PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

Drvoje 29.09.2011. 09:26

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 1987277)
ta plastika ne spada u bundle, niti je bundle potreban za ostvarivanje jamstva... ali fino na plastici pise "This cover MUST be placed when returning motherboard for after service."... on je tu da fizicki zastiti socket maticne pri transportu... :kafa:

stoga je "kao" bitan, jer ako je socket fizicki ostecen - automatski nema jamstva!

Bez brige, posla sam mu ja već sinoć - "rješenje problema" :D

Gabre 29.09.2011. 10:57

Citiraj:

Autor lutherus (Post 1987084)
Ništa strašno. Radi takve sitnice neželim više appelove proizvode u svojoj kući. Nisu priznali reklamaciju za macbook jer nije bilo zaštitne folije na ekranu i vrećice u koju je umotana baterija i punjać.

i ti si to popušio? :roller:

Alfa_R 29.09.2011. 11:13

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 1987277)
ta plastika ne spada u bundle, niti je bundle potreban za ostvarivanje jamstva... ali fino na plastici pise "This cover MUST be placed when returning motherboard for after service."... on je tu da fizicki zastiti socket maticne pri transportu... :kafa:

stoga je "kao" bitan, jer ako je socket fizicki ostecen - automatski nema jamstva!

Piše, zato jer se tu podrazumijeva slanje proizvođaću izvan hr gdje rizik snosi kupac ili kurir.
Također oni ne padaju pod zakon i oni određuju uvijete jamstva.

No, u hrvatskoj vrijedi ovo:

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Prema tome na njima je da adekvatno zaštite proizvod. Bitno je da kupac proizvod neoštećen preda trgovcu. To dali je on nosio pažljivo u kutiji sa svim zaštitama ili je žonglirao s njime cijelim putem do trgovca nije bitno ako je neoštećen predan trgovcu...

ShanTech 30.09.2011. 10:03

ECS matične ploče

Otkup igara u poslovnici Links Zagreb

coconut 30.09.2011. 10:19

ESC je uvijek bio low end što dokazuje i na testovima (oc je praktički nepoznat pojam za te ploče, slaba naponska regulacija,...). Za ljude koji imaju malo para i za nezahtjevne office konfe je ok. Drugima bi savjetovao da uzmu neko 'jače' ime.

ShanTech 30.09.2011. 10:33

Ja bi reko da se ECS ipak popravio.
http://www.pcekspert.com/articles/857-1.html
Da ima u jeftinijim dućanima, ECS bi cjenovno bio itekako konkurentan :D

Edit:
Portio=Links, to sam nedavno saznao :D

redscro 30.09.2011. 10:47

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 1988225)
Ja bi reko da se ECS ipak popravio.
http://www.pcekspert.com/articles/857-1.html
Da ima u jeftinijim dućanima, ECS bi cjenovno bio itekako konkurentan :D

Imaš u Portiu sve kao i u Linksu, po dosta nižim cijenama... Istina samo uz dostavu. :)

Wolverine 30.09.2011. 10:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 1988211)
ESC je uvijek bio low end što dokazuje i na testovima (oc je praktički nepoznat pojam za te ploče, slaba naponska regulacija,...). Za ljude koji imaju malo para i za nezahtjevne office konfe je ok. Drugima bi savjetovao da uzmu neko 'jače' ime.

Isto ko što je i ASRock bio pa gle ga sad.
Ne možeš si danas dopustit da radiš ''loš'' proizvod.

Citiraj:

Autor redscro (Post 1988236)
Imaš u Portiu sve kao i u Linksu, po dosta nižim cijenama... Istina samo uz dostavu. :)

Ak kupuje samo jedan artikl onda mu se ne isplati jer mu razliku pojede dostava.

Ranma 1/2 30.09.2011. 13:07

s razlikom da je ECS puno starija firma sa duljom tradicijom izrade matičnih ploča, koje su rijetko kad bile neki pojam kvalitete, a tavke ploče su im i danas. za razliku od njih Asrock je počeo kao neka filijala Asus za tržište budget ploča a sad su među vodečima i po broju a i po kvaliteti. dakle, teško da će ECS ikad biti i u TOP 3 najboljih po broju ploča i kvaliteti.

