PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74385)

weaponx 07.01.2011. 20:32

Nisam znao ovo za završetke. Moram ponovno SoC igrat, davno je to bilo. Ti si Druže Brko najveći stručnjak za Zonu u ovim krajevima. :chears:

Brko 07.01.2011. 21:34

Citiraj:

Autor weaponx (Post 1819190)
Nisam znao ovo za završetke. Moram ponovno SoC igrat, davno je to bilo. Ti si Druže Brko najveći stručnjak za Zonu u ovim krajevima. :chears:

:D dosadan sam i sebi, i doma svojima i svima ovdje :D ali nemrem si pomoći ;)
Nako Clear Sky-a je najbolje odma se baciti u SoC, pogotovo ako si SoC odavno odigrao.

geronimo_2 03.03.2011. 08:50

pozdrav decki. poceo sam prekjucer nakon zavrsenog shadowa igrat Clear Sky (zadnji patch + Complete) i odma na pocetku problem. osvojim onaj Mechanical Yard il kako se zove (swamps) i stalno mi pise da cekam reinforcement koji nikako da dode. probao i spavat satima, ali nista :stoopid:? oce pomoc da se vratim u bazu i prehodam ponovo nazad ili trebam nac stariji save :hitthewal:?

Brko 03.03.2011. 10:14

Pa jebote, ne možeš spavat. da, moraš ih čekat, neki puta i dan-dva. ja sam član Freedoma jer ne volim Duty od prvog dana, samo zato jer su govnari i pokvareni iznutra (trguju sa banditima i paravojna su jedinica), pa kad sam išao u osvajanje Agroproma (govorimo o Clear Skyu), to je trajalo sve skupa 3-4 dana.

geronimo_2 03.03.2011. 10:28

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1862041)
Pa jebote, ne možeš spavat. da, moraš ih čekat, neki puta i dan-dva. ja sam član Freedoma jer ne volim Duty od prvog dana, samo zato jer su govnari i pokvareni iznutra (trguju sa banditima i paravojna su jedinica), pa kad sam išao u osvajanje Agroproma (govorimo o Clear Skyu), to je trajalo sve skupa 3-4 dana.

pa probao sam cekati, doduse ne 2-3 dana vec mozda kakvih 10-ak sati.
ja sam na samom pocetku igre znaci nisam jos ostvario kontakt snikim osim clear sky i pucanja po banditima i pajcekima u swamps-u :D.

a dobro, bitno da nije to neki bug, da nije neki "trigger" proradio i sta ja znam. valjda ce doci :goood:.
vidio sam po netu da se zna desit kao da zapnu negdje bezveze ili ih neko "pin down" i jednostavno se ne micu. probao pocistit put do one base gdje je guide, ali nije pomoglo.

:chears:

Brko 03.03.2011. 13:51

tek toliko da znaš, nikad nećeš moći izbrisati pojedinu frakciju. uvijek će se pojavljivati u svojoj bazi, pa makar ti unutra bio i kampirao ;)

Halos 19.03.2011. 15:25

Nisam preko searcha ništa našao, pa da priupitam...

Naravno vratio sam se nakon nedovršenog SoC-a na CS jer sam prije SoC-a igrao CS i također nisam dovršio... ako me tko uopće razumio :D

Ugl. vrtim na konfi iz na 1280x1024 sve max kolko ide osim AA-a na DX10ali imam nekakve cudne probleme.Nekada radi odlično ujutro kada je jak Sun shadow, ali nekada neradi tako dobro.

recimo...

Konkretno trazim skriveni Vintar BC i jutro je i imam 30FPS-a( prije sam imao nekakvih 50-60FPSa u isto doba dana), a u task manageru je samo jedna jezgra na 100% druge su na 2-3%. Izgasim onaj Sun shadow, i prva se jezgra smanji na 80% a druge tri se dignu svaka za jedno 10-15%.

Skinuo sam sa neta onaj affinity ali nepomaže, nerazumijem ovaj CS nikako :)

geronimo_2 19.03.2011. 19:57

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874737)
Nisam preko searcha ništa našao, pa da priupitam...

Naravno vratio sam se nakon nedovršenog SoC-a na CS jer sam prije SoC-a igrao CS i također nisam dovršio... ako me tko uopće razumio :D

Ugl. vrtim na konfi iz na 1280x1024 sve max kolko ide osim AA-a na DX10ali imam nekakve cudne probleme.Nekada radi odlično ujutro kada je jak Sun shadow, ali nekada neradi tako dobro.

recimo...

