PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Warships (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248474)

Smoki_Gs 19.12.2015. 13:14

Ooooh,ODLICAN challengde.... Budi top 3 u timu po XPu i dobis 1.3 XP na commandera

T}{OR 19.12.2015. 13:19

Odličan dok ne vidiš što je na NA serveru: ista stvar ali nagrada nije X1.3 već X2 odnosno nije +30% već +100%...

Pridružio bih se ali sam na poslu, tučem prekovemene (i zabušavam tu na forumu :D ).

Lun 19.12.2015. 13:34

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2868453)

Protpisujem poraz sa New Orleansom. Jednostavno ne mogu s tim brodom pobjeđivat i sve ide puževim korakom. Uvelike zato što me stalno baca sa T10 ekipom.

Meni je ista priča sa Myokom. Nemogu dvije dobre partije spojit sa tim brodom jer me non stop baca u t9, a tu me riješe mogami HE spammeri.

Smoki_Gs 19.12.2015. 13:34

Evo,ja kupio 1 dan premiuma.. tih 8 kn cu preyivit ... i idem diyat rusa

T}{OR 19.12.2015. 13:39

Citiraj:

Autor Lun (Post 2868509)
Meni je ista priča sa Myokom. Nemogu dvije dobre partije spojit sa tim brodom jer me non stop baca u t9, a tu me riješe mogami HE spammeri.

Kak s Myokom u T9?? To je T-VII brod i češće bi trebao viđat T8 ekipu od T9. Igrao jednu rundu s Mitrom gdje sam ja vozio Pepsi on Myoko i išlo nam je super. Držali smo bok na Two Brothers mapi od Clevelanda i ostalih najezda i preživjeli da pričamo o tome. :)

Znam da Myoko ima super spore kupole IIRC, tako da se mora malo razmišljat unaprijed i uzet upgrade + Expert Marksman skillove. Što nije taj brod općenito prihvaćen kao jako dobar ovdje?

Po mojem iskustvu, T7 ekipa može birat plus minut tiere, dok T10 ekipa ima samo svoje i niže za birat. Tako da T8 češće završi u T10 i ima gori MM od T7 jer se MM slaže u rasponu od 3 tiera.

BladeRy 19.12.2015. 13:56

Myoko je T7, a spread za MM je +/-2, tako da moze uletit u T9 bez greske. Mogami ulece na Yamatoe i Montane, a to znas kako zavrsava.

Inace je Myoko fenomenalan brod. 203 ima dmg, ima preciznost i domet od 16km. Izbusi cruisere i BBove ko od shale. A popravak broda je 64k ako te potope, tako da mozes grindat pare posteno.
Inace je Myoko bila T8 a Mogami T7 brod, onda su WG kreteni zakljucili da je Mogami overperformala za svoj tier i zamjenise im mjesta (bez rebalansa brodova). Tako da sad Myoko, da iskoristim running man quote, jebe i rastura u svom tieru.

T}{OR 19.12.2015. 14:27

Znam da je Myoko super. Mene je s Pepsi bacilo u T9-10 ekipu možda dva puta u 81 borbi koliko imam s njom. Dok s NO u preko pola. Zato se i čudim.

Mogami overperforma isključivo radi HE spama. To je Cleveland na T8 sa puno boljim putanjama granata.

BladeRy 19.12.2015. 14:28

Istina, al je brod samo tako tanak, cijeli broadside je jedna velika citadela. A ako non stop pucas, non stop te vide, a ako te BB vidi, onda trlja ruke na dmg koji ce nafarmat na tebi. Znam kako ih ja gledam :)

T}{OR 19.12.2015. 14:30

Točno. Ali s pet kupola, HE granate koji imaju veći DMG i super liniju leta to je noćna mora za bilo koji DD koji se nađe u blizini pa tako i CA ispod 10 km.

I još ima torpeda. Mogami, Atago i Hipper imaju svoju ulogu, bolje topove i više HP-a od NO. NO nema nikakvu funkciju osim AA koja je beskorisna ako je u igri T10 CV jer ionako T10 BBi imaju puno bolji AA od tebe. Jedino što im možeš pružiti je defensive fire da se razbije gustoća topreda i bombi.

