PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AMD Ryzen "ZEN3" (5000 CPU / 5000G APU series) Info thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305412)

Brko 06.06.2021. 22:42

Iskreno, ne dira me kakav post ti treba ili ne treba. Dosadni ste i bogu i vragu više sa tim kuknjavama kako neki HW manufacturer nije po vašim željama napravio neki komad HWa te ga po istima i naplatio.

Samo to. :cheers:

Mladenxy 06.06.2021. 22:46

Citiraj:

Autor Odinarius (Post 3523838)
Da, gadljiv potez vrijedan najvećih Intelovih sranja. Samo što je stvar još gora nego Intelovi potezi. Intel je godinama umjetno segmentirao zaključavajući funkcije na istom čipu (threadovi, jezgre, frekvencija, podrška za memoriju itd.), a AMD proizvodi i prodaje lošiji proc da ne bude konkurencija skupljem. Ne košta ih niti cent više da proizvedu Zen 3, ali tko bi onda trošio 300$ na 5600x. Znam da im marketshare u procesorima raste, marža je bolja nego ikad, ali svejedno gadljivo, jer je umjetno. Kapacitet je očito tu jer se troši na Zen 2, ali ga ne žele koristiti.

I ne, Brko, ne treba mi još jedan post "a što si očekivao, sve je to kapitalizam", znam da je :chears:

Drugi puta ih zajebeš, kupiš polovno kad uleti prilika. Imaš satisfakciju u dobrom procesoru, koji nisi platio puno, i znaš da sa tvojom lovom nisu kupili novu jahtu :D

Odinarius 06.06.2021. 22:57

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3523841)
Nemaju kapacitet. Da ima viška 7nm trošili bi na jeftinije proizvode... Ovako gpu, konzole, epyc i jači ryzeni imaju prednost

Za R5 3600 je moguće da je prije 5000 serije naštancan u većim količinama

To sam i ja mislio, ali da je već 8 mjeseci u Amazon Top 10 (dakle dobro se prodaje) i da još ima zaliha... Previše mi se čini da imaju toliko zalihu, mora biti još uvijek u proizvodnji da bi mogli ispuniti taj demand. Doduše, naletio sam na teoriju da treba ispuniti alokacije za servere koje su ugovorene, pa ima smisla da ih proizvode dok to ne ispune. Ali ima puno manje smisla za DIY desktop.

Naletio i na ovo, ako je točno, u Q1 su još bili u proizvodnji: https://wccftech.com/amd-ryzen-cpu-a...ation-q1-2021/

Odgovor je vjerojatno kao na sve čemu se čudimo - zato što ne moraju :)

The Exiled 07.06.2021. 00:35

Treba prvo proći jedno deset godina ovakvog stanja, pa je tek onda to u rangu s Intelovima sranjima. 5600G bude 50$ jeftiniji, kaj je zapravo najveća zamjerka 5600X otkad je izašel.

Kod nas je 5600X trenutno na kakvih 2.300+ kn, pa ako taj 5600G ispadne oko 2.000 kn ili tu negdje, kome baš treba 6C/12T Zen 3 ima izbor, ako sve ostalo ne dolazi u obzir.

To da se AMD-u jebe za tko, koga, zašto i po kojoj cijeni - to je tak jasno, ali daleko je ova situacija od one kad je 4C/8T iz svake generacije koštal 3.500 kn.

Eladio 07.06.2021. 01:26

ma to je ocekivano, mene tu nista ne cudi. imaju line up. 3600 je tocno tamo gdje treba/može biti.
u biti jeftiniji 5x00 proc koji bi bio oko 1000-1500 kn bi im direktno izbio gomilu marže. ni jednoj kompaniji nije cilj prodavti jedan budget proizvod a da ostatak line upa da stoji na policama.. (ako imaju izbora jel :D )
to je pucanje u vlastitu nogu.

to ne znaci da oni bacaju ove neuspjele 5X00 chipove kojih trenutno sigurno ima.
nego rade plan za dalje.
stvar je kompliciranija nego sto vam se cini na prvu, a manageri odlucuju na temelju brojeva i planova. iznenadili bi se ovdje neki meni se cini koliko se takve stvari detaljno planiraju. :)

dok god ne prtljaju za zakljucanim MBO/CPU, te svakih pol godine novi socket i sl. ,meni su friendly enough :)

picajzla0707 07.06.2021. 07:12

Svatko ima svoje mišljenje i svatko ima svoj prag tolerancije, nekom je sve ok dok ne 'prtljaju s pločama' (iako jesu prtljali i zaključavali), nekom je pak ok jer, eto, imaju još lufta 10 godina za govnarske poteze dok stignu intel, kao da je susjedov novi pas koji sere po dječjem igralištu ok samo zato jer imamo i drugog susjeda čiji pas to radi već godinama. Nekom je baš sve ok kao intelašima nekad, pod motom - jbga kapitalizam.
A nekima pak smeta svaki govnarski potez bilo koje firme, pa grintaju, ali jbga, ako smo grintali godinama na intel i nevidiju i još se grinta bez da netko stalno upozorava - dosadni ste, valjda možete otrpit i povremeno grintanje na amd :D

Disco 07.06.2021. 07:29

Ja ne kužim što fali 5600G i 5700G, meni su ta dva nekako primamljiviji od X ekvivalenata.
Dobiješ pošten proc, sporiji par % jer je monolitan i ima manje keša, ali zato dobiješ i donekle iskoristiv iGPU. Krepa ti garfa u ovo ludo nedoba, i imaš rezervu i BTK.
Nebi se čudio da budu i hladniji. A to sa Zen2, možda je to škart od servera i slično, i zašto onda ne bi na tome digli max lovu? Pa proc je još uvjek odličan.
Da li su ovo OK potezi, pa vj baš i nisu, bili nam bilo bolje da jedan od dva giganta crkne i da bude monopol...nikako, ''that's the way the cookie crumbles'' što bi rekao Bruce...jbg.
I ovo što vam Mladen veli, stalkajte polovne procove od jednih i drugih, a ako želite top, najbolje i najnovije, onda odrješite kesu i bok. ;)
EDIT: I u proizvodnji ih sigurno ne košta isto Zen2 i Zen3, nema efin šanse, ako niš drugo, a onda zbog keša. Pustite te spike, to je sve na istom procesu.
Na Zen2 vj sada imaju poštenu zaradu i to im paše.

Evo da budem iskren, ne znam ni kako to funkcionira kada imaš dGPU i iGPU?
Da budem precizniji, da li se može podesiti da to radi kao na laptopu, da npr desktop i ostale 2D điđe miđe rade preko Vege, a ostalo preko dGPU?
Ili je ova jednostavno ugašena kad skuži pravu grafu?

Odinarius 07.06.2021. 08:14

Koliko ja kužim proces, a nisam stručnjak, jednom kad imaš arhitekturu i izradio si maske za litografiju, nema razlike koji procesor izrađuješ, pošto su fizički iste veličine. Isti je cache na oba, samo se drugačije koristi.

Eladio 07.06.2021. 08:20

To se tako ne gleda, s obzirom na R&D ulaganja. Ali bez obzira i na to, prodajna strana price ce uvijek biti izvuci sto vise marze xD

Ps
Disco, ili si na igpu, ili na GPU. Ne vidiš obje.

The Exiled 07.06.2021. 08:42

Citiraj:

Autor Disco (Post 3523878)
Evo da budem iskren, ne znam ni kako to funkcionira kada imaš dGPU i iGPU?
Da budem precizniji, da li se može podesiti da to radi kao na laptopu, da npr desktop i ostale 2D điđe miđe rade preko Vege, a ostalo preko dGPU?
Ili je ova jednostavno ugašena kad skuži pravu grafu?

Kod mene su obje aktivne, samo se uključi MultiGPU u BIOS-u, ali nema automaCkog prebacivanja, već se mora ručno, pod uvjetom da aplikacija to podržava.

Primjera radi, MPC-HC vidi obje, pa može koristiti iGPU za hardversko dekodiranje, dok je ostalo na RX 580. Inače, po defaultu, čim se ubaci dGPU, iGPU se gasi.

Disco 07.06.2021. 08:46

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3523902)
Kod mene su obje aktivne, samo se uključi MultiGPU u BIOS-u, ali nema automaCkog prebacivanja, već se mora ručno, pod uvjetom da aplikacija to podržava.

Primjera radi, MPC-HC vidi obje, pa može koristiti iGPU za hardversko dekodiranje, dok je ostalo na RX 580. Inače, po defaultu, čim se ubaci dGPU, iGPU se gasi.

