![]() |
Citiraj:
Na navedenu igru sam čak uspio navući mamu i tatu, mislim da su oni potrgali joystick više puta nego ja :D Sve skupa se igralo na nekakvom portable c/b TV-u, negdje oko 95-96 godine :) Btw. 100kn u to vrijeme za nekakve "video igrice" je danas bila investicija kao kupnja PS5 :) |
Imao sam i varijantu te konzole koju spominjete, neki model sa xy gazilion igara u sebi. Realno ih je bilo ako 50 ostalo su bile neke kvazi varijante ovih 50, ali nema veze igralo se i tih 50 mjesecima...
Sad sam se sjetio anegdote kada smo prelazili super mario... Došli do nekog xy svijeta full daleko ali frend je morao ici doma jer je bilo kasno i stara mu je urlala sa balkona 80's style da nek se vraca doma :D A konzola je bila vec lagano razvaljena, jer em nije to bila neka kvaliteta, a bogme smo ju i mi natezali i mrcvarili simo tamo preko pola kvarta. Jedan od mnogobrojnih boljki koje je imala je bio da je ulaz za adapter za struju gubio kontakt. Što se rješavalo high-tech zahvatima tipa "staviš na konektor šlapu" pa ga ona zafixira kako treba i stvar šljaka haha. Uglavnom naravno da smo došli na ideju da budemo sutra konačno prešli gejm, da je pitanje zivota i smrti i da je esencijalno pustiti konzolu da radi preko noci da ne izgubimo progress. Stara je uz malo nagovaranja odlucila poštovati našu želju da ne dira konzolu do ujutro iako nas je gledala pogledom "niste normalni obojica...". Međutim nismo ništa dogovorili za šlapu tako da... Lets just say da smo mogli fino ponovno od worlda 1-1 sljedece jutro :roller: |
Citiraj:
|
Zato i postoje ovakve teme, da se prisjetimo smjesnih anegdota i osjetimo malo te retro nostalgije koliko je moguce :)
|
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
SNES igre su u Metrou u Grazu koštale tamo 1996. oko 40DEM, u ono vrijeme, mom starome je to bila trećina plaće.
|
Metro u Grazu, koji su tamo dozivljaji bili.
3 sata provest na odjelu sa nintendom, uf. |
Citiraj:
Citiraj:
Pa šta je moguće da ti je stari radio za 480Kn (120DEM)? Za primjer ja sam bio na praksi u HT-u mislim 97-98 i za cca mj dana sam dobivao 500-600kn...igrao sam q2 u LAN-u za lovu. :D Mislim da si neš pobrkao. |
Citiraj:
1996 su igre za SNES bile 30-50 DEM a za N64 od 90 do 150 DEM. Imo oba :) |
Citiraj:
|
Je, je moguće. Moj je frend 93 u Kelteksu imao plaču 150 maraka. Išlo se tada po crni kruh u 6 ujutro. Bio je 2 kn!
|
s obzirom koliko su koštale igre, a i vjerojatno sama konzola nije bila jeftina.
malo je ljudi imalo NES... recimo u OŠ, u mom razredu je samo dvoje imalo nes.... |
Citiraj:
Bila su vremena gdje se 2/3 plaće dobivalo u naturi (zamjena za robnu protuvrijednost). Stari je radio ko crnac po krovovima, plaća je bila nikakva. Plaća je bila puna oko 2000kn, znači nekih 500DEM ;) Od toga, trećina se dobivala na račun, 2/3 se mijenjalo za kruh, mlijeko itd. Zadruge su bile raznovrsne, ljudi su kuće gradili, mijenjali tipa plaću za cigel itd. |
Ja se sjećam da sam išao u Graz kupit GameBoy...
došo je tipa nekih 400-500 šilinga.... Inace sam kod frendova rokao po amigi 500, ZX spektrum i Nintendo c64 na kazete i drugi na diskete.. Od igri world sensible soccer Pang I sve što je bilo popularno u to vrijeme :D |
500 šilinga?
Ne bi rekao. 500 šiliga je 30kn. :) 5000 još možda, ali 500 nikako. :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jep, moj bed, zaboravio kako smo to računali. :)
|
Ma ne znam točno...bilo je to davno :D
Sjećam se još da sam šparao za to pun k...i da sam nakraju zaboravio ponjet pare sa sobom...stari je poludio :D BTW: Jel netko ima gameboy, a da ne radi pa da mi proda igre i adapter? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Hmm... '97 sam radio preko student servisa pola radnog vremena na IRB-u za 2000kn.
Tako da to o 120DM mi je podosta cudno... Sent from my SM-G900F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Boulder Dash na C64 (1984/85.),
Vikings i Doom na 486. 🥰 |
Uh, ako ne računam igrice kod frendova na spectrumu i c64, još prije na aparatima na kovanice, prvo pravo gejmanje sam si priuštio kupnjom amige 500 za koju sam crnčio i skupljao lovu mjesecima...
Jedna od igara koja mi se urezala u pamćenje je i cannon fodder, uz legendarnu uvodnu špicu. https://www.youtube.com/watch?v=wSpBmGR5r7g |
Amiga 500 i Superfrog. 😁
|
Ja nisam imo rambo konzolu, ali prijatelji jesu. Nakon što smo potrgali joysticke, rastavili bi ih i igrali tako da direktno prstima pritišćemo limiće koji rade kontakt. Stvar je u tome da su limići bili oštri pa su nam palčevi bili izrezani, išli smo u školu puni gaza i hanzaplasta po palčevima :D. Što smo sve žrtvovali za igrice. Bili smo krvavi, ko rambo :D.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:45. |