![]() |
Jesi razmišljao o zamjeni postojećeg ventilatora nekim drugim?
Mislim da bi ti to bilo puno jednostavnije riješenje. Ovo sa ventilatorom sa druge strane nebi imalo nikakvog učinka s obziro da je hladnjak zaobljen, jedino da kemijaš sa nekakvim tunelom sklepanim pa ga pričvrstiš. U svakom slučaju, nevidim neki pametan i jednostavan način, osim mjenjanja postojećeg ventilatora, ali time ćeš slabo postići na temparaturama. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Baš dobro što pričam o hlađenju svog phenoma a modovi mi topic preselili ovdje :stoopid:
|
pusti modove, valjda su malo pospani :beer:
sad valjda znaš da si i ti fulao podforum za svoje pitanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=140574 nego, jesi li smislio kako staviti drugi vent (ili dva nova ventilatora) na svoj Intel Phenom Quad |
Citiraj:
Ma nešto sam načelno smislio. Samo me brine što će ventilatori biti u direktnom kontaktu sa konstrukcijom kulera (sada su preko onih gumenih nosača) pa bi se mogli više čuti. A i nisam siguran koje ventilatore da odaberem. Uostalom, kontam da me 2 dobra ventilatora (uz moj kuler) koštaju kao polovan sonic :fiju: |
mislim da ćeš više postići ako staviš jedan vent sa boljim propuhom (ako ne patiš baš na tišinu)
dva ventilatora push/pull kombinaciji ne pridonose puno boljem hlađenju, barem ne kod mene meni se razlike su cca 1-2 stupnja |
Citiraj:
Testovi pokazuju da 2 ventilatora ne pridonose nižim temperaturama u loadu, već samo pridonose bržem hlađenju coolera u trenutku kada load prestane, odnosno samo brže vračaju idle temp Ja planiram već duže vrijeme prošetati ove svoje dvije Nanoxie na TRUE-u da i sam to potvrdim Dakle, ako voliš tišinu E-mil ti je dao najbolji savjet, bolje uzeti kvalitetan vent sa dobrim propuhom i držati cooler samo sa jednim ventom |
Citiraj:
|
A čuj, onda, ako ti možda ne smeta buka dodatnog ventilatora, knock yourself out i stavi oba ;)
|
Ma nisam rekao da mi ne smeta buka. Mislim da 2 komada od 120 mm ne proizvode veću buku od ovog malog kad se zaleti. Čak štoviše, mislim da su tiši a protok zraka je bolji.
|
Jednostavnije ti je od tolikog kemijanja kupiti neki drugi hladnjak...
|
uspio neke pare dobiti pa razmisaljam da uzmem neki cooler, mislio sam ovo uzeti prek frenda 250kn, ili ak ima neki bolji do 250kn ali sumnjam :D
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.172 svida mi se sto ima 12 heatpipova :D sta mislite? :D |
Pa ok je to il uzmi dizlovo čedo :)
|
Citiraj:
link na opis |
ma nekak mi se nesvida taj kabuto, premaleno mi izgleda :D a ima 6 heatpipova, ali ovaj coolermaster mi se sivđa, 8 heatpipova :D, budem razmislio
|
Citiraj:
Ninja2 heatsink 116 x 116 x 152 mm 6 heatpipeova (ne 12 kak ti veliš) Oba coolera su jako dobri i OK kupovina za te nofce BTW CoolerMaster Hyper 212+ ima 4heatpipea |
Citiraj:
|
Ovisi koji, običan ili Extreme ali cijevi prolaze sa jedne strane - kroz bazu - na drugu stranu
|
Ovo više je bolje tu baš i ne drži vodu previše, po mom mišljenju. Moj xigmatek ima samo 3 pa super hladi.
|
Citiraj:
Heatpipe prolazi na drugu stranu Inače što se tiće Scythea prije bi Kabuta uzeo nego Mugena Citiraj:
Što više to bolje Moj Xigmatek Thors Hammer ima 7 pa super hladi :) |
Pogledaj moja mjerenja sa CM Hyperom 212+ tu negdje na ovim stranicama, mislim da je OK hladnjak za 775/1156/1366/AM2...pase na sve i svasta, a jeftinjak sto je najbitnije.
|
Citiraj:
Se ti sa ikime natjeces u glupostima koje pises? Vidim da cu ko odgovor morat navest hrpu linkova te test heatpipe cijevi s presjekom :) |
Daj trabl, sjaši :rolleyes:
Ti i tvoji kvazi-linkovi Naravno da ne pomaže da ima 20 ili 30 hitpajpova no najveću efikasnost ima cooler sa oko 6 (najčešče i 6) pajpova. Vidi čuda, svi vodeči imaju 6 :eek: |
ima jedan i sa 4 :)
pogodi koji :D |
Više je u praksi uglavnom bolje (najbolje je shvatit/računat kratke/jednostarane pajpove kao 1, a duge/dvostrane kao 2 pajpa jer tako ima više smisla) ali postoje i iznimke, zapravo nema garancije cooler sa 2 pajpa teoretski može bit bolji od nekog sa 6 ili 8 ili 10 ali u praksi - obično nije...
Teoretski je optimalno da pajpovi budu DODATAK hlađenju (da postoji i komad bakra koji će sudjelovat u poslu) i da služe poboljšanju prenosa topline na krajeve finova ali s obzirom na praktične probleme oko konstrukcije takvih coolera obično na kraju ispadne da je tim bolje što je više pajpova... |
Drži vodu itekako ;)
Što više to bolje Moj Xigmatek Thors Hammer ima 7 pa super hladi :)[/QUOTE] Je sve 5, ali sam htio reći da nije samo broj pajpova mjerilo koliko je u biti hladnjak efikasan. Recimo treba gledati i koji je njihov promjer. |
Bitan je i projer i kolko ih ima, jer recimo na nekim kulerima kod kojih je veliki promjer fi 8mm i ima ih 4-5 čak ni svi pajpovi ni ne nasjedaju na CPU, recimo na mojem gladiatoru je fi 8mm i ima 4 pajpa, te ovi rubni nasjedaju samo polovično...CPU je premali :)
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:06. |