![]() |
Memorija mora preko 1000MHz ići.
|
OK. Evo ati tray tool ver 1.3 radi bez beda, zasada je navukao na 826/1017 temperatura je max65stupnjeva, i tu sam odlučio stati. Cim nađem 12" nastavljam dalje(negdje sam ga spušio :( ), jer mi grafa nema garanciju, a vent će joj makar malo pomoći ;). A i nevjerujem tim artifakt skenerima...mislim da je vec ovo dosta sto je izdržala.
800/1100 za sada ide. @dizel - istina, mene uhvati s vremena na vrijeme, al ajde barem ju neću širiti dalje ;) |
Daj smanji kompresiju s tim klokenisanjem, neces nista puno dobiti. Ova virusna infekcija klokanja VGA kartica po forumu nikako da prestane.
|
Citiraj:
|
Je, ako buljis u fraps :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kod današnjih grafa to baš i nema smisla , al zanimljivo je experimentirat , svakako:D |
Citiraj:
|
@ Dizel - pa recimo uzmi sad za primjer moju PoV 8800GTS 640MB
Stock taktovi su 513/1188/792, a za 24/7 ju držim na 630/1550/1025 i mogu ti reći da je razlika osjetna. |
Citiraj:
Edit: Samo još nisam skužio kog ju vraga klokam kad nema poštene (nove) igre za zaigrati? :D:D |
Citiraj:
Ugl., meni je nekako fora klokanje jer me zanima koliko moze ic, i jos ako sredim bios, pa sredim manju potrosnju u idleu(pomoću voltaža i sl.) , a time i zagrijavanje nitko sretniji. Još eventualno nekakav zamijetniji klok, i mislim da se isplati. To što se nekome to nesviđa to me nezanima, ali opet mozda treba od vremena do vremena pustit ardver i primit se knjige:chears::goood: |
ati radeon HD 4890
kupio bi grafu ati radeon HD 4890 ali neznam dali bi išla na moju matičnu ploču-
-ID matične ploče 63-254-0000010-00101111-072407-VIA$AS2GL254_ALIVESATA2-GLAN BIOS P2.60 -Naziv matične ploče ASRock ALiveSATA2-GLAN, bi li mogli provjeriti dali bi ta grafaa išla na moju matičnu,zahvaljujem unaprijed |
Glavno da piše Occupation: informatičar.:) Pa kaj nije logično, da ako ti ploča normalno podržava HD 4830 koju sad imaš, da bude i HD 4890 išla bez problema.
|
budala ja......sorry nemam 4850 nego 3850....krivo sam del.bi išlo ak imam ovu graafu?
|
Nisam ni rekel da imaš HD 4850, nego HD 4830 - bar ti to (krivo k tome:)) piše u profilu. Gle kartica ide na tvoju ploču, ali s njezinom kupnjom ne budeš ama baš ništ pametno napravil.
Procesor ti je lagano preslab za tu karticu, a i sama kartica je pogodnija za igranje na višim rezolucijama. Sad kak to obično biva, budeš ti rekel da ti treba za masu FPS-a na 17" CRT-u.:D |
ATI driver-FPS problemi
Hello svima:)
Dakle situacija je ovakva, primjetio sam (sa 3850) da jako slabo vrti starije igre, CoD1 - nemoze imat 333 lock, ni 250 ,CoD 2 cak - 250 nemore drzat, al dok CoD4 fino navuce 250, dok NFS undercover vrti 1680 x 1050 antialasing max glatko nevjerovatno. Dakle da li je problem u driverim, primjetio sam da kad stavim starije drivere bolje vrti starije igre, ali nove slabije, dok kad stavim najnovije ucinak je obrnut, cak je doslo do toga da NFS underground 2 na 1680 1050 sve max zasteka u dimu (?!?!??!). Dok pak nvidia, 8800gt (npr.) vrti cod1 999 fps, cod 2 takodjer 500 (cirka), a i nove vrti kako treba. Dakle zanima me dali je problem u driverima ili wtf, jer ako more nove igre vrtit solidno zasto nebi mogla i starije?:goood: |
Bok ljudi! :chears:
Jučer mi je uletjela powercolor 3850-ka (ona sa povišenim taktovima). Temperatura joj je totalno smiješna pa sam ju htio malo OC-ati. Kako imam 64-bitne Win 7 Ati tool otpada. Skinuo sam GPUTool i sve mi ispravno prikazuje (taktove, temperaturu...) ali ne mogu dizati takt (ni memorije ni GPU-a). Kad probam dići takt kartica ode iz low power stanja (temperatura se odmah podigne) i ne vraća se više ali taktovi ostaju isti (3Dmark score je isti u svim kategorijama). Provjerio sam takt i sa Gpu Z-om ali isti je. Jel trebam na nešto drugo obratiti pažnju, ili? Tnx! |
Imao sam sličan problem i rješio ga Riva Tunerom. Ne radi super na svim ATIjevim karticama al na mojoj je radio ok. Ovaj klok iz siga je i postignut s njim:)
Doduše možeš probat i sa CCC iako imaju debilne limite pa teško da ćeš doć do max OCa bez dodatnog čačkanja editirajuće te limite... Uglavnom probaj pa javi:chears: |
Ma daj, pa to ništa ne radi da ga jebeš. Riva tuner isto izbacije neke exceptione. Mislim, koliki je problem dići takt gpu-a pa makar i na win 7???
