PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

GreenLife 15.03.2025. 23:13

Znači snima i suprotni smjer. S obzirom na poziciju kamere , ne bih nikad rekao.

Dobro je znati, proslijedim info dalje ;)

coconut 16.03.2025. 07:49

Ovako bi trebali i kod nas
https://revijahak.hr/2025/03/15/sud-...-u-automobilu/

quazar912 16.03.2025. 08:20

Citiraj:

Autor xlr (Post 3794098)
Te nove kamere, jesu to one zaobljene kao pilula ili kockaste?

Citiraj:

Autor coconut (Post 3794124)
Zaobljene kao pilule, bijele boje.

pa te zaobljene u mojoj županiji su već 4-5 godina na snazi...doduše moja županija je poznata da patrole iskaču sa radarim i pištoljima iz svakog žbuna ALI ta kamera ne snima 180° - snima dolazni i odlazni smer kuda gleda, ne leđa

quazar912 16.03.2025. 08:22

Citiraj:

Autor coconut (Post 3794200)

a ti majke božje :care:

oće si ovaj predstavnik evrovizije. kupit takav ako pobijedi :wtf2:

adaksinjo 16.03.2025. 10:15

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3794235)
Pretpostavljam da si vidio i onu na autocesti u smjeru Mađarske (između izlaza Varaždin i izlaza Čakovec). Ljetos još nije bila aktivna (frend prošao sa 170, nije ju ni skužio a ja bio iza njega pa mu poslije rekao) jer nije dobio ništa :) .

taman nedavno prolazio, ograničenje zbog radova/oštećenja na cesti je 80, baš me zanimalo jesu i ograničenje na kameri spustili, al očito nisu.

Mommistake 16.03.2025. 13:03

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3794240)
Znači snima i suprotni smjer. S obzirom na poziciju kamere , ne bih nikad rekao.

Dobro je znati, proslijedim info dalje ;)

Ja sam bio uvjeren da ne snimaju. :D

Moja kartica više nije uvjerena. :D

A samo sam išao "probati" novi Mercedes. :D

xlr 16.03.2025. 14:04

Slobodno nas počasti kakvom fotkom, može i na neuređenom travnjaku, nećemo se ljutiti :)

Mommistake 16.03.2025. 14:39

Smeće od auta. :D

IMG-1650

Citiraj:

Autor xlr (Post 3794309)
Slobodno nas počasti kakvom fotkom, može i na neuređenom travnjaku, nećemo se ljutiti :)

A travnjak, jeboga ja, kiša pada već 5 dana tu u VŽ.

lowrider 16.03.2025. 15:45

Ak je prednji pogon, onda ni nije Mercedes :)

Amdejac 16.03.2025. 16:10

Kamere mogu snimati 8 traka istovremeno. Dolazak i odlazak.
Četiri vozila u sekundi po traci.
Ukupno 32 auta u sekundi.
Slikaju svako vozilo bez obzira na brzinu kretanja. Nakon slikanja rade selekciju.
U većini slučajeva podešene su za brzinu i neregistrirani auto, ali može se dodati svjetla, pojas, ....

Wolverine 16.03.2025. 16:51

Mlinček dobil friško ulje, još ulovit vremena za stražnje pakne zamjenit i onda opet mir. :D

20250316-134806

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3794322)
Smeće od auta. :D

IMG-1650

Jel to kondenzacija u faru novog premiJum vozila?

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3794336)
Kamere mogu snimati 8 traka istovremeno. Dolazak i odlazak.
Četiri vozila u sekundi po traci.
Ukupno 32 auta u sekundi.
Slikaju svako vozilo bez obzira na brzinu kretanja. Nakon slikanja rade selekciju.
U većini slučajeva podešene su za brzinu i neregistrirani auto, ali može se dodati svjetla, pojas, ....

Koliko često rade rošadu tih kamera, jer koliko mi je poznato fizičkih kamera ima samo za 1/3 kućišta. Pitam jer recimo ona na Jadranskoj aveniji je furt prazna, ne sjećam se da sam ikad vidio da je u njoj bila kamera a prolazim onuda barem dva puta svaki dan.

Mommistake 16.03.2025. 18:02

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3794343)

Nije.
Nespretna slika, auto je ispred, odsjaj je.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3794328)
Ak je prednji pogon, onda ni nije Mercedes :)

4matic. ;)

De5tr0yer 16.03.2025. 19:29

Citiraj:

Počel sam se pitat jel to možda normalno kod ovakvih prijelaznih temperatura i uvjeta.

Nedavno sam radio farove na E39, jedan je lijepljen, drugi s butilnom trakom. Oba sam odradio, jedan dobio novu butilnu traku, drugi je dobio tretman visokotemperaturnim silikonom i oba su se oznojila ovih dana.
Kad sam prao auto zadnji put, sve je bilo ok.

