![]() |
Citiraj:
Moram probat sa USB tipkovnjačom, iDeneb zasada nisam uspio dobiti. Večeras ću probat Kalyway i Leo4All ;) Što se tiče novijih distri, koliko su novije toliko ima i manje poznatih BUGova, zato su Kaly i ostale dobre, jer je sve pokrpano, a Apple je manje zajebavao hackere ;) |
pozdrav,
digao sam napokon ipc 10.5.6 (jednostavno je proradio) :) e sada...nemam zvuka :D digao sam drivere za audigy kXAudioDriver-1.1b0.dmg i da zamjenjena su mi slova...z i y (naravno da je HR tipkalo stavljeno :( ) edit: tipkalo sam sredio :) znaci..nemam zvuka trenutno. trebam drivere za kontroler ima kakva aplikacija ili nesto slicno sto ce mi dopustiti pisanje po NTFS particijama? ima netko iskustva sa teamviewerom po pitanju meka? trebao bi napraviti "instalaciju" tako da imam fixni user ID i finxi passoword... po pitanju zvuka..probah i sa kX Audio Driver.pkg 1.2b.1..u sys.preferences /sound..nemam ništa navedeno niti pod output niti pod input :( |
@Hamm
Probaj sa OSX86 Toolom, on ima funkciju pronalaska kexova na netu za HW. Ja sam digao Kalyway na laptopu, sada ću samo sredit aplikacije i kernel i sve 5 ;) |
Dobar tool baja ali na žalost kada odem na VIEW PCI DEVICES/VENDOR ID
prepozna mi: 04:00.0 RAID bus controller [0104]: Silicon Image, Inc. SiI 3132 Serial ATA Raid II Controller [1095:3132] (rev 01) 06:02.0 Multimedia audio controller [0401]: Creative Labs SB Audigy LS [1102:0007 ali kada odem na download and install hardware kext..ne nudi ih :( tak da..kiflica :) budem se jos probao pozabaviti ;) |
Kako me odjeba iDeneb na laptopu :( isto tako i iPC PFF3.
Trrenutno mi samo radi Kalyway 10.5.2 s kojeg ovo i pišem, on je dosta ok samo me jebe grafika bez QE i CI :smoke: Danas sam pribavio XXX 10.5.6 PFF1 i iPC Final pa budem proba. |
Svakako probaj iPC final, ja sam jucer stavio i odusevljen sam, iDeneb mi se naspram njega vukao ko krepana macka...
Usput ako naiđete na onaj mod iWork ili iLife 09 on pre 10.5.6 system, izbjegavajte ga, meni je skrsio cijeli ideneb...:( |
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom imam dosta muke, samo me Kalysluša, a na njemu grafika jebe :smoke: Sada sam u nabavci iAtkosa 5i ;) pa ćemo vidit. BTW XxX 10.5.6 ima najgori support koji sam vidio, cijela instalacija nema 2 rečenice objašnjena, skroz teško za početnike. [Ni ona mi ne radi] |
Znam to za iWork, njega nisam ni stavljao.A iLife me nije uopce odusevio...
|
Da, dobar je iLife 09, face regognition u iPhoto radi nevjerojatno brzo i prilicno tocno ;)
|
Citiraj:
|
Lijepo vas molim za malo strpljenja sa mnom...
Možda bih instalirao MAC OS Leopard na svoj komp. Zanima me dal je to kompatibilno? Da li mogu koristiti retail verziju (isto kao na MAC OS X Leopard DVD-u), ili moram neke distribucije. Što tako dobijem, a što izgubim? Budući da sam shvatio da mi ne trebaju neke posebne stvari na Winsima, a već me polako živciraju, Vistu ili XP bi koristio za igre. Vidim da u MACu postoji neki Boot Camp, što je to? A sad, alternative Winsima, programi koji su mi apsolutno potrebni, dal ih ima na MACu:
MAC bi mi zapravo otvorio novi svijet drugih multimedijskih mogućnosti, pa... Izgleda da bi mi na Winsima ostale samo igre... To mogu sa onim Boot Campom? Pitanje je dal mogu namjestit sve drivere, pa i za nVidiu 285GTX koja će uskoro? |
Instalirao sam iPC OSx86 Leopard 10.5.6 IntelAMD SSE2 SSE3. Kad sam nakon instalacije restaratao računalo sustav se nije htio podignuti. Pojavila se siva jabuka i tako stoji cijelo vrijeme. Evo konfiguracija računala: Matična ploča: K8V-X SE CPU: AMD Athlon64 3000+ 2.0 GH, Socket 754 GPU: nVIDIA GeForce 7600GT, GDDR3, 256 MB Ram memorija: Kingmax DDR SDRAM PC3200 Hard disk: WDC WD25 00KS-00MJB0 SCSI, 250 GB Pošto je AMD procesor odabrao sam 9.5.0 karnel.
|
Citiraj:
Probaj bootati sa -x -f -v Znači, na bootu odaberi advanced boot options i ovo upiši. Ako ništa drugo, ako zapne napisat će ti gdje je zapelo :) Što si sve odabrao osim kernela kod instalacije? Ako ovo gore ne prođe, probaj instalirati minimalno: odaberi samo kernel, bootloader i chipset. i odaberi prave :D |
Probao sam s -x -f -v, ali ne ide. Nigdje nisam našao da mi javlja neku grešku. Osim karnela instalirao sam video driver NVIDIA NVinject 0.2.1 256 MB VRAM, kasnije sam probao i NVdarwin 256 MB. Pošto je chipset VIA na Asusovoj ploči odabrao sam VIA/SiS/Marvell/SB. Bootloader bio je defaultni a kasnije sam probao alternativni bootloader Chameleon with SMBIOS/DSDT. Problem i jeste u tome što je zbog velikog izbora teško odrediti što da odaberem.
|
Uspio sam podignuti sustav. Kernel je 9.5.0 Voodoo Kernel, video drajver je Natit, ali kad otvorim datoteku i počnem je vući na desktopu ona se umnožavai lomi. Sad bi mi trebao drajver za moju grafičku jer oni koji su ponuđeni prilikom instalacije ne odgovaraju. Jedino sam s pomoću Natit uspio podignuti sustav. Barem ja tako mislim. Čipset drajver je VIA/SiS/Marvell/SB. USB drajver je Patched USB Drivers.
|
Citiraj:
što se tiče velikog izbora drivera i opcija, svim početnicima i neiskusijim userima savjeztovao bih da instalaciju probavaju sa starijih distri a ne sa onie distre koje dolaze u 10.5.6. verziji. tu je Apple napravio dosta radikalnih promjena (pogotovo što se grafike tiče) i malo je teže postići da sustav funkcionira. savjetujem starije kaliway 10.5.2. i leo4all 10.5.4. te dvije imaju dobru ''prođu'' :D Citiraj:
|
Zahvaljujem. Probat ću ovo za kext za grafičku pa ću vidjeti.
|
Na insanelymac-u našao sam univerzalni GeForce drajver, instalirao ga, restartao računalo i sad radi u redu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Za sve postoje alternative. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
iDeneb v1.4 10.5.6 Released!
http://www.ideneb.net/en/component/c...eneb-v14-1056- Citiraj:
|
Uh braćo moja...možda sad ima nade za moj laptop..
|
Citiraj:
budemo probali :) ako mi ovo proradi iz prve bez da moram kemijati s driverima kao na iPCiju možda i ostanem na meku :) |
Citiraj:
Nadam se da će novi denebko pomoći. |
Ja imam problema sa mac-om.. stavim intalirat na prazan disk.. vse uredno prode.. instalira i trazi zadnji restart.. i nakon restarta se nece vise bootat. Di bi mogao bit problem?
|
Citiraj:
Pa vidi koji je problem. |
ja jednostavno nisam uspio instalirati ideneb 1.5.5. na intela E5200 s biostarkom Tpower i45. a možda mi ispravi ova zadnja
|
Citiraj:
|
Hoće li raditi na mom laptopu OS X leopard
pozdrav!
