![]() |
Citiraj:
... Najjače mi je bilo doma, slozim si dvije full size pizze i pojedem obje solo. tad sam bio u formi. ..gmizanje po podu, jecanje, spavanje samo na boku i te šeme :goood::D |
Kad vidim OVO prisere mi se na prvu. Slike Sophie Loren i krušna peć od 2.5 tone bu opravdavali cijenu pizze(mlinca sa koncetratom paradajza iz talijanskog IperCoopa naziva C+) od cca 10-15€....
|
nemoj tako... možda bude oke ;)
|
Citiraj:
|
prvi put sam sad naletio eto preko linka, ali vjerujem da je već netko ordinirao tamo :D
|
Citiraj:
|
ali ti plaćaš! :D
|
Mislim da bu mi bijeg uz neplaćanje nakon tebe okarakteriziran ko lako prekrsajno djelo :)
|
Citiraj:
|
Mljevena šunka? AJ bok :)
|
Citiraj:
Nego, jeo u petak pizzu od tune sa integralnim tijestom i punjenim rubom iz Peci Bokuna, vrlo solidna pizza, jedino fali narezani luk. A svijetli Erdinger je na to sjeo kao budali šamar.:) |
vidiš nisam njih nikad pohvalio, a maltene su nam pod prozorom... je, stvarno tamo je super pizza.
ostala mi u pamćenju neka light pizza rikula, mocarela, cherry paradajz... jako fino. |
Pizza s tunom bez luka, ne valja nikako, luk je must :)
Sad ste me bacili u dilemu, tamans am danas mislio ubit ostatak filanih paprika od neki dan, a vi digli temu i sad mi se opet pizza ždere :D Nego, novija fora mi je u paradajz sos za pizzu umiješat ljutog ajvara. Fenomenalno mi paše tak :) |
ja paradajz sos radim tako da uzmem ponešto bolji paradajz (mutti ili cirio), malo finijeg maslinovog, sol, svježi bosiljak na sitno i suhi origano pa udri u miješanje.
|
Citiraj:
Doduše, maslinovo znam ponekad preliti po pizzi nakon kaj se ispeče, pogotovo ako je chilli infused :D |
e da i ja isto nekad stavim sitno šećera, ali obično se ne sjetim :D
bosiljak stavljam svježi jer ga maltene uvijek imam svježeg i onda mi fino prsti mirišu dok balansiram sonjim po kuhinji :D |
Ja već par godina radim paradajz sos od cherry rajčica iz vlastite režije, uberem, skuham sa začinima, propasiram i maknem kožice i koštice, ukuham i da te Bog veseli. :)
Svaka čast Ciriu i Muttiu, probao sam ih sve, ali domaće je domaće. :D |
ma dobro to je druga priča skroz koja mi se baš i ne da raditi jer sam lijen :D
zapravo lažem... 680g staklenka sparovog paradajza za nekih 6-7kn mi je najjači do sada i njega sam počeo koristiti. ima obična pasata i rustica sa malo dijelova paradajza (to koristim za gulaše, saftove i sl.). |
Ja sam isto tako radio paradajz sos, i sve to štima, no veli meni jedan pic majstor sos mora biti takav da ga možeš pojesti nakon što ga zmućkaš i da ti bude fin. kad sam napravio svoj ćušpajz, to uopće nije bilo fino, bilo je masno bljutavo gorkasto i preslano. Na tijestu ok, dok smiješaš sa ostalim sastojcima, no solo no way.
Sad ga radim spartanski, cirio paradajz sos (ili ubijem tri paradajza na macho salata način) + malo šećera + malo soli + par kapi maslinovog + ljuto (mljeveni čili ili feferone). Probam žlicom, uvjerim se da je ok i tek onda jedan dio po tijestu, a drugi dio kad se pizza ispeče (volim više to nego vrhnje). A imam i jedan recept za vrhnje na pizzi, pogotovo tuna pizza. Uzmeš pol vrhnja, saspeš u tavicu (prethodno par kapi maslinovog) na srednjoj vatri, narezanog češnjaka dva režnja, doslovce dinstaš par minuta dok ne poteče, dodaš pola većeg paketića namaza (onog s biljem i začinima, zelena kapica), dinstaš dalje 3-4 min, izliješ u posudu, dodaš peršin i jedan jogurt, izmiješaš dobro i staviš hladiti. Uz tunjevinu odlično. |
pa meni uvijek ostane paradajza nakon pizze jer sam yebeni prasac i napravim duplo više nego što treba... primjene su razne i kreću od tunkanja pizze u još paradajza pa do prelijevanja preko tijesta, malo limuna i papra te opcijonalna tuna.
|
Ako ikad svratite u Rijeku, meni osobno je PIZZERIA PEPI najbolja pizzeria u Rijeci, a stvarno sam ih probao masu (vrše i dostavu) :)
|
Citiraj:
I ja uvijek napravim više i stavim po pečenoj pizzi. Nije nužno jer volim sočne pizze pa ga zapravo i ne treba, ali ja sam veliki ljubitelj paradajz sosa :D A plus je i što ohladi pizzu (ne volim vruću hranu) :D Citiraj:
Ja također radim svoj sos od domaćeg paradajza, no ove godine je urod totalno podbacio tako da imam samo par piksi, i to od paradajza koji sam kupio na zelenoj. Uz to sam ga zajebo i s tim što sam previše čilija stavio, užasno je ljut :D |
pa dodaj još paradajza i začina pa ga razblaži majka mu stara :D
|
Nikad sos nije preljut. Samo je jezik preosjetljiv :)
|
Citiraj:
Citiraj:
A sad da objasnim kaj sam napravio: - 10 kila paradajza i jedna 7 pot brain strain yellow papričica - samljeo, prokuhao, dodao soli, šećera, bosiljka, origana - procijedio - još malo prokuhao da se zgusne - probao i ligao vatlu :D - kupio još deset kila paradajza - samljeo, prokuhao, dodao soli, šećera, bosiljka, origana - procijedio - još malo prokuhao da se zgusne - umiješao s onim ljutim sosom i još malo prokuhao - probao i opet ligao vatlu :D Dakle, nije to baš tako jednostavno razblažit jednom kad pošteno zaljutiš :D Plus što je onda nezgodno na tako ljutu pizzu još dodavat svježe ili ukiseljene papričice :D |
pa tko te tjero da staviš 7 komada pobogu, šta manje nisi stavio ak znaš koliko je ljuto :D
|
HAHAHAHAHA razrijedi slijedeći put sa nitrom, veli da pomaže šalu na stranu, kad preljutiš, kontra je uvijek mrkvica i ploške krumpira, koje poslije samo izvadiš.
|
Citiraj:
7 pot je naziv sorte :D :D |
majko isusova :D
nešto što ima u sebi naziv brain strain ne bi trebao stavljat u nikakvo jelo :D |
Uglavnom, ljuto je ko ljuta baba s oklagijom, nema tu mrkve krumpira ili šećera koji to razblaži u toj količini :D
Kad radim pizzu pomiješam to s običnim paradajzom i malo to ipak razblaži, ali uvijek se nanovo čudim kolko je to još uvijek ljuto :D Jako fina papričica inače, kad pojedeš komadić veličine 0,3x0,3 cm :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29. |