BladeRy 19.12.2015. 14:45

Ma znam, Mogami je na papiru odlican brod, brz, super RoF, super putanja shelova.
Al sve to mozes iskoristit samo u odredjenim situacijama, jer te svi gadjaju prvo jer je najlakse probusit, a na 10km gdje moras pric, nemas nekog skrivanja, to je nazalost brod sta nemoze primit dmg. Cak i cruiseri 2 tiera ispod pune AP na tebe i buse bez greske. Da bi to izbjegao, moras anglat armor extremno da ti 2, max 3 turete mogu pucat.

T}{OR 19.12.2015. 15:14

Prema mojem iskustvu (na primajućoj stani :D ), i do 12 km je Mogami vrlo efikasan. Definitivno ima bolji domet s tim HE spamom nego Cleveland na istoj daljini. A HE granate rade em super dmg em imaju brutalno visok postotak šanse za vatru (ne sjećam se točno ali je veći nego USN 203mm topovi).

Svaki CA je osjetljiv na AP granate u T8-10 borbama. Zato je meni T7 za CA zlatna sredina. Myoko nisam vozio, ali ako je upola dobar kao što je meni Pepsi možda jednog dana i potegnem do njega. Yorck će prema svemu sudeći u 0.5.2 patchu postat njemačka verzija Pepsi kad mu prepolove (odnosno poduplaju brzinu) okretanje kupola.

Sve što sam vidio na T8+ partijama nije me se previše dopalo. Jedna greška i natrag si u luci. A nitko ne igra kak spada radi brutalno visokih troškova. Zato i nema dovoljno brodova iz T9-10 ranga pa T8 vrlo često popunjava rupu u MM-u.

BladeRy 19.12.2015. 15:27

Lako za T8-T10 AP sta kolje cruisere, Kad te 6-7 buse ko od shale u Mogami, tu je problem.
Brod je odlican, al ga je prelako ubit, troskovi su ogromni tako da igranje nije zabava.

Dok je T7 Myoko slabiji glede RoFa, al nekako ima bolji hitbox i bolji MM. Em su popravke puno podnosljivije. Drazi mi je Mogami, al je igranje sa Myoko lakse.

T}{OR 19.12.2015. 18:39

Koliki je ROF od Myoka? Čisto usporedbe radi, Pepsi je 15sek = 4/min.

EDIT: Našao na netu, 4.3 odnosno 14 sek. Mogami sa 155mm je 6 odnosno 10 sek. Sa 203mm je 4 kao Pepsi. NO je 4.3 nadograđen.

Tvrdi 20.12.2015. 20:36

New Mexico je u luci...I sad kad mu sve modove istražim i kupim (upgrejde već jesam) onda idem štedit lovu za (ranije istraženog) Mutsukija. Pa da vidimo hehe.
@Thore - koji t4 skill za kapetana predlažeš kod New Mexica?

btw Pljeskawica je sad u premium shopu solo za 150kn..previše...jedno kaj će bit bolja od Kieva kad ga nerfaju a isti tip broda...Zanimljivo da neće nerfati Gremya koji ima iste topove kao Ognevoi, Gnevny i Kiev (čiji će damage nerfati)...ipak je premium hehe...koji seronje. A to kaj sam grindao ko konj da dođem do kieva nikom ništa....

zgmmax 20.12.2015. 21:04

Ja cekam da stave Murmanska na neki popust il u neki paket :)

Krenuo ja ponovo sa BBovima igrat, jos malo pa sam na New Mexicu.
NY je bas fini brod al uzasno spor u odnosu na DDove i CA :D

Tvrdi 20.12.2015. 21:43

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2868914)
Ja cekam da stave Murmanska na neki popust il u neki paket :)

Krenuo ja ponovo sa BBovima igrat, jos malo pa sam na New Mexicu.
NY je bas fini brod al uzasno spor u odnosu na DDove i CA :D

Ni New Mexico nije brži ali meni ne smeta dok god citadelaju s APom ko budale...

BladeRy 20.12.2015. 23:03

Koji usrani dan, poraz za porazom. Grindao 4th skill za Mogami, to nije normalno koja ekipa igra. Ameba bi bolje razmisljala nego ovi idioti.
Doslo mi je da kupim Atago od muke (jos nisam). Al eto, nagrindao skill, sad pazarit sta golda i respecat kapetana.

Ako koga zanima stealth shooting tabela, iskopao sam sa reddita.
LINKY

Domet + upgradeovi + whatever = koliko imamo fore za pucanje da nas ne spota nitko.

T}{OR 20.12.2015. 23:18

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2868909)
New Mexico je u luci...I sad kad mu sve modove istražim i kupim (upgrejde već jesam) onda idem štedit lovu za (ranije istraženog) Mutsukija. Pa da vidimo hehe.
@Thore - koji t4 skill za kapetana predlažeš kod New Mexica?

Sa Mutsukijem budi spreman za užasan stock grind i torpeda od 6km (WG logika, ista torpeda kao Minekaze samo 1km manji domet WTF). Nemoj izbjegavat zadnji Hull s njim, dobiješ samo dvije ali jako okretne kupole što je rijetkost za IJN DD i s njima je super završavat neki DD na malo HP-a. Da ne velim kako Hull C AA sruši avion ili dva samo tako (ako nisi popušio AA topove ranije u partiji).

Za New Mexico i bilo koji BB ja uzimam AFT. Alternativa je Demolition Expert ako ćeš puno HE koristiti jer NM granate imaju 30% šansu za vatru. AFT po meni jer imaš veći domet do aviona i DDa sa secondaryima.

No, ja bi ipak preporučio ubost High Alert & Superintendent u kombinaciji sa RPII za 22500 credita svaku partiju. Onda možeš propisno tenkirat kao nobody's business jer su ti najveća prijetnja HE spameri s obzirom da imaš manje HPa od japanaca. Meni fali još malo do 13 skilla s njegovim kapetanom pa imam i AFT i gore dva navedena. S obzirom da nisam brod novi uzimao dosta dugo već, imam nagomilano kredita pa koristim i DCII za dodatnih 22500 po rundi. Kako ovo dijeli dmg ko od šale, uvijek sam u dobrom plusu unatoč tim troškovima. :)

EDIT2: Što se tiče nadogradnji, uzeo sam:
  • Main Battery Modification 1
  • Damage Control System Modification 1
  • Gun Fire Control System Modification 1
  • Steering Gears Modification 2 *
* Obavezno radi izbjegavanja torpeda

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 2868945)
Koji usrani dan, poraz za porazom. Grindao 4th skill za Mogami, to nije normalno koja ekipa igra. Ameba bi bolje razmisljala nego ovi idioti.

Odigrao jednu partiju s Pepsi pred spavanje. U protivničkom timu Atlanta i ... Chester. Insta win. :)

Tvrdi 21.12.2015. 09:33

Hvala Thore. Ove upgrejde sam sve točno tako i uzeo. Kapetana ću kako sugeriraš. Inače prva partija sa NM je bila ok. SAd imam samo propulsion mod, ovo drugo moram izgrindat i kapetan još malo pa je retrainan. Druge dvije partije koma. Prvo me baci sa t7 i t8 brodovima (sjetio sam se tvoje spike o stock brodu i match makeru) a onda u drugoj partiji s debilima koji mi nisu dali support i koji su čučali na spawn pointu a ovi nas izflankali ko majmune. Danas je novi dan pa bumo vidjeli hehe

T}{OR 21.12.2015. 09:57

Nema frke. Ono kaj je najveći problem kod NM je pazit da se ne zaletiš naprijed previše, odnosno u situaciju iz koje ne možeš pobjeć jer si spor. To se meni par puta dogodilo. Jer kad se svi skoncentriraju na tebe niti dobar oklop ne pomaže. :D

Možda stignem bacit partiju dvije večeras, ako si online može i neka NM divizija pasti.

rock00 21.12.2015. 12:53

su mjenjali opet sto? nemogu nikako citadelu pogodit, s nagatom. osim ako je jako blizu 8-10km.