Konkretno trazim skriveni Vintar BC i jutro je i imam 30FPS-a( prije sam imao nekakvih 50-60FPSa u isto doba dana), a u task manageru je samo jedna jezgra na 100% druge su na 2-3%. Izgasim onaj Sun shadow, i prva se jezgra smanji na 80% a druge tri se dignu svaka za jedno 10-15%.

Skinuo sam sa neta onaj affinity ali nepomaže, nerazumijem ovaj CS nikako :)

Clear Sky ima bug da ne radi dobro u rasponi 06:00 - 08:00 ujutro kad koristis DX10. bug.

Brko 19.03.2011. 20:02

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874737)

Razumijemo. Nisi završio ništa :D svetogrđe. Reci mu, Hammer_of_thor :D

Citiraj:

igra je jednostavno nedovoljno dobro ispeglana. Meni trza također u DX10, dok u DX9 sve leti. Inače, sve leti fluidno i tada, ali u sunčanu zoru, također trza. i nedajbože da opalim rafal po vodi...onda imam slideshow.
BTW, probaj (ako već nisi) najnoviji patch 1.5.10 i instaliraj Complete mod. tada je stvar malo bolja.

hammer_of_thor 19.03.2011. 20:48

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1874855)
Razumijemo. Nisi završio ništa :D svetogrđe. Reci mu, Hammer_of_thor :D

:D

Blasfemija! :D

Moraš sve završiti! :)

Posudi od Druga B. on je valjda svaku prešao 20 puta :D

Halos 19.03.2011. 21:35

Najtragičnije je sto je sve išlo kao na putru, dok nisam iz Swampa izašao, nakon toga neide s mjesta, a jezgre nisu opterećene kako su bile. Grafa je stara, al opet dere...:D

E, a toliko sam si posakrivao municije, slozio oruzja sa upgradeima, sve sto se moglo naći uz onu vintaricu BS sam nasao, nadam se da mi neće savegameovi nestat (pretpostavljam da budu ha? :) )

Misija mi je jednog dana proći pokraj one vojne kule iz onog tunela na početku igre ako se tko uopće može sjetiti toga? :D

Edit: Saveovi mozda i ostanu, tako kažu barem

Brko 19.03.2011. 22:18

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1874880)
Posudi od Druga B. on je valjda svaku prešao 20 puta :D

Clear Sky, samo 7 puta :D ove ostale toliko, možda i više :D

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874890)
Najtragičnije je sto je sve išlo kao na putru, dok nisam iz Swampa izašao, nakon toga neide s mjesta, a jezgre nisu opterećene kako su bile. Grafa je stara, al opet dere...:D

E, a toliko sam si posakrivao municije, slozio oruzja sa upgradeima, sve sto se moglo naći uz onu vintaricu BS sam nasao, nadam se da mi neće savegameovi nestat (pretpostavljam da budu ha? :) )

Misija mi je jednog dana proći pokraj one vojne kule iz onog tunela na početku igre ako se tko uopće može sjetiti toga? :D

Edit: Saveovi mozda i ostanu, tako kažu barem

Sejvovi nisu problem. Šaljem 3 DVD-a sejvova od svih STALKERA ako treba :D
A čuj, ako ti sre na DX10, stavi na DX9. Razlike skoro pa da i nema, tj. barem je ja nisam nešto naročito zamjetio.

Halos 19.03.2011. 22:51

:D Katastrofa, znači znaš u globalu sve napamet...da nemoram guglat skrivena mjesta ;)
Ma evo stavio najnoviji patch 1.5.10 i figa, neide s mjesta igra...

Nešto čudno se dešavalo na 1.5.03 verziji patcha, sa Sun rays, iz čistog mira znalo je sa 30FPS-a skočiti na 60-70 kada sam se zezao sa Affinity šemom, ali ovdje više nereagira. Ugl., evo cijeli dan tu nešto handračim, navlačim bandite po lokvama na kamaru i opet figa...

Nastavit cu se muciti kad dobijem volju natrag, uzeo mi ju je jedan bandit dok sam ja gledao u sunce i divio se :D

Brko 19.03.2011. 23:07

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874923)
:D Katastrofa, znači znaš u globalu sve napamet...da nemoram guglat skrivena mjesta ;)
Ma evo stavio najnoviji patch 1.5.10 i figa, neide s mjesta igra...

Nešto čudno se dešavalo na 1.5.03 verziji patcha, sa Sun rays, iz čistog mira znalo je sa 30FPS-a skočiti na 60-70 kada sam se zezao sa Affinity šemom, ali ovdje više nereagira. Ugl., evo cijeli dan tu nešto handračim, navlačim bandite po lokvama na kamaru i opet figa...

