PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Star Citizen (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=238627)

JC Denton 11.10.2015. 08:01

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 2838918)
Koliko košta sada i šta mi uopće treba da mogu igrat? Mora se baš preko njihovog sajta kupit?

Je li to, to?
https://robertsspaceindustries.com/fly-now

Samo odaberem Auroru ili Mustang... 45 eura + VAT 25%.

45 eura je cijena s porezom, 36 eura je bez poreza (jbg, EU, pa moras platit i porez ;) )
I da, mora se kupit preko njihovog sajta.

ivan77 11.10.2015. 08:30

Na kraju od ove igre neće biti ništa.
Puno buke,već 4 godine bez konkretnih rezultata, puno glupih alpha, beta, gama i evo k*** vama :D

JC Denton 11.10.2015. 10:39

Ne znam, čini mi se da će bit SC alpha 2.0 do kraja godine (očito je taj dio već funkcionalan nekoliko mjeseci)... a za SQ42 se nadam Q1 2016, no to je teško nagađanje :D

PR3DA70R 11.10.2015. 13:27

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2838922)
45 eura je cijena s porezom, 36 eura je bez poreza (jbg, EU, pa moras platit i porez ;) )
I da, mora se kupit preko njihovog sajta.

Aha znači već je uračunato. Super, ajde možda uzmem od iduće plaje. :)

Neo-ST 11.10.2015. 14:51

https://youtu.be/_5sRUYwgWGI?t=1h5m53s

Znači trackball će se koristiti za gimbale.
Šta znači, ukratko, ostatak igrača koji ne kupi taj njihov novi joystick, može zaboraviti da će uživati sa svojim joystickom/Hotasom, a igrači koji koriste miš+tastaturu će dominirati.
Znači Freelancer 2.0 kontrole.
Bravo CIG, mogao bi moj paket uskoro na prodaju.

Komba 11.10.2015. 15:35

Ja ne vidim razlog panici(osim ako igra ne izađe) sa kontrolama i ostalim stvarima koje, po mom mišljenju, će izmjenit još 10ak puta prije izlazka igre. Treba ostat smiren i čekat Božić 2016. a onda panika.

@Predator- ako slucajno nemas nekog frenda koji igra SC mozes se registrirat preko mog referral-a: STAR-JVVT-VF9B

PR3DA70R 11.10.2015. 18:02

Pa može, samo to će bit za jedno metar dana najmanje. ^^

JC Denton 11.10.2015. 18:52

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 2839113)
Pa može, samo to će bit za jedno metar dana najmanje. ^^

Mozes mene umjesto njega, ja sam prvi dao kod :D (a moze i iz lokalpatriotskih poriva :p)

Ne znam cemu tolika panika oko para sto ste dali za SC? Koliko ste love dali za igre na Steamu (ili Originu, UbiShopu i slicnima), a koje niste ni zaigrali ili niste igrali vise od sat-dva? A nabavili ih pred nekoliko godina? Jel postoji bitna razlika?

Prihvatite da ste se malo razbacivali novcem, pa što bude bude. Barem ste pridonijeli boljem zaposljavanju game developera u SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj:lol2:

Valjda bu dobro na kraju :D:no2drug:

Neo-ST 12.10.2015. 15:43

Anybody who is interested in trying out Star Citizen for free until the 24th of October.

Go to this link: https://robertsspaceindustries.com/p...citizencon2k15
and at Step 2 enter this code: CITCONFLIGHT2K15

Download and check out Star Citizen this promotion demo includes all ships that are playable.

PR3DA70R 12.10.2015. 22:06

Ma to! Taman da testiram prije kupnje. :)

@JC Denton, haha e pa jbg sad... :D
Vidjet ću čiji ću post otvorit prije kada budem išao kupovat. :P

JC Denton 13.10.2015. 23:28

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2839416)
Anybody who is interested in trying out Star Citizen for free until the 24th of October.

Go to this link: https://robertsspaceindustries.com/p...citizencon2k15
and at Step 2 enter this code: CITCONFLIGHT2K15

Download and check out Star Citizen this promotion demo includes all ships that are playable.

Ako nekome nije jasno iz ovog posta, ovo mogu koristiti i postojeći backeri. Samo unesite kod na linku dok ste logirani i kad završite proces, pokrenite SC 1.2a koji već imate instaliran i možete isprobati bilo koji brod.

Ja sam isprobao Vanduul Scythe i Glaive. Bas su jako dobro i detaljno napravljeni, imaju modificirane zvukove u odnosu na "obične" brodove, i "hakiran" HUD...

EDIT:

Izašlo novo "pismo" Chrisa Robertsa zajednici, povodom 1 000 000 backera:

LINK: Letter from the Chairman

Ima dosta novosti oko plaćanja pristupa Arena Commanderu i alfa verziji igre (ukidaju plaćanje puno toga tj. puno toga se više ne naplaćuje), dodjeljuju se neke nagrade dosadašnjim "backerima" i slično... evo gore link pa sami pogledajte. PR3DA70R, evo i tebi prilike da, ako odlucis kupiti neku verziju, prodjes nesto povoljnije ;)

JC Denton 30.10.2015. 11:43

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2835929)
Calix Reneau, developer koji radi na flight modelu i kontrolama, kaže da je napravio prijedlog promjena koje bi CIG trebao odobrit i objaviti slijedeći tjedan.

Drugo, 10.10. je CitizenCon na kojem će navodno objaviti nešto veliko, pa eto...valjda ćemo vidit.

Malo je potrajalo dok su složili taj post i preoblikovali ga u službeni "transmission", ali evo ga:

https://robertsspaceindustries.com/c...-Model-Changes

Mnogo promjena nas očekuje u AC 2.0a ...

Ostaje pitanje kako će to sve utjecati, i hoće li uopće značajno, na cijelu priču miš vs. joystick.

Neo-ST 30.10.2015. 11:46

Mda, više im ništa ne vjerujem dok ne vidim.

The AC 21.11.2015. 02:01

upravo dobio invite za alphu 2.0 PTU, baš me zanima kako izgledaju prvi koraci prema finalnom cilju...

JC Denton 22.11.2015. 16:18

Dobio sam ja jos u noci s petka na subotu (vidio tek jucer navecer), samo dok mi se to skine preko ove moje jadne veze... jos kad se bolja polovica pocne žalit dajoj neće učitat Facebook...e onda sam ga naje... :D

Ajde, sad bar ne zablokira mrezu skroz bez obzira koliko mu ogranicis download... ali bi bilo dobro da ima opciju npr. 300kb/s, ostalo je dovoljno hanumi za FB :D

The AC 22.11.2015. 16:41

Nemoraš se žurit sa skidanjem jer se ruši svakih 5-10 minuta, a svakih 5-10 sekundi stane slika i onda se par sekundi ne miče pa nastavi dalje. Uglavnom u rasulu je skroz, ali tih par minuta dok radi je BRUTALNO DOBRO! Mislim da sada više nema sumnje u cijeli Robertsov projekt.

JC Denton 22.11.2015. 19:04

Citiraj:

Autor The AC (Post 2856609)
Nemoraš se žurit sa skidanjem jer se ruši svakih 5-10 minuta, a svakih 5-10 sekundi stane slika i onda se par sekundi ne miče pa nastavi dalje. Uglavnom u rasulu je skroz, ali tih par minuta dok radi je BRUTALNO DOBRO! Mislim da sada više nema sumnje u cijeli Robertsov projekt.

Znam da se ruši, čitao sam po njihovom forumu. Skidam jer se nadam da će novo patchiranje ovaj put radit koliko-toliko kako treba i da će download bit bar manji od 10GB :D

PTU se svaki put dosta ruši, uvijek ga koriste za testiranje ponašanja servera pri pojačanom opterećenju i za postavljanje granica broja igrača po instanci. Nisam bolje ni očekivao ;)

dashko 01.12.2015. 02:16

Trtrtrtrtrtrrrr, pih, a ja 122k :(

JC Denton 01.12.2015. 11:19

Citiraj:

Autor daShko. (Post 2860394)
Trtrtrtrtrtrrrr, pih, a ja 122k :(

Ne brini, još je jako nestabilno, sa hrpom bugova i sigurno će biti još hrpa patcheva prije nego PTU ode live. Svakih nekoliko dana 5-10gb update :D

Garro 01.12.2015. 12:02

Dobio prošli tjedan invite na PTU (backer number ispod 50k), ali bugova mi je dovoljno i live verziji, kamoli u PTU. :)

JC Denton 05.12.2015. 02:16

PTU je sada dovoljno stabilan, igrao sam preko sat vremena....cutlass, multicrew, eva, fps....sve fercera dovoljno dobro i rijetko se crasha. Meni se srusio tek na izlazu iz igre.
Ocekujte uskoro live verziju.

dashko 05.12.2015. 03:11

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2862275)
PTU je sada dovoljno stabilan, igrao sam preko sat vremena....cutlass, multicrew, eva, fps....sve fercera dovoljno dobro i rijetko se crasha. Meni se srusio tek na izlazu iz igre.
Ocekujte uskoro live verziju.

Navodno ide live kad se riješi slowdown bug, što god to je.

JC Denton 05.12.2015. 10:38

Citiraj:

Autor daShko. (Post 2862277)
Navodno ide live kad se riješi slowdown bug, što god to je.

Inace mi je v2.0 ptu radio stabilno na medium postavkama 25-30FPS, od zadnje, F verzije mi cesto radi na 9-16 FPS. I tako je svima, bez obzira na postavke i konfiguraciju. To ti je to. :D

Tajl3r 07.12.2015. 15:59

koji mrtvi lag svega misa opcenito kretanja, lokano na 30 fpsa uzas
:puke:

dashko 10.12.2015. 18:12

Dobio nekom forom PTU, isprobao malo sve dok me nije slowdown bug uhvatio (pretpostavljam budući da je FPS bio 2-3 što nije realno). Ali dok vrtim shvaćam koliko mi računarac vapi za jednim quadom pff

mamutarka 12.12.2015. 01:16

https://robertsspaceindustries.com/c...a-20-Available

dashko 12.12.2015. 14:23

Isprobao sam malo, odradio jedan comm array i jednu probe misiju, igrivo je čak i na mojoj konfiguraciji. Doduše još je to puno bugova svih vrsta, kad sam izašao iz broda u jednom trenutku trebalo mi je 7 - 8 pokušaja da se vratim unutra jer svaki put kad bi pokušao sjesti u stolicu ponovno me izbaci van kao da stojim pred vratima. Na kraju sam morao kroz prednji kraj broda oob-a sjesti unutra. U svakom slučaju špica izgleda sve, ali nije to još niti blizu onoga gdje treba biti da bi se čovjek mogao aktivno igrati.

JC Denton 12.12.2015. 15:01

Citiraj:

Autor daShko. (Post 2865763)
Isprobao sam malo, odradio jedan comm array i jednu probe misiju, igrivo je čak i na mojoj konfiguraciji. Doduše još je to puno bugova svih vrsta, kad sam izašao iz broda u jednom trenutku trebalo mi je 7 - 8 pokušaja da se vratim unutra jer svaki put kad bi pokušao sjesti u stolicu ponovno me izbaci van kao da stojim pred vratima. Na kraju sam morao kroz prednji kraj broda oob-a sjesti unutra. U svakom slučaju špica izgleda sve, ali nije to još niti blizu onoga gdje treba biti da bi se čovjek mogao aktivno igrati.

Najgore od svega je rusenje bez nekog uocljivog razloga (najgore jer me sad iznerviralo, nekon sto se "skrko" 5 puta za redom :D ).... iako se nekad moze igrat i po sat vremena, najcesce se ne mogu spojit ili mi se nakon par minuta klijent "skrka" na desktop. I (pre)cesto imam razno-razne probleme, kao npr. Cutlass koji bude na landing padu bez spuštenog sletnog trapa i ne možeš uć u njega tj. nakon ulaska propadneš kroz njega kao da ga nema.

Ali kad radi kako treba, onda je bas toliko dobro da je to prestrasno :D Evo bas sam jutros spustio goruceg Cutlass-a na neki asteroid i pobjegao iz njega prije nego je eksplodirao... prolaz kroz teretni prostor je izgledao kao onaj video sa Retaliatorom...kad strop u hodniku gori tj. plameni jezici "plaze" po stropu.... very very cool! Totalno mi je bilo žao što mi FRAPS nije uključen da to snimim i pošaljem za ATV :)

EDIT: BTW, ako netko ima skinut zadnji PTU na kompu, prekopirajte si cijeli PTU folder u Public i napravite verifikaciju... ne treba ništa downloadat, samo ručno prije kopiranja pobrišite sve datoteke od 1.3 Live, da ne ostane neko smeće :D

dashko 12.12.2015. 15:37

Citiraj:

Autor JC Denton (Post 2865771)
Najgore od svega je rusenje bez nekog uocljivog razloga (najgore jer me sad iznerviralo, nekon sto se "skrko" 5 puta za redom :D ).... iako se nekad moze igrat i po sat vremena, najcesce se ne mogu spojit ili mi se nakon par minuta klijent "skrka" na desktop. I (pre)cesto imam razno-razne probleme, kao npr. Cutlass koji bude na landing padu bez spuštenog sletnog trapa i ne možeš uć u njega tj. nakon ulaska propadneš kroz njega kao da ga nema.

Ali kad radi kako treba, onda je bas toliko dobro da je to prestrasno :D Evo bas sam jutros spustio goruceg Cutlass-a na neki asteroid i pobjegao iz njega prije nego je eksplodirao... prolaz kroz teretni prostor je izgledao kao onaj video sa Retaliatorom...kad strop u hodniku gori tj. plameni jezici "plaze" po stropu.... very very cool! Totalno mi je bilo žao što mi FRAPS nije uključen da to snimim i pošaljem za ATV :)

EDIT: BTW, ako netko ima skinut zadnji PTU na kompu, prekopirajte si cijeli PTU folder u Public i napravite verifikaciju... ne treba ništa downloadat, samo ručno prije kopiranja pobrišite sve datoteke od 1.3 Live, da ne ostane neko smeće :D

Vidiš taj dio priče sam zaboravio, taman kad sam se vratio u port olisar, poravnao sa platformom -> crash :D.

