![]() |
|
Moram priznat da mu je fora ova tablica sa nearest neighbour, 12700K je vrlo solidan proc i dalje. Stvarno je alder lake zadnja poštena stvar od intela :D
|
Baš sam gledao na šta bi mogao nadograditi svog 12600k i sad ispada da skoro s ničim jer 12900k košta skoro isto kao 14700k
|
12600k/13600K drz, miruj. Dok nemas bas potrebe za jacim, video i sl, gurat će to sve vise manje kako spada.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Htio sam Metashape (Agisoft) olakšat posao, al neka se muči :D
|
Koristi li tko Ryzen 5 7600 i kakvi su dojmovi? Imam u planu preći na nešto jače od ovog što imam po moj PC, a da uključuje ddr5, pa mi se čini kao ok opcija za svakodnevno korištenje za internet, glazbu i sl. , za prvu ruku na integrianoj grafi, a da mi ostane prostora i za neki upgrade ukoliko mi se nešto zaigra možda.
|
Dojmovi za što točno? Internet i glazbu? Bit će dobar Ryzen 7600 :D
Imaj na umu da je iGPU stvarno samo za davat sliku, doduše Half Life 2 radi dobro.:D |
Joj kriva tema, sad tek vidim da sam u Intelovoj temu, pardon :wtf:
Generalno dojmovi proca, neki gaming ovo ono? :D Intel novu seriju bih htio izbjeći, pa nemam puno izbora, a što se tiče igpu, sve znam, trenutno sam na i3 1200 sa integrušom, a ovaj Rižin bi trebao biti jači po onome što sam vidio po internetima. Trenutno sam na čeki za grafu dok ne izađe nova serija, pa bi onda ubacio i grafu,a do onda vozim na integruši :) |
Jel ima tko od vas 13600k i b660 plocu?
Stavio 13600k, flesal plocu i kod gejmanja napon ide do 1.412v, igra se srusi i izbaci error. Nasao neki tutorial i malo je bolje, napon ide do 1.276v. Koji mu je uopce napon u loadu? (Gejmanje i sl). https://m.youtube.com/watch?v=dETDE-...e_path=Mjg2NjY |
Pozdrav triba mi pomoć!
Komp je mbo Asrock Taichi Z690, cpu Intel i5 12400(intelov hladnjak) i 48 GB DDR5-5600Mhz, 3 M2, svaki po 1TB, Win 11. GPU Radeon 8 GB Problem koji se javlja, nakon paljenja kompa sve radi ekspresno brzo nakon minute čuje se pojačani rad ventilatora na procesoru i sve usporava. Čudno je to što se to događa kad igram, usporava, te se ista stvar događa i kod jednostavnijih radnji npr. pisanja u wordu, otvaranja preglednika. Tu je vidljivije usporavanje, nakon selektiranja npr. 24 sata trenutno se sve smrzne, traje sekundu dvi te nastavi otvarati stranicu, i tako stalno. Temperatura procesora ne prelazi 52 C, isto je i sa grafičkom. |
Citiraj:
Da proba vrtit cinebench sa 1.41V ne bi ga mogao ohladit... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:52. |