Nastavit cu se muciti kad dobijem volju natrag, uzeo mi ju je jedan bandit dok sam ja gledao u sunce i divio se :D

Hint: ako želiš prije završiti igru, tj. doći do CNPP-a, manje se druži i solitariši sa frakcijama. Odradi za njih ono nužno kako bi mogao dalje, jer ako se pobratimiš sa bilo kojima, imal buš zejebanciju da bu ti svako malo zvonil mobitel i svako malo buš imal kukanja za pomoć "Dođi brate, deru nas ko mlade majmune". odradi i otiđi... inače buš se igral nekoliko tjedana.
Naravno, ovo ti govorim samo ukoliko želiš ranije završiti. ukoliko ne, slobodno se ti solitariši sa pojedinim grupama pa kreći u križarske pohode.

Halos 20.03.2011. 00:22

Pa, CS sam riješio valjda do samoga kraja prvi puta, ali mi se nije dalo igrati lovice pred sam kraj...pa sam nastavio SoC, koji sam riješio isto dosta, pa da probam CP, pa da prodam komp, pa da kupim i tako pomalo...

Sad cu za početak napravit štimung sa driverima od grafe i postavkama, a onda idem skupljat puske u tamo u Cordonu a prodavat ih u Swampu :D

Stari g80...

Ugl., CoP mi se najmanje svidio, njega cu zadnjeg ganjati, rijesim CS a dalje cu lako, SoC znam napamet tako da nije problem do jednog dijela.

p.s sad cu te PMat da mi objasniš kako flešat BIOS :roller:

edit: 1.5.10 katastrofa, pucaju teksture, evo Primjer , mislim wtf :D

Brko 20.03.2011. 12:47

Citiraj:

Autor Halos (Post 1874959)
Pa, CS sam riješio valjda do samoga kraja prvi puta, ali mi se nije dalo igrati lovice pred sam kraj...pa sam nastavio SoC, koji sam riješio isto dosta, pa da probam CP, pa da prodam komp, pa da kupim i tako pomalo...

Lovice? misliš kad hvataš Streloka? pa to i je bit cijele priče :D no dobro, nema veze.

Citiraj:

Sad cu za početak napravit štimung sa driverima od grafe i postavkama, a onda idem skupljat puske u tamo u Cordonu a prodavat ih u Swampu :D
zašto u swampu? što nije bolje ih prodavati u Cordonu onom debelom seronji Sidoroviču?
Što se swampa tiče, to mi je najgluplji dio igre. Čim izađem u Cordon pa dalje, odma mi je bolje.

Citiraj:

Ugl., CoP mi se najmanje svidio, njega cu zadnjeg ganjati, rijesim CS a dalje cu lako, SoC znam napamet tako da nije problem do jednog dijela.
CoP je najjednostavniji i najlakši kao Vanilla igra. i najviše treba modove od svih nastavaka da bi bio koliko toliko zanimljiviji. (SMRTER, Sigerous, Reloaded, Complete)

Citiraj:

p.s sad cu te PMat da mi objasniš kako flešat BIOS :roller:
Slobodno :D
Citiraj:

edit: 1.5.10 katastrofa, pucaju teksture, evo Primjer , mislim wtf :D
ja bih rekao da ti je kompjuter zaposjednut. zaposjeo ga đava :D
savjet: deinstaliraj igru. napravi clean install, lijepo ju pečiraj na 1.5.10 i instaliraj Complete mod. i da, kreni ispočekta. jel daljnjim drljanjem i brljanjem, neš niš napraviti. znam to jako dobro.

ECHO 20.03.2011. 21:21

Igram ponovo CS pa me zanima netko je spomenuo da i tu ima Wish gartner opcija koju nisam našao, samo sam instalirao igru naravno legalnu sa steam-a treba li neki mod instalirati ili....:)

Hvala:chears:

max111 20.03.2011. 21:36

Da Complete mod za Clear sky, onda imaš opciju wish granter.

Brko 20.03.2011. 21:38

Wish grantera nema u complete modu za SoC? ili sam u krivu?

max111 20.03.2011. 21:40

Nisi u krivu ali ima mislim smart save, Esc + ne znam sad točno :D

Halos 21.03.2011. 12:07

THX Brkane :beer: ; Complete mod je odličan.

Doduše imam nekakvih bugova kao i prije, neke rijesim samo esc - pa nastavim dalje, nekad mi bubne onaj bug report, a nekad bubne ovo.

U biti, najviše sam se našao sa onom hunting puštom + dart/slug municijom. (monitor ibm 15" :) )
http://www.pohrani.com/t/1h/ng/2xE1U...02-17-01-3.jpg
http://www.pohrani.com/t/2N/12s/2BAO...02-17-02-4.jpg

Doveo sam to do te mjere da samo sa njom idem u pohode, i sve riješavam iz malo većih udaljenosti, u čučnju i lagano u buljagera :D

Guštam, maloprije skočio do garbagea i tamo napravio na par mjesta takvog belaja i to sve sa...puškom za lov :stoopid:

ECHO 21.03.2011. 19:03

I ja sam instalirao complet mod:D i radi wish gartner:D lijepo sam se opremio i sad haračim po zoni(SVD snajp i sačmara SPAS sa dart/slug streljivom dobitna kombinacija i pljuca Sig 220):D stavio oklop Bullat i udri miško.

Halos 03.09.2011. 12:29

Da se ponovim. Nakon pola godine preprodavanja u Agropromu i Smetlištu odlučih dalje u Yantar...divlji zombiji pucaju ko ludi. Tražio sam "sreću" u novim igrama, ali nenađoh :D. Stvarno suša dobrih igara, nepreostaje nista drugo nego Stalkera bubat lagano.

http://www.pohrani.com/t/2M/zR/4XmoYjp4/idessssss.jpg

TOZ-34 spimpan još tamo u Swampu, sa ultrapreciznom Dart municijom je stvarno melem, tko nije probao neka proba.

BUMP :)

hammer_of_thor 03.09.2011. 13:29

ja već danima pokušavam ponovo zaigrati STALKERa al nikako da uhvatim vremena, i nikako da dočekam kakav novi mod koji još nisam igrao.
A baš mi se igra, pogotovo kad vidim ovakav SS :)

Halos 03.09.2011. 21:24

Ja sam se jedva primio, u biti imam vremena, ali volja me potjerala tek kad sam vidio ovih par novih "bučkuriša" od igara :D .

Poseban guš je sa pravom pljucom vratiti se u rodni Swamp pa proharačiti onu marvu tamo. Ali i dalje me onaj nevidljivi slon zna prepast :) . Ispraznim mu jedno 20 kila razne municije po sred čela a onda smirujem puls rokanjem po vranama :D

Brko 05.09.2011. 13:38

Halos, koji je to mod? ili je vanilla igra?

Halos 06.09.2011. 18:27

Brko, to ti je Complete.
Odlično ga počet nanovo igrat, stvarno gušt, doduše Beril suit mi je totalno destraktan, pa sam kaširao 30+ iljadarki za Seva suit( spimpan kolko ide).

Opet ponavljam, kad se sa sređenom TOZ34 + dart municijom obrušim na nekoga iz daljine, ako nije prvi pogodio, drugi gađa kako god se okrenulo. Rokanje iz daljine sa Vitorezom ili čak nećim boljim nepredstavlja mi gušt. :D

Brko 06.09.2011. 19:32

Citiraj:

Autor Halos (Post 1970932)
Brko, to ti je Complete.
Odlično ga počet nanovo igrat, stvarno gušt, doduše Beril suit mi je totalno destraktan, pa sam kaširao 30+ iljadarki za Seva suit( spimpan kolko ide).

Opet ponavljam, kad se sa sređenom TOZ34 + dart municijom obrušim na nekoga iz daljine, ako nije prvi pogodio, drugi gađa kako god se okrenulo. Rokanje iz daljine sa Vitorezom ili čak nećim boljim nepredstavlja mi gušt. :D

nisam skužio. ja isto igram sa Complete modovima uglavnom. No meni je weapon of choice Abakan i AK-74, kako ti kažeš spimpan do kraja i protupancirna municija. Ja ipak volim klasiku :D

Halos 06.09.2011. 22:41

A gle, ako mislis na grafiku, sve je bubnuto koliko ide, i držim 50+ fps-a fino.
A vezano uz protupancirnu... imam ja na TOZ-u slug shot :D

Halos 22.09.2011. 18:25

Dupli je, ali ako neću ja očito neće nitko ni bumpat :D
http://www.pohrani.com/t/2e/zu/25Qyi...09-22-18-1.jpg

-još imam ispod al to je sve slabo oružje :)
Desio se fajt nekakav@Military wareouses, nisam skužio točno razlog...ali ostatci su nevjerojatni, jedno 10ak pušaka i to ono fest :) .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:04.