PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Uveden Pizza zakon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26582)

Halos 09.10.2014. 19:22

Citiraj:

Autor trouble (Post 2674143)
Ma poanta toga je da nabacaju toga u opis(a i gore) samo zato da debili kupe na šemu: vidi kaj ova ima gore Bog te J.!

Pršut u pizzama se jede s mozzarelom i boisljkom da neutralizira slanoću(i da,pršut ide na kraj pečene pizze).

Vratina i kulen idu skupa u varijantama slavonske al nikako sa običnom šunkom ili pršutom...nikako.

Jednom sam pojeo u dvojci 5 vrsti sira sa pršutom....nisam dve noći spaval kolko je to slano bilo :D

Ja sam u D&G jeo sa pršutom nešto...nalik pizzi, i 28sati nisam bio normalan, em sam se osjećao otrovanim em pio hektolitre.

...
Najjače mi je bilo doma, slozim si dvije full size pizze i pojedem obje solo. tad sam bio u formi.

..gmizanje po podu, jecanje, spavanje samo na boku i te šeme :goood::D

trouble 09.10.2014. 22:11

Kad vidim OVO prisere mi se na prvu. Slike Sophie Loren i krušna peć od 2.5 tone bu opravdavali cijenu pizze(mlinca sa koncetratom paradajza iz talijanskog IperCoopa naziva C+) od cca 10-15€....

syss 10.10.2014. 08:51

nemoj tako... možda bude oke ;)

Bubba 10.10.2014. 08:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2674390)

Jesi mu utrapio "osiguranje", ali ono u stilu - "nice place, wanna keep it this way"? :D :p

syss 10.10.2014. 08:56

prvi put sam sad naletio eto preko linka, ali vjerujem da je već netko ordinirao tamo :D

trouble 10.10.2014. 13:49

Citiraj:

Odi samnom,ako nevalja da te odmah prikoljem čačkalicom :D

syss 10.10.2014. 13:58

ali ti plaćaš! :D

trouble 10.10.2014. 19:23

Mislim da bu mi bijeg uz neplaćanje nakon tebe okarakteriziran ko lako prekrsajno djelo :)

morph 12.10.2014. 22:50

Citiraj:

I je Ok, ali to nije dovoljno za 45 kuna za mijesanu. Tijesto mi je bilo dobro, sir pravi, ali sunka je onako sitno mljevena, a to ne podnosim. Uvijek se tu zalomi par debelih komada sto je po meni nedopustivo. Ne znam kakve su ove skuplje, ali mijesana me nekako ne motivira da dodjem opet i probam.

trouble 13.10.2014. 07:38

Mljevena šunka? AJ bok :)

Garro 13.10.2014. 08:54

Citiraj:

Autor trouble (Post 2674694)
Mislim da bu mi bijeg uz neplaćanje nakon tebe okarakteriziran ko lako prekrsajno djelo :)

Ne, kao nužna samoobrana.:D

Nego, jeo u petak pizzu od tune sa integralnim tijestom i punjenim rubom iz Peci Bokuna, vrlo solidna pizza, jedino fali narezani luk. A svijetli Erdinger je na to sjeo kao budali šamar.:)

syss 13.10.2014. 09:07

vidiš nisam njih nikad pohvalio, a maltene su nam pod prozorom... je, stvarno tamo je super pizza.

ostala mi u pamćenju neka light pizza rikula, mocarela, cherry paradajz... jako fino.

Roberto 14.10.2014. 12:59

Pizza s tunom bez luka, ne valja nikako, luk je must :)

Sad ste me bacili u dilemu, tamans am danas mislio ubit ostatak filanih paprika od neki dan, a vi digli temu i sad mi se opet pizza ždere :D

Nego, novija fora mi je u paradajz sos za pizzu umiješat ljutog ajvara. Fenomenalno mi paše tak :)

syss 14.10.2014. 13:03

ja paradajz sos radim tako da uzmem ponešto bolji paradajz (mutti ili cirio), malo finijeg maslinovog, sol, svježi bosiljak na sitno i suhi origano pa udri u miješanje.

