![]() |
e, jel treba zasebno narucit adapter za nase uticnice ili stave u paket po difoltu?
jer u opisu pise da je u paketu americki adapter. I da li itko zna kako se koristi taj "fast charge" s obzirom da puni bateriju 3 sata (4100 mAh) :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
@Tvrdi pa nek uzme otkud zeli.. pitao je za Grosso i ja sam mu odgovorio.. from my Le X720 on TT |
Obično u opisu proizvoda napišu da šalju EU adapter ali je taj neko smeće koje doduše vrši funkciju. Ja sam kupio adapter u chipoteci. 25 kn sam dao.
|
Nije svaki DHL na aliju bez carine - samo određeni shopovi šalju (da nebi platio i carini i DHL-u zastupanje).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Novi sam vlasnik Mi5 crnog, predivan je i vrhunski radi. Kamera me pozitivno iznenadila, jedino mi baterija se čini da negdje curi previše iako imam između 5 i 6 sati SoT-a.
|
Teško ćeš iz njega izvući više, barem kod iole normalnog korištenja.
Naravno, ovisi kako tko koristi mob. |
Pa čuj već mi je i ovo na razini Z3 recimo, nisam nezadovoljan jer je i dalje daleko jače od prosjeka s obzirom da se u mojoj okolini svi žale, izdrži cijeli dan a ja ga koristim intenzivno.
Nego me malo živciraju sitnice na koje sam navikao na stock androidu a mislio sam da MIUI ima, tipa sortiranje automatsko na početnom ekranu, a ne da sam slažeš ikonice i seliš, nema prečaca za modus uštede energije ili nfc, nema nešto tipa Retina flash što je Samsung odmah uveo a i većina kineza ima i korisno je, nema pretraživanje moba swajpom prema dolje na početnom ekranu (Sony recimo ima), da bi odabrao usporeni video moraš vratit rezoluciju na 720p pa onda odabrat, kad vratiš na normalan video moraš vratit i rezoluciju umjesto da to radi automatski ili da u jednoj stavci u postavkama to riješe, nema odabira rezolucije slikanja, niti FPSa u videu, za galeriju fali jednostavniji pregled svih slika na uređaju i tak još par sitnica. Da se razumijemo, MIUI je doista napredan u nekim stvarima, ima ih stvarno hrpa, i to mi se sviđa ali ima stvari di nema ni osnove stocka, a nema baš najava da će se to riješit. Žao mi samo da se zaobilaze tjedna beta ažuriranja jer su kao posvećeni Nougatu... |
Pretraživanje ti je swype up. S time da su to maknuli na Mi5, tamo je long press home. Na china ROMu ima search bar i u notif. shade dok global to nema i interni search je zamijenjen google app, po meni lošije rješenje.
Da, miui ima neku svoju logiku koje se drže i nema šanse da promijene mišljenje. |
Citiraj:
|
Meni se osobno sviđa MIUI, navukao sam se na to sučelje, jedan od glavnih razloga zašto sam i kupio xiaomi mobitele. No to ne znači da odobravam to što MIUI iz verzije u verziju sve više zaglupljuju i pojednostavljuju.
|
Ja sam su instalirao nova launcher i podesio po potrebi. Imas i google now za android look
|
Citiraj:
|
ne znam sto vama tocno fali kod miuia, ali meni sve radi savrseno na mi maxu
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Ja sam bio malo reagirao :) kad je u jednom trenutku počelo samo nabrajanje mana. Izgledalo je malo ko kampanja, a idu mi takve stvari na živce.
Međutim, da Xiaomi i MIUI imaju problema - imaju. Modeli i pripadajući ROMovi su im općenito kaos. Previše toga ima. Recimo da mi je malo glupo da uglavnom mobitele dobivaš sa kuhanim romovima pa odma treba flashati, ali to je i recimo normalno s obzirom da službeno ne rade za naše tržište. MIUI 7 na Redmi 3 pro mi je radio odlično po svim kriterijima koliko sam uspio vidjeti dok sam ga imao. MIUI 8 je downgrade prema njemu. Slabija baterija, notifikacije ne rade dok ne isključiš na 3 mjesta štednje baterije i optimizacije razne. Mob ima 3 GB rama a dosta mi je sporiji nego dok je bio na 7. Sve mi ima neku iritantnu odgodu reakcije i malo mi baca na stari iphone 4 kad sam ga digao na iOS7. Igre ne igram nikakve zahtjevne ali se zna dogoditi tu i tamo nekakav hang pa na par sekundi izgleda kao da se skroz smrznuo. I touch malo loše reagira nakon nekog vremena intenzivnijeg korištenja u nekim aplikacijama. Kad ga restartaš opet je brz neko vrijeme. Baterija je solidnih 2 dana ako ga baš ne peglam jako, ali ako ga isprazniš brzo onda i napuniš na 100% sljedeće punjenje kraće traje (?). Čudno malo. Inače nema ozbiljnih funkcionalnih mana i čini se da je njihov jedini problem OS unatoč tome što svi hvale MIUI. Al opet bi ga kupio i preporučio svakome jer s obzirom na cijenu nudi jako puno. Uvijek ima šanse/nade da će se s nekim sljedećim updateom sve ovo ispraviti. :D |
jel moze netko preporucit model oko 100 eura za klinca od 13 godina. ne mora biti xiaomi nuzno
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Obzirom da je Meizu M3S MTK chipset, radije nešto od Qualcomma.