Ah šteta ako je tako.
Na starom Intelu Sandy/Ivy se to moglo kombinirati ako me sjećanje ne vara, nisam nikada probao jer me nije zanimalo. Mislim da je je Asrock to zvao Lucid Virtu.

Brko 07.06.2021. 09:18

Citiraj:

Autor picajzla0707 (Post 3523874)
Svatko ima svoje mišljenje i svatko ima svoj prag tolerancije, nekom je sve ok dok ne 'prtljaju s pločama' (iako jesu prtljali i zaključavali), nekom je pak ok jer, eto, imaju još lufta 10 godina za govnarske poteze dok stignu intel, kao da je susjedov novi pas koji sere po dječjem igralištu ok samo zato jer imamo i drugog susjeda čiji pas to radi već godinama. Nekom je baš sve ok kao intelašima nekad, pod motom - jbga kapitalizam.
A nekima pak smeta svaki govnarski potez bilo koje firme, pa grintaju, ali jbga, ako smo grintali godinama na intel i nevidiju i još se grinta bez da netko stalno upozorava - dosadni ste, valjda možete otrpit i povremeno grintanje na amd :D

Imaš pravo. Ispričavam se.

Stalno zaboravljam da vas nekoliko koji ste došli na forum zadnjih par godina, ste krhke, lakouvredljive i beskorisne pahuljice kojima sve smeta i kojima se postojanje na forumu svodi na recikliranje iste kmečaone, a dobivene informacije ovdje se onda prenose na Bug smetlištu :D

Nastavite u revijalnom tonu. Ja sam se javio samo zato jer me drugi reciklator prozvao da mu ne treba nešto...

On topic:
Koga zanima, izašli su nakon 4 mjeseca novi AMD čipset driveri a u BIOSima i AGESA kôd 1.2.0.3. Instalirao/flešao oboje.
Ono što sam primjetio kod svog CPUa da još nešto bolje barata naponima kod boosta u gamingu te da takt ne pada ispod 4700 MHz all core tijekom igranja Metro Exodus i Days Gone.

Sam Fischer 07.06.2021. 10:00

Ti malo jači APU-u tipa 5600/5700G bi trebali normalno raditi na B450 pločama?

RimtuTiTuki 07.06.2021. 14:21

Citiraj:

Autor Disco (Post 3523878)
Ja ne kužim što fali 5600G i 5700G, meni su ta dva nekako primamljiviji od X ekvivalenata.
Dobiješ pošten proc, sporiji par % jer je monolitan i ima manje keša, ali zato dobiješ i donekle iskoristiv iGPU. Krepa ti garfa u ovo ludo nedoba, i imaš rezervu i BTK.

s ovim se slažem 100%...

5600g je taman između 3600x i 5600x, a ako ti krepa grafička, ipak imaš upotrebljiv komp.

:chears:

picajzla0707 07.06.2021. 14:52

Citiraj:

Autor Brko (Post 3523911)
Imaš pravo. Ispričavam se.

Stalno zaboravljam da vas nekoliko koji ste došli na forum zadnjih par godina, ste krhke, lakouvredljive i beskorisne pahuljice kojima sve smeta i kojima se postojanje na forumu svodi na recikliranje iste kmečaone, a dobivene informacije ovdje se onda prenose na Bug smetlištu :D

Nastavite u revijalnom tonu. Ja sam se javio samo zato jer me drugi reciklator prozvao da mu ne treba nešto...

On topic:
Koga zanima, izašli su nakon 4 mjeseca novi AMD čipset driveri a u BIOSima i AGESA kôd 1.2.0.3. Instalirao/flešao oboje.
Ono što sam primjetio kod svog CPUa da još nešto bolje barata naponima kod boosta u gamingu te da takt ne pada ispod 4700 MHz all core tijekom igranja Metro Exodus i Days Gone.

