PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Antivirus - koji izabrati? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=166651)

Alister 10.03.2015. 15:41

To Guls: pa jel ti nema na mail serveru anti spam, antivirus skener. Pitam kada ti prolaze ovakve stvari korisnicima

jopis 10.03.2015. 15:49

Citiraj:

Autor syss (Post 2748096)
pa ako su legalni, dolazi i mse ;)

Jok. Mse je eol od w8 na dalje.
http://windows.microsoft.com/hr-hr/w...&v4h=winxptab1

Citiraj:

Autor syss (Post 2748138)
mislim da nije... defender dobiješ out-of-the-box, a mse moraš downloadat posebno i onda on "apgrejda" defendera.

Krivo misliš:D
Eno ti gore link.

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2748162)
Da, pa tako nekako sam si i mislio, dok me ovaj panj syss nije zbunio :D

:dobar:

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2748198)
U Win7 postoji Windows Defender koji je zapravo antispyware i antimalware dok u Win8 i Win10 osim tih mogućnosti Win Defender ima i antivirusnu zaštitu. Zapravo, MSE je jedna od komponenti WinDef u Win8 dok u Win7 WinDef i MSE su dvije zasebne stavke koje rade zajedno.

Jesam ga zakompliciral :D

Nisi ga zakomplicirao viš da siswanabeadminzasise nije moderniziran još pa ne zna da nema više mse-a od prve izvedbe 8ice.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2748202)
Znači nema smisla instalirati Bitdefender free na Win8 ?

Ima smisla imho, jer je windef blago rečeno kilav. Ja inače za avg joe usere stavljam comodo internet security sa comodo firewallom i nemam nikakvih problema s reklamacijama po pitanju virusoidnih bakterija na računalima već 2g otkad sam na toj šemi.

esc 10.03.2015. 15:54

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2748272)
MSE ili ti ga Windows Defender je kita od AV-a, tako da ukoliko ti treba AV, slobodno stavi neki drugi.

taj mse,defender nisam ni skužio u win 8.1
imam inače free AVG,i to samo zato jer ga već dulje koristim i nije mi naporan,prilično je jednostavan za korištenje

tiki66 10.03.2015. 15:58

Citiraj:

Autor Guls (Post 2748297)
Morat ću posegnuti za nekim konkretnim business rješenjem jer ovo nije dobro, nikako. Ljudi su glupi i tu nema spasa, trebam neki aktivni skener mailova koji radi kako se spada. Naravno, prvo bih probao trial rješenje da vidim da li je to zbilja to, a onda slijedi kupnja. Help?

A da uzmeš mbam kojeg ćeš platiti i koji se stalno vrti u pozadini?

Bubba 10.03.2015. 16:07

Citiraj:

Autor Guls (Post 2748297)
NARAVNO, trebam li reći da je tajnica Štefica otvorila ovakav dokument?

Skini joj 20% na platu pa ce razmisljat kad sljedeci put bez grama mozda drka po masini.

Chuxonja 11.03.2015. 09:52

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2747309)
A kako je Google raširio Chrome? Isto kao i ovi Ask toolbar. Nisi mogao živjeti, od svugdje iskače. Skoro svaki freeware program dolazi "bundled" sa Chrome.

Micro$oft je korak dalje bio i naguro IE svima niz grlo :D

Guls 11.03.2015. 21:14

Citiraj:

Autor Alister (Post 2748336)
To Guls: pa jel ti nema na mail serveru anti spam, antivirus skener. Pitam kada ti prolaze ovakve stvari korisnicima

Da, imamo integrirano Sophos rješenje i to smo dobili u kompletu sa mail serverom. No, malo je reći da je taj Sophos s*anje.

segregator 11.03.2015. 21:51

Citiraj:

Autor Guls (Post 2749074)
Da, imamo integrirano Sophos rješenje i to smo dobili u kompletu sa mail serverom. No, malo je reći da je taj Sophos s*anje.

Koji točno proizvod? Meni isto Sophos nije #1 izbor, ali nije ni "sranje"

Guls 11.03.2015. 21:52

Ovo je trenutna verzija koja je gore na serveru.
Zanimljivo, u logovima nema niti jedne otkrivene prijetnje unazad godinu dana. A bilo ih je ohoho.

