![]() |
Citiraj:
http://www.to2c.com/catee-ct300-mtk6...en-3g-gps.html |
To ti je mlais mx28 ili elephone p7 mini ili... još 4-5 istih uređaja...
loš gps, osrednji wifi i kamera. Kvalitetna izrada. Citiraj:
To2c $112 Aliexpress $109 Ima ocjenu 3.5 na zolu što je za ovu klasu solidna ocjena... |
Citiraj:
LENOVO A706 |
Evo i jedan novitet.
Nibiru Mars H1 (pod-brand poznatog K-Touch ili Amagatarai) je uz već postojeći 8-jezgreni model od oko 200 USD, nekidan ponudio i 6-jezgrenu varijantu koja se prodaje za 170 USD... Mobitel je super osim jedne sitnice - 2000mAh :D |
2000 mAh... Sramotno malo. Izgleda da je ostalo viška pa sad to treba riješiti.
Nego, kad smo kod baterija. Mom ćaći je na Haieru W910 počelo brže cuclat bateriju. Nema nikakvih gadgeta, hrpa nepotrebnih servisa i aplikacija je ili smrznuta ili zbrisana, u battery chartu najveći consumer je display... Čini mi se da je jednostavno baterija oslabila. Čačkao sam po njemu 15 minuta i skenjalo se 7% baterije. Nikakva mreža il GPS nisu uključeni. Softver je stock, nikad ništa brljano po njemu. |
Nije pametno kupovat mobitel koji je već na tržištu oko godinu dana.
Pogotovo ako nema u prodaji baterija za njega. Shelf life li-ion baterija je oko godinu dana pa kupovinom starijeg modela vjerojatno kupujete i stariju bateriju. |
Haier je kupljen lani, koristi se od početka rujna, dakle 11 mjeseci. Sve je bilo super do sad neki dan. A i Haier ima "nezamjenjivu" bateriju jer je vodootporan.
|
Lako moguće da je baterija, vidiš kako su fino namjestili da po isteku garancije ode u klinac :)
Jesi siguran da ti ne siše ipak nešto bateriju? Kakvo je trošenje u leru dok se ne koristi? Napuni ga, ostavi sat-dva i pogledaj što kaže Wakelock detector? Drugo, lako je moguće da pokreneš neku aplikaciju koja napravi sranje. Imao slučaj na jednom mobu da je ponekad pokretanje neke aplikacije zabilo 2 jezgre (6589T) na 100% i ostalo tako. Skužilo se da se mob počeo lagano grijati, CPU-Z vidi da su 2 jezgre full, ali ne vidiš proces u nijednom task manageru. Reboot bi riješio problem. Tek iz terminal emulatora se vidjelo da se zaglavljuje neki proces media scanner ili media service, tako nekako. Obzirom je linux ispod haube, iz konzole preko ADB-a možeš čuda napraviti, ali nije za prosječnog korisnika ili ljude slabih živaca :) Na kraju ispalo da je krivac Flipboard, deinstalirano i riješen problem. |
Elephone P10 je sad 20 sati u uporabi. Baterija se još uvijek drži.
|
Tema su kineski odroni i ovakvih priloga kao što piše c-shadow trebalo bi biti što više
jer to pomaže i korisno je. Samo napominjem kaoko odroni nisu cviječe ali vesele na razne načine, pa bi se trebalo razglabat najviše o njima i kako ih držat krotkim. Hvala. |
Gledam nove mobitele i vidio sam ovog Asusa ZeneFone5. CIjena mu je od 170-180$ a verzija s 1Gb rama je 157$.
