotovo 1979-e), ako bas hoce pobjeci - mogao je pobjeci. ili rasturiti sve. ovako je ispao poprilicno djeciji.........

ali svejedno - dobar, preporuka.

3NCORE 02.09.2011. 00:00

Ovo za kamionet je glupo, al sta ces, morali su ga nekako izbiti, mozda da su natovarili kamionet eksplozivom :D

Zapravo je popravio avion sa onom zadnjom kockom koju su klinci pobrali kad je doslo do nesrece.Valjda su mirkovalne i ostalo bile side effect, ili sam ja dobio takav dojam:)

Meni je bilo malo glupo pred kraj onoliko akcije, jbt razvalili su pola drzave a nisu ni dosli do aliena :D

Burko 02.09.2011. 00:17

filmic na kraju sam pogledao, ali nisam bas mogao po tome zakljucit zasto se film zove Super 8. svakako hvala McG!

Alph4Dawg 02.09.2011. 09:40

Akmareul Boatda / I Saw The Devil - Preporuka! Ugodno ćete se iznenaditi. :)))))

Hrvoje xyz 02.09.2011. 11:27

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1966684)
Fast Five je definitvno najbolji i najzabavniji dio F & F serijala. Prvi nastavak mu je zapravo jedini konkurent i to ponajviše zbog toga jer je bio pojava dok je izašao prije 10 godina jer je bio nešto novo, nešto divlje :D

Još dok se Fast Five pogleda u Full HD 1080p na Dellu U2311H, doživljaj je potpun :zdero:

+1
U HDu,na plazmi dozivljaj potpun :goood: auti lete meci lete stvarno uz prvi nastavak kojem ipak treba dati samo credit jer je jel , prvi, ovo mi je najbolji nastavak tog serijala..jucer bas pogledao, stvarno se isplati..Sure , bilo bi lijepo da ima vise europskih autiju , al ajd, tam ionak vise briju na te muscle carse , nek im bude onda.
Svida mi se sto je stara tj đenuin glumacka postava, vraća te onak 10 godina unazad, fora..

Pogledo i po preporuci odavde Sucker punch, pa film je ono .. genijalan.Neobican, skoro sam ga prestao gledat kad sam vidio nakon 20 minuta da izranjaju cudovista 6 puta veca od ljudi koja imaju sjekire umjesto ruku - prva asocijaca Mortal combat- al onda sam skuzio kud to vodi pa ajde , nek . Muzika je fkt za 10 :goood:

rak21 03.09.2011. 12:04

Citiraj:

Autor McG (Post 1968210)
The Dark Knight Rises’ Batcave, a u međuvremenu budu Gary Oldman i Tom Hardy odmjerili snage u Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Za zagrijavanje dobro dođe britanski Page Eight.:)

pobogu, tko još linka filmove na wiki?? :D

QuidZz 03.09.2011. 12:24

Moze preporuka filmova koji su u stilu oceanovih 11, 12, 13, dobar posao u italiji itd...

Ty

3NCORE 03.09.2011. 14:43

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 1968425)
Moze preporuka filmova koji su u stilu oceanovih 11, 12, 13, dobar posao u italiji itd...

Ty

The Bank Job si gledao?

potemkin.hr 03.09.2011. 14:46

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 1966836)
Pogleda Shaun Of THe Dead. Ti likovi nisu normalni...

Jao, ne znam za bolji početak nekve komedije (scena odlaska u dućan kroz infected london sa BMK stavom). Kroz film se lagano gubi kao komedija, ali se vraća sa povremenim ludim provalama :D
Najbolja komedija novijeg datuma, prošlo je zlatno doba komedija iz 90-ih.

QuidZz 03.09.2011. 15:16

Citiraj:

Autor 3NCORE (Post 1968553)
The Bank Job si gledao?

Nisam...pogledat cu ga...

jos koji prijedlog pls :)

Mr.Ex.President 03.09.2011. 15:30

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 1968562)
Nisam...pogledat cu ga...

jos koji prijedlog pls :)

Inside man? Pljačka je u igri, ali i on i The Bank Job imaju puno manje humora nego kod Oceanovih, iako su meni za klasu kvalitetniji filmovi:D
Možda i Heat ako nisi do sad:)

newyxX 03.09.2011. 15:35

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1968554)
Jao, ne znam za bolji početak nekve komedije (scena odlaska u dućan kroz infected london sa BMK stavom). Kroz film se lagano gubi kao komedija, ali se vraća sa povremenim ludim provalama :D
Najbolja komedija novijeg datuma, prošlo je zlatno doba komedija iz 90-ih.

Ja sam krepao od smijeha u nekim scenama.:D

robert7 03.09.2011. 17:00

Inside man definitivno odlican film,heat imam na kompu a nikako pogledat :((

Bank job takoder odlican.

A fastfive sam poceo gledat i taman sam zadnjih20min morao otici na posao,inace je film stvarno milina za gledat u hdu kao sto je netko naveo gore

Z-man 03.09.2011. 19:26

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1968604)
Inside man definitivno odlican film,heat imam na kompu a nikako pogledat :((

Bank job takoder odlican.

A fastfive sam poceo gledat i taman sam zadnjih20min morao otici na posao,inace je film stvarno milina za gledat u hdu kao sto je netko naveo gore

Obavezno pogledaj Heat :chears:

rak21 03.09.2011. 19:59

Citiraj:

Autor McG (Post 1968544)
I to je jedino kaj ti zapelo za oko?:) Baš sam démodé u ovom svijetu Fejsbuka, IMDB-a i Twittera.

Fejsbuk je naporan, tviter nebitan; nemam nit edno..

IMDB alfa i omega za info o filmovima, nekako najpregledniji.. :beer:

panda505 03.09.2011. 20:00

Pogledo Lord of War sa Cageom, dobar filmek :)

Burko 04.09.2011. 10:33

The Weight of Chains

hm. definitivno preporuka za pogledati s(r)tanje oko ex Juge malo prije rata i poslije rata, ima poprilicno lijepih i zanimljivih stvarcica za saznati. iako moram isto tako reci

da mi nije sjelo nikako nekakav osjecaj pristranosti autora/pripovjedaca cijelog dokumentarca prema Srbiji, nekako sve to izgleda i zvuci jako blago i naklonjeno prema Srbiji, puno toga nije receno niti navedeno. isto tako mi smeta sto nema nekog povjesnicara iz recimo Hrvatske, Bosne i Slovenije (minimalno, idealno i Crna Gora, Kosovo), jer je lako prezentirati jednu stranu price na svoj nacin, pa ispadne onako kako tebi pase.
dodatna stvar je tako, neke price koje nisu nimalo potrijepljene ikakvih dokazima/cinjenicama/pismenih argumentima, nego ispada rekla-kazala dojam. da li je to istina ili laz ja kao gledatelj ne znam, ali nisam toliko pristran da prihvacam sve kao istinu ili kao laz. iako vjerujem da je dokaz takvim tvrdnjama misija nemoguce, opet se vracam na nekakav gorak okus u kojem ispada da je Srbija ispala najveci gubitnik (sto mozda i realno jest kad sagledas sa svih strana), ali nikako nije jedini gubitnik u cijeloj prici.
jest da je receno i za sve druge drzave stanje, premalo pozornosti i konkretnih stvari je navedeno, sve je bazirano oko Srbije. zato mi nedostaje jos misljenja, jos materijala, jos sranja iz drugih drzava........... ali ajd, dokumentarac je film onakav kakav autor zamisli, tako je isto moglo biti sve receno s strane jednog hrvatskog emigranta ili bosanskog ili itd, i isto tako poprilicno pristran prema nekoj drzavi.

no, zanimljiv dokumentarac, kako vec rekoh doznas puno informacija (zanemarimo pojedinacno prema drzavama, nego globalno teritorij cijele ex Juge), sto je bio i kako cilj ostvariti. realno sve sto se dogada u Hrvatskoj je prikazano kroz primjer bilo koje druge drzave, tako da opipas ocima ono sto vidis/osjecas ziveci u Hrvatskoj (a vjerujem da je jako slicno i okolnim drzavama).

samo bi volio/molio da ne krene prepucavanje na ikakvoj bazi, pogledajte film odvojeni od emocija, ocima nepristranih :). plus ako jest film previse nastojen prema nacionalizmu bilo kojeg oblika (sto realno jest u ponekim situacijama, kako sam naveo u spojleru), isprika svima i molio bi brisanje posta, jer mi je cilj samo - info o filmu kao takvom.

fre@k 04.09.2011. 12:37

pogledah x-man first class ja bi ga preporucio za gledanje nemam nekih zamjerki koje bi ga okaljale 8/10

fast five pogledah s burazom i obadvojica smo manje ocekivali tako da ostadoh ugodno iznenadjen (ne mogu se sjetiti kak se zove onaj crnjo s cupavom kosom sto vice konstantno "again negativity" - lik je car)

Pupo 04.09.2011. 14:53

Pogledao keptn ameriku. Pa neznam, nisam baš oduševljen, ni filmom ni likom. Mislim da je to jedan od dosadnijih likova. Vjerojatno zbog toga što nema neki fensi šmensi laser za pištolj al hebiga, nije mi sjeo.

Hamm 04.09.2011. 18:40

Zanimljiv film.

http://www.imdb.com/title/tt1661099/

P.S uz film bi trebalo ići "Parental Advisory"

coconut 04.09.2011. 18:48

Pogledao Rango i Kung Fu Panda 2. Rango mi je nekako bolji. Vjerojatno zbog Deepa koji mu je dao onaj cool faktor kakav ima Jack Sparrow.

newyxX 04.09.2011. 19:49

Pogledao Bad Teacher(8/10) i Tucker & Dale vs Evil(10/10).
Bad Teacher mi bas i nije sjeo kao komedija ali je ok film.
Tucker & Dale je stvarno prava komedija ali malo podsjeća na Shaun of the Dead.

Juice 04.09.2011. 20:18

Ima neki ljubitelj francuske kinematografije? Tražim preporuke nekih novijih filmova(06-11), bilo komedija, bilo triler.
Zadnje što sam pogledao i oduševio se je L'immortel i Le missionnaire.

newyxX 04.09.2011. 20:26

Mammuth je dobra komedija ali na francuskom.

morph 04.09.2011. 20:46

Citiraj:

Autor Juice (Post 1969316)
Ima neki ljubitelj francuske kinematografije? Tražim preporuke nekih novijih filmova(06-11), bilo komedija, bilo triler.
Zadnje što sam pogledao i oduševio se je L'immortel i Le missionnaire.

13 Tzameti je solidan kao i 2 filma o Mesrineu (1,2), svakako pogledati Prophet.

Juice 04.09.2011. 20:58

Citiraj:

Autor newyxX (Post 1969322)
Mammuth je dobra komedija ali na francuskom.

Još bolje ako je na francuskom.

Citiraj:

Autor morph (Post 1969331)
13 Tzameti je solidan kao i 2 filma o Mesrineu (1,2), svakako pogledati Prophet.

Ova dva o Mesrineu sam gledao, ostala dva ću svakako pogledati.

Zahvaljujem, ako netko još ima neku preporuku dobrodošao je

syss 04.09.2011. 20:59

Citiraj:

Autor newyxX (Post 1969302)
Tucker & Dale je stvarno prava komedija ali malo podsjeća na Shaun of the Dead.

potpis, stvarno osvježenje :D

newyxX 04.09.2011. 21:14

Citiraj:

Autor syss (Post 1969344)
potpis, stvarno osvježenje :D

Jel znaš još neku komediju a da je slićna njima.

syss 04.09.2011. 21:17

zombieland ako nisi gledao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:50.