![]() |
mamaturka sta kad se podloga istroši :D
momistake kako ti je sjeo g502, meni je premalen :S |
pa viš da ju umetne, tu podlogu, nije sve fiksirano, i okretat se može
pa se valjda može mijenjat ta podloga? |
Citiraj:
|
Dolazi mi u ponedjeljak s poštom, nisam još probao.
Javim. |
Ima li koji još da ima senzor više prema naprijed pozicioniran. Satra me što.mi je miš senzor pod dlanom a pošto držim miš vrhom prstiju a ne dlanom mi nikako ne odgovara...
Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Jel trebam crtati zašto je razlika? Reci mi ako vrhom prstiju mices miš lijevo desno, da li se senzor pomiče više ako ti je u sredini dlana, ili ako je pri vrhu misa
Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Zanima me kako bi nacrtao, može, nacrtaj.
|
Aj ovako, zamisli brisač na autu.
Koji kraj brisača prelazi veći put? Na vrhu ili dnu? Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Nisi dobro stavio nacrt, ne vidi se slika, probaj drugi image host.
|
cisto da ti postavim jedan strucniji tekst pa da se malo educiras i ne pravis pametan ismijavajuci pitanje.
znas onu staru narodnu, ne postoji glupo pitanje, vec samo glup odgovor. molim pogledaj, evo ovaj je i nacrtao http://www.overclock.net/forum/375-m...sitioning.html |
Pitanje si postavio na taj način na koji jesi jer želiš pažnju svrnuti na sebe i to kak ti sad imaš neki poseban zahtjev.
Ako si nakon XY godina korištenja miša kao perifernog dodatka računalu pronašao temu s kojom ćeš izrafinirati svoj fin ukus i odjednom reko sam sebi "e gabrek, pa to ti je cijeli život smetalo i pililo te, ne znam kaj si koji kok dosad čeko", trošiš svoje vrijeme uzalud. Pozicija senzora postaje marginalna značajka kad uzmeš u obzir da niti jedan normalni gamer ne igra isključivo zglobom. Za sve veće pomake ćeš redovito vidjeti pomak iz lakta, ili čak kod igrača s manjim sensom iz ramena+lakta. Poluga iz lakta je toliko duža od zgloba da položaj senzora +/-2cm postaje zanemariva varijabla koja se može anulirati namještanjem druge DPI vrijednosti koja će ti na kraju dovesti radijus na željenu točku. Ajde da su svi miševi fiksnog DPI-a, onda bi imalo smisla što čovjek tipka tamo, ovako stvarno ne vidim razloga da se o tome diskutira. Obrati više pažnju na OBLIK miša, što će imati direktnu posljedicu na to kako ćeš držati miš, te na kraju kako ćeš ga pomicati i koliko će ti biti udoban prilikom korištenja. Birati miš na temelju pozicije senzora je glupo i beskorisno. Kak te frajer dobio na foru pokazivanja malo geometrije :D |
Koji si ti lik. Slobodno ignoriraš pitanje.
Molim moderatora da ovakve probisvijete prepametne sankcioniraju. Sent from my HTC U11 using Tapatalk |
Jelda da sam pogodio žilu hehehe, baš mi je drago kad nitko nema muda ti to reć, al ponašaš se ko mariah carey.
Mene stvarno zanima kako te satra to što miš nema dovoljno naprijed pozicioniran senzor, a da ne možeš anulirati povećanjem osjetljivosti. Da si pravi na početku bi odmah napisao zašto takvu karakteristiku uopće uzimaš u obzir. Poštedio bi se cijelog mog trolanja gore i odmah bi dobio konkretan odgovor, pogledaj post gore. |
:) +1
Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk |
meni g502 nije sjeo u sjeo u ruku najbolje, nizak i nekako uzak, najvise po obliku mi odgovara G403, G703, zato svima kazem da prije kupovine isprobaju misa ;) ako mogu
|
Ako neće sjesti, ide u prodaju, dolazi novi :D Probao sam ih 15-tak, nisu svi sjeli :D
|
Citiraj:
Jebiga, možda isto brijem ali kad kupujem miš pogledam i poziciju senzora. Nije problem ako je malo van centra, ali ako je puno može smetati. :bonker: |
delete pls
|
Falija si topik, rally je malo povise :)
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Evo, složio G502. Meni savršeno odgovara. Težina mi je malo premala, stavio još 2x3.5g utege, oblik odgovara, jedino mi scroll je preglasan, ali ću s naviknuti.
|
je, skroll je glasan, imam ga. I tvrd klik na skrolu.
|
Evo, nakon nekih 3 sata korištanje, gejmanja, G502 je odličan miš. Prešao sam s G700 na G502 Proteus Core, i s jedne strane je miš jako sličan oblikom G700, s druge strane potpuno različit. Uži, niži i lakši od G700, ali nekako mobilniji. Ne znam kako da to objasnim, ali se bolje osjećam s G502. Scroll je preglasan i preplastičan, bočne tipke idealne za moju ruku, dodao sam 7g utega, tako da je sad nekih 135g, gotovo isto kao i G700.
Uglavnom, zadovoljan. Ne koristim ove dpi điđe miđe za gaming, furam nekih 1500 DPI-a, u sensitivity smanjujem, ovisno o igri. |
ako vam je g502 scroll glasan, jeste li probali g400s odnosno g402? g400s ima 2x glasniju vrtnju, g402 2x glasniji klik
meni je zaista odlican mis, stock + - dpi za kaziprst sam zamijenio sa volume up and down ne mora se vise posezati do tipkovnice, bas olaksava zivot i koliko samo znaci thumb rest zao mi je ovih sto nemaju sto propustaju, jos me zanima kako bi bilo sa pinky rest kao na r.a.t.ovima https://www.techrepublic.com/picture...-gaming-mouse/ |
Imao sam RAT taj, užasno mi je smetao taj rest za mali prst, tako da uopće nisam držao prst na tome, štoviše, pokušavao sam držati prst u zraku do te razine da me nakon par sati počela cijela ruka boljeti. Otišao je na tržnicu ovdje i prodao se ekspresno :)
|
Nezz, probao sam mis i sa thumb restom i po meni sasvim bespotrebna stvar. Dapace, vise kontrole u nekim situacijama imam bez toga, kad mi je palac lagano naslonjen na podlogu.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Upravo gledam. Na poslu imam G203, palac mi ne dodiruje podlogu nikad. Ali mi odgovara svakako ova rest za palac. Dok mi s druge strane, pinky klizi cijelo vrijeme po podlozi.
|
Jel može preporuka? Prije 4 dana kupio sam si ROCCAT kiro https://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Mice/Kiro/ i jednostavno mi ne paše ergonomija, tj. boli me šaka od njega (mislim da bi trebao biti duži kao Logitech G402 koji sam pročačkao u dućanu). Mogu ga vratiti al' što uzet? Problem je što ne mogu u dućanu isprobat sve miševe koje imaju, nego samo neke koji su izloženi... a takvi su preko 100€ što mi je previše...
Hvala. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sebi narucio preko Amazona G402, trenutno na nekoj akciji 26 funti s dostavom... Valjda ce vridit tih novaca.. Da napokon mogu bacit ono smeće od coolermastera sta sam dobio skupa s tipkovnicom! 😂 😂 inace... Dosta dosta dugo sam koristio g5.. Nista bolje nisan koristio u zivotu! 😂 😂
Sent from my SM-G955F using Tapatalk |
Nisi probao MX518 ;)
|
Ja sam imao MX518 i nisam bio zadovoljan s njim, tamo di mi je prstenjak ima neki greben na misu i valjda ja cudno drzim mis da mi je uvijek to smetalo. Imao sam ga godinu dana i zamjenio.
|
Ma jasno, nije za svakoga. Ali kolega kaže da mu je G5 najbolje što je probao, MX518 je maltene isti G5 samo stariji (G5 je po njemu i rađen).
|
Nista bez MX510. Eno ga u kutiji dan-danas stoji, ceka... Taj se nakliktao u diablu vise nego ijedan moj noviji mis i jos ima original switcheve. MX Performance je nakon njega najebao prvi, a sad MX Master strepi ako ikad vise pokrenem diabla (samo zato cuvam tu 510-tku) :D
|
Citiraj:
Poslano sa mog Redmi 4X koristeći Tapatalk |
Doslo vrijeme da umirovim svog mx518 nakon 7 god.I dalje radi ali nemrem ga vise fakat gledat.Koji mis mu parira a da ima tihe tipke i tihi scroll.Ovaj bas i nema i to mu je jedina zamjerka.Mora biti velik ko mx 518 jer imam sape velike
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Najsličniji moderni ekvivalent MX518 je G402.
|
Ma I meni g5 jos stoji u ladici.. Poceo je double click radit... A ja prelin za popravit ga, iako ima miljon videa po YouTube... Mozda ga cak I odlucim popravit!
Sent from my SM-G955F using Tapatalk |
nemora bit logitech
g402 je preglasan Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:38. |