Alister 13.03.2015. 08:07

ok, to je AV rješenje, pored toga bi trebao imati još SPAM filter, blacklist check, URL check itd...

Guls 13.03.2015. 08:14

Naravno, kompletni paket je tu, imamo uz to i greylisting i caller id i spf (uz standardni blacklist preko popularnih servisa te spamassasin).
Sve to dobro radi za spam.
Ali antivirus jednostavno ne vidi ništa.

Alister 13.03.2015. 08:30

Kod mene isto AV ima slab postotak detekcije, tipa na 100 000 mailova oko 500 ih je s virusom, jer mi svi drugi filteri prije zablokiraju te mailove pa AV i ne može provjeravati sve.
Imaš stranicu za testiranje rada AV programa na mail serverima, pa si zagooglaj malo Eicar test, meni je on integriran u sustav za provjere

Apacer ft Bozja 13.03.2015. 08:53

Ja moram jednu stvar pitati jer očito sam nešto preskočio. Koristim free Aviru evo vec 5-6 godinu kako sam ju instalirao sa tada friškom instalacijom Windows sedmice i updejtam ju ručno samo kad moram stisnuti onaj vrag i to je to. Jednom u pola godine mi veli da mi taj i taj fajl smeta, neki vrag, ja stisnem "Remove" i to je to, pa mi nije jasno šta vi ljudi radite da trebate isprobavati tih nekoliko AV programa i da vam prodje neki virus.
Ovo stvarno nije provokatorsko pitanje, jednostavno mi nije jasno.

Booger 13.03.2015. 09:21

Citiraj:

Autor Apacer ft Bozja (Post 2749792)
Ja moram jednu stvar pitati jer očito sam nešto preskočio. Koristim free Aviru evo vec 5-6 godinu kako sam ju instalirao sa tada friškom instalacijom Windows sedmice i updejtam ju ručno samo kad moram stisnuti onaj vrag i to je to. Jednom u pola godine mi veli da mi taj i taj fajl smeta, neki vrag, ja stisnem "Remove" i to je to, pa mi nije jasno šta vi ljudi radite da trebate isprobavati tih nekoliko AV programa i da vam prodje neki virus.
Ovo stvarno nije provokatorsko pitanje, jednostavno mi nije jasno.

Znači TI sam koristiš računalo, paziš gdje ideš i što klikaš?

Oni govore o poslovnom okruženju sa 30, 50, 300 računala/korisnika koji ne znaju/ne žele/nije ih briga što rade jer će IT popravit.

JuiceBox 13.03.2015. 10:09

Sto baba u drzavnoj firmi moze syebat komp to 10 av odjednom nemoze spasiti :D

Alister 13.03.2015. 10:14

kada im je prvo na dnevnom redu poslati 20 spam poruka sa šaljivim slikama i vicevima, a onda pregledati sve moguće akcije i reklame... Kada vidim što zbilja surfaju padne mi mrak na oči...
A ako su dobili milion dolara, to obavezno moraju provjeriti ;)

syss 13.03.2015. 10:19

... ili se minimalno konzultirati sa nigerijskim princom :D

Guls 24.03.2015. 11:57

Da li je sav kreksani av dostupan na peertwopeer mjestašcima defektan ili postoji negdje neki koji u biti nije toliko defektan? if ju keč maj drift

komercijalno smo u pregovorima s pos sustavima za prodaju malwarebytesa, cijena se vrti oko 180kn po licenci što mi se čini uredno, jer app je zbilja ok po dosadašnjim testiranjima.

Mario92 29.03.2015. 08:12

Frendičin laptop - Firefox i Chrome svaki sa 20+ šugavih ekstenzija, toolbarova i fejk adblokera.
Ona i frendica mislile da su te reklame normala. Skidaju titlove za filmove ali im imefilma.srt.exe nije sumnjivo :D

Pogasio desetak servisa, instaliral i pokrenul MBAM i očistil 141 komad smetja.