Lijepo je da neki kinezi rade i na Intelu. |
ekipa jel se isplati uzet Thl 4400 ili imate preporuku za nesta drugo. naravno da ima u chipoteki :)
|
Citiraj:
Nije baš čisto bijeli, a to je stvarno uvjet jer kažem mob je za djevojku i to joj je valjda jedina bitna stvar :D. |
Pogledaj mozda Huawei Ascend G6 cijena 160$
|
@agoo8
ZenPhone je na tržištu već neko vrijeme. Bolne točke su mu slaba grafa i činjenica da Intel čipset nije prilagođen nekim appovima (ne pitaj me kojim) pa ne ferceraju ili rade lošije na njemu. @z-man Mali OT: uzmi curi Lumiu 630. Imaš ih novih po 750kn na oglasniku. Bolja je od bilo kojeg odrona (TM by Brko) i imaš domaću garanciju. |
Citiraj:
Razmišljao sam o tome ali su sve mahom zaključane na VIP, a nama treba t-mobile/bonbon. Jedino da se raspitam za eventualno otključavanje. |
Taj ZTE nubia z7 mini mi je najviše zapeo za oko jer je dual SIM mob (treba mi radi poslovnog broja) sa jako dobrim karakteristikama, a da nisu MediaTek čipovi baza...trenutno koristim zopo zp998, ali čim nubia bude dostupna za nabavku, vjerojatno je uzimam....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@z-man
Stavio sam krivi link u prosli post za Ascend G6 evo za bijelu verziju |
Citiraj:
Ne radi mi link (možda jer sam na mobu) ali vidim koji je mob. Sviđa mi se što je Huawei i sviđa mi se izgled/cijena/dimenzije/ ali morat ćemo ipak malo smanjit cijenu koja je brijem nešto veća od drugih sličnih radi imena Huawei. Ipak nije random xyz kinez. |
Probaj sad editiro sam post imao je razmak jedan na kraju valjda bi sad trebao radit.
A do koje cifre bi se išlo? Možda ovaj Huawei G525 za 106$ - nedostatak zastarjeli chipset i "samo" Android 4.1 |
Citiraj:
|
Zašto ga platit 250 EUR kad se prodaje za 216?
|
Mi4 16Gb u Italiji na preorderu za 394 EUR. Garancija 2g. Nažalost, neće imati 4G kao ni sve druge verzije koje izlaze u prvom valu. 4G se očekuje tek u 9/10 mjesecu.
http://www.mi-italia.it/xiaomi-mi4.html |
Koristi li itko ovdje LTE mrezu?
|
Citiraj:
Ovo nije uopće loše, prvenstveno radi cijene koja nebi trebala preko 120$ ajmo reć. Zaista je cilj što jeftinije proć. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ma kazem ti, ja sam prezadovoljan s istim. smijesno je koliko je brzi i fluidniji od frendovog s3-a sa stock romom. a prezivio je dosta pive i vode po njemu, masu gradilista i padova i radi kao prvi dan sve osim baterije, evo dok sam ovo natipkao na tapatoku posaugo je 5 od sto baterije :D nisam proucavo kako otvotir ovo cudo, ali znam da se baterije za njega prodaju na aliexpressu. da mi je zamijenit spasijo bi se :D:D
|
@lutherus a p10i svidja mi se i tanji je razmislit cu izmedju ova 3 mobitela sto si mi ti rekao i @RAUL i @Dakok ,a evo 100% sam odustao od p6i :)
Citiraj:
@Dakok a ZTE Q705U iskreno dobar fon ali ima jedan prob tj nemam iskustava sa ove stranice a na buyincoins s cega gotov sve narucujem njega nema sad ne znam sta mi je cinit heh a i catee ct300 sto mi je @RAUL preporucio je dobar a ima i bolju kameru ali slabiju bateriju i manji ekran. Iskreno nez izmedju sad ova 3 koji da izaberem heh kao sto reko razmislit cu ovih dana pa sredinom il krajem sljed sedmice narucujem i sta ti mislis ? p10c, catee CT300 il ZTE Q705U ? :) Hvala vam na savjetima ;) |
Budem izvidio na YT kak se otvara pa ću uzet bateriju sa aliespresa. Možda ima i koja jača pa uzmem takvu. Hvala na info.
|
Ljudi jel moguće podesiti vrijeme blica na kameri a da se ne mijenja ROM. Sad primjetim da nije usklađen blic i okidač kamere. Kad se nešto uslika blic se već ugasio te je mračno.
Ps. Vidio mnogo i kineza i "nekineza" Haier je najbolji mob na svijetu za one što ne pate od puno jezgri :D Neuništiv |
Ajde da vas cujem koliko ste najvise imali SOTa na nekom smartphoneu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Dakok imaš li još onaj ISA ET T45/ET100? Nevjerojatno je što je taj mobitel sve preživio kod mog buraza i radi i danas - izgleda da je bilo i nešto istine u onom videu u kojem su ga potapali u vodu.
|
Citiraj:
Pa što nije netko pred pola godine postao ovdje tutorial kako otvoriti Haiera? Kao da sam to tu vidio. Tražim ali nisam našao. Možda i nije tu bilo, ali netko ga ie otvarao čini mi se. |
Ok, ali kad ga otvoriš i dalje nećeš imati kaj stavit u njega :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:17. |