![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.autotepisi.hr/ Sve proslo ok i kvaliteta vrlo dobra... |
Dječaci tnx za preporuku i da ne lutam previše.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa na A1 izvan sezone mozes komodno voziti 130-150 km/h tempomat i opušteno voziti, jer je toliko skup da mi se znalo desiti da od Splita do Šibenika vidim sve skupa 15 auta u mom smjeru. Po nekim drugim AC tipa talijanske put Venecije/Milana/Genove količina stresa na 100 km/h je neusporedivo veća nego kod nas na 150. |
Citiraj:
Samo promatraj kako ljudi oglupljuju sada kada su statisticka pogadjala ChatGPT, DeepSeek i slicni (popularno zvani AI) uzeli maha... Kroz par godina vise ni na WC se nece sjetiti otici ako im AI ne savjetuje tako... Malo manje se oslanjati tehnologiju, vise na vlastite reflekse, pogotovo u prometu... Sve bi ja vozace stero na tecaj sigurne voznje pa nek uzivo dozive gluposti koje im se mogu desiti u prometu, htjeli to oni ili ne... |
Ja konkretno mogu svjedočit kako sam se zbog glupe navike i oslanjanja na senzore zaletio doma u parapet. Svaki dan n puta parkiram unazad na isto mjesto. Ne gledam ni u ekran, samo bacim oko u retrovizor da vidim ravninu. Taj dan uzeo VW-a bez ikakvih pomagala. Idem u rikverc i očekujem bip bip bip. Umjesto bip bip bip čujem tup i pljesak s balkona.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisam probao osobno pa ne znam.
Al imam par frendova sa tim asistencijama i kažu da nije tolko stresno kao inače. Dođeu odmorniji na destinaciju i ne osjećaju se iscrpljeno. |
Upravo to sto calypso kaze, odvozim zimi od Pule do tunela bez puno muke, ali tamo od Zga do SB-a malo umrem iznutra od muke. Nema te asistencije koja bi te odmorila.
Al da, uljenis se kad je mirno i monotono, to stoji. Lane keeping assist mi je zapravo ful koristan kad recimo otvaram bocu (vode), cackam po infotainmentu (sigh), cistim naocale... I onda si razmisljam, da mi i izleti zivina na autoputu, mogu samo kociti i moliti se da ce proci. Pitam se dal bi mi tu asistencija mogla sta pomoci, because ljudski refleksi i monotonija... Ima tko iskustva s tim situacijama? Mene je jednom bas nedavno adaptivni tempomat "spasio" kad sam preticao kolonu kamiona na A3, pa se neki kombi odlucio ubaciti ispred mene sa 110 km/h. Auto je prvi poceo kociti dok sam ja stigao stisnuti papucicu. Mislim da sam u tom trenu pricao nesto ili pogledao u drugom smjeru jer kad sam vratio pogled auto je vec kocio. |
Teško će ti neka živina izletiti na autoputu jer s obje strane on ima ogradu od 2m visine cijelom dužinom. Veća je vjerojatnost da će ti se to desiti na nekoj lokalnoj cesti.