Sad sam otvorio one čepove na vrhu farova za štelanje klapne za "krivu stranu ceste", ostavio par dana nek ispari, pa da vidim opet.

xlr 16.03.2025. 19:33

Citiraj:

Mlinček dobil friško ulje, još ulovit vremena za stražnje pakne zamjenit i onda opet mir. :D

Šta je ovo brate, veći akumulator od bloka :P

Wolverine 16.03.2025. 20:13

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3794367)
Počel sam se pitat jel to možda normalno kod ovakvih prijelaznih temperatura i uvjeta.

Nedavno sam radio farove na E39, jedan je lijepljen, drugi s butilnom trakom. Oba sam odradio, jedan dobio novu butilnu traku, drugi je dobio tretman visokotemperaturnim silikonom i oba su se oznojila ovih dana.

Sad sam otvorio one čepove na vrhu farova za štelanje klapne za "krivu stranu ceste", ostavio par dana nek ispari, pa da vidim opet.

I ja sam neki dan na E39 ulovio zeru kondenzacije pri dnu pa reko vjerojatno butyl popustio. Na Cliu nema niš. Kad bude ljepše vrijeme ću ih skinut pa predihtat.

Citiraj:

Autor xlr (Post 3794368)
Šta je ovo brate, veći akumulator od bloka :P

Trebaš vidit smjeh od poklopca kartera, veličine dlana. Brijem da bi u 5 minuta zamjenio dihtung kartera a ne 10 sati koliko mi treba na E39 :roller:

Al zato 4,1 litra ulja ide u taj litreni mlinac. I ono, ne može bit 4 litre, zajebu te s tih deci više kaj ide pa moraš kupit 5 litri :D

medo 17.03.2025. 07:54

Kao da će mu strašno faliti taj 1dcl ako mu ne staviš :D

Wolverine 17.03.2025. 07:59

Iskreno ulio sam 4,5 litre i sad je na oko 3/4 šipke. Na 4 litre bude skoro na minimumu.

De5tr0yer 17.03.2025. 09:15

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3794370)
I ja sam neki dan na E39 ulovio zeru kondenzacije pri dnu pa reko vjerojatno butyl popustio. Na Cliu nema niš. Kad bude ljepše vrijeme ću ih skinut pa predihtat.

Kod mene se kondenziralo na tri auta taj dan i držim da nije do dihtunga. Farovi nisu hermetički zatvoreni, ima smisla da se vlaga može navući unutra i samo kod stajanja, pa se uslijed zagrijavanja od žarulja stvori kondenzat.

Bilo je samo možda 1cm pri dnu stakla, dakle ne mokro, već samo kao maglica.

Sumnjam da silikon tako loš posao radi. Još kod butyla bih posumnjao, ali ovo nema smisla. :D

Budem motrio idućih tjedana.

xlr 17.03.2025. 10:59

Sve da cu pitati, pa zaboravim. Osijecani, tko je onaj vas night rider koji se budi oko 20h i tera motor u crveno cijelu vecer od semafora do semafora kao da ga gone svi djavli ovog svijeta? Koliko sam uspio prostim uhom ubrati, radi se o jednom/istom motoru i cuje se od Drave do suncane ulice, a i sire. Nisam ga vidio, ali sam ga se dobro naslusao :D

Mommistake 17.03.2025. 13:10

Pozdrav.

Nedugo sam pitao tu, pa da napišem update i ponovo pitam.

Naime, kada upalim auto prvo što mi piše:
smetnja elektricni osigurac za djecu!

Nedugo sam rekao da imam problema s akumulatorom, pala mu amperaža ispod prihvatljivog i to se pojavi, dobio sam ovdje info da izmjena akumulatora bude riješila problem, resetirala grešku. Auto je kod jednog poslovnog puta stajao 2 tjedna vani, vratio sam se, verglao i nije upalio.

Kupio sam novi akumulator, sve greške nestale osim ove.

Što mogu napraviit? Vozio sam u 2 servisa auto na dijagnostiku, na dijagnostici nema jedan problem, ne vidi se ništa. Ne smeta kod vožnje, ali živcira.

Ideje?

Master_Hrc 17.03.2025. 13:14

Ne kuzim, tebi se ispisuje greska na ekranu ali ju dijagnostika ne izbacuje? Kako je to moguce?
Da nije to upozorenje, tipa da su ti bravice za zadnjim vratima onemogucene, pa da se vrate nemogu otvoriti iznutra? Onaj ficR za djecicu kad vozis? :D

Lewis 17.03.2025. 13:15

Ovlasteni/OEM servis nezna kako to ugasit/iskljucit? Ili si vozio kog nekih ovako u garazu ?