Ovo sa PTU verzijom sam ja izveo, ali svejedno je provrtio nekakve mehanizme jedno vuru vremena, totalno sam zaboravio na verifikaciju.

JC Denton 13.12.2015. 22:29

Jel jos netko probao 2.0? Kakvi su dojmovi?

The AC 13.12.2015. 22:59

probao ja na 15 minuta, sada se bas evo spremam vratit natrag. bilo je par crasheva itd, no sve u granicama očekivanog s obzirom da je alpha. ali dok radi bez krešanja: nemam riječi.

JC Denton 17.12.2015. 11:58

Jedna od NOVOSTI iz jučerašnjeg livestream-a. Sad to već polako poprima oblik neke ozbiljnije igre, samo što mi se po stabilnosti više čini kao pre-alpha nego alpha :D

Dodatne stvari možete pogledati na njihovim starnicama, da ne ispadne da reklamiram prodaju novih brodova (možda je protiv pravila foruma? :D)

Bez obzira na to, ako netko tek ulazi u svijet SC i kupuje novi acc, molim ga neka koristi moj refferal code naveden ispod :D

scarzz 17.12.2015. 12:30

Uzeo sam igru za 30E(limitirani popust) nakon sto sam pogledao jucerasnji Holiday Livestream i prezentacije proceduralnih planeta:

:goood::goood:

dashko 17.12.2015. 13:12

No nije mi nešto jasno, ako se ja sjećam dobro u prijašnjim "obećanjima", proceduralni planeti su trebali doći u igru tek kao jedna od expanzija zar ne?

Nije da mi smeta, dapače međutim iznenadio sam se kad sam čuo za ovo :D

Komba 17.12.2015. 14:13

Mislim da je to ovaj stretch goal:

link

JC Denton 17.12.2015. 14:48

Citiraj:

Autor daShko. (Post 2867832)
No nije mi nešto jasno, ako se ja sjećam dobro u prijašnjim "obećanjima", proceduralni planeti su trebali doći u igru tek kao jedna od expanzija zar ne?

Nije da mi smeta, dapače međutim iznenadio sam se kad sam čuo za ovo :D

Dobro se sjećaš, jer se i ja sjećam istog :D

A ono, isto mi ne smeta :D Mislim da je ovo dio onog $41M streach goal-a kojeg je Komba linkao, ali nisu očekivali da će ovako dobro ispast pa nisu detaljnije obećavali tj. nisu "trčali pred rudo". Što je čudno, s obzirom na sva ostala obećanja :D

Juhica2 17.12.2015. 17:03

Super da to ide po malo naprijed ali što više razmišljam kakav im je plan sve se više mislim da neće oni sve ovo ugurati u paket ni do kraja 2017..

dashko 17.12.2015. 17:08

Citiraj:

Autor Juhica2 (Post 2867922)
Super da to ide po malo naprijed ali što više razmišljam kakav im je plan sve se više mislim da neće oni sve ovo ugurati u paket ni do kraja 2017..

Ma hoće, svaki prvijenac (prvi brod iz svake veličine, prvi proceduralni planet, prve stanice, itd.) koji odrade skine par tjedana za odradbu sljedećeg, jer znaju što očekivati i sve moguće probleme koji bi se mogli pojaviti. Najveći problem je da tehnologija sve to podupire kako bog zapovijeda i tu će se najviše vremena gubiti.

Darth Revan 19.12.2015. 14:14

Nisam u toku s ovim star citizenom, pogledao sam onaj alpha 2.0 gameplay, sto je to tocno ? simulacija svemira? fps ? rpg ? sve od navedenog ? :D onaj gameplay izgleda predobro da bi bilo istinito. To je moguce igrati samo sa misem i tipkovnicom ?

dashko 19.12.2015. 19:23

Citiraj:

Autor Darth Revan (Post 2868521)
Nisam u toku s ovim star citizenom, pogledao sam onaj alpha 2.0 gameplay, sto je to tocno ? simulacija svemira? fps ? rpg ? sve od navedenog ? :D onaj gameplay izgleda predobro da bi bilo istinito. To je moguce igrati samo sa misem i tipkovnicom ?

Za sada FPS i flight simulacija unutar malog područja. RPG aspekt će biti prisutan, rekao bih, dosta kasnije. Dapače preporučljivo je igrati sa mišem i tipkovnicom, nije posve jednostavno kao u Freelanceru npr. ali kad se malo navikneš na ključiće ide odlično.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:00.