PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   AMD Radeon RX 400/500 series (Polaris) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275553)

Overclock_freak 02.07.2016. 15:24

jebo ovo kad moram stavit windows 10 jer za 7icu i 8micu nema drivera

pas mater

http://i.imgur.com/GAzHZPDs.jpg

MikaHR 02.07.2016. 15:26

Citiraj:

Autor Bariarnil (Post 2942304)
nevidija je direktno lagala o specifikaciji kartice, i ne, nije samo "3.5 GB" u pitanju.

2. dvostruki standardi itekako postoje dokaz su ti 750ti i 950, koje godinama rade istu stvar ali "nije problem" i di je sad ta "hajka na nevidiju" zbog toga? a ne, nevidija se brani, evo i od strane tebe

3. kolega brlja nije linkao ništa, ponovio je "pričanja po netu" bez da je uopće si dao truda da malo dublje uđe u temu i dao paušalne zaključke bez ikakve potpore. To kaj se sad duri je njegova stvar

Nije direktna laž jer tamo postoji 4GB samo korisnike boli uvo jer 3.5GB je realno iskoristivo.
750Ti i 950 to ne rade jer da rade točno to što 480 radi bez brige znalo bi se kao što se sad ovo zna i kao što se zna za 3.5
Ma možda je ošo nekud.I ja planiram otić rokat wot.

Edit: a i zašto mi raspravljamo oko toga.AMD je priznao problem i rekao da radi na njemu.Ne vidim rezon dalje.

Znači nećeš napraviti ništa osim braniti nevidiju rukama i nogama :roller:

Kad će nevidija priznati problem i početi raditi na njemu? :goood:
----------------------------------------

XFX DD 480

http://wccftech.com/xfx-double-dissi...custom-rx-480/

Brlja 02.07.2016. 15:39

Mi: "Trenutno postoji mogućnost rizika da se ošteti PCI-E slot"
Mika: "Ali GTX 970 ima 3.5GB rama."

Hebat ga :lol2: :beer:

Shamanix 02.07.2016. 15:46

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2942310)

kaze u clanku: "Custom models are expected to land sometime in mid-July"

pa ajde mogu se stripit jos 2 tjedna.. valjda budu imale 8 pinsko napajanje gore..

Manuel Calavera 02.07.2016. 15:54

Vađenje ventova izgleda postaje trend. Mladenxy likes this

Ag008 02.07.2016. 15:57

U HR se sigurno neće pojaviti za 2 tjedna, makar ne po razumnoj cijeni...
Možda bi još bolji best buy bio čekanje izlaska RX 370 koji je jeftiniji a nudi podjednako...

Overclock_freak 02.07.2016. 16:03

Bit će razumna cijena, ja sam danas kupio ovu XFX RX 480 sa 8gb po 1900kn novu u trgovini sa računom itd :)

Manuel Calavera 02.07.2016. 16:25

Radeon RX 480 Reducing Voltage and Increasing Efficiency

http://cdn.wccftech.com/wp-content/u...aw-768x533.jpg

Bariarnil 02.07.2016. 16:27

Dec mor najs

Bariarnil 02.07.2016. 16:36

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2942313)

Wahaha

Asus30 02.07.2016. 17:05

Citiraj:

Autor Overclock_freak (Post 2942327)
Bit će razumna cijena, ja sam danas kupio ovu XFX RX 480 sa 8gb po 1900kn novu u trgovini sa računom itd :)

najs,di to točno?

Overclock_freak 02.07.2016. 17:37

Trgovina jedna u Ri, veleprodajna cijena sa pdv 1909kn :)

Mladenxy 02.07.2016. 17:41

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2942321)
Vađenje ventova izgleda postaje trend. Mladenxy likes this

izgleda da su skužili da nemaju svi kompresor :D

Asus30 02.07.2016. 17:47

trenutno sam na rx 480 smanjio standardne španunge na ove niže
prema ovome:
https://www.computerbase.de/2016-06/...x-480-test/12/

prošla je 3dmark 2013 bez artefekata ali između loadanja tj. između testova došlo je opet do pucanja i titranja slike,flickera itd.
probao sam još smanjit napone ali onda nejde nikako,odmah se sruši 3dmark
evo score ako koga zanima
http://www.3dmark.com/3dm/12879477

Brlja 02.07.2016. 17:52

Jesi napravio ono s driverima?

Asus30 02.07.2016. 18:06

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2942355)
Jesi napravio ono s driverima?

Ma jesam da,flickeri i pucanja ekrana kao da se dogadaju kad graficka ide iz jednog power state stanja u drugo....da je skroz neispravna onda bi artefakti bili i u igri ali ih tamo nema

animATrIx 02.07.2016. 18:19

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942358)
Ma jesam da,flickeri i pucanja ekrana kao da se dogadaju kad graficka ide iz jednog power state stanja u drugo....da je skroz neispravna onda bi artefakti bili i u igri ali ih tamo nema

a rijesit ce se driverima novim. iskljuci hardversku akceleraciju u 2d-u i nece zezati

Disco 02.07.2016. 18:45

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942358)

A daj ti tu grafu fino vrati, nek ti vrate kune nazad i pricekaj neku nereferentnu saphire, msi, asus, stogod ti pase.
Vidis da nes nije u redu s njom, vracaj to dok mozes.
Grafa mora u 2d i 3d radit normalno bez ikakvih titranja i slicnih gluposti koje se tebi dogadjaju.

A ovi sto se kolju oko ovog da nevidja ima pravo na risitasovih 3,5gb rama i ati na ovo silovanje pci-e....a svaka vam cast, nikad mi nisu bili jasni ljudi koji X brand brane kao rodjeno dijete... Jel to sami sebi opravdavate kupnju ili sto?

Ja sam najblaze receno popi*dio kad sam saznao da sam kupio podvalu od 3,5gb rama. Na kraju sam se smirio kad sam skuzio da grafa drobi sve igre u 1080p bez problema (dobro ne sve, bas sada igram quake preko darkplaces source porta sa epsilon HD điđama i ako stavim na ultra, komp mi place ide sve u 30 i manje fps-a; ali sto to izgleda dobro, ima cudo dodlicnih moddera).

Ovo mi je najskuplja graficka koju sam platio isto koliko i ps4 skoro na dan izlaska, i prisjelo mi je kad sam saznao da sam kupio macka u vreci.

Ugl, pomirio sam se s tim, grafa zasada radi dobro, i zadovoljan sam.

Ali evo buraz ima neku XFX 6950, i bas si mislim da bi mu jedna nereferentna 480 sjela ko budali samar :goood:

EDIT: Rijesio malo gramatiku :D

Bariarnil 02.07.2016. 18:51

Citiraj:

Autor Disco (Post 2942366)
A daj ti tu grafu fino vrati, nek ti vrate kune nazad i pricekaj neku nereferentnu saphire, msi, asus, stogod ti pase.
Vidis da nes nije u redu s njom, vracaj to dok mozes.
Grafa mora u 2d i 3d radit normalno bez ikakvih titranja i slicnih gluposti koje se tebi dogadjaju.

A ovi sto se kolju oko ovog da nevidja ima pravo na risitasovih 3,5gb rama i ati na ovo silovanje pci-e....a svaka vam cast, nikad mi nisu bili jasni ljudi koji X brand brane kao rodjeno dijete... Jel to sami sebi opravdavate kupnju ili sto?

Ja sam u najblaze receno popi*dio kad sam saznao da sam kupio podvalu od 3,5gb rama. Na kraju sam se smirio kad sam skuzio da grafa drobi sve igre u 1080p bez problema (dobro ne sve, bas sada igram quake preko darkplaces source porta sa epsilon HD điđama i ako stavim na ultra, komp mi place ide sve u 30 i manje fps-a, ali sto to izgleda dobro).

Ovo mi je najskuplja graficka koju sam plati isto koliko i ps4 skoro na dan izlaska, i prisjelo mi je kad sam saznao da sam kupio macka u vreci.

Ugl, pomirio sam se s tim, grafa zasada radi dobro, i zadovoljan sam.

Ali evo buraz ima neku XFX 6950, i bas si mislim da bi mu jedna nereferentna 480 sjela ko budali samar :goood:

Haha dobro sam se nasmijo hahah

MikaHR 02.07.2016. 21:10

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2942313)

1. nevidija to radi već godinama i što si ti napravio po tom pitanju?

sad je to odjenom "silovanje PCIe porta" i w/e, sad su se pravednici digli u obranu standarda, daj molim te

2. pogledaj si tko je potegnuo "3,5GB", isto pravedink koji je se eto sad odjednom proglasio katastrofu...ali samo kad je AMD u pitanju, kad nevidija to radi, to eto ne oštćuje portove jer struja koja teče kroz nevidiju je povećena izgleda :goood:

dh41400 02.07.2016. 21:34

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2942332)

Jedino je pitanje, koliko je ovo ostvarivo na razini sveopće populacije 480-ki, a da se ne naruše performanse ili da ne dođe do nestabilnosti.

Budemo saznali sa AMD-ovim apdejtom :)

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942354)
trenutno sam na rx 480 smanjio standardne španunge na ove niže
prema ovome:
https://www.computerbase.de/2016-06/...x-480-test/12/

prošla je 3dmark 2013 bez artefekata ali između loadanja tj. između testova došlo je opet do pucanja i titranja slike,flickera itd.
probao sam još smanjit napone ali onda nejde nikako,odmah se sruši 3dmark
evo score ako koga zanima
http://www.3dmark.com/3dm/12879477

Kolega, kompliciraš si život :)

Ukoliko grafa ne radi kako treba koristi se pravo na reklamaciju proizvoda. End of story :D

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2942406)
1. nevidija to radi već godinama i što si ti napravio po tom pitanju?

sad je to odjenom "silovanje PCIe porta" i w/e, sad su se pravednici digli u obranu standarda, daj molim te

2. pogledaj si tko je potegnuo "3,5GB", isto pravedink koji je se eto sad odjednom proglasio katastrofu...ali samo kad je AMD u pitanju, kad nevidija to radi, to eto ne oštćuje portove jer struja koja teče kroz nevidiju je povećena izgleda :goood:

Koliko vidim potrošnja GTX 750Ti modela je u granicama normale. Potrošnja RX480 nije i po average i po spikeovima, na koji god način gledao.

Posve je druga stvar što ti koristiš spikeove kako bi "mjerio" potrošnju, koju svaki obrazovani elektrotehničar mjeri sa srednjim tj. average vrijednostima.

OČITO ti ovo nije struka, jel :)

Asus30 02.07.2016. 21:46

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2942410)
Jedino je pitanje, koliko je ovo ostvarivo na razini sveopće populacije 480-ki, a da se ne naruše performanse ili da ne dođe do nestabilnosti.

Budemo saznali sa AMD-ovim apdejtom :)

Kolega, kompliciraš si život :)

Ukoliko grafa ne radi kako treba koristi se pravo na reklamaciju proizvoda. End of story :D

mislim da mi oni sa ovim nebi priznali garanciju,prije bi proglasili da je grafička ispravna,...druga opcija je da je vratim i to bi najprije napravio,2630kn nazad i gotovo...pričekat ću još nove drivere

evo kako se ponaša sa smanjenim naponima,ti sad u watmanu imaš opciju za promjenu 7 stanja(svaki ima svoj napon),to je sve potpuno novo za razliku od prije
probao sam u igri,pojavljuju se sitni artefakti,na granici je sa naponima
http://i63.tinypic.com/141imfb.png

Brko 02.07.2016. 22:13

Ma nikakav RMA. Vrati karticu, pare natrag i još se malo strpiš za neš novo. Ionako nema poštenih igara ove godine (osim Dooma :D ).
Pričekaš recimo jesen. Em budu nereferente tu, em budu jeftinije, em budu driveri sigurno popeglali to sve.

dh41400 02.07.2016. 22:36

Još bolje ako možeš dobiti lovu natrag :)

Nego zainteresiralo me ovo tvoje štelanje napona ... kažeš da si smanjio sa 1.1V na 1.075V i da su se počeli pojavljivati artefakti?

Netko je gore stavio link na test gdje se hvale da ta grafa komotno radi ispod 1V ... hmmm :)

Asus30 02.07.2016. 22:56

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2942430)
Još bolje ako možeš dobiti lovu natrag :)

Nego zainteresiralo me ovo tvoje štelanje napona ... kažeš da si smanjio sa 1.1V na 1.075V i da su se počeli pojavljivati artefakti?

Netko je gore stavio link na test gdje se hvale da ta grafa komotno radi ispod 1V ... hmmm :)

da,na 1075 je to već koliko mi se čini na knap,čim je ispod(1000probao) odmah rušenje,3dmark2013 recimo
neznam kako su oni uspjeli dobit ispod 1V,možda bolji primjerci i možda im grafička radi na 1266,ova moja xfx je tvornički klokana na 1288Mhz

default na zadnjem klok stanju(7) gdje najviše vuče i gdje radi na 1288MHz je 1150v

dosadili mi stalno ovi flickeri,grafička non stop mijenja napon,taktove i šta ja znam kaj sve ne,kako minim. firefox ili ulazim u drivere i druge programe itd.,pa doslovno svako malo mi se driveri sruše kad god u njih ulazim,stoped responding i i kreš,nema ih više,mmoram close

EDIT: izgleda da sam otkrio u čemu je problem i zašto su se događali flickeri,vratio sam latencije memorije sa 9-9-9-24 na auto u biosu i za sada nema flickera...inače imam 16gb memorije ali različite(1x8gb patriota i 2x4gb corsaira...obe su 1333MHz ali očito nemaju jednake latencije;ja sam ih klokao na 1600MHz sa 1.680V),latencije očito moraju bit na auto da bi radile kako tako
nope...i dalje se događa

Manuel Calavera 03.07.2016. 00:21

https://www.computeruniverse.net/en/...ite-retail.asp

drop drop drop

Navodno nije slučajno referentna sapphirka dropnila, jer custom nitro navodno neće biti skupa (brijem da bi mogla biti prva custom što će se pojaviti)

EDIT

http://cdn.wccftech.com/wp-content/u...10-768x589.jpg

http://cdn.wccftech.com/wp-content/u...11-635x414.jpg

AMD RX 480 Sapphire Nitro 8GB OC Listed – 8-Pin Power, Dual Fan Cooler, Gorgeous Backplate, RGB Lighting & A DVI Port Included

http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-...-investigated/

Shamanix 03.07.2016. 01:35

Nije losa, samo da cijena ne bude pre velika..

prva koja dode kod nas s 8 pinskim napajanjem i da je normalna cijena, kupujem.. :D

znaci jos sam na cekanju onda..

Brlja 03.07.2016. 02:18

Evo neki momak analizira PCB i naleti da su 3 VRM-a preko 6 pina a 3 idu prek PCI-E. I svašta nešto, gledati od 54. minute.

https://www.twitch.tv/buildzoid/v/75850933

sith_lord 03.07.2016. 06:43

Lite-Retail Versionen ftw.

Samo nek oni svi sebi zadrže igre iz bundle-a i fancy pakovanje ako će to smanjiti cijenu za 50€+...

Asus30 03.07.2016. 09:04

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2942499)
Evo neki momak analizira PCB i naleti da su 3 VRM-a preko 6 pina a 3 idu prek PCI-E. I svašta nešto, gledati od 54. minute.

https://www.twitch.tv/buildzoid/v/75850933

da malo sam gledao,jedan dio struje ide preko 6 pin a drugi preko pci-e i to mu je jako čudno zašto je to amd napravio,odnosno to valjda nije nikako uobičajeno...i nije amd fanboy već više nvidia hejter:D
i još kaže da pcb nevalja,a onaj power controler valjda je isto jako sitan pa nije uspio izmjerit

dh41400 03.07.2016. 09:43

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942514)
da malo sam gledao,jedan dio struje ide preko 6 pin a drugi preko pci-e i to mu je jako čudno zašto je to amd napravio,odnosno to valjda nije nikako uobičajeno...

Kod jačih grafa je uobičajeno da se ostavi lufta na PCIe slotu, a da se (po pitanju snage) što bolje iskoriste 6/8pin konektori.

Ukoliko će to napraviti customizeri sa svojim modelima 480-ke ... onda nastaje jedan novi problem za OC-ere :D

Naime, baš čitam GamersNexus kratku recenziju njihovog DIY hibridnog modela, gdje su si dali oduška i nakačili EVGA AiO vodenjaču, te stisnuli karticu "kol'ko ide" :)

OC rezultati nisu bili preimpresivni, ali ono što mi je upalo u oko je jedna rečenica iz teksta:

Citiraj:

Autor GamersNexus
Maximum board power draw was 192.2 Watts, according to GPU-Z, and the maximum voltage was 1.15V.

Pošto je navedeno da je mjereno sa GPU-Z programčićem, to nam otkriva da je riječ o ASIC (GPU only) potrošnji, te da se na tu brojku dodaje oko 40-ak W za ostale komponente na PCB-u. Ovime dolazimo do brojke od oko 230W, bez otključanog napona ofkors (1.15+V).

E sada, ukoliko custom kartice odluče preseliti dio struje sa PCIe slota na single 8pin konektor (da se riješe ove aktualne trakavice), to bi značilo da će većinu struje nositi taj 8pin konektor.

Ajmo reći da ostave 50-60W na slotu, a ostatak presele na 8pin konektor ... 230W - 50/60W= 170/180W :D

Ukratko, ukoliko se mislite baciti u nabavku custom RX480 modela, te joj ujedno planirate vaditi mast, preporučljivo je gledati modele sa 2 PCIe konektora (2x6pin ili 6+8pin), ukoliko ih bude na tržištu naravno :)

Asus30 03.07.2016. 10:15

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2942523)
Kod jačih grafa je uobičajeno da se ostavi lufta na PCIe slotu, a da se (po pitanju snage) što bolje iskoriste 6/8pin konektori.

Ukoliko će to napraviti customizeri sa svojim modelima 480-ke ... onda nastaje jedan novi problem za OC-ere :D

Naime, baš čitam GamersNexus kratku recenziju njihovog DIY hibridnog modela, gdje su si dali oduška i nakačili EVGA AiO vodenjaču, te stisnuli karticu "kol'ko ide" :)

OC rezultati nisu bili preimpresivni, ali ono što mi je upalo u oko je jedna rečenica iz teksta:

Pošto je navedeno da je mjereno sa GPU-Z programčićem, to nam otkriva da je riječ o ASIC (GPU only) potrošnji, te da se na tu brojku dodaje oko 40-ak W za ostale komponente na PCB-u. Ovime dolazimo do brojke od oko 230W, bez otključanog napona ofkors (1.15+V).

E sada, ukoliko custom kartice odluče preseliti dio struje sa PCIe slota na single 8pin konektor (da se riješe ove aktualne trakavice), to bi značilo da će većinu struje nositi taj 8pin konektor.

Ajmo reći da ostave 50-60W na slotu, a ostatak presele na 8pin konektor ... 230W - 50/60W= 170/180W :D

Ukratko, ukoliko se mislite baciti u nabavku custom RX480 modela, te joj ujedno planirate vaditi mast, preporučljivo je gledati modele sa 2 PCIe konektora (2x6pin ili 6+8pin), ukoliko ih bude na tržištu naravno :)

a dobro,2*6pin ili 8-pin je isto kaj nije,oboje daje 150w,malo pretjeruješ,neće to bit na nikakvoj granici,furao sam grafičku sa većim tdp sa 2x6 pin na 1.3V bez ikakvih problema
već vidim po svojoj da se nemogu očekivat nikakva čuda u vezi oc-a,ako bude 1500MHz to bu jako jako dobro,ova xfx kod mene je stock napon od 1150v
amd kao prvo treba još prodat i izbacit jače modele

gil 03.07.2016. 10:23

Jeste razapeli jadnu 480_tku koja nije top kartica, pa to je za sirotinju poput mene za 1600 kn bez da dirnem u oc. Upgrade s gtx 760 samo takav i brzina i potrošnja.

Michel 03.07.2016. 10:36

Citiraj:

Autor gil (Post 2942527)
Jeste razapeli jadnu 480_tku koja nije top kartica, pa to je za sirotinju poput mene za 1600 kn bez da dirnem u oc. Upgrade s gtx 760 samo takav i brzina i potrošnja.

Svaka čast, od svih nas si najbolje rezimirao i još si u pravu. Eto samo da nije referentna i cijela priča je završila tu čini mi se. :amen:

dh41400 03.07.2016. 10:42

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942525)
a dobro,2*6pin ili 8-pin je isto kaj nije,oboje daje 150w,malo pretjeruješ,neće to bit na nikakvoj granici,furao sam grafičku sa većim tdp sa 2x6 pin na 1.3V bez ikakvih problema
već vidim po svojoj da se nemogu očekivat nikakva čuda u vezi oc-a,ako bude 1500MHz to bu jako jako dobro,ova xfx kod mene je stock napon od 1150v
amd kao prvo treba još prodat i izbacit jače modele

To sa 2x6pin = 8pin mi nikada nije bilo jasno ... kako može 8 žica i 12 žica biti limitirano na jednaku količinu struje? Osobno smatram da je 6+2 pinski konektor najveća prevara od kada postoje napajanja, ali dobro, to su već ATX zavrzlame :D

Što se tiče moćnijih custom modela, proizvođači su počeli najavljivati modele koji dosežu 1400-1600 MHz. To sa zaključanih 1.15V sigurno neće dobiti, a samim time im je jedina opcija otključavanje voltaže i Power limita.

Citiraj:

Autor gil (Post 2942527)

Nitko ne kaže da je to loša kartica, samo su je odmah od prvog dana počeli uspoređivati sa GTX 1070/1080 u raznoraznim kombinacijama, te su se proizvođači zaletjeli sa nekakvim ogromnim OC potencijalima od 1600 MHz na raznim bling bling modelima, a to oprostit ćeš, više nije sirotinja :D

Sami su si postavili ljestvicu visoko .. još od pre-hype stadija kada su tvrdili da imaju 110-120W karticu sa performansama GTX 980 po cijeni od 200$ :D

gil 03.07.2016. 10:56

Mislim da se brkaju stvari, sam grafički procesor, matična ploča grafičke i sama implementacija tog dvoje. Sam grafički čip je sasvim dobar i stvar je na proizvođačima da to dvoje dobro spoje u cjelinu i mislim da će to vrlo brzo i biti. Ne treba se zaletavati odmah, prve revizije su uvijek problematične, može se desiti previd i to se kasnije ispravlja no bitno je da sam grafički čip ne pati od problema za ostalo lako. Što se tiče ovog s povećanom potrošnjom preko pcie slota mislim da je amd znao odmah i da su testirali i vjerojatno nije bilo problema jer su koristili normalne mbo koje su to podnosile, no mbo koje su jeftine i koje vjerojatno ne poštivaju ni minimume preporučenih standarda kod njih se mogu javiti problemi a sam amd je htio ispasti baja kao oni imaju brzu karticu s jednim 6-pinskim napajanjem.

Asus30 03.07.2016. 10:58

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2942531)
To sa 2x6pin = 8pin mi nikada nije bilo jasno ... kako može 8 žica i 12 žica biti limitirano na jednaku količinu struje? Osobno smatram da je 6+2 pinski konektor najveća prevara od kada postoje napajanja, ali dobro, to su već ATX zavrzlame :D

Što se tiče moćnijih custom modela, proizvođači su počeli najavljivati modele koji dosežu 1400-1600 MHz. To sa zaključanih 1.15V sigurno neće dobiti, a samim time im je jedina opcija otključavanje voltaže i Power limita.

Nitko ne kaže da je to loša kartica, samo su je odmah od prvog dana počeli uspoređivati sa GTX 1070/1080 u raznoraznim kombinacijama, te su se proizvođači zaletjeli sa nekakvim ogromnim OC potencijalima od 1600 MHz na raznim bling bling modelima, a to oprostit ćeš, više nije sirotinja :D

Sami su si postavili ljestvicu visoko .. još od pre-hype stadija kada su tvrdili da imaju 110-120W karticu sa performansama GTX 980 po cijeni od 200$ :D

sa 1150V nema šanse da dobiju 1400MHz,1300Mhz i nešto sitno + već mogu dobit ali i to mora bit dobar primjerak
nisam se još igrao sa svojom da vidim koliko ide OC,uglavnom sa 1100V se čini stabilna na 1288MHz,power limit je isto na 0 tj. slider na srednjoj vrijednosti

MikaHR 03.07.2016. 11:04

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 2942531)

Nije prevara. 6pin i 8pin mogu donijeti istu količinu struje (200-250W) ali stavr je u napajanjima, pogotovo s odvaojenium railovima. 6pin je standardiziran na 75W i možeš se kladiti da su posrojala napajanja koja su imala samo 6pin connectore koji su bili na različitim railovima tako da bi 8pin (standardiziran na 150W) možda bio i fatalan.

