PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Accelero S1/S2 & TwinTurbo dojmovi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75203)

D-I-A-B-L-O 08.11.2008. 00:54

Taj bočni vent mu neće skoro ništa pomoći jer ne puše uzdužno po rebrima nego poprečno udara u prvo rebro i to je to, treba dobrano premjerit dali će uopće stati unutra pokraj ventilatora, jer meni je na knap na mome antecu900 s tim što ja uopće nemam bočni vent jer mi nebi stao, i ovako mi fali svega par milimetara da mi ne dodirne bočnu stranicu od kućišta...
Ako ne stane,mislim da je GFX i manji dimenzijama pa bi on morao ići unutra...

Bokygs 08.11.2008. 01:08

Ajme same komplikacije!:nono:
Po ovima mjerama nemože stat accelero:fuming::hitthewal:,ali može GFX:)
Accelero-dimenzije: 138(D) x 215(Š) x 33(V) mm
Kućište-dimenzije: 200 x 435 x 486 mm (WxHxD)-w=širina,h=visina,d=dubina,zar ne?
GFX-dimenzije: 115(D) x 161(Š) x 30(V) mm sa ventilatorima :goood:

Ništa onda ću uzet grafu sa drugačijim hlađenjem(GFX jer mi praktički ništa drugo ne preostaje:D),jer mi se kućište za 338 kn čini odlična ponuda...

@Vuco,pošto si imao iskustva sa GFX-om jel dobra termalna pasta i pasivci što se dobiju s coolerom ili se treba kupovati novo/dodatno?

Vuco 08.11.2008. 02:01

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1186598)
Vuco,koja komponenta ti je dosegla 100 celzića pod S1?:stoopid:
Kako si stavljao,tj. jel' možeš biti malo precizniji?

VDDC temperature, bile su nakon par min. Furmarka oko 95-98°C (to su temperature sa jednim 120mm na 1000rpm-a). Sa turbo modulom su temperature bile preko 100-tke (s time da sam jedan turbo modul stavio namjerno iznad pasivaca od VRM-ova), isto Furmark (postavke imaš na slici).

http://www.imagesforme.com/out.php/t...1120mm4870.jpg

Ti si dao temp. u idle-u, a vidim da su kod mene u idle-u za oko 5°C više za VDCC, a ostalo sve niže. Kako sam stavljao ? Pasivci na memoriji normalno, pasivci na VRM-ovima, onim manjim crnim što se griju previše. Luxx_zg je dobro napisao gdje se šta grije (i koliko) na 48x0 karticama.

Citiraj:

Autor Bokygs
@Vuco,pošto si imao iskustva sa GFX-om jel dobra termalna pasta i pasivci što se dobiju s coolerom ili se treba kupovati novo/dodatno?

Termalna pasta je dobra, kao i svaka druga tvornička. Bez brige, za pastu se trebaš najmanje brinuti ;). Pasivci isti kao i kod Accelera, mislim, drugačijeg su oblika i visine, ali ljepilo je isto. Kad skineš stock hladnjak, očistiš sa alkoholom memoriju i VRM-ove, pređeš gumicom preko njih (samo prebriši malo, nemoj da ti komadine gumice ostaju gore) i onda će ti pasivci puno bolje primiti. Ne trebaš kupovati dodatno ništa.

I da, čisto sumnjam da ti AC S1 ne bih stao u kućište. Nekaj si sprčkao po dimenzijama, ne može hladnjak sam po sebi biti veći od širine kućišta. Mislim da si zamijenio mjesta 138 i 215 kod dimenzija AC-a. Definitivno je duži nego što je širi ;)

Velim, ako kupiš Sapphire 4850 (a od nedavno i 4870), oni imaju odlično riješen stock hladnjak (pogotovo 4870 koliko sam uspio vidjeti), kako za jezgru tako i za VRM (mehanički pričvršćen) i ja ga osobno ne bih mijenjao. Imaš regulaciju ventilatora (bilo preko CCC-a bilo preko nekog drugog načina). Na 4850 čak po defoltu dolazi memorija bez heatsinkova ikakvih gore, što znači da čak možda ne trebaš niti ljepiti nikakve pasivce gore (ostaviš si ih za neku drugu grafu, jer jednom kad pasivce iskoristiš, ode ono ljepilo i onda se sljedeći puta snalazi kako možeš).

Gilbert5 08.11.2008. 10:20

Evo jedan solidan test di se također može vidjeti kvaliteta GFXa.

windfucker 08.11.2008. 10:43

[QUOTE=Vuco;1186664]VDDC temperature, bile su nakon par min. Furmarka oko 95-98°C (to su temperature sa jednim 120mm na 1000rpm-a). Sa turbo modulom su temperature bile preko 100-tke (s time da sam jedan turbo modul stavio namjerno iznad pasivaca od VRM-ova), isto Furmark (postavke imaš na slici).

http://www.imagesforme.com/out.php/t...1120mm4870.jpg

Ti si dao temp. u idle-u, a vidim da su kod mene u idle-u za oko 5°C više za VDCC, a ostalo sve niže. Kako sam stavljao ? Pasivci na memoriji normalno, pasivci na VRM-ovima, onim manjim crnim što se griju previše. Luxx_zg je dobro napisao gdje se šta grije (i koliko) na 48x0 karticama.
/QUOTE]
Hvala na iscrpnome odgovoru.Znam koje su kritične temp.na 4x00,samo me zanimalo gdje (i koje) pasivce si stavljao;ostalo je bilo jasno.
Da,to Zlo(Furmark) nisam vrtio,ali sada-hoću,baš me zanima šta ću dobiti...
Kod mene je sobna stalno 25-26C,ono mi je toplija kartica,kao što sam naveo,no staviti ću i SS od hladnije,te obje u load-u.Kućište-zatvoreno :D
Ne očekujem puno,ipak je ovo crossfire setup,ali čak i uz Furmark,100-tka bi me bacila u depresiju :D

@Bokygs:Stane ti,naravno-zamijenio si dužinu sa širimom S1 :fiju::D

Javim se sa SS-ovima.

domy_os 08.11.2008. 11:16

Bokygs, ako i stane, bit će jako blizu. Evo kako je kod mene sa spužvom...

http://www.imagesforme.com/out.php/t...8112008186.jpg

Spužva je debljine od 8 do 16 mm, a Acceleru sam skinuo onu ukrasnu plastiku.

Ako uzmeš rev.2, ona se može cca 5 mm pomicati u dubinu pa te to možda spasi.

windfucker 08.11.2008. 11:30

Evo,u depresiji sam :(
http://img.w3dizajn.net/images/Scree...e8dg_thumb.jpg

Furmark...taj bi i vraga iz Pakla vrućinom otjerao :fuming:

A evo,očito i ne radi sa crossfire-om(optereti samo jednu grafu).

domis 08.11.2008. 11:33

na kolko furmark zagrije grafu pod stock coolerom? :D

Bokygs 08.11.2008. 11:41

@Domy,našao sam jednoga člana koji ima accelero s1(ali na hd4670) i rebel9 value i posalo mu PM,pa čekam njegov odgovor,ali bojim se da neće ili da će jedva stati:fuming:

Vuco 08.11.2008. 13:32

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1186814)
Evo,u depresiji sam :(
http://img.w3dizajn.net/images/Scree...e8dg_thumb.jpg

Furmark...taj bi i vraga iz Pakla vrućinom otjerao :fuming:

A evo,očito i ne radi sa crossfire-om(optereti samo jednu grafu).

If you want crossfire to work in Furmark, you need to rename the FurMark.exe to something with a crossfire profile in the drivers. Try renaming FurMark.exe to ETQW.exe
Before doing this I was getting a score of 4400. After the rename I got around 8500. (this was with 2 HD4850s at stock)

Kaže neki lik sa foruma. A inače je i bez toga dobro rename-at exe od Furmarka, jer mislim da je 8.8 Catalyst varao na Furmarku, nije grafa radila na 100% jer se kao pregrijavala (što barem kod mene nije bila istina).
Citiraj:

Autor d'beast (Post 1186815)
na kolko furmark zagrije grafu pod stock coolerom? :D

Slične temperature kao gore od windfuckera sa S1 bez venta.

domis 08.11.2008. 15:13

onda ne kuzim cemu briga...pa s1 je napravljen da hladi pasivno a ne bolje od stocka :D

windfucker 08.11.2008. 17:19

@Vuco:Ty,probati ću...no,opet ponavljam(za ostale):kod mene su "dvije pećice" jedna do druge,bez venta na sebi(iza i ispred ventovi-"zračni tunel"),tako da to treba uzeti u obzir pri tumačenju rezultata ;)

@d'beast:Ma,Furmark je preekstreman za bilo koju grafu...to je isto kao da uspoređuješ peglicu i ferrari,koji je kvalitetniji,uz uvjet donje granice od 100 milijuna prijeđenih kilometara... oba će se pokvariti prije ispunjenja "zadanoga minimuma",a metodoligija testiranja nalaže zaključak "kako su oba šrot" :D
Jel' tako,ljudovi? ;)

Btw,jel' ima itko temp.vrijednosti ispod 80-90 Celzijusa u Furmarku za ovu grafu?

Ziiky 10.11.2008. 15:35

Citiraj:

Autor Mar (Post 1146364)
BTW, dobra alternativa S1 je Coolink Gfxchilla, stane u CF/SLI konfu bez problema, a hladi dobro te nije skup.

A di kupiti GFXChilla kod nas !!! Performanse su odlicne, al nemogu ga naci nigdje !
EDIT: hardveraj.hr

Alfa_R 11.11.2008. 01:20

Evo jedno pitanje za Accelero Twin Turbo.
Imam gainward gs 4870 (onaj nestandardni i tvornicki klokani)i izludio sam s njegovim bucnim hladjenjem.
Montirao sam TT-a, ostavio original zavidani HS na vmr-u, a one pasivnjake stavio na memoriju (reda radi). ventilatori se vrte na 70%

E sad.. nakon pola sata furmarksa temperature su sljedece...

GPU 65

GPU DisPIO 64
GPU MEMIO 82.5
GPU SHadercore 68.5

e sad, zasto mi je memio ovako visok?

EDIT: IDLE temp su 42/52/42... 10stupnjeva mi zvuci malo previse.. pogotovo kad se pretvori u 18-20 na loadu.

Ako netko ima twin turbo na 4870 nek nabaci malo temp.. pogotovo ako je malo klokan (ovaj radi na 775/1000)

SetH 11.11.2008. 17:00

opet ja i moji problemi sam S1.ja stvarno nerazumijem kako da ja njega normalno stavim da temp bude ispod 40c...već sam ga stavljao i skidam 7x min. i stalno nešto drugo bude....mislim,nije to sad neka znanost za spojit ali stvarno nerazumijem,sve sam probao i opet isto

noobie 12.11.2008. 17:52

scythe musashi

evo i coolera koji je vec testiran od strane pcekspert-a no konačno je došao i linksa i veselo cvrči na mojoj 4870.

bundle sasvim pristojan sa viškom heatsinka, uredno se montira i na 4870 jer u bundleu dolazi i bakrena pločica namjenjena upravo za probleme kada memorijski heatsinkovi smetaju montazi hladnjaka. kvaliteta izvedbe i materijala vrhunska i moram priznati da je ovo uvjerljivo najkonkretniji hladnjak koji sam imao prilike vidjeti.

montaža nije problem iako je uz korištenje bakrene pločice između gpu-a i samog hladnjaka kartica malo 'plivala'. sve je bilo uredno pričvršćeno a pločica koja ide na pozadinu kartice se čak i svinula od stezanja.

to se tice rezultata, u odnosu na accelero S1+120mm gotovo nikakve razlike kada su u pitanju gpu i memorija dok i dalje muku mučim sa VDDC temperaturama koje idu i do 110C u loadu na tvorničkim postavkama kartice. ventilatori na syche su postavljeni na srednju brzinu vrnje i nečujni su.

