![]() |
Caseking da.. nemam pojma iskreno... kontam da moram slat u njemacku na RMA
|
Kakva je uopće situacija po pitanju isplativosti mininga bez ASIC strojeva, tj. na kućnim kantama, uzevši u obzir trošak struje? kakav je return of investment s obzirom na skaliranje težine?
|
Ovisi o kojim grafama se radi..
Trenutno amd je na nekih 50% dok je nvidia na nekih 33% (postotak koji moras odvojit za struju) |
Citiraj:
Citiraj:
|
osjeti li se razlika u potrošnji struje pri mining loadu između npr. 80+ bronze i 80+ platinum napajanja? nekako sumnjam da je upgrade vrijedan novca čisto da se uštedi na struji
|
Evo probao direktno preko ZCash AMD GPU v12.1 minera i dobivam oko 315-320 H/s rez na RX480 grafama tj. po jednoj
|
Citiraj:
|
Izašao novi Claymode Dual Miner, brzina ETH se nije poboljšala ali sada ima opcija dual mininga ETH+Pascal.
Do sada sam imao na jednom rigu 130h/s ETH što je oko 150$/mj. Sada imam 110h/s ETH + 1700h/s PASC što ispada oko 200$/mj. Postavke za majner, majnanje na dwarfpool + suprnova Citiraj:
|
Ako majnate PASCAL maknite se sa suprnove jer se POOL zatvara...
Citiraj:
Citiraj:
|
Mislim da nebi bilo loše kad bi se rasprava o mineanju razdvojila u posebnu temu naziva recimo "Rasprave i novosti oko mininga", a ne da ovako mixamo sve zajedno sa rigovima za mining (hardveraj jel)
Bilo bi jako korisno |
Molim vas preporuku za neko napajanje za 3 390-tke?
Jel bi 1000 W bilo dosta? Koji brandovi napajanja su dobri? Napajanje bi bilo samo za te 3 kartice, ništa drugo. |
A koliko ima love? Mislim da je bolje ici na dva manja...ako ti ne budu smetali
|
Već imam 800W za dvije 390-tke + ostalo.
Sad planiram uzeti još 3 pošto imam mjesta na mbo. Kako bi ta dva rasporedio na tri grafe? Mjesta imam dovoljno, a love ću dat koliko treba. Znam da mi ne gine barem 1000-1300 kn. S tim da mogu prek frendove firme pa je bez PDV-a. |
A zasto uopce kupujes 390? Koje tocno napajanje imas?
|
Točnije, Xfx pro 850 bronze 80+
Kupujem 390 jer već imam dvije, i jer mi cijena struje ne igra ulogu. Inače bi kupovao RX seriju. A fury ima preveliku cijenu na njuškalu. Eventualno možda 290 ili 290x, ovisi o ponudi u vrijeme kupnje. A mbo ima još 3 slota pa da "kompletiram" rig i čekam roi. |
Nadam se da grafe imaju garanciju... jer ako jedna krepa u banani si...
Uzmi onda hyper 500w npr... |
Znam, to mi je uvjet prilikom kupnje. Barem godinu jamstva.
Misliš da je 500w dovoljno za dvije? Mislim da im je tdp 275 ili tak neš. |
Pa nije za dvije...2 su na xfx 1 na hyper...tak sam mislio
Ako gledaš jedno napajanje za 3 grafe, gledaj Zalman 1000W |
Aha, ne razumijemo se :goood: Imam 2 na tom xfx-u. I još bi 3 uzeo, znači ukupno 5. Za te nove 3 mi treba napajanje
Loše objašnjavam:fiju: Vidim po Nabavi da je jeftinije uzeti više manjih neg jedno 1000W... Možda 3x350? |
Aha...ma uzmi onda Zalmana 1000W on ti je za 3... sada baš spajati 4 napajanja mislim da nema smisla :D
|
Hvala, tako će i biti.
A sad idem gledat tutorijale za spajanje 2 psu-a |
Ma jednostavno samo na jednom spojiš zelenu i crnu žicu te pališ na prekidač na napajanju u isto vrijeme kada pališ i rig.
|
Mozes i sam spajat ali jednostavnije je dat 3.5$ za gotov adapter..
http://www.ebay.com/itm/Pro-24-Pin-M...YAAOSw~gRVgl68 |
Koji su vam se riseri pokazali boljima? Ovi što su sa USB 3.0 ili oni direktni sa ribbon kablima? S time da na ebayu nisam našao ove sa ribbon kablima duže od 20-25cm :stoopid:
Meni stigla prva 2 risera sa ebaya, USB 3.0 i 50cm kabel i danas ide test Jel se može 1X na 16X riser uštekati u 16X slot da se podigne glavna kartica u zrak ili baš mora biti 16X na 16X? Pitam zato jer mi se ove 2 svinje od RX480 griju ko blesave (pogotovo ova prva) na DFI LP X48-T2RS ploči Isto tako, jel mogu i 1X na 16X riser uštekati na 4X slot na ovoj DFI ploči? Po nekoj logici bi to trebalo šljakati |
Kupuj samo USB (preporučeno verzija 005 nadalje, ispod 003 nemoj kupovati jer nevaljaju) jer ostali znaju stvarati probleme. Na sve PCIe utore možeš stavljati risere a i preporučeno je da sve grafe na rigu budu na riserima.
|
Evo stigle grafe... :D
https://scontent.fzag1-1.fna.fbcdn.n...5f&oe=593114E8 Sve su Hynix osim jedne koja je samsung.. @FRipper jel moze bios modani ? Hvala! :) |
Op op fino, sad moras ugovorit Hepi tarifu da cijenu struje malo smanjis :D
Sent from my D6603 using Tapatalk |
Hehe.. imam vec hepi :D
|
Citiraj:
I ja nekidan preso makar ne majnam Nabaci koju sliku riga kad ih upregnes :) Sent from my D6603 using Tapatalk |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:59. |