Roberto 14.10.2014. 13:10

Citiraj:

Autor syss (Post 2676143)
ja paradajz sos radim tako da uzmem ponešto bolji paradajz (mutti ili cirio), malo finijeg maslinovog, sol, svježi bosiljak na sitno i suhi origano pa udri u miješanje.

Tako i ja uglavnom radim, osim što koristim suhi bosiljak, a stavim i malo soli i šećera.

Doduše, maslinovo znam ponekad preliti po pizzi nakon kaj se ispeče, pogotovo ako je chilli infused :D

syss 14.10.2014. 13:19

e da i ja isto nekad stavim sitno šećera, ali obično se ne sjetim :D

bosiljak stavljam svježi jer ga maltene uvijek imam svježeg i onda mi fino prsti mirišu dok balansiram sonjim po kuhinji :D

Garro 14.10.2014. 13:22

Ja već par godina radim paradajz sos od cherry rajčica iz vlastite režije, uberem, skuham sa začinima, propasiram i maknem kožice i koštice, ukuham i da te Bog veseli. :)

Svaka čast Ciriu i Muttiu, probao sam ih sve, ali domaće je domaće. :D

syss 14.10.2014. 13:24

ma dobro to je druga priča skroz koja mi se baš i ne da raditi jer sam lijen :D

zapravo lažem... 680g staklenka sparovog paradajza za nekih 6-7kn mi je najjači do sada i njega sam počeo koristiti.

ima obična pasata i rustica sa malo dijelova paradajza (to koristim za gulaše, saftove i sl.).

Guls 14.10.2014. 13:25

Ja sam isto tako radio paradajz sos, i sve to štima, no veli meni jedan pic majstor sos mora biti takav da ga možeš pojesti nakon što ga zmućkaš i da ti bude fin. kad sam napravio svoj ćušpajz, to uopće nije bilo fino, bilo je masno bljutavo gorkasto i preslano. Na tijestu ok, dok smiješaš sa ostalim sastojcima, no solo no way.
Sad ga radim spartanski, cirio paradajz sos (ili ubijem tri paradajza na macho salata način) + malo šećera + malo soli + par kapi maslinovog + ljuto (mljeveni čili ili feferone). Probam žlicom, uvjerim se da je ok i tek onda jedan dio po tijestu, a drugi dio kad se pizza ispeče (volim više to nego vrhnje).
A imam i jedan recept za vrhnje na pizzi, pogotovo tuna pizza. Uzmeš pol vrhnja, saspeš u tavicu (prethodno par kapi maslinovog) na srednjoj vatri, narezanog češnjaka dva režnja, doslovce dinstaš par minuta dok ne poteče, dodaš pola većeg paketića namaza (onog s biljem i začinima, zelena kapica), dinstaš dalje 3-4 min, izliješ u posudu, dodaš peršin i jedan jogurt, izmiješaš dobro i staviš hladiti. Uz tunjevinu odlično.

syss 14.10.2014. 13:28

pa meni uvijek ostane paradajza nakon pizze jer sam yebeni prasac i napravim duplo više nego što treba... primjene su razne i kreću od tunkanja pizze u još paradajza pa do prelijevanja preko tijesta, malo limuna i papra te opcijonalna tuna.

Mogy 14.10.2014. 13:34

Ako ikad svratite u Rijeku, meni osobno je PIZZERIA PEPI najbolja pizzeria u Rijeci, a stvarno sam ih probao masu (vrše i dostavu) :)

Roberto 14.10.2014. 14:25

Citiraj:

Autor Guls (Post 2676159)
Ja sam isto tako radio paradajz sos, i sve to štima, no veli meni jedan pic majstor sos mora biti takav da ga možeš pojesti nakon što ga zmućkaš i da ti bude fin.