doduše, totalno me iznerviralo što su priloženi regulatori vrtnje namjenjeni za montažu u otvor PCI slota preveliki i ne mogu proći kroz predviđeni otvor. nije mi se dalo skidati 'čep' za vrtnju nego će čekati bolje dane.

zamolio bih samo ako netko ime originalno hlađenje sa prvih serija kartica (bez naknadno dodanog heatsinka na VRMu) da očita tempeature VRMa sa GPU-Z u loadu. želim vidjeti kako stoje stvari sa temperaturama ovih pećnica sa onom običnom žvakom prokleti bili :)

edit: ocigledno je samo igor_zg uspio smanjiti temperaturu VRMa sa svojim rješenjem

http://www.imagesforme.com/out.php/t...loadscythe.gifhttp://www.imagesforme.com/out.php/t...idlescythe.gif

Alfa_R 12.11.2008. 18:51

Imas veci idle nego ja sa twin turbom, ali manji load... Ventove furam na 1150 rpm (od 2000)

Ajde, bar sam se uvjerio da mi memio nije previsok kad vidim razlike na tvojoj kartici...

windfucker 12.11.2008. 19:13

Citiraj:

Autor noobie (Post 1190587)
zamolio bih samo ako netko ime originalno hlađenje sa prvih serija kartica (bez naknadno dodanog heatsinka na VRMu) da očita tempeature VRMa sa GPU-Z u loadu. želim vidjeti kako stoje stvari sa temperaturama ovih pećnica sa onom običnom žvakom prokleti bili :)

edit: ocigledno je samo igor_zg uspio smanjiti temperaturu VRMa sa svojim rješenjem

Gle, ja imam tu prvu seriju kartica, no odmah mi je gore išao S1 tako da nemam pojma za stock temp.

Ali, primjetio bih nešto (e, sad, ako sam dobro shvatio) da je igor_zg stavio load ne po furmarku, već je vrtio 3DM06 ili ATITool, a to je bitna razlika.
U prilog tome govori i činjenica da sam ja identično riješio hlađenje vrm-a kao i on, pa si vidio koje su mi vrijednosti iz par postova gore... :(
Tješi me semo činjenica da taj Furmark nema velike veze sa realnom primjenom kartica pri drugim aplikacijama...

Vuco 12.11.2008. 23:16

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1190647)
Tješi me semo činjenica da taj Furmark nema velike veze sa realnom primjenom kartica pri drugim aplikacijama...

Upravo to, ali je za testiranje hladnjaka - prejak program. Jednostavno izvadi mast svakoj kartici. Također, ne znam koji driveri osim 8.8 catalysta usporavaju karticu kod Furmarka, tako da je na tim driverima ako se želi kartica 100% upogoniti u Furmarku - potrebno rename-at furmark.exe u nešta drugo.

JuiceBox 13.11.2008. 01:20

Mene zanima sto je bolje :accelero extreme 9800( 375 kn ali ima 3 venta na sebi) ,thermalright HR-03 GT (369 kuna s tim da nema vent) za 9800 gtx+ ili scythe musashi (350 kn i 2 venta)?

Pippincro 13.11.2008. 08:04

Citiraj:

Autor xulos (Post 1190948)
Mene zanima sto je bolje :accelero extreme 9800( 375 kn ali ima 3 venta na sebi) ,thermalright HR-03 GT (369 kuna s tim da nema vent) za 9800 gtx+ ili scythe musashi (350 kn i 2 venta)?

accelero S1 + 120mm vent :)

JuiceBox 13.11.2008. 15:11

eo sad vidim i ja da je kompaktibilan.. :D

Igor_Zg 15.11.2008. 22:33

Citiraj:

Autor noobie (Post 1190587)

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1190647)
Gle, ja imam tu prvu seriju kartica, no odmah mi je gore išao S1 tako da nemam pojma za stock temp.

Ali, primjetio bih nešto (e, sad, ako sam dobro shvatio) da je igor_zg stavio load ne po furmarku, već je vrtio 3DM06 ili ATITool, a to je bitna razlika.
U prilog tome govori i činjenica da sam ja identično riješio hlađenje vrm-a kao i on, pa si vidio koje su mi vrijednosti iz par postova gore... :(

ja sam gledao temp kad sam igrao Far Cry2/Crysis/Fallout3/COD4 po min. sat vremena svaku igricu i temp su bile više za max 5 stupnjeva (VDDC-i) od 10 min AtiToll-a, a ostale temp za stupanj 2 više.

E sad...

to je kad sam imao cijelo vrijemezatvoren case, kad bi ga otvorio, VDDC- pada za skoro 10 stupnjeva, a ostatak za 2 - 3 stupnja

mada mislim da će biti još bolje temp VDDC-a, kad skinem heatsink i malo ga "skinem" za milimetar, pa će još bolje tiskati VDDC-e i bolje će prenositi temp.

Ali najveći problem je što mi se čini da malo zraka dolazi do VDDC-a usprkos tome što imam 2x120mm. gurnite prst kod VDDC-a pa ćete vidjeti o čemu pričam...

Htio bi napomenuti samo da kartica generira ogromne količine topline :D

:chears:

Alfa_R 16.11.2008. 20:04

E sad je vec bolje. Nikako nisam bio zadovoljan sa Twin turbom i onim tempovima pa sam dignuo fan na 100% i temp su pale za stupanj, dva..

Skinuo ja to, razmazo pastu (prstom), jos nategnuo one nozice da svaku moram kad stavljam vide odispod pogurati i eto rezultata..

Na 90% sto je 1320 rpm:

dispio 63
memio 72.5
shader 64

E sad je vec bolje.

Potaknut na sve to sam bio kad sam vidio da u gridu tu i tamo pukne koja tekstura dok je memio bio na 83.. Mislim, tvornicki je overklokana, nebi se smjelo to desavati.. nakon koji sat testiranja dosad nisam vidio vise puknute teksture.

windfucker 19.11.2008. 20:49

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 1193026)
ja sam gledao temp kad sam igrao Far Cry2/Crysis/Fallout3/COD4 po min. sat vremena svaku igricu i temp su bile više za max 5 stupnjeva (VDDC-i) od 10 min AtiToll-a, a ostale temp za stupanj 2 više.

E sad...

to je kad sam imao cijelo vrijemezatvoren case, kad bi ga otvorio, VDDC- pada za skoro 10 stupnjeva, a ostatak za 2 - 3 stupnja

mada mislim da će biti još bolje temp VDDC-a, kad skinem heatsink i malo ga "skinem" za milimetar, pa će još bolje tiskati VDDC-e i bolje će prenositi temp.

Ali najveći problem je što mi se čini da malo zraka dolazi do VDDC-a usprkos tome što imam 2x120mm. gurnite prst kod VDDC-a pa ćete vidjeti o čemu pričam...

Htio bi napomenuti samo da kartica generira ogromne količine topline :D

:chears:

Ma ,za VDDC & co. definitivno treba custom-made bakreni heatsink, malo više površine na raspolaganju i problem riješen...samo, treba pronaći pogodan komad bakra i brusiti...brusiti...brusiti...
U bakru leži odgovor, ne toliko u protoku zraka (IMHO).

E, da, zaboravio sam: Furmark je Zlo. :D

Alfa_R 20.11.2008. 11:04

Citiraj:

Autor windfucker (Post 1196506)
E, da, zaboravio sam: Furmark je Zlo. :D

Probaj grid.. isto zapali grafu ko i furmark... :D

baterija 20.11.2008. 14:45

kaj uzeti za 4870?
twin turbo, musashi, gfx chilla? nema s1 :(

Alfa_R 20.11.2008. 15:16

Citiraj:

Autor baterija (Post 1197057)
kaj uzeti za 4870?
twin turbo, musashi, gfx chilla? nema s1 :(

A cuj, TT nije los.. tih... samo ne zaboravi mu nozice (lim) saviti na nazad prije montaze...

Alfa_R 25.11.2008. 01:11

Evo.. jedan zalosni update...
Nakon sto sam nahvalio acelero TT i bio zadovoljan sa razinom buke desilo se sranje.

Naime, nasao novu Riva teuner.. instalirao.. otkrio da ne maken staru.. maknuo staru..

Pokrenuo grid.. laprdao na tel dok je grid vrtio oko 2h... i blokada + artefakti...
Nista, resetirao i otkrio da je fan na auto i da u cpuz daje cudne informnacije - fan od 600 rpm do 1100 pa 2000 i temp uredno veca u idleu..
Stavio na 100% ali u igrama vise ne radi.. artefakti + blokada.. Ded space ide.. ali grid ne i furmark ne moze dokraja zavrsiti test-... dodje do 60%.
Isto tako vista padne pri loadu u graficko sucelje, dok XP radi satima bez problema...

Maknuo rivu, drajvere, kuler.. nista nije pomoglo.. cini se da je mrtva i ja bez garancije zbpg naljepnice..
Mislim, jeli moguce da glupi ati nema varijablu ako temp = 105 stupnjeva fan = 100%???

ChP3 25.11.2008. 17:39

Evo upravo stavio Accelero Twin Turbo na Gainward GS 4870
Takt grafe : 750/1125

Temparatura : (Idle)

GPU DisPIO 46
GPU MEMIO 60
GPU SHadercore 48.5

U loadu je GPU DisPIO na nekih 50 .... (pola sata igranja)

Malo sam se namučio oko onih nožica jer ne sjedaju kako trebaju, pa sam ih
savinuo kako je netko predložio.
Ne znam jel ta temparatura ok ? Mislim da može i niže ....

Mišljenja ? :)

Edit :

Evo dva puta sam zaredom vrtio 3D Mark 2006.

Temparatura :

GPU DisPIO 51
GPU MEMIO 66
GPU SHadercore 53.5

Alfa_R 25.11.2008. 19:18

pazi na auto setting... :D

ChP3 25.11.2008. 19:38

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 1201438)
pazi na auto setting... :D

Pa šta kažeš na temp Alfa jel ok ili je ni vrit ni mimo ....

Evo u Idleu : (trenutno)

GPU DisPIO 48
GPU MEMIO 58.5
GPU SHadercore 48

Ne znam ni sam koliko sam ga puta skidao i stavljao .... više bogme neću :D

Alfa_R 25.11.2008. 20:22

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1201468)
Pa šta kažeš na temp Alfa jel ok ili je ni vrit ni mimo ....

Evo u Idleu : (trenutno)

GPU DisPIO 48
GPU MEMIO 58.5
GPU SHadercore 48

Ne znam ni sam koliko sam ga puta skidao i stavljao .... više bogme neću :D

A cuj... ja sam koristio OCZ freeze... jedna od naj pasti..

ali evo sta sam imao u idlu

GPU DisPIO 45
GPU MEMIO 50
GPU SHadercore 43...

Nakoliko ti je to okretaja?

ChP3 25.11.2008. 21:09

Na 1000. Ne znam, taj Accelero Twin turbo ima ona dva pinksa izlaza (3 i 4).
Jel oba dva moraju biti utaknuta ili je dovoljan i jedan ?
Ja sam preko molexa spojio on 3 (pinski).

Pa rastavljao sam ga X puta, one nožice sam savijo tako da lijepo sjedaju.
Više ni sam ne znam jel se isplati ponovo sa tim kemijati.

Takt je 750/1125

Gdje si nabavio OCZ Freeze ?

Alfa_R 25.11.2008. 21:42

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1201637)
Na 1000. Ne znam, taj Accelero Twin turbo ima ona dva pinksa izlaza (3 i 4).
Jel oba dva moraju biti utaknuta ili je dovoljan i jedan ?
Ja sam preko molexa spojio on 3 (pinski).