No ako imaš napajanje koje ima modularni 6/8 pin i bez reailova onda je svejedno jer je tako i tako sve napravljeno da podnese 8pin (150+W)

Pa eto, već na 1350 MHz je 2 FPS sporija od 1070 na stocku u Hitmanu, a ukupni dojam - lijepo pere OCanu 390x i izmjenjuje udarce s OCanom EVGA 980 classified)

http://www.pcgameshardware.de/AMD-Ra...est-1199839/2/

pri dnu staranice su rezultati 1350 MHz OC.

I, jel možeš pokazati gdje je bilo koji proizvodjač ili AMD hajpao bilo koju od stvari koje navodiš?

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=457

već sam napomenuo da vjerovati žutom tech tisku...nije dobro i da se svi ti "rezultati" od "izvora" uzmu s dovoljnom dozom razuma. isti "izvori" koji tvrde "1600" su oni koji tvrdili za 1080 ide 2,4 GHz na zraku i 2,5 GHz na vodi pa se ekipa gadno razočarala.
-----------------------------------------------
I da, 480 na stocku ima performanse 980 (ili misiliš da je s 4% razlike (a koja će postajati manja sa svakim DX12 naslovom/peglanjem drivera) nije u rangu 980)?

https://www.computerbase.de/2016-06/...t_wie_die_nano

Citiraj:

Autor Asus30 (Post 2942533)
sa 1150V nema šanse da dobiju 1400MHz,1300Mhz i nešto sitno + već mogu dobit ali i to mora bit dobar primjerak
nisam se još igrao sa svojom da vidim koliko ide OC,uglavnom sa 1100V se čini stabilna na 1288MHz,power limit je isto na 0 tj. slider na srednjoj vrijednosti

Testovi na 1425 MHz

http://oc.jagatreview.com/2016/06/te...r-3rd-party/2/

Asus30 03.07.2016. 11:17

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2942535)
Nije prevara. 6pin i 8pin mogu donijeti istu količinu struje (200-250W) ali stavr je u napajanjima, pogotovo s odvaojenium railovima. 6pin je standardiziran na 75W i možeš se kladiti da su posrojala nappajanja koja su imala samo 6pin connectore koji su bili na različitim railovima tako da bi 8pin (standardiziran na 150W) možda bio i fatalan.

No ako imaš napajanje koje ima modularni 6/8 pin i bez reailova onda je svejedno jer je tako i tako sve napravljeno da podnese 8pin (150+W)

Pa eto, već na 1350 MHz je 2 FPS sporija od 1070 na stocku u Hitmanu

I, jel možeš pokazati gdje je bilo koji proizvodjač ili AMD hajpao bilo koju od stvari koje navodiš?

I da, 480 na stocku ima performanse 980 (ili misiliš da je s 4% razlike (a koja će postajati manja sa svakim DX12 naslovom) nije u rangu 980)?

Testovi na 1400 MHz

nije ni čudno da ona powercooler ima 3 ventilatora,trebat će to ohladit ako se ide na 1400Mhz+
inače gcn nikad nije bio za visoke taktove,rekao bih kompleksniji čip od nvidie koju izvlači jedino visoki takt

Für diese Tests haben wir, wie erwähnt, einen Accelero Mono Plus verwendet.
izgleda da mono plus ide na rx 480

Bariarnil 03.07.2016. 11:25

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2942535)
Nije prevara. 6pin i 8pin mogu donijeti istu količinu struje (200-250W) ali stavr je u napajanjima, pogotovo s odvaojenium railovima. 6pin je standardiziran na 75W i možeš se kladiti da su posrojala nappajanja koja su imala samo 6pin connectore koji su bili na različitim railovima tako da bi 8pin (standardiziran na 150W) možda bio i fatalan.

Pa eto, već na 1350 MHz je 2 FPS sporija od 1070 na stocku u Hitmanu

I da, 480 na stocku ima performanse 980 (ili misiliš da je s 4% razlike (a koja će postajati manja sa svakim DX12 naslovom/peglanjem drivera) nije u rangu 980)?

Testovi na 1425 MHz

Ona je cca.nekih do 5% u prosjeku brža od referentne 970 ovog trenutka u globalu.Postoje 3 igre gdje je blizu 980 ali moramo gledat global jer broj nekih dx12 igara gdje je amd bolji je mal,a i sam broj svoh dx12/vulcan igara

https://youtu.be/CMi_LAQ5XuE

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13.