Jako dobar opis, i meni je to bitna karakteristika, ako mi nije fin sam po sebi, teško da mi bude na pizzi valjal :)

I ja uvijek napravim više i stavim po pečenoj pizzi. Nije nužno jer volim sočne pizze pa ga zapravo i ne treba, ali ja sam veliki ljubitelj paradajz sosa :D
A plus je i što ohladi pizzu (ne volim vruću hranu) :D

Citiraj:

A imam i jedan recept za vrhnje na pizzi, pogotovo tuna pizza. Uzmeš pol vrhnja, saspeš u tavicu (prethodno par kapi maslinovog) na srednjoj vatri, narezanog češnjaka dva režnja, doslovce dinstaš par minuta dok ne poteče, dodaš pola većeg paketića namaza (onog s biljem i začinima, zelena kapica), dinstaš dalje 3-4 min, izliješ u posudu, dodaš peršin i jedan jogurt, izmiješaš dobro i staviš hladiti. Uz tunjevinu odlično.
Ne volim pizze koje koriste vrhanjsti sos, vrhnje i to samo kiselo ponekad stavljam na pizzu kad je ispečena. Navika još iz studentskih dana i pizze na Savi :D

Ja također radim svoj sos od domaćeg paradajza, no ove godine je urod totalno podbacio tako da imam samo par piksi, i to od paradajza koji sam kupio na zelenoj. Uz to sam ga zajebo i s tim što sam previše čilija stavio, užasno je ljut :D

syss 14.10.2014. 14:28

pa dodaj još paradajza i začina pa ga razblaži majka mu stara :D

Guls 14.10.2014. 14:35

Nikad sos nije preljut. Samo je jezik preosjetljiv :)

Roberto 14.10.2014. 15:28

Citiraj:

Autor Guls (Post 2676196)
Nikad sos nije preljut. Samo je jezik preosjetljiv :)

Ja se slažem s tim, samo nitko drugi osim mene onda to nemre jest :D

Citiraj:

Autor syss (Post 2676193)
pa dodaj još paradajza i začina pa ga razblaži majka mu stara :D

A sad da objasnim kaj sam napravio:
- 10 kila paradajza i jedna 7 pot brain strain yellow papričica
- samljeo, prokuhao, dodao soli, šećera, bosiljka, origana
- procijedio
- još malo prokuhao da se zgusne
- probao i ligao vatlu :D

- kupio još deset kila paradajza
- samljeo, prokuhao, dodao soli, šećera, bosiljka, origana
- procijedio
- još malo prokuhao da se zgusne
- umiješao s onim ljutim sosom i još malo prokuhao
- probao i opet ligao vatlu :D

Dakle, nije to baš tako jednostavno razblažit jednom kad pošteno zaljutiš :D
Plus što je onda nezgodno na tako ljutu pizzu još dodavat svježe ili ukiseljene papričice :D

syss 14.10.2014. 15:31

pa tko te tjero da staviš 7 komada pobogu, šta manje nisi stavio ak znaš koliko je ljuto :D

Guls 14.10.2014. 15:39

HAHAHAHAHA razrijedi slijedeći put sa nitrom, veli da pomaže �� šalu na stranu, kad preljutiš, kontra je uvijek mrkvica i ploške krumpira, koje poslije samo izvadiš.

Roberto 14.10.2014. 15:39

Citiraj:

Autor syss (Post 2676236)
pa tko te tjero da staviš 7 komada pobogu, šta manje nisi stavio ak znaš koliko je ljuto :D

Čitaj s razumijevanjem, JEDNA papričica :d
7 pot je naziv sorte :D :D

syss 14.10.2014. 15:42

majko isusova :D

nešto što ima u sebi naziv brain strain ne bi trebao stavljat u nikakvo jelo :D

Roberto 14.10.2014. 15:50

Uglavnom, ljuto je ko ljuta baba s oklagijom, nema tu mrkve krumpira ili šećera koji to razblaži u toj količini :D

Kad radim pizzu pomiješam to s običnim paradajzom i malo to ipak razblaži, ali uvijek se nanovo čudim kolko je to još uvijek ljuto :D

Jako fina papričica inače, kad pojedeš komadić veličine 0,3x0,3 cm :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29.