S fusom prije nisam imao problema

T}{OR 21.12.2015. 23:12

16" overpen, koliko mi se čini. :)

---

Ranije večeras:

http://s10.postimg.org/utft46jd1/Koni_02_1.jpg http://s10.postimg.org/716hsnhc5/Koni_02_2.jpg http://s10.postimg.org/angwj1d39/Koni_02_3.jpg http://s10.postimg.org/y2ytodwud/Koni_02_4.jpg

Smoki_Gs 21.12.2015. 23:31

1 privitaka
Odlican game bio... Capamo nas dva,i napadaju nas dva DD,ide se head to head,ja posadim Mutsukiu mocni 4 km torpedo sa Gnevnym,i kombiniranim snagama pronadjemo drugog DDa u smoku,i ubijemo i njega. A prije tog,Thor soloa full HP konga,dok sam ja solirao carriera,Bogue valjda.. A prije svega toga,ja i on vs 2x Omaha i Aoba(Aoba je bila na 20% doduse),ja dokrajcim Aobu i pomognem mu te dvije Omahe rijesit... Bas adrenalinski game :D

Ali ovaj SS sto smo s dvije Pepsi odigrali je bio skoro pa jos bolji,moram naznaciti da je Thor zrtvovao svoju dragu Pepsi da spasi mene od Torpeda... :) Nazalost nisam sejvao sve SS
A zadnji game,ja sa Coloradom,Thor san NM,i Djibs sa Aobom.... Dobijemo T9 grupu,vs 3 Iowe,dalje da ne govorim... The fun part,dobili i sva 3 prezivili game :D Nazalost nam je TS puknuo kad je taj game krenuo :/

T}{OR 22.12.2015. 08:37

Još nam samo fali "ju ken bi maj vingmen enitajm!". :D

Šalu na stranu jučer za mene osobno slabija večer s Pepsi, nikako da spojim dobru partiju. U toj gdje je Smoki pobrao 5 killova i u ovoj sa Konijem smo isključivo radi nas dobili partiju jer je ostatak tima bio zaposlen sa vlastitim potapljanjem. Čak i partiju ranije smo od T8 ekipe bili unatoč izgubljenoj partiji na vrhu svog tima s bodovima.

Jučer sam prvi puta u igri doživio cendranje zato što sam nekog potopio. Niti kad sa Mutsukijem rješim BBe sa full HP jednom salvom nikad nitko nije prigovarao. Do jučer u Koniju. Mapa The Straight i loše stojimo. U 5 min su nam potopili 6 brodova. Vidim da se pokušava kroz onaj zapadni uski prolaz na rubu mape provuć New York. Reko idem sačekušu složit (kao što sam Kongu kasnije u partiji iz prethodnog posta) da spasim naš CV koji je dao petama vjetra. Kako se približim prolazu izroni NY i lijepo mi skrene u lijevo, okrene bok taman za salvu torpeda. S njim i Furutaka. Swell... Onesposobe mi jedan lanser torpeda i odmah mi je jasno da je to one way trip. No, uspijem lansirat s jednog boka 6 torpeda, okrenem drugi i lansiram preostala 3 na Furutaku. 5 torpeda udari u bok New Yorka no rješi me Furutaka sa svojim 203mm. Ali istovremeno kako nije mogao manevrirat da me može naciljat s tim topovima pobere i on 2 torpeda iz salve od 3. I krene u chatu kapetan Furutake: "omg, poor player!". Reko, kak sam poor player? Žrtvovao sam svoj brod da rješim BB na full HP-u i još k tome rješio CL sve skupa da spasim naš CV. Ne, jazavac nije prestao do kraja partije cendrat.