Wolverine 30.09.2011. 13:17

Nitko ne kaže da će biti u top 3 ili ikakvoj top listi. No da ćeš kupit ploču koja neće radit stabilno ili će riknut sutradan - sumnjam.

Prošli su dani kad si uzeo neki pcchips ili matsonic s VIA ili SIS čipsetom i molio boga da sve radi kako treba.

tomek@vz 30.09.2011. 22:07

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1988391)
Prošli su dani kad si uzeo neki pcchips ili matsonic s VIA ili SIS čipsetom i molio boga da sve radi kako treba.

To su bili dani...:lol2: Bar nam nije bilo dosadno :goood:

alengrosevic 30.09.2011. 22:15

evo ja neki dan narucio ventilatore u Vz posto ih nisu imali dosta na lageru u poslovnici. Par dana kasnije su dosli, lijepo me nazvali da je roba stigla i spremna za podizanje. dosao u ducan, cekalo me spakirano, platio i otisao. za svaku pohvalu...

Wolverine 30.09.2011. 22:20

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1988836)
To su bili dani...:lol2: Bar nam nije bilo dosadno :goood:

Pravi kinder surprise :D
A ne ova današnja hardverija kaj uredno šljaka out of the box :D

Mad_Duke 01.10.2011. 03:00

Da :D Sve se bojim. Biti general "poslije" bitke sa, hahaha kaj si kupio i crklo ti je :P

Danas sve radi i samo je pitanje "kaj još može napravit". Jedna od "rijetkih" situacija kada više nije "bilo je bolje"

ShanTech 03.10.2011. 21:43

Vikend akcija.
Miš Logitech G500 - 339kn (redovna cijena 429kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Svijet Medija/Portio :D - 386,10kn

ivan77 05.10.2011. 20:21

E ovo je za pohvalu , pogotovo , jer sam sam nekad radio u servisu i znam kakav je to posao i da ima svega i da nekad ne smiješ ovo , ne možeš ono prema po pravilu bi trebao zamijenit odmah i masa situacija!

Ali ovo što sam doživio jutros u LINKS servisu na trešnjevci nisam nigdje!
Danas ujutro donio WD 1,5 TB green , rekao bad sectori i to , dečko uzeo isprobao , zamijenio za novi , sve 5 BEZ IKAKVIH PROBLEMA! svaka pohvala! Riješeno za cca. 15 min! Da je bar svaki servis takav !:chears:

ShanTech 06.10.2011. 09:20

Besplatna dostava igara

Roberto 06.10.2011. 09:56

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1992117)
E ovo je za pohvalu , pogotovo , jer sam sam nekad radio u servisu i znam kakav je to posao i da ima svega i da nekad ne smiješ ovo , ne možeš ono prema po pravilu bi trebao zamijenit odmah i masa situacija!

Ali ovo što sam doživio jutros u LINKS servisu na trešnjevci nisam nigdje!
Danas ujutro donio WD 1,5 TB green , rekao bad sectori i to , dečko uzeo isprobao , zamijenio za novi , sve 5 BEZ IKAKVIH PROBLEMA! svaka pohvala! Riješeno za cca. 15 min! Da je bar svaki servis takav !:chears:

Nije to ništa posebno ni specifično, doživio sam to preko nekoliko puta, i u HGSpotu i u Feniks kompjuterima. U HG-u nisu čak ni isprobali disk, na moju riječ su mi odmah dali novi...

ShanTech 06.10.2011. 10:19

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1992386)
U HG-u nisu čak ni isprobali disk

I onda su se našli ljudi koji su to zlorabili. Donesli bi komponentu i dobili bi za minutu novu, koja je bolja, mogli su kupiti za iznos na računu ili čak dobit keš na ruke :suicide:

ShanTech 10.10.2011. 15:09

Dva za redom :D

Vikend akcija.
Tablet računalo PRESTIGIO MultiPad PMP7100C - 1745kn (redovna cijena 1899kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji - Portio - 1.842,03kn

Jukajuk 10.10.2011. 18:52

http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=157978

Links je najbolja firma svoje vrste u Hrvatskoj.

JuiceBox 10.10.2011. 20:18

Nije vezano direktno za links ali je slikano u linksu :

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...01467889_n.jpg

"windows linux" :D

ShanTech 11.10.2011. 15:53

G.SKILL akcijski tjedan u Linksu
Citiraj:

objavljeno: 16.10.2011
:D :fiju:

G.SKILL

Andymur 11.10.2011. 15:59

Citiraj:

Autor Jukajuk (Post 1995970)
http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=157978

Links je najbolja firma svoje vrste u Hrvatskoj.

Pridružujem se pohvalama Linksa, kupovao sam u Zadru i dečki znaju što rade a i brza je isporuka, jedina stvar je da tako pouzdana firma bi možda mogla imati nabavu stvari iliti komponenti kojih nema kod nas na tržištu.

Old Iggy 11.10.2011. 16:08

Citiraj:

Autor Andymur (Post 1996811)
Pridružujem se pohvalama Linksa, kupovao sam u Zadru i dečki znaju što rade a i brza je isporuka, jedina stvar je da tako pouzdana firma bi možda mogla imati nabavu stvari iliti komponenti kojih nema kod nas na tržištu.

Pitanje je da li bi onda bila pouzdana. Custom nabava je jako skupa i vrlo često potpuno neisplativa.

Pupo 15.10.2011. 22:40

Malo im je stranica nedostupna. Nadam se da neće dugo tako biti

ShanTech 17.10.2011. 17:47

Vikend akcija.
Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTS 450, 2GB - 715kn (redovna cijena 875kn)

nabava.net
Model iz akcije je najjeftiniji u Portio (=Links) - 787.50kn
Drugi GTS 450 modeli

Chieftec akcija

geronimo_2 18.10.2011. 09:11

pozdrav. jedno pitanje u vezi ostvarivanja garancije. trenutno mi je D-link 2641b na servisu u linksu i pretpostavlajm/nadam se da ce mi ponudit novi. obzirom da je d-link promijenio dizajn doticnog routera i da se vise nemoze stavit druga antena jer je fiksna, dali je moguce trazit neki drugi model/proizvodac ili jos bolje lovu? hvala.

Guls 18.10.2011. 09:27

Od svih informatičkih dućana, u zadnje vrijeme sam najzadovoljniji baš s Linksom. Uđem, pozdrave. Tražim pomoć, pomognu koliko znaju. Ako ne znaju, vele ne znamo, idemo pogledati na net.

Npr primjer kupovanja preko neta. Pošaljem upit ujutro, ponudu dobijem za 10 min. Uplatim, oni mi jave kada je uplata sjela, popodne odem tamo s tom ponudom, sve mi prirede, ja se samo potpišem, odnesu mi stvari do auta, lijepo se pozdravimo i bok.

Jest da su skuplji, ali su puno kvalitetniji i pristojniij, uz svoj servis.

geronimo_2 18.10.2011. 09:33

Citiraj:

Autor Guls (Post 2002233)
Od svih informatičkih dućana, u zadnje vrijeme sam najzadovoljniji baš s Linksom. Uđem, pozdrave. Tražim pomoć, pomognu koliko znaju. Ako ne znaju, vele ne znamo, idemo pogledati na net.

Npr primjer kupovanja preko neta. Pošaljem upit ujutro, ponudu dobijem za 10 min. Uplatim, oni mi jave kada je uplata sjela, popodne odem tamo s tom ponudom, sve mi prirede, ja se samo potpišem, odnesu mi stvari do auta, lijepo se pozdravimo i bok.

Jest da su skuplji, ali su puno kvalitetniji i pristojniij, uz svoj servis.

neznam dal se ovo odnosi na moj post. u svakom slucaju slazem se stobom, jako sam zadovoljan sa uslugom i dugo vec tamo odlazim, a i to je jedini pravi ducan za hardver u Rijeci.

pitanje sam postavio jednostavno da znam sta ocekivat u mom slucaju jer neznam sta zakon kaze o tome. ja bih rado da mi oni mogu zamijeniti sa istim routerom, ali toga nazalost vise nema :-(.

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16.