|
ja možda dobim tu grafu sada dal mislite kako bi išlo gta 4 na amd 4200+ x2 i 2gb rama
|
Kakva idiotarija. Uspio sam sa nekim programčićem upogoniti atitool (dozvoli instalaciju unsigned drivera) i mogu dići taktove, ali onda mi ne radi 3dmark. Ovo je stvarno totalna budalaština...
|
Citiraj:
tak tesko par redova iznad pogledati... No ne ocekuj to s svojim procom. |
Izludit ću! I dalje ne mogu dići takt kartici pod win 7 (64). A nakon dva sata igranja temperatura bude 51 - jendostavno vrišti da joj dignem taktove!
|
Ja te stvarno ne kužim?:stoopid:
Ništa ti od programa ne radi, iako ljudima bez problema radi na istoj platformi šta znači ili da se nisi uopće pozabavio s problemom ili da nešto radiš krivo. Al to uopće nije bitno, jer OC možeš napravit i sa CCCom. Pa imaš valjda drivere. ako imaš nešto treće, a nemaš CCC, lijepo stavi CCC i klokaj:) Kad ti već ništa drugo ne radi, jel... |
Citiraj:
A što se tiče CCC :kafa:... jako će mi puno značiti da dignem takt kartice sa 720 na 730 MHz :hitthewal: |
Citiraj:
Što se CCC tiče, meni osobno nudi 770/950 opcije, al nije ni bitno, to se isto lako editira modanjem, samo se treba uvatit zajebavat s tin. A i vjerovatno ćeš naletit na problem flešanja pri W7. Jebiga, ne možeš i ovce i novce....uletit na najnoviji OS čak i prije nego šta je službena prodaja krenula, a očekivat da je sve kompatibilno već tad... A i brat bratu, sva ta zajebancija i nema baš koristi, sve i da tu 3850 digneš 10% (a preko 10% ćeš jako jako teško) malo toga si dobio...U razno raznim bechkmark aplikacijama ćeš i dobit koji bod više, dok ćeš u igrama malo ili nimalo primjetit razliku;) |
Citiraj:
|
Uspio sam ju napokon flashnuti. Uspio sam tek na najteži način - instalirao sam XP na poseban disk. Stavio sam ju na 760/960. Idle 35, sintetički load 65. Mislim da može još ali ne da mi se više čačkati...
|
Saphire HD3850
Ljudi moji, imam jedan problem.
Prijatelj mi je dao svoju graficku "Ati Saphire HD3850 512 DDR2". On je na njoj flashao bios, i stavio je krivi bios i graficka vise ne radi, medutim nije spremio original bios. E sad je problem sto ja neznam di da nadem bios za tu graficku, jer ona kao da ne postoji nigdje iz razloga sto koristi DDR2 memoriju, a na netu sam naso puno verzija biosa ali svi su za GDDR3 ili GDDR4. Memorija koja je na kartici je Hynix HY5PS561621BFP. Nisam pametan sta dalje napraviti |
|
http://www.techpowerup.com/vgabios/i...mSize=0&page=2
NIti ovdje nema ddr2, jedino sto mozes je naci na forumu/forumima nekoga i onda PM-at da ti posalje. Nevidim drugo riješenje... edit: Ja ipak mislim da postoji ddr2, jer su to one uvaljotke ;) |
Ne postoji 3850 sa DDR2 memorijom.
Provjeri koji je točan model, kad to saznaš na par postova iznad imaš sve biose. |
http://xi0.info/img/6447/quick-test-...-vs_6447_2.gif
Izgleda da postoji http://xi0.info/quick-test-radeon-hd...ddr2_6447.html p.s. pogledajte frekve meme...tako da ;) |
Postoje 3850 sa ddr2,imam negdje i SS jedne sa 1gb mislim da je gainward bio.
|
Ljudi moji, ovo vam je graficka o kojoj se radi
HD3850 512M DDR2 PCI-e DUAL DVI-I/TVO (to pise na njenoj poledini, na maloj naljepnici) vjerojatno je bila za neko x-y trziste fizicki je identicna ovoj: http://www.sapphiretech.com/presenta...n=0001&pid=170 I ima sigurno DDR2 memoriju, jer sam po oznaci memorije kod proizvodaca naso da je to DDR2: http://www.hynix.com/gl/search/resul...O=HY5PS561621B tako je, i Gaiward ima model sa 1G DDR2 imali netko bios za tu graficku ili neku dobro rjesenje za ovaj problem |
Rezolucije
kolku nejveću rezoluciju podržavaju dvije ati 3850 u crossfire (512 mb i 256 bit=jedna)
:) |
da ne otvaram novu temu isto vezano uz HD3850 override mi je lock u CCC-u,a htio bi ga unlockat, može mi netko pomoć šta treba napravit da ga unlockam i ovaj powerplay na 300mhz je kul stvar nisam znao da to nove graf. imaju.
|
klikni na onaj katanac u override izborniku. javi razultat, ja svoju gigabyteovu ne mogu dignit ni 5%.
Vjerojatno zbog nedostatka hladnjaka na memoriji.. :( |
Jedno kratko i jasno pitanje.
Kartica je Powercolor HD3850 PCS - link http://www.pohrani.com/t/2v/n7/2SddKB7v/hd38501.jpg http://www.pohrani.com/t/26/j2/khBccqb/hd38502.jpg A pitanje je: čemu služi onaj jumper (kod konektora za ventilator)? |
Ako se dobro sjećam pal/ntsc:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40. |