![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
nope, prvi prekrsaj.. u prvih 2 godine od polaganja, pa mozda zato.. mozda 2400 je bilo, nisam vise siguran, al iznad 2 je bilo.. zalba su prihvatili u smislu da su mi poslali uplatnice i velikodusno omogucili placanje u ratama.. |
Citiraj:
Van naseljenog mjesta nema kazne za prekoračenje brzine za do 10 km/h, zato je do 154 km/h (izmjerenih) nekažnjivo. |
Fakat si u pravu. Evo sad malo pročešljao zakon i tak je. Nema kazne za prekoračenje od 10 na cesti van naselja. Dakle na autocesti možeš vozit izmjereno 155,55 i nemreju te kaznit.
Isprika lowrideru. |
ubuduće slušat lowrajdera ;)
nisam ništa htio reć :) |
Ma trebao si prije reć. Ovako možemo vozit brže, trošit više goriva te time više potpomagat državni proračun. Jbga, recesija je. :D
|
Citiraj:
|
Dječaci, nemojte zaboraviti činjenicu da je na cesti ograničenje oniliko koliko piše na prometnom znaku a ne koliko piše u zakonu. Vertikalna prometna signalizacija uvijek je "jača" od horizontalne, pa i od trenutno važećeg općeg zakona.
|
Citiraj:
|
Možda si krivo shvatio, nema veze da, a nigdje nije napisano da se znakovi moraju mjenjati i da je itko očekivao da se znakovi promjene promjenom zakon (iako bi stvarno bilo lijepo da ako se neki zakon izmjeni da se onda i u praksi prilagodi istom) no dobro...
u konačnici to nije ni bitno jer kao što je kolega naveo post iznad da vrijedi ono što je zabijeno u zemlju i zašarafljeno na stup :D zz |
Citiraj:
I dalje ne shvaćam kakve veze ima promjena max. brzine s ograničenjem na nekoj lokaciji? Znakovi se i postavljaju da bi se dalo do znanja kako je ograničenje drugačije od općeg. |
Pa vidio sam i ja na puno mjesta znakove 60 i onda nakon skretanja 80. I tako vec duugo godina stoji. Ne znam, ocito nisu prije culi za znak prestanka ograničenja :) Ili ih nisu imali dovoljno :). A kad su digli na otvorenoj cesti ogranicenja na 90 naravno da su ti znakovi 80 ostali. Nije to nikakva cesta koja je namjerno ograničena na 80 nego jednostavno je tako ostalo (naravno da vrijedi znak a ne opce ogranicenje). I to je sranje.
|
Citiraj:
Znači, da je na cestama van mjesta nekad bilo 80, ne znači da će sve znakove dići na 90, ako se zakonski promjeni u 90. Znak prestanka ograničenja ni ne treba postavljati u situaicji kao što si naveo (nakon križanja, recimo). |
Citiraj:
Evo novih: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html Prije se na autocesti plaćalo 500 kn za 180 + još 10% km/h, sada 1000 kn. Prije 700 kn za 100 +10 km/h u naselju, sada 2000 kn. :D |
Citiraj:
Eto jos samo jedna "iz stvarnog zivota" :) Prije 2-3 godine (ne sjecam se tocno) su uredivali jednu cestu na Krku. Bila je bas ta situacija (60-80). I nakon zavrsetka radova, znak 80 je zamijenjen prestankom ogranicenja. |
da ne govorimo o tome ako su bili radovi na cesti i znak ograničenja 20 (naletih i na to) a naravno od radova ni R i to stoji tako godinama:goood: i komotno da vas na tom dijelu snimaju a vozite 80 bilo bi čudesa..
|
Citiraj:
Zamisli kad bi po Zagrebu svuda stavljali 50. :D Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Al naravno da na masu mjesta znakovi nisu izmjenjeni, što zbog nedostatka para, što zbog nebrige. |
Citiraj:
|
True. Al da je nesrazmjerno, je.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da, policajac ne zna, ne znam odakle ti uopće ideja da on ima ikakve veze ili znanja o tome. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poznato mi je to "manja mjesta", no sve je to više manje - "pričam ti priču o šarenom vrapcu i njegovim dogodovštinama". A na isti način će te gledati i sudac za prekršaje kad dođeš s takvim objašnjenjima. |
Citiraj:
Pa tko prica o tome da ce se zalit zato sto tamo nisu promijenili znak a vozio je 10km/h vise? Takvog odmah na glavu iz sudnice ;) Ograničenje je naravno 80 i to niti ne osporavam. Samo govorim o apsurdnoj situaciji :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa nije bas pobrkao, 154km/h po gps-u, ne kilometar satu. Preko 100km/h je tolerancija 10% a ne 10km/h, plus 9,9km/h (jer do 10km/h prekoračenja nema kazne na autocesti).
|
A gle, ne laže svaki kilometar sat isto, neki više neki manje.
|
120kmh i 155kmh mi neznaci nista sto se tice vremena dolaska, vec mi znaci kako pada kazaljka od goriva :) Luksuz je voziti preko 130 :D
|
Citiraj:
Ograničenja su se mijenjala - malo je bilo 90, pa 80, pa opet 90... |
Citiraj:
Sto se tice vertikalne i horizontalne signalizacije, mozda sam se nestrucno izrazio, no ako mislis da je u prometu prvenstveno potrebno postivati horizontalnu a ne vertikalnu signalizaciju, molim lijepo navedi neki primjer. :goood: |
Citiraj:
Ne mene slušati, obavezno PROVJERITI sam svaku informaciju, nevjerojatno kak možeš puno naučiti na taj način. :chears: Istina, najčešće brzinomjeri preko 130 km/h pokazuju +10-15 km/h pa treba malo paziti i na to. A kome 155 nije dovoljno brzo, taj baš i nije normalan-osim ak ne žuriš spasiti nekoga ili nešto :no2drug: Što se tiče hijerarhije, prvo od svega vrijedi policajac koji upravlja prometom, pa semafor pa znakovi pa pravila prometa Vertikalna i horizontalna signalizacija (znakovi) na istom području najčešće nadopunjava jedna drugu, nisam još vidio suprotni slučaj |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Policija nema nikakve veze s tim. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |