![]()  | 

Citiraj: 

R9 290 4Gb (4gb usable) :D  | 

NEČEŠ RAZBOJNIČE :D 
	 | 

Citiraj: 

Zbog pol gige memorije 970 nebu pusiona u 4k sigurno. Tj nebu nis veca nega da ima svih 4gb. Za nove igre su preporuke 6gb plus tak da ni ekipa sa 4gb memorije ne treba pocet slavit..  | 

Evo ja sam prilagodio "moj komp" 
	:D  | 

Samo nastavljaju tradiciju sa svojim fe(j)kalijama :D 
	Ovo ispod "zvuči" poznato (hint dummy "Thermi" katica :p) http://www.pohrani.com/f/U/1v/1Zxc7zYe/tesafilm.jpg  | 

sad me zanima šta su napravili sa gtx 660,jel to real 2GB:D 
	amd barem ima stvarne vrijednosti,ovi fejkaju da je za nepovjerovat  | 

Citiraj: 

Kod nje ti je 1,5gb+0,5, decki su dobro ispraksirali to sa sakatom memorijom :goood: Inace i 550Ti ima istu shemu.  | 

AMD - real value :) 
	 | 

Dosjetili se oni kako škart GTX980 prodati, a ne baciti. Tak je to :D 
	 | 

Citiraj: 

| 

Eto decki i meni jucer stigla gtx 970 i naravno da je problem isti i kod mene. 
	Ali uz to,svaki put kada pokrenem bilo koju igru počme cvrčati. Nije glaso ali smeta naravno. Zanima me koliko je moguće da je to radi napajanja....isto novo i stigli zajendno sa grafom ili je do grafe ? cim napustim igru naravno i cvrkut nestane. P.s. ovisno u kojem dijelu igre cvrkut bude glasniji odnosno tiši. Bilo kakav savjet je dobrodošao :-)  | 

Scythe Kamariki 4, Gigabyte 970 gaming G1, čim sam pročitao ovo o cvrčcima (ne danas) zavrtio furmark, uho u kutiju i ništa. Lucky me. 
	 | 

Najcesce napajanje pomogne da nestane whine. No nije 100% metoda. 
	Upikni u komp od frenda, vrlo vjerojanto nema ni traga whine-u :)  | 

Citiraj: 

Pa likovi su izmislili prodavanje škart robe. Koliko im se ono procesora/kartica može (ne)uspješno otključat?  | 

slazem se, zbilja bezveze..ovaj thread bi treba malo pod lock dok se ne vidi kako ce se stvari odvijat... 
	 | 

Citiraj: 

| 

Jel ubo ko 960ku? 
	 | 

Citiraj: 

Najbolje da ju nitko ne pikne,neisplativa kod nas,za manje pare uzmes gtx 760 koja je slicna.  | 

ili jednu R9 280(X) :) 
	 | 

Ne znam jeste li upoznati ali evo za vas koji imate 970 
	https://www.change.org/p/nvidia-refund-for-gtx-970  | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Citiraj: 

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=583  | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

A Bequiet! PurePower L8 530W 80+ B napajanje  | 

Citiraj: 

| 

Razmišlajo sam ali, Bequiet su daleko od škart napajanja. 
	Imam 3 opcije : ili je grafa ili je PSU ili su kablovi on napjanja... @RaneZ Budem sutra baš probao na drugom napajanju.  | 

Citiraj: 

| 

A jel ima koji brijač ovdje s tom grafom a da ima neki superflower ili onaj EVGA g2 iz injostranstva? Neki hw sajt bi trebao istražiti coil whine sa raznim kombinacijama (sa više primjeraka) da se vidi ima li tu kakvih pravila, il je sve baš čisti random 
	 | 

Ovisi o komponentama koje se koriste na pcbu i još puno drugih faktora. 
	Primjerice, na mojoj je coilwhine gotovo nestao nakon promjene hladnjaka. Potpuno nelogično, a znači i da je stvar sreće.  | 

Moja ima CW ali samo ako je otkljucan FPS (i ako je to 80+ FPS-a), kad ukljucim Vsync (a oduvijek samo tako i igram, ne igram MP pa mi nije vazno) problema nema. 
	 | 

Nego jel mi imamo u zakonu nekaj o lažnom oglašavanju, ak ste masno platili 970... :-)  balkanska posla, ne... 
	 | 

A jel itko probao vratit grafu tu kod nas? 
	Ja iskreno neznam ni sto bi uzeo kao dostojnu zamjenu, da malo trosi, da je brza kao ova i da je necujna, sve mi se cini da ovo cudo bas i nema alternative ili se varam?!  | 

Zanemarivši ovaj fijasko sada, trebam vaš posljednji blagoslov prije nego li se iskeširam :D Namjeravam uzet Gigabyteovu 970 Windforce 3x (GV-N970WF3OC-4GD) za 2820kn. Dvoumio sam se dugo između G1 i WF verzije i još uvijek nisam u potpunosti siguran koju bih, ali mi se ne daje skoro 400kn više samo zbog backplatea i malo višeg clocka, što ionak mogu sam postići, a backplate sam jednom na nekoj stranici vidio za kupiti za nekih 10$ (custom made). 
	Alternativu za 970 ne nalazim i još uvijek mi se čini kao best buy trenutno. Ako netko ima nešto boljeg neka se izjasni :)  | 

kupi 970, za pol godine je reklamiraj da ne radi pol gige rama i traži povrat novca pa onda kupi 1070 :D 
	 | 

Citiraj: 

P. S. Ako nevidija odobri neku vrstu kompenzacije onda bi bilo super da mi ponude opciju da za 500kn nadoplate dobijen 980 :)  | 

Koliko ja vidim ovdje vecina ljudi koja ima problem sa coil whinom je gigabayte modelom dok ja na MSI nemam nikakav problem takve vrste... Moguce je da gigbayte je napravio neki propust.... Moja se nikad ne cuje ni kad radi ni kad neradi tj kad nije u loadu. Ako mi ponude neku vrste kompenzacije bilo bi super :) npr bolja grafa za malu nadoplatu ili hrpa igara :) 
	 | 

Nema pravila s tim koliko vidim. Naletio sam na jako puno postova od vlasnika MSI verzije pa isto kažu da imaju coil whine. Iako mi se čini da od svih najčešće to ima G1 verzija, a upravo ona bi trebala biti kao top model od gigabytea :/ 
	 | 

Ja bi volio da nekako rijese vram problem sa novim firmwareom ali koliko sam shvatio to nije opcija posto je problem fizicke prirode. Onda bar nek daju neke igre ili kakvu kompenzaciju kako je dosta ekipe reklo. 
	 | 

Možeš misliti kako ce dati. Takve kompanije, ne znaju davati ali u uzimanju i obmanjivanju su uvijek prvi. Nažalost potrošači su samo ovce koje daju vunu. 
	 | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |