![]() |
Citiraj:
|
Na IPS-u se pojavio kod trećeg 'dolaska' u Frankfurt. Rano jutros je bilo stanje da je u ZG, a u 9.30h mi je došao doma.
Koliko carini treba da obradi predmet? U petak poslao kopije računa faxom, a na trackingu da je još uvijek kod njih. |
Meni su rijesili kroz dva dana od slanja racuna za mob. Btw jesi dobio autmatski odgovor da su zaprimili papire ?
Ah. Slao si faksom... |
Znači ubrzali su se nešto, eli? Meni je prije 20 dana paket kod njih stajao 20 dana.
|
Ma i ja sam cekao sve skupa oko tjedan dana da krene dalje s carine
|
Citiraj:
Moj poslan DeutschePostom se još kiseli at the International Logistics Center Singapore. Nema promjene od 18.10. |
Citiraj:
|
|
Nema tamo nista. Doduse poslan je 26. pa mu vjerojatno treba vremena
|
Citiraj:
|
Evo, moj paket je dana po drugi put stigao u Frankfurt. Prvo je stigo 26.10., a danas piše da je stigo 30.10. Očito ga u dijelovima šalju.
|
Nemaš šta uopće gledati frankfurt tracking :D 6 do 10.11 kontaj da će doći...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Frankruft na majci :D
Meni sad sva 4 moba dolaze sa SE trackingom. Kak vama sa istog dućana ide preko Njemačke? |
Meni s Geeka ide s DE, S focala i Banga sa SE.
|
Meni sa Priceangelsa ide sa SG
|
Panda mi ide preko DE.
|
Jedan mali update : nista od dizanja posiljki na carini. Rijetko tko tako uspije dignuti ppsiljku. Sve u svemu tamo ih imaju milijardu katalogizirane po principu "najvjerojatnije je u onoj hrpi tamo".
A sto se tice carinjenja njima treba dva dana od predaje papira da carinik to sredi. Onda jos dva dana da to krene sa carine na postu i onda bi sljedeci dan trebalo biti kod vas :D |
Živjela HR birokracija. Da ih plaćaju po učinkovitosti, svi bi pomrli od gladi. :nono:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
DHL je u vlasništvu Deutsche Posta, ali ide odvojeno od 'normalne' pošte te bi trebao stići brže od ostalih. Naravno, to zadovoljstvo extra košta. I ne gine ti Slavko.
DP je meni dostavljao u 12 tj. 14 dana od trenutka slanja. Ja zadovoljan brzinom. |
I koliko te koštalo?
|
Meni dva idu sa SE putuju već 7 dana. Za 30ak očekujem da će doći.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
I ja sam nosio račun u utorak. Rekao mi službenik da do kraja tjedna će biti obračunat PDV. Nije mi samo jasno zašto ne uzme odmah račun, pomnoži s 0.25 i naplati PDV. Ako treba provjeriti cijenu na netu, to je još dodatnih minutu.
Dakle, vrijeme koje je ionako potrošio sa mnom plus minuta i sve je gotovo. Ovako ja čekam još tjedan dana, i još mi naplaćuju poštu i ne znam kaj ne. Ljuti me takva organizacija posla. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:12. |