Redmi 3S 2/16 u neutrinu je 999 kn uz narudžbu, obično oni to nabave kroz par dana. |
oso, uzeo ga ja ;)
crnih nema vise, mislim da je to zadnji. |
stigo jucer, gore je miui osmica. za sad, za razliku od limuna od prije, radi uredno stalno na 4g modu u Koprivnici (posao). Taj ce vjerojatno ici majci za pod bor, a ja cu uzet isti s grosso shopa. nego, skroz sam zaboravio,kako se dodaju ovi ekrani koje na pocetku imas dva, htio bi dodati jedan lijevo, i staviti calendar widget. i to sam zaboravio kak se radi :D
vidjet cu danas/ sutra kolko cu SoT-a izvuci na MIUI Osmici (8.0.6.0), ako ne budem zadovoljan, ide sedmica gore, tocnije 7.5.6.0 edit, skuzio, samo se home screen zoom out-a sa dva prsta ;) |
Ili long press na recent tipku 😃
Ajd javi to za v8 vs v7 da znamo. Meni v7 bolji po pitanji nekih stvari koje se bolje mogu podesiti. |
ima netko neki kontakt od Iliona s telekineza foruma?
vidim da im sad ne radi forum. trebam naručiti neki xiaomi pa da sredi neki popust ako to još radi.. možda je i na ovom forumu? |
Citiraj:
from my Le X720 on TT |
Mi5 wifi problem?
Da li je još netko primijetio da Mi5 ima dosta slab wifi?
Router je TP-Link 1043ND, uspoređujem doma s Redmi 3 pro, u svim pozicijama R3 ima bolji prijem signala barem za 10 dBi, npr. -55 vs -70 kod Mi5. R3 se konektira na 150Mbps, a Mi5 52, samo iznimno na 72. Probao sam syncati nešto s Mi5 na LAN share, išlo presporo pa sam onda išao malo pročavati. ROM je stock global 8.1.2. Imam doma inekog linksysa koji podržava 5GHz band, mogu probati kako tu radi Mi5, ali smrdi mi na hw problem. Guglanjem isto nalazim opise problema da je wifi slabiji na Mi5, ako je to tako by design, onda je wifi stvarno ispod kriterija za jedan flagship uređaj. |
upravo naručio još jedan redmi note 3 pro 3/32, i ispadne me 1450kn s DHL poštom..
u neutrinu je 1500kn, znači samo 50kn skuplje i s 2 god. njihove garancije.. dal se uopće više isplati kupovati te neke stvari iz kine, dok je ovo za dan-dva kod mene i "manje" problema s slanjem na garanciju? |
Naravno da se za 50 kn ne isplati nikako izvana
Sent from my X600 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
3/32 model u neutrinu je 1700kn, vjerojatno si gledao 2/16 model. Ali opet... i za tih 250kn razlike je pitanje da li se isplati. Ja bi osobno za tih 250kn razlike uzeo u neutrinu. Opet kod nekih drugim modela i proizvođača je razlika nerazumno veća. Npr. ja sam našao razliku od 700kn za mob koji mene interesira (nije xiaomi) |
da, my bad, slabiji model je soma i pol.. a onda se donekle i isplati, nije ni 250kn manje za bacit.. bar kod mene, a i čekanje mi ne igra neku ulogu..
|
Defintivno se ne isplati vani ode bar nekakva garancija ,također uzea neutrina ima par miseci 1400 kn
Poslano s Redmi 3S/Taptalk |
Citiraj:
|
A za Mi5 ništa. Zapeo na 8.1.2. i MM verzija će vjerojatno tu i ostati zbog nougata. Ne treba mi nougat i novi bugovi, ali bi rado noviji global stable, na ovom postojećem govnu nema nekih korisnih stvari. Izgleda da baš moram rootati.
|
Akteri priče o duČanima: Niti je vrijeme, niti mjesto, niti forum za takva nadjebavanja. Molim vas, nemojte nastavljati ovu raspravu.
A začetniku pitanja "gdje kupiti mobitel" molim da se obrati u temu u kojoj se pita gdje kupiti mobitel. Treba samo malo pogledati nazive tema i ugledati će je :) |
|
Citiraj:
Poslano s Redmi 3S/Taptalk |
Citiraj:
Prvo, u temi o shopovima i kupovini preko interneta izvana. Drugo, bez ad hominem prozivanja, upiranja prstom i svađe. I nema problema ;) |
Citiraj:
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |