PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Google Chrome, Chromium (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118281)

Mogy 30.01.2014. 19:02

Ekipa da li neko od vas ima problema sa ekstenzijama na chromeu? Ja svaki put kad upalim komp nestanu mi sve ekstenzije na chrome, ne kužim zašto. Da li neko zna možda kako riješiti ovaj problem? Bio sam izbrisao chrome sa kompa i opet ga instalirao, ali opet mi dolazi isti problem.

Poggiali 02.02.2014. 15:21

Da li jos netko ima problem sa ciscenjem historya u chromeu?
Imam verziju : 32.0.1700.102 m

Pocelo mi se javljati to da kad cistim bilo u ccleaneru, bilo preko chromea izgubim onaj adblock dodatak i pod apps mi ostane samo store ikona, prije se to nije desavalo, pa ako ima neko neki prijedlog sto da radim bio bi zahvalan :)

http://s4.postimg.org/tlyb67zm5/Capture.png

Jerry_nidžo 05.02.2014. 20:42

Mene mu Chromu muče flash playeri od youtube, pa online igrice, dok u Mozilli s tim nemam problema.
Probao sam i reinstalirati Chrome, obrisati cache, u Plugin-sima isključiti duple playere (poznato je da chrome ima ugrađene playere pa se sukobljava s ovim instaliranim) no sve je uzalud.

A još ne tako davno Chrome je bio revolucija no onda su ga natrpali svim i svačim pa se moje mišljenje o njemu promjenilo.

Facelessone 05.02.2014. 20:54

Da li ima netko problem sa Chromeom/Chromiumom i Speed Dial 2 da mu ne radi thumbnailove? Chromium Version 34.0.1822.0 (248730)

nikve 05.02.2014. 21:58

Ima li netko problema s youtubeom, recimo na chromu mi stekaju pjesme kad otvaram nove tabove, a na mozili sve ide normalno,.imam zvijer od kompa i komp ne moze biti razlog. Znam jos par ljudi s tim problemom al ne znamo rjesenje.

Mario92 05.02.2014. 22:11

Citiraj:

Autor nikve (Post 2540992)
Ima li netko problema s youtubeom, recimo na chromu mi stekaju pjesme kad otvaram nove tabove, a na mozili sve ide normalno,.imam zvijer od kompa i komp ne moze biti razlog. Znam jos par ljudi s tim problemom al ne znamo rjesenje.

Ja sam imal te probleme kad sam koristil dual core proc. Sa quad coreom nisam više imal tih problema.

To je bilo od Chromea 29 čini mi se. Ne znam kakva je situacija sa najnovijim verzijama.

vedran031 05.02.2014. 22:23

Citiraj:

Ja, al neznam u cem je fora

rak21 05.02.2014. 22:46

I meni, kao da preskoci ploca na djelic sekunde kad otvaram nove tabove..

EDIT: Mozda to tako samo nama u Osijeku :D

Jerry_nidžo 05.02.2014. 23:13

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2541033)
I meni, kao da preskoci ploca na djelic sekunde kad otvaram nove tabove..

EDIT: Mozda to tako samo nama u Osijeku :D

to je ono što sam i sam napisao nekoliko postova iznad. U chromeu štekaju flash videa kako youtube tako i ostali flashovi igrice i sl. Čak u facebooku ne mogu uopće otvoriti facebook video call. Dok sam u mozilli nemam takvih problema.

danc00 05.02.2014. 23:29

Citiraj:

Meni otvori ide, i ide zvuk ali nema slike, i onda moram refresh ili skrolati prema dole da mi se makne video zaslon pa kad vratim na video onda mi se pjavi slika...ne znam koji mu je vrag.

Prije mi je chrome radi savršeno, brzo i pouzdano, ali ak ovak nastavi dalje leti iz mog kompa...živce mi kida polagano!

ivo_k 06.02.2014. 02:11

prebrzo uvode nove tehnologije i mogucnosti pa im se zna razletit sve tj. potkradaju se bugovi.
a flash je uvijek problematican, jebiga.

doom206 06.02.2014. 02:41

Citiraj:

Ista stvar i kod mene. Youtube i slično žali Bože. Na običnoj kvaliteti radi donekle i radi, ali 720p je nemoguća misija. Također, ako nešto svira prilikom prebacivanja na drugi tab obavezno zastane. Prvo sam mislio da je nešto sa kompom, da imam neke gamadi, ali sve je čisto pošto na Firefoxu i Operi sve radi normalno. Uz to sve meni se konstantno ruši Shockwave flash. Reinstalirao sam Chrome, brisao flash, skidao nove verzije, isprobavao HTML5, ali ništa nije pomoglo. Na kraju sam se pomirio sa tim da sve vezano uz video i zahtjevniji flash otvaram u Mozilli.

danc00 06.02.2014. 11:46

A kaj velite, da dam sansu mozili ili operi, idem probat nekaj drugo...

Baja 001 06.02.2014. 11:49

Nazalost od zadnjeg "apdejta" Mozilla radi bolje od Chroma, navika san na chrome (omnibar, jednostavnost, brzinu, ekstenzije) ali stvarno mi nije jasno sta rade. Pa necu valjda opet na Mozillu :smoke:

Facelessone 06.02.2014. 13:03

Jeste probali prebaciti youtube na HTML5? Meni nema problema s njim.

Thorax 06.02.2014. 13:18

Kaj nije sad po defaultu HTML5 na YT? U svakom slučaju, meni je s jednojezgrenim Sempronom bilo nemoguće gledati YT video i igrati flash igre (dok u Firefoxu nisam imao tih problema, tj. bar ne tako izraženih), al sad kad sam stavio Athlona X4 nemam više problema s performansama Chromea. Doduše fakat je bezveze da čovjeku treba X4 procesor za tako neke "bazične" radnje.

vedran031 06.02.2014. 13:27

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2541249)

Sad mi je još gore :D

danc00 06.02.2014. 13:29

Kaj ja onda trebam X8 CPU, jer mi x4 nije dosta?

danc00 06.02.2014. 13:37

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2541249)

To care :) Sad mogu u 1080p gledat bez brige, i ne zeza niš od kad sam prešaltal na HTML5....:chears::chears:

Prije mi je bilo nemoguće gledat na toj kvaliteti, a imam 8-10Mbps kak kad!

THX

HumWeed 06.02.2014. 13:37

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2541255)
sad kad sam stavio Athlona X4 nemam više problema s performansama Chromea. Doduše fakat je bezveze da čovjeku treba X$ procesor za tako neke "bazične" radnje.

I onda mene pljuju sto pljujem po chromeu sto je takvo neoptimizirano smece
koje samo radi na napumpanim masinama

Thorax 06.02.2014. 15:19

@ HumWeed

Pred par godina kad sam ga počeo koristiti je bio odličan, brz i resursno lagan program. Očito su stvari krenule u krivom smjeru :D

rak21 06.02.2014. 16:07

Citiraj:

Autor danc00 (Post 2541213)
A kaj velite, da dam sansu mozili ili operi, idem probat nekaj drugo...

probaj operu, sve najbolje od chroma bez guglovog smeca..

Problem 06.02.2014. 16:08

ja sam se isto prebacio na operu i zakon mi je :)

partwish 06.02.2014. 16:58

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2541370)
probaj operu, sve najbolje od chroma bez guglovog smeca..

Dugo godina sam koristio Operu, dok je još imala presto engine... Prebacio sam se naravno i na novu Operu i ja sam jako razočarn, previše toga lošeg mi se događalo s njom pa sam nažalost morao odustati od nje. Iako, ni Chrome ne blista, jednostavno mi je nevjerojatno da ne mogu pronaći pošteni browser.

TheEmpress 08.02.2014. 01:27

Zbog Opere 18 sam i prešla na Chrome, tolko mi je tlak digla, upropastili su ju totalno. -.- Em se sporo otvara, em šteka svako malo, em se kreša... Na tri različita kompa ista stvar, ma mrš. -.- S Chromeom nemam problema, jedino kaj mi Speed Dial 2 sam od sebe mijenja thumbnailove, pa umjesto gmail thumbnaila imam facebook učitan i sl., što malo živcira, al preživim. xD

Bubba 09.02.2014. 12:21

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2541215)
Nazalost od zadnjeg "apdejta" Mozilla radi bolje od Chroma, navika san na chrome (omnibar, jednostavnost, brzinu, ekstenzije) ali stvarno mi nije jasno sta rade. Pa necu valjda opet na Mozillu :smoke:

Vidis, ja imam potpuno drugacije iskustvo; nakon FF 27, potpuno sam presao na Chrome - em ima bug u undo funkciji zadnjeg taba, em je uzasno neresponsivan i trza, em su performanse u JS-u (Angular i ekipa) grozne naspram Chroma - bas sam razocaran. :(

Malo sam Googlao ali nista konkretno - postoji li ekstenzija za Chrome poput Tab Mix Plusa za FF koja omogucuje multirow tabove?

Baja 001 09.02.2014. 12:39

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2541255)
Kaj nije sad po defaultu HTML5 na YT? U svakom slučaju, meni je s jednojezgrenim Sempronom bilo nemoguće gledati YT video i igrati flash igre (dok u Firefoxu nisam imao tih problema, tj. bar ne tako izraženih), al sad kad sam stavio Athlona X4 nemam više problema s performansama Chromea. Doduše fakat je bezveze da čovjeku treba X4 procesor za tako neke "bazične" radnje.

To je sranje bugovit, čak i gore od flasha. (bar zasad)
Citiraj:

Autor Bubba (Post 2542797)
Vidis, ja imam potpuno drugacije iskustvo; nakon FF 27, potpuno sam presao na Chrome - em ima bug u undo funkciji zadnjeg taba, em je uzasno neresponsivan i trza, em su performanse u JS-u (Angular i ekipa) grozne naspram Chroma - bas sam razocaran. :(

Malo sam Googlao ali nista konkretno - postoji li ekstenzija za Chrome poput Tab Mix Plusa za FF koja omogucuje multirow tabove?

A jeben mu izgleda da svaki user ima drugačiji chrome. Konkretno ne jebe me kad san na jacem PCu, ali kad mi dodje Sempron/C2D ubije ga Chrome koji je bio odlican... Za mix tab neman pojma jer ne koristin FF, ali ovde na manjem ekranu postane brzo guzva :cool:

Bubba 09.02.2014. 14:54

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2542810)
A jeben mu izgleda da svaki user ima drugačiji chrome. Konkretno ne jebe me kad san na jacem PCu, ali kad mi dodje Sempron/C2D ubije ga Chrome koji je bio odlican...

Ja mogu koristiti i IE ako mi je zadovoljavajuc brzinom i funkcijama koje mi trebaju.

Ali FF je iz verzije u verziju, IME, bio sve losiji i losiji.

Doduse, nasao sam odmah i bug u Chrometu.

http://i60.tinypic.com/skyfzc.png (bookmarkovi na primarnom monitoru)
http://i61.tinypic.com/33cm9ah.png (bookmarkovi na sekundarnom monitoru)

Citiraj:

Za mix tab neman pojma jer ne koristin FF, ali ovde na manjem ekranu postane brzo guzva :cool:
Ovako nesto trazim, jel...

http://lmc.gatech.edu/~agupta31/shif...foxwithtmp.jpg

rak21 21.02.2014. 13:06

Jucer se apdejtao chrome i maknuli su opciju u flagsima za vracanje starog start pagea, sad sam opet na ogavnom dialu sa google searchom (reklamom) preko cijelog ekrana i mini prozorcicima..

Za prvu ruku sam stavio instair new tab ali ako netko nade kakavo bolje rijesenje da se ne mora trpati addon neka javi..

potemkin.hr 22.02.2014. 22:29

Sa updateom na verziju 33 treba upisati password od windowsa za prikaz spremljenih lozinki u Chrome.

šokre 01.03.2014. 17:25

Zadnjih mjesec dva kad otvaram stranice (desni klik open all tabs npr) - pola mi ih ne otvori.
Piše nešto tipa stranicu nije moguće otvoriti/provjerite konekciju..
Ko za k..c sad otvorim da vidim koju poruku mi pokazuje i sve radi ???

Vrlo iritantno.
Isto se događa i kad otvaram pojedinačno stranice.
Moram reload stisnut nekoliko puta da se otvori.

Čekam neki update da to riješe al ništa.
Reinstalirao chrome isto se ponavlja...

Može pomoć?
TNX

Valley7 14.03.2014. 17:34

Meni je chrome na androidu sasvim dobar u moru svih onih loših browsera, jedino me nervira što nema "exit" opcije.

PC verziju ne koristim pa ne mogu ništa reći...

Ali užasno mi je jeziva ikona od chroma, izgleda kao neko svevideće oko koje me špijunira... :D

Brko 14.03.2014. 17:47

Pa i špijunira te :D

Bubba 13.04.2014. 20:31

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2542891)
Ja mogu koristiti i IE ako mi je zadovoljavajuc brzinom i funkcijama koje mi trebaju.

Ali FF je iz verzije u verziju, IME, bio sve losiji i losiji.

Doduse, nasao sam odmah i bug u Chrometu.

http://i60.tinypic.com/skyfzc.png (bookmarkovi na primarnom monitoru)
http://i61.tinypic.com/33cm9ah.png (bookmarkovi na sekundarnom monitoru)

Popravili su ovo u verziji 34.0.1847.116 m kao i prikazivanje linka u donjem lijevom/desnom kutu nakon sto se napravi mouseover (sto se, zanimljivo, u mom slucaju prikazivalo samo na sekundarnom monitoru, dok na primarnom nije).

QuidZz 14.04.2014. 20:13

1 privitaka
Jesam li ja jedini sretnik kojem se ovo non stop desava? Dok Chrome na laptopu radi bez problema.

win32 06.05.2014. 23:47

Svaki puta kada restartam OS, moram se uvijek iznova prijaviti u Chrome sto lagano iritira.
Guglao sam taj "Sign in again.." problem, ali nista korisno i nista nije pomoglo.
Na npr. Comodo Dragonu stvar radi bez greske, ali na Chrome-u mi ne radi kako treba zadnjih cca mj. dana. :wtf2:

Ovi sto spominju Operu, hvala lijepo, ali opet cu je pokusati upogonit kada omoguce jednu osnovnu stvar, a to su bookmarski koji tamo stoje vec neko vrijeme, a nisu u pogonu.
Sramota da mogu dopustiti da im na browseru ne radi tako osnovna stvar kao sto su bookmarksi i da za to moram koristiti neku ultralosu ekstenziju "Bookmarks Manager" (stvarno je losa i nema neke osnovne funkcije bookmarks managera koje ima svaki "normalan" browser).
Da se krivo ne shvati, volim Operu, ali sada su je stvarno zeznili i to malo zesce.

Probao sam novi Firefox, svida mi se izgled, ali je browser puno sporiji u odnosu na Chrome, a to mi dosta znaci jer mi browser starta s dvadeset i dva taba + oni koje otvorim u novom prozoru i koje koristim za svakodnevno surfanje.
Chrome u tome slucaju radi bez greske dok mi Firefox pola stranica ne otvori ili ne otvori kako treba.

Neo-ST 09.05.2014. 21:37

Zašto mi video ubačen sa forumskim yt tagom ne radi u Chromeu, dok videi ubačeni sa embed codeom rade?

Konkretno:
http://www.pohrani.com/t/3r/lt/1d0Mf1Ko/image-001.jpg

Jel to do Chromea ili foruma?

Neo-ST 14.05.2014. 19:14

Nikome se to još ne događa ?

Sony1 15.05.2014. 16:41

Čemu služi ona ikonica u taskbar-u Chrome obavijesti? :D

mamutarka 03.06.2014. 22:30

http://www.engadget.com/2014/06/03/c...it-on-windows/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:54.