Hehe, milijun puta ponovljene kritike na račun intela ne smetaju i nisu dosadne, ali čim netko kritizira amd slijedi pobuna, s vječnom mantrom o dosadi. I onda smo mi pahuljice.
Ajde neka :D

Brko 07.06.2021. 14:58

Kritika glede cijene i kritika glede tehnologije nije jedno te isto. Cijena je relativan pojam i ne predstavlja svima isti problem. Tehnologija je nešto drugo, tebi i nekima apstraktan pojam, što se i vidi pošto izjednačuješ kritike. No dobro, kao što rekoh, drž se kuknjave oko cijena kad ste za sve ostale aspekte proizvoda o kojima se priča potpuni analfabeti ;) ionako sve kaj tu pročitaš, budeš brže bolje copy pasteao na Bug :D
Zz

picajzla0707 07.06.2021. 15:33

Citiraj:

Autor Brko (Post 3523993)
Kritika glede cijene i kritika glede tehnologije nije jedno te isto. Cijena je relativan pojam i ne predstavlja svima isti problem. Tehnologija je nešto drugo, tebi i nekima apstraktan pojam, što se i vidi pošto izjednačuješ kritike. No dobro, kao što rekoh, drž se kuknjave oko cijena kad ste za sve ostale aspekte proizvoda o kojima se priča potpuni analfabeti ;) ionako sve kaj tu pročitaš, budeš brže bolje copy pasteao na Bug :D
Zz

I cijene su također dio priče, a i nije svaka kritika samo oko toga. Oko tehnologije raspravljamo ionako svi kao laici, netko zna više, neko manje i zato bi forum trebao služiti da se razmijene mišljenja i da se nešto i nauči.
Tebi je očito forum pojam druženja gdje su dobrodošli samo istomišljenici, fok druge treba izvrijeđat i poniziti.
Ali to, moj brko, više govori o tebi samom nego o bilo čemu drugom

lobo64 07.06.2021. 19:45

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3523922)
Ti malo jači APU-u tipa 5600/5700G bi trebali normalno raditi na B450 pločama?

Asrock B450m SteelLegend podržava baš sve pa i APUe.
https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%.../index.asp#CPU

Le0n 07.06.2021. 21:03

Mene zanima hoce li se ikada naci jedan guru i otkljucati dodatne jezgre za nas koji imamo dual jezgre 5600/5800x
Mogu ja opet s olovkom/tekucim srebrom po AMDu nije bed...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

picajzla0707 07.06.2021. 22:06

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3524069)

majku im asusovu, moja b450 tufica još uvijek ne navodi podršku za 5600g i 5700g :stoopid:

https://www.asus.com/Motherboards-Co.../HelpDesk_CPU/

Disco 08.06.2021. 09:48

Citiraj:

Autor Le0n (Post 3524095)
Mene zanima hoce li se ikada naci jedan guru i otkljucati dodatne jezgre za nas koji imamo dual jezgre 5600/5800x

Jao, dobra stara vremena.
Prvi sam uzeo Palomina od svoje ekipe i onda kupio srebro u chipoteci.
Poslje je srebro bilo loaklana drolja...ajde bar se iskoristilo, svi su se otključali. :)

Starsylph 08.06.2021. 12:49

Hoće li AMD sa 3D V-cacheom biti prvi AM5?

Cuky 08.06.2021. 13:29

2 privitaka
Evo konacno uhvatio vremena i nabrzaka slozio komp.

Namjera je, obzirom na slabo hladenje (zalman cnps10x optima 2), proc (5800x) drzati na stock taktovima jer je prioritet stabilnost zbog posla. Tristo do petsto mhz ekstra sto bi mozda dobio 80 puta vecom zajebancijom mi nije bitno.

Prvo sam pokusao u biosu PBO postavit na vrijednosti 105/80/90, ali se u idleu znao srusit, dozivio sam par BSOD-ova, proc se nije pregrijavao ali je isao do kakvih 75-6 'C. To je bilo jucer.

Danas sam odlucio iskljuciti PBO u biosu i postaviti fiksnu frekvenciju na 4.2 GHz i manual voltage na 1.13V (to sam negdje procitao da je najsigurniji napon po pitanju degradacije procesora jer to zelim izbjeci).

Izvrtio sam Cinebench R23 stress test (30 min multi) i najvisa temp je bila 67'C s cim sam zadovoljan.

Zatim sam izvrtio jos 10 minutni multi i single i sve je proslo ok. Komp u radu najnormalnije radi i to mi je najbitnije. Molim vas sa malo duzim stazom na 5xxx seriji da mi velite jel to ok frekvencija za taj napon :)

Sad dok ovo tipkam temp proca je 32'C. Skoci do 50 ako otvorim jos koji program.