evo nikad do sad me nije zanimao nikakav drugi OS osim windoza. Kako su mi dosadilo probao bih nešto drugo pa me zanima dali bi Leopard radio na mom laptopu: TOSHIBA A300-15i CPU : Intel Dual Core T2370 (1.73GHz) Radna memorija : 2GB DDR2 667MHz HDD : 200GB SATA VGA : ATI Radeon HD3470 (128MB) OPTIČKI POGON : DVD-RW Povezivanje: modem, LAN, WLAN, BT Ostalo : USB 2.0x4, Firewire, AudioOut, MicIn, Card reader, ExpressCard, S-Video, VGA, WebCam ZVUK : HARMAN KARDON zvučnici OS : Vista Home |
Citiraj:
Za ostalo još pogledaj koji ti je točno čipset (pretpostavljam da je Intel Crestline-PM PM965 ICH8), i pogledaj točan audio, lan i wlan čipset. Za wireless ako ti je wireless čipset Intelov 3945 A/B/G ili 4965 A/G/N, to ti sigurno ne bu radilo jer za njega još nema drivera. Za ostalo provjeri čipsete pa probaj naći neku distru koja ih ima integrirane, (mislim da ih novi iDeneb ima dosta integriranih), samo dobro pročitaj info fajlove prije instalacije. Dosta informacija o njima imaš na insanelymacu, a pogledaj i na OSX86Project da li ima Toshibinih lapova poput tvoga na listi kompatibilnog hardwarea, mislim da sam vidio neke Toshibe iz M serije tamo. |
Ja sam dobio Vanilla sistem sa iDenebom, sve radi osim grafike koja me još jebe malo sa HW akceleracijom [budem je rješio sa EFI stringovima]. Inače sam zadovolja sa 10.5.6 distribucijom koja je zadržala razinu kvalitete od prije ;)
Što se mene tiče nemam više toliko zapreka uspio sam sve distribucije nabiti na laptop, i imao sam masu problema koje sam riješio. Cijena tjedan dana rada :) Novi Chameleon najavljen sa dosta dobrih fičra :D http://pce.hostili.com/images/Chameleon94cj_thumb.png |
iatkos v5i
pozdrav!
Moze li rjesenje za jedan problem? Instalirao sam iatkos v5i na poseban hard sa ahci ukljucenim u biosu, pa sada ne mogu startati disk sa windowsima, nakratko se pojavi windows xp logo i onda se restarta. Zanima me da li mogu instalirati iatkos sa iskljucenim ahci modom u biosu? inace, iatkos v5i radi ko urica, update sa apple ide bez problema, jedino ne mogu naci drivere za graficku pa imam samo 1024x768. Komponente su: Maticna: GA-965p-ds4 Proc: Intel core2duo E6400 Graficka: ATI x1600xt 1. hard: 300 GB SATA sa windowsima 2. hard: 200 GB IDE sa instaliranim kalyway leopardom 10.5.1 3. hard: 250 GB SATA na kojem je friski iatkos formatiran GUID Kada je ahci aktivan bios je: SATA AHCI/RAID mode=AHCI SATA port 0-3 native mode=enabled Onboard SATA/IDE device=enabled Onboard SATA/IDE Ctrl mode=IDE i instalirao sam iatkos sa ukljucenim: Main system Netkas PCEFI V9 Appledecrypter smbiosenabler disabler ps/2 OHR Remove thermal kexts intelSATA INTEL AHCI sata graphics update. Ako probam isto tako instalirati sa ahcijem iskljucenim u biosu i maknutim "INTEL AHCI SATA", tada me po zavrsenoj instalaciji leoparda i restartu trazi BOOT CD/DVD. |
Ako hoces ponovno dic Windoze, moras vratiti kontroler u mod u kojem su Windoze instalirane. OS X bi ti se trebao normalno loadat bez obzira na mod.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Probaj sa OSX86Toolom instalirat grafiku :) |
I ja sam instaliravao distre na komp s isključenim AHCI bez problema, probaj ponovo instalaciju, možda nisi dobro odabrao drivere. Ili probaj neku drugu distru.
Također sam imao situacije kad sam instaliro OSX s uključenim AHCI, a onda ga disableao i radilo bi mi sve ok. Probaj nakon disejblanja AHCIa bootati OSX instalaciju s instalacijskog DVD-a, uz -f -v -x. A ako baš hoćeš AHCI, ili ne uspiješ drugačije, možeš se pozabaviti i ovim (nisam radio ovo pa ne mogu govoriti iz iskustva): Enable AHCI mode after installing Windows |
bok, ima li tko kakvih iskustva sa ova dva latopa odnosno ima li kakvih problema ako bih instalirao os X
Toshiba L300-1A3 za 3799.99 ili Asus Notebook Asus F5Z-AP071 koji mi preporucate? Hvala... |
Složio sam na acera ideneb 10.5.6. Super zadovoljan. Neke stvari kao wireless ne šljakaju savršeno ali vjerujem da budu popravili. Umjesto ove sam si naručil dell 1390 mini pci-e.
|
Evo, probao sam instalirati sa AHCI disabled ideneb 10.5.6 i instalacija prođe ok kao i sa iatkosom. Ali pri pokretanju kompa, kad u biosu idem izabrati hard disk boot order, vidim samo hard sa windozama. SATA DVD-RW također ne radi ako AHCI nije uključen nego moram instalirati sa IDE DVD. Ima li veze što u disk utility piše i za disk sa windowsima i za disk sa leopardom Device ID 0?
|
Leopard na VMware?
Radim prema ovom tutorialu i tek sam na ovom koraku:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:12. |