![]() |
Citiraj:
Pogledao sam testove i duboko se ispričavam zbog gluposti, no po tim testovima zanimljivo po uloženo/dobiveno ipak je bolje kupiti rx 480 trenutno ali ako gledaš samo snagu najbolje je kupiti 1080. Teška je to odluka, tako teška. |
Citiraj:
|
Tu je više pitanje "dovoljno dobroga", prije negoli "najboljega mogućega".
Ovo drugo su ionako oduvijek bila aftermarket rješenja. Da se ovo moglo bolje izvesti "monoblokom" kako je već netko negdje i linkao, tipa Prolimatech-ovog hladnjaka- da, moglo se. No, očito je žurba da se izbace custom rješenja uzela svoj danak. Vjerovatno će se takve stvari iskorigirati kroz nadolazeće revizije. |
Milsim da neće, Asus se hvali "poptuno robotiziranom proizvodnjom" a očito je ovo rezultat toga.
|
Ne kontam kakve veze ima robotizacija sa ovime:stoopid:
|
Da li je cijeli čip prekriven heatpipe-ovima? Je.
Ako se Asusu više isplati reciklirati jedan te isti hladnjak na svim modelima nego dizajnirati za svaki model zaseban hladnjak, bez obzira što ima višak pipe-ova, ne vidim razloga da se bunim. |
|
And the plot thickens :) Znači da bi za koji mjesec bilo i po 2100-2200 i jednih i drugih. Lijepo.
|
Aj haj!
|
Kad su se GTX 660 Ti tek pojavile u nasim ducanima kostale su ~2600 kn. GTX 660: ~2000 kn. Prestanite panicariti i pricekajte s kupovinom. I nemojte kupovati Radeone, situacija ne zahtijeva tako ocajnicke mjere. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tj. bit će 480 4GB za ~2000 Kn :chears: Citiraj:
|
Razumijem ja sve to, nešto ti se zamjeri i amen, ne možeš se natjerati kupiti određenog proizvođača. Evo recimo ja kao primjer navodim sebe koji trenutno imam dvije gtx jedna 760 druga 770 nema šanse da više kupim nvidiu, no pasaran. Od sad isključivo kupujem radeone jer me to čini sretnim. Razumijem ja vas razumite i vi mene.
Da nove radeonke mogu na klok 10x0 serije bile bi carevi ovako su samo kraljevi. Najte se srditi i ako sam koga uvrijedio unapred se ispričavam da ne moram poslije. Neću ni intela kupovati, neću više. Možda kad se odljutim kasnije kupim sve. Pratim intenzivno cijene grafičkih jer planiram zamjeniti 760. |
Da se razumijemo, Asus mi je zadnji proizvođač koji bi ikad kupio poslije iskustva s njihovim supportom. DirectCU hladnjak mi je jedan od lošijih aftermarket hladnjaka (WF3 i TF FTW). A njihove cijene (odnosno uvoznika) su sulude.
Ali u ovom slučaju, to što dvije od pet toplovodnih cijevi ne diraju čip je u najgorem slučaju neutralno, a vjerojatno malo pomažu ostalim trima u disipaciji topline. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zamisi za 2 godine po*izdiš i onda kupiš ponovo Intel&NV haha |
Citiraj:
|
Ali Strix...
|
Sam se nadam da će im ploce ostat kvalitet i ja sam happy
|
Evo, čisto malo kako se prastari FX-evi nose sa modernijim Nvidijinim GPU-ima :)
https://www.youtube.com/watch?v=OV6EyhNb6vg Nije ništa predetaljno, ali solidan overview... |
Samo što mu je video glup - jer na temelju ničega iz njegovog videa ne možemo zaključiti dali ima ili nema bottlenecka :D
Vidimo samo da igre rade jako dobro i to je to. |
Dritto, nikakve usporedbe, ničega :D
Samo kaže - sve ok :D |
Kad smo kod cpu bottlenecka - jay2centz definicija - https://www.youtube.com/watch?v=xHII_GdBZgM&feature=youtu.be&t=14m
Priča i o gtx 1060 tako da nije baš offtopic |
Možeš donekle zaljučiti zbog razlike izmedju 1080 i 1440p.
|
U biti matematika je sljedeća:
- ukoliko preferirate Radeonke, kupite RX 480 - ukoliko preferirate nVidiju, kupite GTX 1060 Sve je to tu negdje, oš cijenom, oš performansama. Future proof? Ne znam koliko su midrange kartice future proof. Ionako se vidi da se kartuše mjenjanju svakih godinu do dvije. |
Frend ima sada tu dilemu rx 480 ili gtx 1060. Nema fanboy sklonosti. Budući da ga trenutno zanima samo overwatch, a gtx 1060 tu ubija + ako custom rx i gtx 1060 budu koštale isto u prednosti mu je gtx 1060. Međutim uvijek ima jedan ALI. Uvijek fura dobre monitore (2 komada i redovno mijenja) i jeftiniji freesync bi mu lako moguće mogao biti deal braker za rx 480. Plus za rx 480 mu je i teoretski futureproof jer kaže da ju neće mjenjati barem 3 godine, a te moba/mmorpg igre koje uglavnom piči imaju sklonost preći na nove API. Tako da je sve još u zraku 50:50
|
Sto radi forumski marketing i fanboyizam. :care: Future proof RX 480? Tko ono ima podrsku za Direct X 12_1, a tko nema?
|
nex brate, jesi nabrijan
1. dx12/vulkan 2. 256-bit/8gb/256gb/s vs 192-bit/6gb/192gb/s Drugo trenutno nije toliko relevantno za ove gpu (bit će kasnije), ali prvo svakako je. Misliš da će gtx 1060 za godinu-dvije-tri (koliko će ju on sigurno imati) biti jača? Pa nije noob, sam si je googlao dx12/vulkan performanse. Dota2 je na vulkanu, tes onlajn prelazi na dx12, za novi wow se šuška itd. A to ti je njegov đir uz lol i overwatch. Međutim freesync ga još najviše jebe, te igre će se dobro vrtjeti na obje |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1418 BTW jel to imaš Gainwardicu iz Linksa? Pitam radi gare, jer vidim da ovi u Svijet Medija daju 3 god. na Gainwardice?! :stoopid: |
Neće Manuele WoW na Vulkan. Čak je i blue post bio. Preveć posla vele.
|
Citiraj:
Da, iz Linksa onu famoznu za 3704,05 kn, i.... 2 godine gare. Jbg. A ovo za Asus i hladnjake: kao što sam rekao- ili će se srediti kroz revizije, ili će prepustiti svoj dio kolača pametnijim igračima... Ne mogu se zauvijek izvlačiti na marketinški odjel, imo. |
Citiraj:
Brlja Jel nije dx12? Mobe, mmorpg i pogotovo strategije najviše profitiraju od tih low level API-a, oni će sigurno ići u tom smjeru (osim nekih work in progress naslova, ali uvijek se može nadodati support) |
Citiraj:
Upgrade od +20% se ne osjeti. |
@Rino
Upravo tako, s time da su to 50% veće performanse za 100% nadoplate (uz sadašnje cijene rabljenih 970). |
Hm.
Siguran sam da Drug nije mislio na vlasnike 970-tki. I isto tako sam siguran da jeste mislio na vlasnike fhd monitora. Za sve drugo vrijede neka druga pravila, imo. |
Citiraj:
|
Ne kontam, što fali Asusovim hladnjacima...zar nisu uz MSI Twin Frozr i Gigabyte Windforce najtiši i najhladniji? Jasno da neće za svaki model (re)dizajnirati hladnjak, pa je za neke overkill (uvjetno rečeno, jer grafa nikad ne može biti prehladna ni pretiha :) ). Druga je stvar što su debelo precijenjeni...
|
Citiraj:
Igre koje sam htio igrati: Hitman - katastrofa, rušenje igre, štekanje Quantum Break - ultra slabe performanse, stalno rušenje drivera Forza - konstantno rušenje drivera, neigrivo TW Warhammer - konstantni stuttering i slabe performanse u DX11, još gore u DX12 sve odgodio do kad ne prijeđem ne 480 a i igre koje ću htjeti igrati ove godine su (Civ6 i Deus Ex već u preorderu): Deus EX - puna DX12 podrška+Async+vjerojatno intrisic shaders BF1 - puna DX12 podrška+Async+intrisic shaders (kao Doom) Civ6 - puna DX12 podrška+Async+intrisic shaders (kao Doom) i to je samo 2016., dalje da ne pričamo. pa si ti misli kakva će podrška biti i zašto za malu nadoplatu ne bi imao 20-30% (u nekim slučajevima i 50%) bolje performanse i bez svih nevidijinih sr...a i problema s DX12/Vulkanom ;) A uz to dobio i freesync skoro za djabe :goood: A što se tiče futureproofinga, P10 će biti u novim konzolama i AAA igre će biti razvijane direktno za isti čip u 470/480. A nove konzole će tjerati igre u 4k/30FPS (s nekim trikovima kao dynamic scaling) ali 60FPS 1080p high/ultra još dugo ne bi trebao bio problem (pošto će se sve igre morati vrtjeti i na PS4/XBone 1080p minimalno 30FPS na 1/3 hardvera tj. onako kako se vrte trenutno) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22. |