Ali ova borba u koju smo uletili sa T9 ekipom i 3 Iowe je nešto što se viđa jednom u 100 partija. Cijeli tim je igrao skupa i nitko nije ostao straga snajpat. Land of Fire mapa (koju osobno najviše mrzim), stvorimo se na sjevernoj strani. Svi skupa, BB i CA se skupimo na centru ispred B capa i krenemo prema A. Nitko nije straga ostao osim ako nisi u sporom brodu kao ja u New Mexicu :P, dok su 3 DDa u liniji isto s nama krenuli prema B. Ostalo je povijest. 3. Iowa je dao petama vjetra kad smo mu 2 frenda rješili.

Tvrdi 22.12.2015. 09:41

Jučer žena našla svoj skriveni poklon za Božić (neka skupa kremica) i kaže ona meni "jao pa ja sam ti mislila kupiti neku finu košulju". Kažem ja j**** košulju daj mi Pljeskawicu hahahah
Uglavnom....brodić je čista zabava i adrenalin. Vrlo sličan po stilu igre Kievu iako bi ga smjestio kao neki hibrid Minekazea (pa i Mutsukija) i Kieva. Super brzi topovi dometa 12km a concealment 7.7km (s camom 7.5) i to bez ikakvih perkova i skillova. Concealment se kod pucanja penje za 3.5km a ne skoro 5km kao kod rusa. Tako da se ima čisti kilometar stealth snajpanja i to bez ikakvih perkova i upgrejdova. Dovoljno je okretan iako mu mislim ruder shift time stavit tako da bude ko Kiev. Prilično je brz (42kts sa consumableom) i ima dosta HPa za DD. Pali brodove ko od šale a najveći mu je problem što ga uglavnom voze manje iskusni igrači. Ja sam mu još stavio novog kapetana za 25 golda tkao da u startu ima 3 pointa. Igrao sam 3 partije, u prvoj 3 komada, drugoj 2 a u trećoj 1 (MM me nije mazio) ali s hrpu damagea i zapalio sam nekoliko brodova. U prvoj sam Myoko dovršio s torpedima (previše se približila dok sam ju spamao sa HE). Torpeda imaju domet 8km i nisu brza ali su odlična za "stani pani" situacije i kad se neko previše približi dok ga zamaraš HE granatama ko budalu. Isto tako torpeda, iako spora, prilično su učinkovita za "lepezu na slijepo" kad znaš da se ispred tebe neko japansko đubre od DDa šulja, pa kad počne bježat od lepeze torpeda i nikne iz dima - ti ga opališ topčinama. AA mu je jako dobar i može se dobro obraniti od aviona osim ako nije invazija. Sve u svemu taj brod je mala zverka u rukama iskusnog igrača. Ima i po meni najljepši camo u igri.
Što se tiće Kieva, njega mislim prodat čim researcham Tashkenta (vrlo brzo) jer želim imat jedan t8 gunboat a Kiev mi više nije tako napet jer ide uskoro značajan nerf a imam i pljeskawicu.
New Mexico još malo izgrindam i kupim sve modove (upgrejdi su već svi tu) i štedim za Mutsukija. Moram to probat. Podmornicu. hehe

BladeRy 22.12.2015. 10:19

@Thor

Ma to ti je normalno, ekipa koja pojma nema samo sere drugima. I to spama li spama. Jucer igrao T8.... ma nisam ni ja bogom dan igrac, al sam bio 80%+ top 3 u rundama sa yamatoima i midwayima, a ja u t8 cruiseru... bez awarnesa i incoming fire skilla (respec kapetana).
Mislio sam da su nizi tieri puni idiota, al nije ni T8+ nista manje pun. T10 koji nije u stanju pogodit ocean, Zao koji nemoze mene u T8 cruiseru ubit a on na full hp, jos sam u panici 2 puta u 2 otoka udario, a on sa vise topova i boljim reloadom nije u stanju mene sa 10km pogodit...kako su dosli do T10 pitaj boga.
Nakon serije od 5-6 poraza zaredom i epic ragequita, malo se smirim i krenem ponovo.

http://s3.postimg.org/y30s5cpqn/shot...01_04_0795.jpg

40-60k dmga, 250-350k love po rundi, nista zastavice il premium. Al voznja bez awarenessa i incominga je horror, neznas jel DD tu, jel ti stize cijeli broadside od BBa, mjenja se kurs ko da vozi pijanac... ma komedija.

Anyway, jucer runda, raspad sistema na mapi, islo 3 cruisera okolo, ostali samo jedan myoko na 20% i ja na 80%, i gubimo na capove, sva 3 capa neprijatelju. Nabasam na 2 carriera, iz daljine dolaze nasi BBovi, myoko krepa od bombe, naravno. Solo sam kontra T9 i T10 cariera na 13km. Pucam malo na jedan, malo na drugi da ih zapalim il barem zaposlim dok dodje ostatak flote. Debil u chatu vristi da se sakrijem.... od 2 carriera i grupe lovaca iznad mene na otvorenom moru?!?
A gubimo itako, il ih sve pobijemo il gubimo na bodove. Toliko sam cariere izmaltretirao da su 4 grupe torpedo bombera potrosili da mene ubiju, sta je dalo 2 minute vremena BBovima da pridju i u zadnjim sekundama ubiju carriere i pobjedimo.
Naravno, najlajaviji je bio idiot koji je odma poginio jer je sa BBom uletio na cap izmedju 2 otoka (mozes mislit kako je to zavrsilo) u rundi sa 4 DDa i sere kako tim pojma nema.
Sve mi se cini da cu morat potrazit mod da makne in-battle chat.

Lun 22.12.2015. 10:45

Sutra patch!

Tvrdi 22.12.2015. 10:55

Nove mape samo za t9 i t10. Koja navlakuša. Izgleda da ću na NM kapetanu morat stavit perk za raniju detekciju torpeda. Jel to sad bude gadno. Shit rudder upgrade je već gore jer i to će trebat nakon novog patcha. Perma camo za premiume je dobra vijest.

T}{OR 22.12.2015. 10:58

Baš. A veselio sam se Atlantic mapi. Vidjet ćemo sutra dal će bit potrebno čekat 4 tjedna da isprave sve bugove sa mini zakrpama kao sa 0.5.1.

Zanima me dal ovaj Karma sustav kreće od 0 ili će se uračunati prethodni podaci o prijavama / komplimentima.

@ Blade: kakav ti je to skin za Atago? :)

Slažem se za ovo Incoming Fire skill na CA. Spašava živce na višim Tierima i to je prvi skill na drugom redu koji treba uzet sa CA kapetanom.

EDIT: Uz patch, nova misija. Ovaj puta za BB. Mislim da ću Mutsukija ispeljat iz luke cijeli vikend = target rich environment. :D

Tvrdi 22.12.2015. 11:14

Zaboravih da s novim patchem dobivamo lovu za svaki prodani modul (upgrejd) brodova koje smo prodali. Ja bi trebao dobit hrpu love hehe.
ehh da...neznam kaj su htjeli postići sa drastičnim smanjenjem detekcije torpeda...pa i ovako rokam min 3 broda u 70% partija, sa Minekazeom. Pa pretvorit ću se u vukodlaka sada haha
BTW to je dobra vijest i za Mutsukija jel su torpeda nešto sporija ali je domet velik. Jaoooooo Thore već ti vidim smješak na licu

Flayer 22.12.2015. 11:23

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2869389)
Jučer sam prvi puta u igri doživio cendranje zato što sam nekog potopio.

To se i meni dogodilo prošli tjedan (doduše, nisam potopio nikoga), prvi i jedini puta za sada da neko cendra.

Vozio North Carolina-u na lijevu stranu mape sa svoja 2 CA i 2 DD-a koji su ošli malo naprijed.

Pojavi se japanski BB isto Tier 8 (neznam im ime) na drugoj strani sa prethodnicom od 2 CA svoja.
BB je bio meni na nekoh 20tak km i taman mi drži bok otvoren. Računam Lead jer je let bio nekih 16-18sec...reko...probat ću opaliti pa što bude...ruknem salvu u komadu i počnem se fokusirati na CA što su bile bliže. Kad ono nakon 15 sec...TUP...2 citadele i još sitno pogodaka - rezime - HP na nešto manje od trećine :D

Nakon 10tak sec...u group chat stiže od lika - "NC, you are reported...you couldn't see me so far away, nor your DDs couldn't see me"
Velim ja: "Dude, I saw you and your 2 CAs and it was a lucky shoot".
Veli on "Impossible bla bla bla" kad na to moja pratnja "I saw you" (oba CA), "I saw you too" (oba DDa - zbog kojih se i vidio valjda).

:D:D:goood:

Tvrdi 22.12.2015. 11:29

0.5.2 preview

BladeRy 22.12.2015. 11:31

Gledam patch notes i smijem se, povecali su zaradu love sa Kongo/Mogami za 1%. Mislim, 1 jebeni %. To je kao napredak?
Zao 11% vise expa, Des moines 14% vise? Za t10 koji nemaju sta researchat?

@thor
Stavio sam Aslain mod pack i skinove, pa ih mjenjam kad mi dosadi. Samo siva boja broda mi je vec dosadila :)

Nove misije? Za 2x5 zastavica? I to je sve? Necu se ni trudit za to, gdje su ship slotovi i neke smislene stvari.

Karma sistem? Sranje. Ingame neznas koliko je tko dmga napravio osim koliko je killsa/last hitova imao. Na end mission screenu vidis samo konacan rezultat. A onda je vec prosao voz i ajmo nova runda.
Ekipa samo spama report i minus karmu drugima jer moze, cisto radi trolanja. Dosad u 1k rundi mi je samo jednom tip rekao da mi daje kompliment jer sam u rundi sa 2 carriera sa Clevelandom davao cover za 2 BBa.
Pitanje je kako ce klanska ekipa sama sebi pumpat komplimente. Koji je uopce smisao karme?

T}{OR 22.12.2015. 11:34

@ Flayer: Nek si jazavac uzme Situational Awareness skill pa neće bit problema. :D

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2869432)
Izgleda da ću na NM kapetanu morat stavit perk za raniju detekciju torpeda. Jel to sad bude gadno. Shit rudder upgrade je već gore jer i to će trebat nakon novog patcha.

Razmišljao sam o tome ali mislim da za BB postoje bolji skillovi (već spomenuti). Ako i vidiš ranije torpeda i sa njim ćeš popit koje što je puno manji problem ako si u BB nego u CA. U CA to znači skoro pola HP manje, a sa BB možda 1/5 ovisno koji je DD u pitanju.

Prekjučer me na Solomons mapi zaskočio ruski DD dok sam išao spašavat bazu kroz srednji prolaz. Lik se sakrio negdje u prolazu i bilo je prekasno za bilo kakvo izbjegavanje. Kako sam bio na full HP jednostavno sam stavio CTRL + klik mišem na njega da ga secondary rješe i fokusirao se na Konga na drugoj strani prolaza koji mi je lijepo bok okrenuo na 90°. Popio sam skoro sva njegova torpeda i ostao na 1/3 HP-a dok je on izgorio od mojih Seconday topova i pridružio se Kongu. :)

Opasnost su ti IJN torpeda jer udaraju najjače. A njih lako smeteš ako stalno mijenjaš brzinu ili smjer jer su najsporija (do T9 Kagera, onda idu 68 čvorova i ima toliko u salvi da ih je teško izbjeć i ako znaš da dolaze). Ako već moraš vozit ravno uspori na 1/3 i onda opleti po punom gasu. U protivnom mjenjaj pravac za 20° svako malo i skoro pa si miran.

Tvrdi 22.12.2015. 11:47

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2869453)
Razmišljao sam o tome ali mislim da za BB postoje bolji skillovi (već spomenuti).

Pisao sam o skilovima u kapetanovoj t3 liniji. Sad mi se čini kao taj za detekciju torpeda najkorisniji..Ti vjerojatno misliš na ove skilove iz t4+ linije..

T}{OR 22.12.2015. 12:28

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2869457)
Pisao sam o skilovima u kapetanovoj t3 liniji. Sad mi se čini kao taj za detekciju torpeda najkorisniji..Ti vjerojatno misliš na ove skilove iz t4+ linije..

Nope. 3. red skillova. Po meni je bolje uzeti ili Superintendant (u kombinaciji sa Repair Party II za 22500 kredita svaku partiju) ili High Alert za smanjivanje cooldowna Damage Control za 10%. Ali to ti isto ovisi o načinu igre. Ja rijetko poberem torpeda sa NM (jesam jednom cijelu salvu Mutsukija na kojeg nisam pazio) ali uglavnom ih se može smesti ako pratiš gdje su DDi na mapi i koliko ih je još živo. Ako imaš CA ili DD kao support blizu onda ti oni spotaju torpeda daleko prije nego ćeš ih ti vidjeti sa tim skillom. No ako često ideš YOLO, onda je taj skill koristan. :)

Tvrdi 22.12.2015. 12:51

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 2869474)
Nope. 3. red skillova. Po meni je bolje uzeti ili Superintendant (u kombinaciji sa Repair Party II za 22500 kredita svaku partiju) ili High Alert za smanjivanje cooldowna Damage Control za 10%. Ali to ti isto ovisi o načinu igre. Ja rijetko poberem torpeda sa NM (jesam jednom cijelu salvu Mutsukija na kojeg nisam pazio) ali uglavnom ih se može smesti ako pratiš gdje su DDi na mapi i koliko ih je još živo. Ako imaš CA ili DD kao support blizu onda ti oni spotaju torpeda daleko prije nego ćeš ih ti vidjeti sa tim skillom. No ako često ideš YOLO, onda je taj skill koristan. :)

OK kužim ali opet sa detection perkom anuliraš taj detection nerf za torpeda u 0.5.2. Ali svakako ovisi o tome kako se igra BB. Možda mi je to bitnije kod amera jer su japanci malo okretniji.

T}{OR 22.12.2015. 12:56

Da, s time da će možda i Superintendant postat suvišan jer ako kao ja uzimaš RPII svaki puta:

"Premium consumables will receive one additional charge."

- Doći ću na istu brojku 4 aktivacije samim time što plaćam 22500 kredita svaku partiju. Tako da mislim da ću malo presložit kapetana i stavit High Alert a čuvat ostale skillove za Jack of All Trades iz petog reda...

To sve nakon što provozam malo NM u 0.5.2. Neću napamet preslagivat.

Alternativno ubost Vigilance i složit si "buff" na BB u odnosu na 0.5.1 (3 vs 2 skilla). :)

Tvrdi 22.12.2015. 13:57

A preslagivanje košta golda i to WG dobro zna pa zato to i rade smradovi...

T}{OR 22.12.2015. 14:15

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2869508)
A preslagivanje košta golda i to WG dobro zna pa zato to i rade smradovi...

Yup. Ali ovime ću profitirati s time da ću imati jedan skill više nego u 0.5.1. Ionako imam 3000 dublona koji mi stoje već mjesec dana jer nisam ništa pretvarao u Free XP.

Dakle s patchem 0.5.2, što više razmišljam mislim da ću to i napraviti - BB kapetan na NM će imati slijedeće skillove (13 bodova):

Red 1: Basic Firing Training
Red 2: Expert Marksman
Red 3: High Alert & Vigilance
Red 4: Advanced Firing Training

Originalno sam htio staviti High Alert uz trenutni Superintendant, ali ovako uz 22500 kredita za Repair Party II dobijem 4. Repair koji je i bio poanta tog skilla.

I još mi ostane 5 bodova za Jack of All Trades. Spominju se neke promjene kod Demolition Expert skilla ubuduće, tako da ako bude nešto korisno (tipa ne samo povećanje šanse za vatru) onda možda uzmem to plus Expert Loader iz prvog reda.

O tome u dalekoj budućnosti kad i ako dođem do 18 bodova. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.