![]() |
A to moraš čekat jer ručno provjeravaju sve narudžbe, uglavnom su brzi.
Trebalo bi proči s obzirom na article koji sam linkao, tako mi je i njihov support jučer rekao jer sam ispitivao zašto neda na HR adresu naručit nego baca error da mora biti DE, AT ili NL adresa a izračuna HR PDV i UPS za HR. To mi je za firme samo jer njima šalju direktno. |
Opet 6600XT za 399 EUR-a, ovaj put Asrock Challenger D OC
https://www.notebooksbilliger.de/pc+...ikkarte+728580 |
Update: moja 6600xt je stigla u mailboxde odakle sam ju poslao za HR. Sa svim dostavama i cudima ispada 3250 kn
|
Eto, doslovno 1000kn uštede.
Drago mi je da ide ovako s Billing i Shipping odvojenim adresama. |
Sorry nisam shvatio...s NBB si narucio kao fizicka osoba na Mailbox.de?
Sent from my SM-N910C using Tapatalk |
Ajde da se pojasni svima.
SVE osim FE modela RTX serija se moze slati na mailboxde. FE modele ( ako ih uspijete ugrabiti ) šalju isključivo na fizičke adrese unutar DE,AT i NLD. To je to, što se tiče NBB-a. |
Da, ali samo morate paziti da je Billing adresa vaša stvarna HR(Ili gdjegod u EU) adresa, a shipping može biti forwarder tipa MailboxDE.
Inače ako je Mailbox na obje samo storniraju, meni su to par puta napravili ranije. Imaju čak i article: https://support.notebooksbilliger.de...kunden-EU-EWR- |
Ja na revolutu imam DE adressu iako nisam u DE - (mislim da ne prolazi ako vide info vladsnika kartice a da nije DE-AT-NLD, ali nisma siguran.) - nisma riskirao - ponavljam, vezano za FE modele.
Radi bez greške. Više puta kupovao FE i sve prošlo. |
E vidiš to nisam razmišljao jer sam platio klasik PBZ Visom.
3080 FE su mi odmah bili stornirali, nedaju to na ikakav forwarding. |
Citiraj:
|
Tako je, sve drzave koje prodaju Fe modele su striktni oko toga.
Znaci: 1. Fizička adresa unutar te drzave 2. Vlasnik kreditne mora imati podatke iz iste zemlje koje se prodaje FE. 3. Shipping adresa naravno može biti bilo koja i razlikovati se od adrese na kreditnoj unutar podrzanih drzava za slanje FE mislim da su razlozi jasni zašto. |
Citiraj:
Dobit ćeš od njih adresu na koju šalješ stvari te ID broj. Normalno se registriraš na NBB s svojom adresom i dodaš ovu adresu što ti je Mailbox dao za shipping adresu. Pazi da staviš i ID broj u adresu, da budeš siguran da će ti povezati pošiljku s računom, inače ako toga nema gledaju ime i prezime. Platiš i kad stigne do Mailboxa dobiješ mail, odabereš koju dostavu hoćeš(Moja preporuka GLS, jeftino a brzo i osigurano do 1k EUR-a), uplatiš taj iznos i naručiš dostavu. Sve u svemu je ekstremno jednostavno, ako se nevaram ima negdje thread za Mailbox na forumu. Citiraj:
|
Citiraj:
2. Nades u ducanu u DE koji ne salje u RH po cijeni koja ti odgovara 3. stavis u kosaricu 4. ispunis podatke kako pise u uputama mailboxde koje si dobio na mail 5. platis 6. drzis fige da prode 7. kad dostave u mailboxde platis njima fee nekih 12E 8. cekas da dode |
Citiraj:
Drugo, trazio sam karticu po njemackim shopovima i nasao na Mindfactory karticu Asrock RX6600XT za 409 eura, stavio u kosaricu, dostava na mailboxde adresu i postarina jos 9 eura. Trece, kad je kartica stigla u mailboxde, forwardirao sam je za hrvatsku za dodatnih 12 eura. Placao sam paypalom sve, i odabrao da placam u eurima, a ne u kunama, i tu sam ustedio 100-200 kuna. Po terecenju kartice sve me doslo 3246 kuna. Kad sam upisivao na mindfactory shopu adresu onda sam pod ime stavio mailboxde.com Idxxxxxx, a pod prezime svoje ime i prezime. I za one koje nemaju jos mailboxde, njima se dostava moze platiti direktno preko paypala. Upravo sam dobio mail da je kartica krenila za hrvatsku. |
Zapravo je jednostavno ko pekmez i brže nego kupovina online kod nas.
Moja je spremna za isporuku za rh. Izgleda da su malo okasnili sa dostavom da krene danas |
Ako si odabrao GLS onda nećeš vidjeti neki update do poslije 23h ako krene danas.
A uglavnom krene isti dan ako je tipa prije 12h naručen forwarding. |
13:01 i stoji tamo pod ready to send
|
Aha, ti nisi ni tracking dobio.
GLS je mislim do 12h cutoff za slanje, jedino je on kraci. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Nema veze. Bitno da stigne
|
E da sam ja bar tako opušten, stalno refresham UPS status.
|
Kakve su kvalitete XFX modeli grafičkih kartica?
Kakva je buka i temperatura? Neki imaju 2 venta neki 3. |
Sve ovisi o pojedinačnom modelu. Ja generalno biram tvrtke sa 36 mjeseci garancije i pogledam pojedinačne recenzije da ne bi bilo nekih iznenađenja. Svi brendovi su imali loše modele tu i tamo, i ASUS, i Sapphire, i ostali.
|
Izosobnog iskustva xfx 6800 black, t.j quick su hladne i brutalno dobre
|
|
U ADMu su malo snizili cijene RX6600XT, tako da Powercolor Fighter ima vec za 4000.
|
Kakva su sad to sranja sa garancijama? Brandovi koji su imali 3 god. garancije sad imaju 1 ili 2 god. WTF?
|
Rade 24 sata bez prestanka pa ne izdrze 3 god :)
|
Citiraj:
|
6600 xt ne leti bas sa polica a jeftiniji je ( trenutno ) i brzi od 3060....
|
Moje viđenje
I dalje jako skupo i obzirom kak je docekana na nož A da ne velim da je slab majner No mislim sa je za 400€ u trenutnoj situaciji odlična kupnja onomu kome treba grafička i ne može čekati još godinu - godinu i pol |
Naravno da je preskupa. 6600 serija trebala bi biti 2000 kn, a 6700RX oko 3400kn.
|
Yup, iako najpovoljnija i dalje to nije to. Nemam pojma kakva je za mining, al vjerujem da mnoge sa pci-e 3.0 pločama odbija i taj x8 bandwidth. Nevjerojatno glup potez, napravili su gpu sa potpuno nepotrebnim hw bottleneckom
IMO za uspjeh joj je nužno da bude jeftinija od 3060 |
A i tako ce prpdati sve sto proizvedu, nemoraju se uopce rruditi
|
Citiraj:
to se i ja pitam, al u futuri daju 3god. samo još uvjek divljaju s cijenama |
AMD Radeon RX 6600 XT PCI-Express Scaling:kafa:
Citiraj:
|
Zanimljivo, HUB je recimo u Doomu dobio cca 25% razlike, TPU nešto sitno
HUB je u hitman 2 dobio nekih 4% razlike, a TPU u novijem Hitman 3 (što je gotovo identična igra tehnički) cca 20% U globalu nije bitna razlika, no kad naleti igra gadno je. Pa ljudi 10-15% jače gpu znaju platit 30% više, a da ti ovdje to pojede neka glupost. Baš se pitam koliko su uštedjeli s tim... |
Sapphire, PowerColor and XFX send large shipment of Radeon graphics cards to cryptomining hardware retailer.
https://videocardz.com/newz/sapphire...dware-retailer |
Jučer sam igrao PUBG i počeli su mi se pojavljivati artefakti na drveću u daljini te nekakvi crveni bljeskovi po ekranu.
Odem u AMD-ov software i vidim Tjunction na 99°. Znači samo je upaljen Rage mod bio, radi se o XFX RX6900XT. Ručno sam podesio krivulju ventova, ograničio boost na 2400MHz i undervolt na 1000mV (1175mV je postavljeno sa tim Rage profilom) te se sad Tjunction vrti oko 70-75° i artefakti i bljeskovi su nestali. Jel to normalno ili nešto ne valja s grafom? :stoopid: |
Artefakti obično imaju veze sa memorijom...ono nagađam. Ako grafa ne radi kako treba na stock postavkama, rekao bih da nešto ne valja IMO.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:12. |