![]() |
|
Citiraj:
Nije da hvalim svoj auto i odnos prema njemu, jer ni ja to ne smatram bas normalnim, ali eto tako je kako je. Dosadno mi na poslu pa citam forume, gledam Youtube, narucujem dijelove online jer sam nakon tih foruma i youtube videa uvjeren da to nesto i kod mene treba promijeniti i eto tako to krene... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: Upravo mi izbaci na FB: https://i.ibb.co/3mMvrNMR/Screenshot...-06-145029.jpg |
Realno bilo koji motor ak je dobro održavanje bude napravil hrpu kilometara...
|
Ili tipa ako je parkiran u garaži i ne vozi se, može trajat godinama :)
|
Citiraj:
|
Nikoga posebno, samo hocu rec da su moderni agregati banana iako daju veliku snagu, moment, malu potrošnju, osjetljivi su ko da su od stakla, nema eksploatacije kao kod starih Bošpumpa TDIa, HDI, starih CDi, M47 itd.
Da mi je metnut AWX PD130 u F11 i da se vozim ko čovjek :) |
Citiraj:
Uopće nije poanta koliko se skrati servisni interval nego koliko motor ima hladnih startova tijekom toga. Nije isto 3500 km sa 350 paljenja motora i dionicom od 10 km ili 350 paljenja motora sa po 100 km dionicom. |
Citiraj:
Da, u pravu si. Vazno je i da ga se ne razbije u tom periodu i da ga netko ne ukrade. |
Citiraj:
Bez komentara ;) |
Ljudi prepricavaju ono sto cuju, a nemaju pojma o tome. Nesto kontam, dok nisam kupio F11, nisam nikada ni kupio auto ispod 200000km predjenih. Imao sam recimo e34 sa preko 400k, a Boga pitaj koliko je puta prije mene vracen sat, pa je svejedno vozio i nije pravio nikakve ogromne probleme. Ulje mu mijenjao kad bih se sjetio da bi trebao :D
Vec sam nedavno pisao: uvijek cu radije odrzavan auto u originalnom stanju sa preko 200kkm kupiti nego nesto sa ispod 100kkm sto je ubijeno i uciganjeno. I sve se da popraviti i dovesti u vrhunsko stanje ako se ima volje, vremena i sredstava. |
Citiraj:
Ali ali sve je po psu..ok super neka je. :D |
Evo zadnja zamjena na mom 2.0 TSIu je bila nakon cca. 9k km - ulje izgorilo :D .
A Seatov komp kaže - izmjena na 30k km. Hvala, ali ne hvala Inače "redovni servis kod ovlaštenog" odradim nakon 30k km radi garancije i upisa u servisnu knjižicu, dok između radim sam kod frenda u HR. A da ne pričamo koliko njih ne radi zamjene "lifetime" ulja na automatskim mjenjačima. |
Kako vi vidite razinu ulja u benzincima kad je sipka mesingane boje, a auto nema ni 5k km, tj ulje nije zgoreno itd? :D provjerim jednom mjesecno razinu, ma ja ne kuzim di je to ulje. Kao da umacem u vodu. I jos sipka ide nekako vijugavo do kartera, pa svaki put kad je izvucem mi pokaze nesto drugo i bude masna. Valjda sam pola deca izgubio samo brisuci sipku. A razlika izmedju min i max je cenat i pol.
Na cadjari je to bilo dosta lakse iz ociglednih razloga. |
Citiraj:
|
Kod mene je plosnata, ali svakim uranjanjem pokupi drukciji pattern ulja sa stijenki i to se vidi na sipci. Jedino nisam probao, a sad mi prolazi kroz glavu, brzo umakanje u vadjenje sipke.
Ili nema uopce ulja pa me to hebe. Idem bas vidjeti kako izgleda kada auto stoji x dana bez voznje, brb Edit: aaa oke, sad je to to. Valjda treba pustiti duuuze vrijeme da se sve slegne. Mislim da ga nisam palio sad valjda 2-3 dana. Umocim 5 puta i dobijem 5 puta istu razinu. Case slosed! |
ovdje se dosta kuže u atest, pa me zanima mišljenje da li bi se ikako mogao napraviti atest 4x4 pogona na autu na kojem to nije predviđeno? tj konkretnije swap zadnjeg dijela s alfe 156 q4 na auto s prednjim pogonom
|
Može, radio je Biox 4motion swap na Golf 6 GTD.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znas da jest
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Neki čića je htio baš u svom GTDu 4motion umjesto da uzme neki CR140 i digne na ga 200+ Citiraj:
Bacajući oko na Wikipediu, vidim da je dijelila platformu sa 159, koja ima Q4 verziju. Ako auti u Q2 imaju istu konfiguraciju stražnjeg ovjesa, možda se može na taj način napraviti paralela da se stavlja Q4 s iste platforme, kao što se atestira DAZA 5cyl iz RS3 u Golfa 7, Octaviu ili Superba. Sad, jesi spreman na taj dvoboj s CVH :) |
ne znam kakvo je stanje sa 159, ali od 156sw q4 paše sve, moraju se prebaciti i zadnji amortizeri, gubim gevinde trenutne.. u srbiji bi to odradio, tamo su to već radili, pitanje je samo atesta kod nas.. išao bi na to ako budem stavljao veći turbo od gtb2260, a ako se ne može nikako atestirati, onda nema smisla ni puno veći turbo na samo prednjem pogonu.. tj ima ali radije bi onda napravio neke druge stvari
|
156 Q4 je jako rijetka verzija, to je blasfemija ići raskupusavat
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:08. |
|