Mommistake 17.03.2025. 13:16

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3794447)
Ovlasteni/OEM servis nezna kako to ugasit/iskljucit? Ili si vozio kog nekih ovako u garazu ?

Nije greška nego smetnja, koja se pojavi na ekranu i nestane. Ne svijetli cijelo vrijeme, svijetli 10 sekundi.

Vozio sam u ovlašteni + vozio k svom mehaničaru koji mi auto sređuje 15 godina, ako u koga imam povjerenja, imam u njega.

Ni jedan od ovih gore ne znau kako to riješiti.

Vide problem kod paljenja i greška nestane. I tako svaki puta.

Google kaže da je to normalno, da je to jedan od sustava koji radi non-stop, kada mu je pala ameraža, izgubio struju taj sustav i sad se javlja greška. Riješenje: zamjena akumulatora.

No, moj problem nije riješen.

Lewis 17.03.2025. 13:29

A jesi "registrirao" akumulator da auto zna da je novi ?
To je nazalost kod novijih auta vec nekih 15ak godina "normalno" da se mora resetirati sustav BMSa da zna da je AKU novi i prilagodi sustav/punjenje tome.

Mommistake 17.03.2025. 13:50

Naravno, cijelu proceduru prošli, sve greške se obrisale kažem, osim ove.

Jer, jebiga, start/stop akumulator, čim sam zamjenio, izbacio 120 grešaka.

sinisa1989 17.03.2025. 16:49

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3794367)

Meni se pojavila u magla u novom LED faru, bez pranja i kiše. Par sati vožnje u komadu i ujutro vidim lagani "blur" u kutevima. Skoro me strefilo jer se taj far zamaglio kad sam naletio jezero na cesti. Par dana nakon toga krepalo dugo svjetlo :D

medo 17.03.2025. 17:54

Automobili

Meni se na sepetu nikada nije javila kondenzacija. Niti na starom autu. Farovi su obični plastični halogeni bez leće i nisu hermetički zatvoreni već imaju neki gumeni poklopac iza.

Prije bi rekao da se farovi kondenziraju jer se jedan dio fara (puno) brže hladi od drugoga ukoliko nije zabrtvljen. Druga mogućnost je da je bio zabrtvljen kada je u zraku bilo puno vlage (ljeto) pa po zimi magli i kondenzira jer vlaga nema kamo.

buljaka 17.03.2025. 21:44

Citiraj:

Autor xlr (Post 3794425)
Sve da cu pitati, pa zaboravim. Osijecani, tko je onaj vas night rider koji se budi oko 20h i tera motor u crveno cijelu vecer od semafora do semafora kao da ga gone svi djavli ovog svijeta? Koliko sam uspio prostim uhom ubrati, radi se o jednom/istom motoru i cuje se od Drave do suncane ulice, a i sire. Nisam ga vidio, ali sam ga se dobro naslusao :D

Osječani, bez i🤣
Sorry bode me🤣🤣

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk

buljaka 17.03.2025. 21:52

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3794444)
Pozdrav.

Nedugo sam pitao tu, pa da napišem update i ponovo pitam.

Naime, kada upalim auto prvo što mi piše:
smetnja elektricni osigurac za djecu!

Nedugo sam rekao da imam problema s akumulatorom, pala mu amperaža ispod prihvatljivog i to se pojavi, dobio sam ovdje info da izmjena akumulatora bude riješila problem, resetirala grešku. Auto je kod jednog poslovnog puta stajao 2 tjedna vani, vratio sam se, verglao i nije upalio.

Kupio sam novi akumulator, sve greške nestale osim ove.

Što mogu napraviit? Vozio sam u 2 servisa auto na dijagnostiku, na dijagnostici nema jedan problem, ne vidi se ništa. Ne smeta kod vožnje, ali živcira.

Ideje?

Update softvera u autu u ovlaštenom je jedino riješenje koje na Škoda forumu postoji izgleda🤣

Meni se nikad nije to izbacilo

https://www.briskoda.net/forums/topi...lectric-fault/

Just had this fault (Fault: electronic child lock) on Skoda Superb III 2019 after low/faulty battery. Replaced battery and had it recoded, but fault still there (everything physically working except switches on driver's door did not light up when child lock activated). Tried clearing fault codes via "man that can" - there were low voltage codes that were cleared but the child lock fault kept coming up. Had to take it to main dealer who reloaded the vehicle software - presumably updated software and fault now disappeared (also lights on driver door now working correctly). Obviously no fault with the door locks, or they would have charged me for those as well, if they could!

Said that if it was under warranty it would have been free, but I had to pay £180 for an hour of "diagnostics". I'll be banging the table harder if it happens again because of a flat battery!!

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk

Mommistake 18.03.2025. 07:09

Ali Zubak nije našao riješenje, zanimljivo.

Morat ću probati naći nekog drugog.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.