Tehnologija definitivno zaglupljuje. Vozio sam razne krame i s nijednom nikada nisam lupio negdje ili očešao susjedni auto. Otkad imam aute nakrcane senzorima, već mi se par puta desilo da sam bočno očešao auto o susjedne. |
Citiraj:
|
Citiraj:
odrađen veliki servis na autu https://i.postimg.cc/hJ7LLFbQ/veliki-servis.jpg kupljene druge brembo 310 čeljusti (plus uzeo za rezervu zimmerman sport coat z i ds2500) jer su one na autu bile sjebane, na jednom šarafu nanovo provrtan navoj.. naravno nije trebalo tokarit diskove kako mi je prvotni majstor mrkonja pametno rekao, bilo je do čeljusti koje nije pregledao kako spada ae https://i.postimg.cc/1nhpMWJC/kocnice.jpg auto nema nikakve senzore, u zadnja dva mjeseca me spasilo samo pravovremeno kočenje.. prvi put na autocesti kad mi je kamion izletio pred mene u lijevu traku, klasično njihovo obilaženje drugog kamiona.. ja 150 u lijevoj traci i taman dolazim do njega a on se baca ispred mene :D druga situacija, cesta do našica kroz šumu, mali srndač visine farova mi je izletio, zagrijani diskovi i pločice su odradili posao da ga ne sameljem.. odskakutao je veselo u šumu, vidio sam na retrovizoru |
Citiraj:
Da se ne pitam statisticko pogadjalo zasto je to tako, da li netko zna teoriju iza toga? |
i meni rđaju diskovi kad auto odstoji 15minuta na kiši.. odmah čim krenem odradim par laganih kočenja, stisni pusti stisni pusti kočnicu da skine naslage i deri dalje
naprijed Zimerman sport coat z nazad Tarox sport japan |
Citiraj:
Oksidacija metala koja dolazi kod izloženosti vlazi i kisiku. Ja ti mogu reći da je meni hrđa počela tek sada kada sam preselio a garaža mi je još u izradi, tj. auto je vani. Do sada je bio garažiran, nisam to primjetio. Važno je da hrđa nestane kod kočenja, ako ne nestane, onda su diskovi loši i treba vidjeti. |
to je to, po kiši najviše bude, vlaga u zraku je to.. ionako je samo površinski i skine se s par kočenja.. i auto nije garažiran, stoji pod orahom..
jbg garaža puno znači, meni su se prošle godine preko ljeta lagano odljepile oplate na vratima.. budala nisam stavljao ništa ni na šajbu prednju, auto je gorio na suncu |
Citiraj:
Prije ovog bijelog Allroada sam imao dva crna Allroada... Jbt, u ta dva crna sam mogao po ljeti jaja pec kolko bi se sve uzarilo unutra... Ovaj bijeli je uredno barem 10-15C hladniji po najjacem suncu od tih crnih... :) Totalni preporod, sjednes i ne spalis dupe, noge ni ledja... :D https://i.postimg.cc/Gmb73xrW/IMG-20...-155703-75.jpg |
Sto se tice voznje po autoputu, nebi vam mozda bio stres da se ne vozite 150 ;). Stvarno sam se naviknuo na europsku civiliziranost voznje po autoputu, u vecini slucajeva 100ka, u rijetkim situacijama 130. Koliko god mi je to bilo cudno napocetku s obzirom na balkanski mentalitet, moram priznati da mi je sada super. Auto trosi ko upaljac, kocnice se slabo trose, i jednostavno je ugodnije bez stresa se voziti. A onda nakraju je i Greta zadovoljna s obzirom na buku i co2.....
Sad se nesto prica da razmisljaju da u cijeloj Austriji bude ogranicenje 100ku. Tako da podrzavam. |
Citiraj:
Europljani su budale, IMHO... Vidjelo se u koroni kolke su ovce kad su ih pozatvarali da sjede doma, osobito Nijemce... :/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Apsolutno, svi europljani su teske budaletine, i mogu se ugledati u Balkan :lol2: |
U Hrvatskoj je veću stres voziti 120-130 nego 150 :D.
|
Citiraj:
308ica me jos neko vrijeme grijala po glavi jer onaj kus stakla je toliko zracio toplo, kao radijator. |
Citiraj:
|
Pozdrav društvo,
Dobio poruku za opoziv i javio se Tomiću. Gledam zadnja 2 tjedna tekućinu i vidim da se smanjuje razina. A naručili me za 26.05. :D Pretpostavljam da je onda najbolje ići samo kratke relacije (na posao i u šoping) - cca 5-6 km. |
Citiraj:
Ovo drugo potpisujem, teske budaletine... Ko da su roboti, a ne ljudi... Kriticko razmisljanje nula bodova... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:57. |
|