Pa rastavljao sam ga X puta, one nožice sam savijo tako da lijepo sjedaju.
Više ni sam ne znam jel se isplati ponovo sa tim kemijati.

Takt je 750/1125

Gdje si nabavio OCZ Freeze ?

Samo jedan. Ovisno kakav ti grafa ima (pwm ili 3 pinski).

U atijevim driverima mozes dignuti fan speed. Ili u rivi.

Sta nije 775 u turbo modu?

Meni je isao 1260 i 1400 (100% na gainwardu) okretaja.
Mislim da ti je uredu temp. malo okretaje digni jer se na 1400 necuje.. dok ako drito spojis na molex podivljaju ventovi na 2000+....

OCZ Freeze sam uzeo u linksu.. oko 50 kn tubica...

ChP3 25.11.2008. 21:57

Ok, puno ti hvala. Kupujem sutra OCZ Freeze.
Pa grafa ima 2 konektora za vent (jedan 3 pinski i onaj 4-pinski).

Kako spajam ja to sada ? Spojio sam onaj 3 pinski na molex koji sam dobio sa Accelerom. Jel to to ? Onaj 4 pinski nije nidje spojen.
Možda jedan od tih pinova treba biti uštekan u grafu da bi mogao kontrolirati okretaje ?

Nije u turbo modu. Budem to promijenio.

Još mi samo odgovori na ovo gore i puštam te na miru :D

Sorry, Alpfa na gnjavaži :)

Alfa_R 25.11.2008. 22:04

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1201682)
Pa grafa ima 2 konektora za vent (jedan 3 pinski i onaj 4-pinski).

Kako spajam ja to sada ? Spojio sam onaj 3 pinski na molex koji sam dobio sa Accelerom. Jel to to ? Onaj 4 pinski nije nidje spojen.
Možda jedan od tih pinova treba biti uštekan u grafu da bi mogao kontrolirati okretaje ?

Nije u turbo modu. Budem to promijenio.

Još mi samo odgovori na ovo gore i puštam te na miru :D

Sorry, Alpfa na gnjavaži :)

Si siguran da je 3 pinski na grafi? meni je 2pinski za mali i 4 pinski za veliki vent.
Ako spojis 3 pinski sa molex dobijes full okretaje i poprilicnu buku...

Ako spojis 4 pinski na grafu dobijes regulaciju do 1400 max s time da sam na auto ja spalio grafu.. pa ti ne preporucam ako ne budes full oprezan.

Mozda ipak imas malo vece temp ako si na ful okretajima, ali ne brini. dok ti memio nije preko 70 sve 5.

Da mi je nabaviti origigi kuler+ onu malu naljepnicu... :(

Ne smetas uopce..

ChP3 25.11.2008. 22:18

Je imaš pravo 2-pinski je i 4 pinski za veliki ! Znači bolje da je onaj 3 pinski spojen preko molexa ako sam dobro shvatio ?

Kako je kod tebe to spojeno Alfa ?

alengrosevic 25.11.2008. 22:45

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1201682)

Razlika koju mozes dobiti sa najboljom pastom naspram recimo ceramique je max 2-3 stupnja i to ako...
Ne znam da li ti se isplati jos jednom sve rastavljati radi 2-3 stupnja (i max kaj ces dobiti). Radije napravi malo bolji propuh u kucistu.

Alfa_R 25.11.2008. 23:29

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 1201711)
Je imaš pravo 2-pinski je i 4 pinski za veliki ! Znači bolje da je onaj 3 pinski spojen preko molexa ako sam dobro shvatio ?

Kako je kod tebe to spojeno Alfa ?

Nazad je stari kuler sa ventom bez 1 lopatice ;)

Kod mene je bilo spojeno ovako - 4 pinski zbog regulacije jer je tisina bio jedini razlog mjenjanja kulera.
Jos jednom, ako spojis tako pazi da ne upogonjujes nista dugo vremena bez nadzora temp. pogotovo na auto. Preporucam 100% ako ti to da 1400 rpm). Eventualno 90%.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40.