Evo i koji screenshot

Dr. Strange 08.06.2021. 13:56

Citiraj:

Autor Starsylph (Post 3524209)
Hoće li AMD sa 3D V-cacheom biti prvi AM5?

Sumnjam, na prezentaciji su onaj primjerak testirali na am4 platformi, prije da će biti ograničen samo na x570, no i dalje u okviru AM4.

exzzy 08.06.2021. 14:22

Nece sigurno samo x570 ako je b550 noviji chipset i njega ce morat podrzat.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Dr. Strange 08.06.2021. 14:48

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3524224)

Pardon, zaboravih na b550, uglavnom vrlo vjerojatno da će ograničiti taj model samo na 500 seriju.

Manuel Calavera 08.06.2021. 15:58

Vjerojatno će sve što podržava 5000 ryzen cpu podržavati i 5000 APU
Što se tiče ryzen refresha tj. Zen3+ ili kako se već bude zvao - moguće je da bude samo na 500 čipsetima, no nije nemoguće i na 400, ipak bi to bio isti cpu sa extra cachea. No jedini koji su 100% sigurni su sa 500 pločama

exzzy 08.06.2021. 17:19

Sumnjam da ce bi ista za 400, vec su rekli nakon onog debakla i dodavanja zen3 na 400 da je to zadnje. A kolko se sjecam za 500 su rekli da ce podržavati i buduce, znam da sam to zapamtil jel mi je to bil znak da ce sigurno ic i zen3+ van.

Brko 08.06.2021. 17:41

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3524069)

Ako ASRock sa midrange B450 pločom ima podršku već sad, budu onda i ostale B450 ploče, pogotovo refresh ploče iz MSI MAX i Asus B450 ll serije.

Sumnjam da bi AMD rezao support za Zen3 APU ako Zen3 CPU je normalno podržan.

Ako će negdje rezat, to budu R9 5900X i 5950X sa 3D V-cacheom krajem godine (ako ih Baba pusti van kao tonsku probu za Zen4).
Citiraj:

Autor Le0n (Post 3524095)

Po svim internetima koliko sam to pratio, kažu da nemeže jer su jezgre diseblane u samom die-u tako da nemreš tj nemaš kaj napravit izvana.

Najbliže tome smo bili kad se pojavilo onih nekoliko R5 1600 sa 8c/16t konfiguraciji, mislim da je to čak netko i na forumu imao. Samo nikad nije dokučeno jer to bio R7 1700 pa netko zamjenio kapu/jezgre ili je netko u noćnoj zaboravio ubit 2c/4t u jezgri :)
Tražilo se čak i po Assembly dateu i šarži ali nije bilo pravila.

No nikad ne reci nikad :) doduše tak su rekli i za 300 BIOSe da će community riješiti pa na kraju - znači... qrčina.

Sve ovisi o tome kakav (je li uopće ikakav) nazovimo ga refreš misle izbacivati.

Po mom skromnom mišljenju, imamo 3 scenarija:

a) Refreš Zene u stilu Zen2: isti 7nm node, +~200MHz, oznaka XT

b) Refreš Zen3 u stilu Zen na Zen+: sa 7nm na 6nm, +~200MHz, +1-3% IPC

c) Refreš Zen3 sa dodavanjem 3D V-cachea: sa 7nm na 6nm, +~200Mhz, +1-3% IPC, 15% boost zbog keša

Ako bude a) - sigurno budu podržane i 400 ploče, nema razloga da ne jer je to ISTI procesor sa podebljanim boost taktovima kao što Zen2 XT procevi rade normalno na 300 pločama.

Ako bude c) - vjerojatno samo 500 ploče jer po pričanju AMDa, samo High-End lineup bi trebao dobiti 3D V-cache a to bi bili R9 5900X i 5950X. Ne vjerujem da će dozvoliti da se tako fini boost od ~15% vrti na "starim" pločama.

Ako bude b) - ovo može otići na obje strane, ali po meni nebi trebalo biti prepreke za 400 ploče.

Priznajmo, sve nas zanima opcija C :) tu moooožda i bude podrška za B450 ali tu se mogu ograditi tipa "ne meže na ploče sa 128mbit (16MB) BIOS čipovima, samo na 256mbit (32 MB) i tako fino odcvikaju ploče iz 2018, a nagrade one koji su kupili 2019 i 2020 verzije 400 ploča tipa MSI MAX i MAX ll te Asus B450 ll i slične.

Mladenxy 08.06.2021. 18:13

S obzirom da su sad najavili keš, jedino opcija c ima smisla i može ispuniti očekivanja.

Eladio 08.06.2021. 18:47

Mene više interesira ako ubace opciju C, a i meni jedino opcija ta ima smisla, gdje ce je cijenovno pozicionirati..

5950 ili 5900 V-cache, koji ce biti skuplji? :D
To nisu best buy opcije sigurno ;)

lobo64 08.06.2021. 19:17

Citiraj:

Autor Brko (Post 3524260)
... tu moooožda i bude podrška za B450 ali tu se mogu ograditi tipa "ne meže na ploče sa 128mbit (16MB) BIOS čipovima, samo na 256mbit (32 MB) i tako fino odcvikaju ploče iz 2018, a nagrade one koji su kupili 2019 i 2020 verzije 400 ploča tipa MSI MAX i MAX ll te Asus B450 ll i slične.

Ako se ograde tipa "...ne mere na 16MB nego samo na 32MB bios..." po mom mišljenju je takva ograda iz čisto ekonomskih razloga jer gore navedeni SteelLegend ima bios od 16MB pa su podržani ama baš svi procevi.

Sjećam se da kad je izašao bios za podršku Ryzen 3xxx, nestali su fancy grafički dodaci u biosu te je postao tromiji u radu sa mišem.

Znači dovoljno je da se iz biosa izbace gušteri, orlove kljuke, ostali grafički logoi te smanji broj grafičkih gimmicka pa da se ipak uspiju utrpati svi mikrokodovi.

IMHO, opcije pod a i b su izvedive bez beda na B450 daskama, ako postoji dobra volja MB vendora, što možda i nebi bilo loše obzirom da postoji velika baza B450 ploča čiji bi vlasnici rado apgrejdali sa npr. Ryzen 2xxx, 3xxx na zadnji vagon AM4 platforme (i sam se vidim tu).

Za opciju c razumijem da mogu uvjetovati seriju 5 čipseta makar i možda nema trehničkog zahtjeva za tim, na kraju moraju zaraditi i MB i čipset proizvođači.

Dr. Strange 08.06.2021. 19:30

Gotovo sigurno v-cache modeli neće biti podržani na 400 pločama, treba opravdati 500 seriju matičnih i natjerati kupce da iskeširaju lovu.

exzzy 08.06.2021. 20:17

Vi sad spominjete taj BIOS ko da je uopce bitno, nit je sad bitno niti je bilo prosli put to im je samo bio alibi ta kojeg su se kacili, poanta je vrlo jednostavna. Pare. Najmanji problem je skresat bios cak i izbacit pojedine procesore da se da podrska novim. Al velim kolko se ja sjećam jasno je bilo rečeno da je to zadnje bilo, tako da se ovaj put nemiraju pravdati comunnityu pa ih boli jedna stvar.

igofanatic 08.06.2021. 20:24

hoće li zen4 procevi ili koja got od sljedečih generacija amd-a sa sufixom X imati integriranu grafu?

Dr. Strange 08.06.2021. 20:40

Citiraj:

Autor igofanatic (Post 3524279)
hoće li zen4 procevi ili koja got od sljedečih generacija amd-a sa sufixom X imati integriranu grafu?

Ništa se još ne zna, samo glasine, AMD odlično čuva tajne.

igofanatic 08.06.2021. 22:21

trebali bi imati barem za neke X verzije.
ak već netko daje toliko para, pa da barem ima igrafu

Cuky 08.06.2021. 23:15

Ti si ionako u intel taboru tako da se nemas sta sekirat 😄

Starsylph 08.06.2021. 23:38

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3524224)

Mislis da će 550 podržavati 5800/5900 sa 3D V kešom?

Sn4k3 09.06.2021. 00:05

Citiraj:

Autor Starsylph (Post 3524324)
Mislis da će 550 podržavati 5800/5900 sa 3D V kešom?

Nema razloga zašto nebi podržavao...
Drugim riječima, ako bude x570 podržavao onda će i b550 zasigurno.
Za 4xx chipsete je upitno no daleko od neizvedivog, sve ovisi o AMD-u i OEM-ima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:43.