![]() |
Krivo i totalno krivo. Igre na Fejzbuku zasnovaju na Flashu. Flash voli zakucati jednojezgrene procesore na 100% zauzeće.
Primjer toga, Amd Athlon 3700+ (San diego) sa uparenim HD3650 radi dobro i ne trza. Ali čim je u pitanju Youtube i Fejzbuk onda nenormalno trza. Kod dvojezgrenih E5200 nema problema. Grafička nikako neće pomoći i zato treba štediti za novu konfiguraciju. |
Citiraj:
|
ne znam očito vama kompovi nevaljaju :D
moja majka na atlon xp 2500+ piči Farmville i ostale nebuloze, bez ikakvog štekanja ima 32mb grafulju, 512mb sdram i 80gb pata diskic na 7200 naravno sve to na windows xp sp1 i pod chrome zat mi ni jasno kako moze fajzbuk štekati :) Tubeju onak malo nekada zašteka |
Citiraj:
|
zat jer mi najbolje radi, ne znam a i neda mi se više puno zamarati tim kompom, dok radi dobro je ne diram :D
da tube šteka nekada, i onak filmic npr kada pustis prvih par sek šteka pa onda radi normalno...ali kazem face ne šteka...zato mi ne ide u glavu da bi ovo štekalo jer je komp slab, p4 je dosta jači od XP-a |
Evo ja za koji dan idem kupit HD 7970 pa da pitam čiju biste mi preporučili Sapphire, Gigabayte itd. a čije da izbjegavam pod svaku cijenu.
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Razmisli i o Gigabyte GTX 670 sto je kolega spomenuo gore ;)
|
i bolje ti je gigabyte 7970 ;=) a isto košta kao ta sapphire
|
Citiraj:
zasto je bolja? Citiraj:
imam multimonitor setup i vec su mi preporucili ovdje da idem na AMD. |
tiša,hladnija, dobro se oca...
da ako je više monitora moras ici na ati btw ima na trznici neka 7970, pa pogledaj koja je |
Šogoru krepala XFX 8800GT. Ostatak konfiguracije je: Core2Duo E6750, Gigabyte GA-P35-DS3R, Kingmax 2GB, Samsung 500GB, Chieftec 550W. Monitor je neki LG 21,5''
Koju novu grafičku uzet? Preporučite mi neku koja je u rangu ove krepane, a može i neku koja bi bila taman s obzirom na ostatak konfiguracije. Najžalosnija je stvar što nikad nije pokrenuo poštenu igricu na tom kompu i uglavnom igra one s fejsbuka :D |
pa ako nije do sada,sta bi sada igrao nešto? Zar mu je potrebno nešto u rangu 8800gt?
moja preporuka polovna 4850 ili gts 450 koje su u rangu ako mu je potrebno :) imaš kod kolege http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=239095 |
Joj, nemoj da se moram zezat s polovnim... Daj nešto novo :)
A trebala bi bit u rangu, on voli da se nađe ak mu dođe da zaigra nešto... Šta da ti kažem... |
Novo se ne isplati uzimati za konfu koja je prošlo svršeno vrijeme tj. par generacija stara.
|
onda 7750
|
Citiraj:
Citiraj:
|
nvidia je puno skuplja a da je u rangu, npr nešto malkoc jače GTX650 1GB GDDR5 128bit 7750 je bolja jer ima vise garancije a malkoc je samo slabija
za konfu vidi koliko love se misli dati i sto sve treba te za što bi koristila i napiši u odgovarajuči podforum |
Alo! Stavljati GTX650 na konfu sa E6750!? Dotični proc ne bi mogao iskoristiti ni 50% njenog potencijala.
|
Za te zahtjeve je i HD6670 previše.
Meni su drage verzije s AC-ovim hladnjakom :) |
Imam ovu maticnu na kompu Asus P5KPL SE i zelio bi staviti jacu graficku pa molim savijete koja bi graficka bila ok da se igra Simse 3, juiced 2 itd ali da ne steka...Hvala!
|
Ostatak konfiguracije?
