![]() |
Citiraj:
a sub mi nije ni problem, stoji na sred sobe ko stolic...peerless XXLS12, kompresija, 65L...ide to nisko bez dodatnih kerefeka Citiraj:
ali meni nije problem sub-a, bar ne kod filmova... štos je što mi se nakon kalibracije Audissyem poremete srednji i visoki, sve se zamuti... nedavno sam na drugom forumu pisao kako ti mikrofoni koji dolaze uz recivere i slično i nisu kalibrirani, tako da njihova mjerenja nisu mjerodavna.... ne da nisu kalibrirani, vec svaki mjeri drugačije (niti jedan od njih ne mjeri ravno vec unosi neku svoju gresku). Sad je pitanje koliko moj odstupa od nekog njihovog referentog. mozda zbog tog dobijam loše rezultate nakon auto ''kalibracije'' ovo nije problem kod odredjivanja udaljenosti ali je ako radi automatsku EQ. Probam za vikend jos jednom... sve cu vratiti na tvornicke postavke pa si dati malo truda... |
Citiraj:
Nezadovoljnih s Marantzom na sve strane. To SR izgleda kao kratica za "sranje" Što više broj , veče sranje. https://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif Citiraj:
Meni je XT32 skroz ok , ali DIRAC mi je draži... Citiraj:
Obzirom na smjer u kojem si krenuo s DIYom i isticanje mana popularnih horizontalnih kutija , pretpostavljam da se radi o nekoj kutiji upravo tog tipa? :D Ja sam se centrom bio najzadovoljniji kad sam iz znatiželje išao vidjet kako šljaka 7" sealed + 10" s variventom ....iako mi nije bilo uopče važno da ide duboko. Da 10" driveri nisu bili u planu za frontove ili da su se mogli kupit na komad na tome bi i ostao umjesto na kutiji sa 2 7" drivera. Citiraj:
Provlačit signal kroz 2 preampa nije baš dobra ideja. Drugo , ako ne ciljaš na atmos , ne trebaš prodavat organe. Citiraj:
Ima Arcam AVR390 u Media Audia za 13k ili manje ovisno o komunikacijskim vještinama. |
Citiraj:
baci pogled jel ti ovo zanimljivo https://www.tymphany.com/transducers/sbs-160f35al01-04/ donki bi kupio 10 komada...treba naci jos nekog za ostalih 490 uz cijenu od 20$ po komadu :D mislim da bi to rjesilo problem basa za cijeli forum :roller: |
Citiraj:
Ma ok je, al previše noisea proizvodi, smećance malo. Citiraj:
A...di je tvoj mikrofon za akustiku? Pošto si napravio par DIY uradaka siguran sam da posjeduješ jedan, sa njim ne bi trebao imat nikakvih problema utvrdit problem. :D |
Citiraj:
Vrlo su slični, DIRAC možda pinkicu prednjači po pitanju slušne pozicije, u biti je puno više user friendly tu, al zato zbog svog načina rada abnormalno posere zvuk izvan slušne pozicije. :D Jok, imao sam više komercijalnih centara, posljednji je bio jedan Revelov, vrlo dobro zvučeć uradak, štoviše, ispravno složen centar po svakom pitanju, ali sam se patio sa svakim centrom koji stoji ispod TVa, što zbog akustike prostora, što zbog lokalizacije. |
Citiraj:
Čuj, sa 4 drivera po kutiji, za 7 kanalni surround sa 500 komada se može složiti 18 sustava. Znači fali još 17 kandidata. :roller: |
Citiraj:
racunao sam da je marantz u kombinaciji sa njihovim mikrofonom i audyssey-am brain free :D e da, nisam stavio poveznicu da se oni drajveri koriste u kii3 mada ne znam kolko to pomaže jer je software ono sto ga cini dobrim zvucnikom https://www.whathifi.com/reviews/kii-audio-three |
Citiraj:
Neš ti tri minute muke pospajat i pustit da zacvrči par puta. :D Od svih room correction varijanti, DIRAC je najviše brain free. Ne moraš ama baš ništa podešavat skoro. A što se drajvera tiče, ne pomaže tu nikakav softver ak je driver treš. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
I idealno bi bilo da radiš blind testing, ovako subjektivne preference prema cijeni/brendu isto utječu na doživljaj. |
Jucer gledam Charlie's Angels DTS-X zvuk. I lijepo Marantz pokaze IMAX DTS-X. Al zvuk je bio los kao da su svi efekti smanjeni. Kad Imax sa auto stavim na off radi super. Sad zasto je to tako, mozda neko zna. I dal je itko dobio Imax Enhanced da info pokaze ili ce pisat samo Imax. Sve gledam na Shield TV, Kodi.
|
Mix je vjerojatno drukčiji. Možda čak i pogodniji za referentne glasnoće. :D
|
Citiraj:
|
Sumnjam. Tu ti nekaj ne štima. A vrag će znat šta bez da pročačkaš po svim postavkama.
Pusti film, uključi taj imax i onda gledaj po svim audio opcijama, možeš i screenshotove stavit ak imaš volje. Nekad postoje i skrivene opcije koje se ukažu tek kad slušaš određeni audio format. Jel imaš dynamic EQ uključen inače. I jel još uvijek uključen kad upališ Imax? |
Citiraj:
Ako ga imaš lokalno, skini MediaInfo pa reci koje sve audiostreamove imaš. |
1 privitaka
Citiraj:
|
5 privitaka
Citiraj:
|
Logično. Vidiš i sam razliku. :D
Uključi Dynamic EQ gdje god je ugašen. Očito ti to odgovara. I svugdje isključi taj nesretni Dynamic Volume. Dynamic Volume se možeš uključit eventualno kad gledaš TV ak te živciraju preglasne reklame, a za filmove i muziku on ti je noćna mora, zlo i naopako. |
1 privitaka
Citiraj:
|
Aha ne da ti da diraš to sivo?
Onda ne možeš ništa... Tebi Dynamic EQ kompenzira frekvencijsku krivulju ovisno o glasnoći, to je praktički napredna loudness krivulja...tako da ti i na manjim glasnoćama audio zvuči (perceptivno) kao i na referentnoj glasnoći. Zato ti i sve zvuči atraktivnije kad slušaš bez tog imaxa. Imax bi ti trebao slušat puno glasnije da ti bude slično, negdje između -15 i 0 na relativnoj skali, gdje je 0 referentna glasnoća, a ljudi u kućnim uvjetima u netretiranoj sobi tipično gledaju na između cca -20 i -6. Sve iznad bude podosta nepodnošljivo. :D (a za referentnu glasnoću AVR uglavnom nema ni dosta snage s tipičnim hi-fi zvučnicima) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ak oćeš usporedit, isključi Dynamic EQ dok gledaš bez imaxa, pa probaj i jedno i drugo na istoj glasnoći, vidi ak ti se jedno od toga više sviđa.
Citiraj:
Imax sve to isključi vjerojatno, po defaultu ne da prčkanje (makar može pisat da je uključeno ali zasivljeno), a za ostale audio trake bi definitivno trebao ugasit. |
Citiraj:
Izgleda kao prilika :D Šalu nastanu, nema šanse da ikad više kupim ijedan drajver a uz to znaš da sam zatucan po pitanju izbora istih. Kad skužiš šta ti paše - držiš se toga. Osim ako nisi audiofil pa vječno ideš na bolje iako u biti ideš sajdvejz. U vezi toga ,volio bi u zvučnicima zamjenit feritne zavojnice sa zračnima pa me se sjeti kad naletiš na kakvu akciju za bakar... Citiraj:
Na to sam i milislo...komercijalne kutije. Ta informacija o Revel centru mi zvuči poznato ali nemam pojma zašto. Imam nekih problema pa mi puno toga ispari iz glave .... Šta se tiče lokalizacije , s nekim stvarim jednostavno čovjek nauči živjet. Kod mene se sve odvija ispod ekrana. :D Citiraj:
Možeš prešaltat volume indikator s absolutne skale na relativnu? Ovo sad je skoro kao da jedan govori u inčima a drugi u milimetrima pa napreže mozak. Usput, daj probaj flat umjesto ref postavke jer bi za manje prostore trebalo biti bolje i može koji skrinshot kako izgleda ta krivulja u praksi? Piše da ti je resiver podržan a 20ak dolara za aplikaciju ti je valjda zanemarivo obzirom koliko si potrošio na ostalo. I zadnje , nadam se da si odvrtio ponovno eq nakon što si si premjestio centar. |
Citiraj:
Ma uvijek je više do prostora a manje do zvučnika. Nije zvučnik loš, nije da ga baš ni preferiram, ali prostor uvijek zeza. A zanimljivo, okovan sam lamperijom iza koje je vuna naravno pa mi je soba dost mrtvija od tipičnih živahnih golih zidova ko u ambulanti, ali opet nije ni to baš idealno. :D Ovo za flat si fulao, to će mu bit grozno za mali prostor. Reference krivulja je pogodnija za manje prostore, "nearfield" itd jer ima rolloff na visokima, flat krivulja će mu bit vrlo kreštava i zapravo je pogodnija za veće prostore, jer u većim, pa čak i akustički tretiranim prostorima je vjerojatnije očekivati da će sumacija direktnog zvuka i refleksija rezultirati u frekvencijskoj krivulji koja ima blagi pad na slušnoj poziciji, pod uvjetom da su i zvučnici kulturno konstruirani. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dac>preamp>amp a filmove ko i do sad sam ce prednji bit na xtz . Ili cu XTZ vratit :) |
1 privitaka
Evo malo se poigrao sa marantzom SR5005...
Sad je puno bolje...me happy... Sve vratio na tvornicke i nanovo napravio kalibraciju ali sam iskljucio EQ postavke... Tako da mi je sad ok zvuk Slika u privitku je 2m sirine... |
1 privitaka
Evo centralni spusten javim jel bolje, isto il losije. :goood:
|
Pomakni ga naprijed tak da prednji panel od zvučnika bude u ravnini sa nosačem ili mrvicu strši.
|
Citiraj:
|
Mislim da si me nešto krivo shvatio. Dakle, centralni zvučnik pomakni na prednji rub racka, tj najgornje police. To ti je cijela 3 centimetra. :D
|
Citiraj:
Znam da se čini kontraintuitivno ali flat nema onu rupu ...pardon midrenđ kompenzaciju kao ref a uz to mu je glava naslonjena na taj "apsorber". Ima ljudi s manjim prostorima kojima opčenito paše flat pa ...nikad neznaš. Kad dođe taj mikrofon bit ce zanimljivo vidjet. Citiraj:
Takvi su rijetki. Uvjek je razlika nebo i zemlja. Citiraj:
Kako si ti zadovoljan s povezanošču i paniranjem? Pretpostavljam da frontovi glume stalke a centar je očito ispod slike. Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
|
2 privitaka
Zar nisi rekao da imaš još jedan kat racka? btw, obavezno poslušaj ovo što ti donkimizer kaže.[/QUOTE]
Imam al onda mi vizualno sve gubi smisao, to cu napravit ako zvuk bude tako puno bočji nego sad. Za neku malu razliku necu to dirat. Flat cu danas probat. A i ta polica je plica od zadnje gornje, rack sam napravi tak da je doljnja polica najdublja. |
1 privitaka
Citiraj:
ja ti nisam jedan od onih koji sjede u sweet spotu kad slusaju muziku, pa tako ni kad se gleda film... vidi se na slici da je slikano sa stane...s pozicije odakle sam i gledao... ono što sa jučer dobio je ''dobar'' zvuk iz prednjih zvučnika, uključivo i centralni... prije mi je to sve bilo u banani, prigušeno, muljavo..nikako tako da nisam obračao na paniranje i povezanost... povezani su mi bili centralni i prednji sa subom... zvučalo mi je skroz ok dok sam gledao onako s boka :D Ova komoda mi je širine 220cm i centralni stoje kao na slici ispod. Kad smontiram platno onda mi oni ostanu iza platna, pa se ne čuju, zato ih prebacim na kutijetine :D a ova mala gofnad od anthony galla tuku i gore i dole, pa im ne smeta da su malo povišena... čak ok sviraju na toj poziciji (velikacki zvucnici su za stereo...i malo ih izvučem kad ih slušam...) (vidim da sam ti preskocio odgovor oko zavojnica...ako budem isao u shoping, javim ti se ;)...ali prvo moram rijesiti par drugih gluparija...AL ploče i rezanje MDFa...) |
Citiraj:
Da, refleksija je dovoljno gadna da uneredi odziv tamo gdje ne želiš da Audyssey pretjerano kompenzira. :D |
Citiraj:
Viš nisam znao da flat gasi midrange kompenzaciju, svašta. Dosta to ovisi o situaciji o prostoru u svakom slučaju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:26. |