Zakaj to pišem? MSE nakon full skena prije i poslije veli da je sve ok :D

X-Plosiv 29.03.2015. 08:32

Ime li negdje na netu KIS 2014 ili 2015, a da je jeftiniji od 2xx kn koliko je kod nas? Nije mi problem dati pare, dapače dati ću i nama, samo me zanima :)

Godinama sam koristio Nod32, a onda se prebacio na Kaspersky. Bitdefender mi nije legao, a Comodo koristim na poslovnim računalima i radi perfektno, ali sam na svom imao problema :)

partwish 29.03.2015. 08:33

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2756872)
Ime li negdje na netu KIS 2014 ili 2015, a da je jeftiniji od 2xx kn koliko je kod nas? Nije mi problem dati pare, dapače dati ću i nama, samo me zanima :)

Godinama sam koristio Nod32, a onda se prebacio na Kaspersky. Bitdefender mi nije legao, a Comodo koristim na poslovnim računalima i radi perfektno, ali sam na svom imao problema :)

Probaj ovdje.

X-Plosiv 29.03.2015. 10:20

Auu, me like this , mislim da ću upiknuti sljedeći tjedan :)

Paxton 29.03.2015. 15:21

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2756868)
Frendičin laptop - Firefox i Chrome svaki sa 20+ šugavih ekstenzija, toolbarova i fejk adblokera.
Ona i frendica mislile da su te reklame normala. Skidaju titlove za filmove ali im imefilma.srt.exe nije sumnjivo :D

Pogasio desetak servisa, instaliral i pokrenul MBAM i očistil 141 komad smetja.

Zakaj to pišem? MSE nakon full skena prije i poslije veli da je sve ok :D

Citiraj:

If, for a moment, you thought Microsoft Security Essentials was a capable antivirus system for Windows, then please think again. The software giant has admitted that its Security Essentials software is designed to be provide just baseline and will always perform less in comparison with premium antivirus systems.
Holly Stewart, senior program manager of the Microsoft Malware Protection Center:
Ensure you download other anti-virus on top of Security Essentials.

A.J. 31.03.2015. 15:35

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2756872)

Ili uzmeš preko ebaya 3 licence za 20€ pa podijelis s nekim.
http://www.ebay.ie/itm/Kaspersky-Int...item41936c25a5

Mislim da je to ista osoba od koje sam uzeo prošle godine, samo s drugim imenom. Stil pisanja opisa mi je jako poznat. Piše da samo jos jedan dan vrijedi ponuda.

chief_wolfinjo 10.04.2015. 19:45

zanimljiva vijest:

https://blog.malwarebytes.org/exploi..._medium=social

Neo-ST 10.04.2015. 21:10

Zaista.
Riješio sam problem permanentno, stavljajući ads.slobodnadalmacija.com u hosts, pa nek se spaja koliko hoće.

smuchac 11.04.2015. 00:18

Ad block plus majka. Ne *ebem živu silu više,ubijam ih ko Doom ona čudovišta.

tiki66 11.04.2015. 01:29

Kakav vam se pokazao Bitdefender free?

Svi ga hvale pa sam mu ja dao šansu na par kompova, juzeri onako prosječni neznalice. Prilično je loše prošao: jedan komp je dobio mail od carneta da je PC u botnet mreži, Bitdefender je normalno se otvarao no kad bi nešto kliknuo bi skužio da je smrznut. Drugi komp je danas došao i prošlo mu je par virusa te sve vrvi od reklama (dobro, spyware ni nije njegov posao). Na jednom laptopu je bio instaliran, a vlasnik je par dana nakon toga došao sa policijskim virusom - bitdefender opet mrtav...

partwish 11.04.2015. 12:14

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 2763745)

Svi ga hvale pa sam mu ja dao šansu na par kompova, juzeri onako prosječni neznalice. Prilično je loše prošao: jedan komp je dobio mail od carneta da je PC u botnet mreži, Bitdefender je normalno se otvarao no kad bi nešto kliknuo bi skužio da je smrznut. Drugi komp je danas došao i prošlo mu je par virusa te sve vrvi od reklama (dobro, spyware ni nije njegov posao). Na jednom laptopu je bio instaliran, a vlasnik je par dana nakon toga došao sa policijskim virusom - bitdefender opet mrtav...

Glupi useri : Bitdefender 3:0! :D

Trbonja 11.04.2015. 13:08

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 2763745)

Ovaj paket je besplatan i dobar; sam ga koristim. U paketu je antivirus, firewall, web-browser itd., ali se može birati jedna ili više opcija, ne mora se sve instalirati. http://www.filehippo.com/download_comodo/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24.