|
Citiraj:
GTS450 |
Intel pentium 3 xeon
2 gb ddr 2 rama grafa asus eah3450 Asus P5KPL SE to je ostatak s maticnom sto sam dodao, ja bi mjenjao grafu da mogu igrat malo bolje igre ili mozda treba dodat jos rama? |
Intel pentium 3 xeon :S
to ce prije biti E5200 skini cpuz pa vidi točno koji procesor te skini bočnu stranicu kučišta i vidi koje točno napajanje imaš |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Reci ti meni koja bi grafička iskoristila taj procesor u potpunosti. To je sve što ja pitam. Evo tu imam dva prijedloga za sad, 7750 i 6670, ili je to po tebi neka treća? Citiraj:
Citiraj:
|
E 8500 3.1 Ghz Duo procesor
|
E to te ja pitam :D
1. uzmi jos 2gb rama 2. nova grafa 7750 (780kn) 2a. polovna grafa 4850 (350kn) - ALI prvo treba vidjeti koje je napajanje Citiraj:
ali i dalje preporuka za polovnu 4850 ;=) |
@Efient
Nisi napisao koje napajanje imaš. @FRipper Nemoj pretjerivati :D HD4850 = 250-300 kn max |
ma vecinom su po 350kn ;=) pogle malo njušku...sve sto bude ispod 300kn odma nestane...nec pisat koliko vrijedi vec za koliko moze ubosti sigurno ;=)
|
Hvala na preporukama! :)
|
Meni je bezveze kupovati takve grafičke koje se ne budu ni koristile, jer isti posao može odraditi i low end artica, dakle - najjeftinija, ali to je moje mišljenje. Isto tako, ne bi kupovao novu, nego polovnu. Na kupcu je odluka. :)
|
2x1 gb ddr rama
grafa asus eah3450 Asus P5KPL SE E 8500 3.1 Ghz Duo procesor napajanje - platinum ms-400atx p4 pa ispod pise 230 v, 5a 50/60Hz hdd 250 gbRastavio i pogledao napajanje sad, sta nadogradit da igram neke bolje igre t, ove nove koje izadu ako se moze.... |
Uh, napajanje je loše. Kupi nekog polovnog, a ispravnog Fortrona PNF (350 ili 400W) ili Chiefteca GPS (400 ili 450), za 80-120 kn, to su obično najjeftinija napajanja od kvalitetnijih, koja se nude.
Ili kupi novi Xilence 420 http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xilence+420W ili, pošto vidim da si iz Osjeka...LC Powera http://www.nabava.net/napajanja__310...-vent__1757561 http://www.nabava.net/napajanja__310...-vent__1757571 http://www.nabava.net/napajanja__310...-vent__1757621 I ovaj nahslabiji LC Power bi bio i više nego dovoljan :) Sad vidim da te nismo pitali za monitor. Koji je model i koja mu je nazivna rezolucija? Bilo bi dobro da se stavi 4GB rama, ko što je već spomenuto, ali pošto ploča ima samo 2 memorijska slota, ove svoje bi trebao izvaditi i staviti 2 komada od 2GB. Ove svoje prodaš i za polovnih 4GB doplatiš 90-100 kn. S kolko novca raspolažeš? |
Monitor je Samsung t220 i zna se gasiti nekad, jel mogue da je zbog napajanja, ja ga poslje upalim i sve ok. Osim napajanja sta bi se dalo jos nadograditi da igram simse 3 i most wanted 2 itd....ne kontam ovo nazivna rezolucija(monitor je 21 i odaziv 2ms, 20000:1 nesta pise gore tako)
|
Znaci trebaš memorije još
2x2gb ddr2 800mhz - 200kn svoje kasnije prodaš za 100kn Kupiš novo napajanje u linksu GP3 460W 369kn Te nadjes polovnu grafu 4850 - 300-350kn Znaci cc 900kn i igraš igre bez problema ;=) p.s. monitor se ugasi i onda samo njega ponovno upališ i sve radi? Ako je tako onda nesto do monitora nije ok...ali ako se ugasi i moraš komp ponovno paliti/restartati, onda da moguce je da je do napajanja |
Hvala vam puno,nesta cemo na njuskalu uzet a nesta novo :))
Monitor je na dodir pa mozda gubi signal, ugasi se sam od sebe a nekad se odma i upali a nekad ja moram stisnut, ne moram komp gasit i resetirat... nes onda do monitora,provjeri iza kablove od struje mozda je labavo nesto... Gledao sam sad po njuskalu i prodaju od 512 Mb Graficke , jel to dovoljno ili da uzmem 1 gb graficku takvu istu.... |
pozdrav pcekspertovci, evo mene opet.
buraz me gnjavi da mu složim komp na kojem će igrati bf3 i raditi sve ostalo što srednjoškolci rade (internet, youtube, fb i slično) i da što manje košta. zasad sam uspio nabaviti neko 400W napajanje, disk i AM2 matičnu. Dakle, molio bih da mi preporučite neki proc koji mogu gore prištekat kao i grafičku (novo ili polovno), a da bf3 radi na neki medium settings. monitor će biti 17" ili 19" lcd. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |