![]() |
@SRV
Ako več nema P5Q-E, zakaj ne onda pro ili turbo??? |
Citiraj:
Osobno bi, ako već ideš na ploču za takve pare, uzeo P6T dlx Ploča je odlična i user friendly kad je OC u pitanju. P6T WS Pro je praktički ista stvar no ako ti ne trebaju PCI-X utori onda nema nekog razloga za kupovinom te ploče. Od Gigabytea mi se najviše sviđa UD4P ili skuplji UD5 model jer je jeftiniji od extreme a radi isto a i nema onaj nakaradni cooler No kod Gigabytea mi na živce ide kaj za svaki kanal moraš posebno upisivat postavke radne memorije. |
Nije to to, P5Q-E ima bas sve, a ove ne, a skoro isto kostaju, cak je P5Q Pro Turbo i skuplja od P5Q-E.
|
Citiraj:
Mali OT ali mozes pojasnit ovo , ne kuzim. BTW Ezekiel ak vec mos uzet izvana (ili od razera znam da je on prodavao) ili uzni DFi X58 ili uzmi Evga X58 classified pa kad je bal nek je.. :chears: |
Što treba pojašnjavat? Za svaki kanal posebno moraš poštelavat latencije i sve ostalo.
|
Hvala wolverine mislim da cu ici sa asus p6t deluxe, kao sto xulos kaze kada je vec bal neka je maskenbal :chears:
|
Citiraj:
|
Ne kuzis, i7 platforma je samo za prave guruje i shamane :)
Svaka nova platforma sve vise sranja i poluproizvoda, kad se samo sjetim da je PIII trebalo samo ubost i vozi, nikakvih brisanja i flesanja BIOS-a, namjestanja latencija, mnozitelja itd. |
kod ostalih je tako ali kod điđabajta nije :D
fakat ne kužim zašto moram tri puta upisivat jednu te istu stvar |
Citiraj:
|
Citiraj:
U vezi ovog zasebnog podešavanja latencija po kanalima, mišljenja sam da to i nije tako loša stvar. Jest da zna biti pomalo iritantna ako se češće prčka po memoriji, no kad jednom nađeš odgovarajuće postavke, nema brige po tom pitanju. A isti se fičur nalazi i kod Gigabytea, Biostara, a i kod Bloodragea ako se dobro sjećam. Ako si u mogućnosti nabaviti ploče izvana, razmisli o DFI LP UT X58 T3eH8. |
Bok,
Evo nakon dugo godina korištenja AMD konfiguracija, došlo je vrijeme da se prijeđe na Intel. Svaka čast Phenomima II , ali mislim da nemogu držati korak sa i7 procesorima. Izbor je pao na i7 920 , problem je u ploči i memoriji.- neznam kaj kupiti. Za ploču možda Gigabyte X58 UD5 ???. Koju memoriju ???. Jel može kakva preporuka. |
Ja preporucujem uzeti 775 ili cekati i5. i7 je od starta preskupa platforma.
Ali to je moje misljenje, iako znam da me neces poslusati, jer si vjerovatno nabrdio pod svaku cijenu kupiti i7, kao i one Fatalne Zalmane, right? :D |
Da , skoro da je tako.
Nisam još ništa kupio, možda se i predomislim. Inače fatalni su zakon |
Citiraj:
U kojem cijenovnom rangu? |
Planirao sam nešto oko 1000 kn
|
X58 ploča u rangu 1000 kn!? :D
Za to ne možeš dobiti ni najslabiju Gigabyteicu UD3R |
Ma ne,
Memorija oko 1000 kn , a ploča 1500-2000 |
I opet... za memoriju bi dao 1000 kn (:kafa:) a za komponentu na koju to sve slažeš malo više... :o (jedino ako ideš na količinu memorije ~12 GB, pa ok, ovako kupovati neke bijesne memorije nema smisla jer će i duplo jeftinije potegnuti na minimalno 1600 MHz)
Za ploču ti preporučam Rampage II Gene Da sad kupujem ploču sigurno bi nju uzeo, fantastična ploča. |
Planiram 6 Gb memorije.
Napominjem da prelazim sa AMd-a pa sa DDR 3 memorijama baš nisam doma. Da uzmem onda neku jeftiniju ?? |
Ipak sacekaj i5, imat ces sto vidjeti...ludnica od ploca i podosta sve jeftinije.
|
ajoj dizel, pa kako ne kuzis, s1156 platforma nema triplčenl, to ti je znas kriticno za performance kompjutora :D
@ku_hi.. a sad ozbiljno, definitivno pricekaj novu platformu, trebala bi ugodno iznenadit, sto cijenama, sto mogucnostima, pogotovo OC zbog malo drugacijeg nacina rada! |
Takodjer preporuka za i5... Mislim da je definitivno bolje pricekati, nego uzimati s.775 platformu..
|
alo ljudovi... ovako ja bih trebao neku preporuku pa da pitam gurue..
frendu slazem neki komp pa me zanima neka maticna sa kolko tolko u redu on board grafikom. komp ce sluzit za multimediju, net, oficce i sl.. studentska radna masina :), vrhunac na njoj ce bit championship manager, mislim da bi to trebala svaka onboard vrtit na 19" monitoru, ali ipak, da mu ne preporucim neko njesra.. gore bi isao e5200. mora imat pata, al to nije valjda jos skroz izumrlo na plocama (jel je?). komp se nece klokat (nije potrebno..). cijena molim umjerena. fala |
Nažalost nema kolko tolko vredu integrirane grafičke, ako je Intel u pitanju - sve su sranje na ovaj ili onaj način i vrhunac im je da daju sliku na monitoru.:) G40 serija je najbolje kaj Intel nudi, pa pogledaj dal ima koji G45 ili G43 model, a da odgovara tvojem frendu. GeForce 9300 i GeForce 9400 su ploče koje imaju itekak vredu integrirane grafičke, samo kaj su skuplje od ostatka ponude, pa je pitanje kolko se to isplati za namjenu koju si spomenul.
|
nesto slabo vidim intelove ploce u cijenicima... dje su nestale... a geforce, istina, skupa. za te pare moglo bi se nac neku low end plocu i mozda neku polovnu grafu.. al khm... mozda sam se ja krivo izrazio.. netreba mi naj naj onboard, nego dovoljna za ono sto sam naveo.. znaci vrhunac je manager kojem je recomended system requirements 64mb video card, zato sam i mislio onboard, jer komp nece bit igraonica... bum jos malo potrazio.. nabava mi nece uopce izlistat intelove ploce (zasto?) pa moram umirat u beskraju frizidera po raznoraznim "informatickim" ducanima...
|
Pogledaj i ploče s G30 čipsetima, a kaj se tiče nabave ima ploča kolko te volja.
|
da se nadovežem na temu
dali se isplati uzet Asus Rampage Formulu za cca 800kn?? ploča nova |
Dobra ak ces slagat crossfire ai opcenito .Ako ju vec imas priliku uzet ganc novu kupi je , naravno , odlicna je to ploca.
|
razlika izmedju maticnih ploca
Pozdrav svima. Novi sam na forumu i vec imam jedno pitanje. Uzimam novi kompjuter ono za igranje, ubacicu e6300 i hd4850 itd da sad ne brbljam tu. Ugl uzeo bi neku od ovih ploca (cijene su ugl od 540 do 740 znaci razlika nekih 200kn) pa me cisto zanima koja je razlika (ako ima neka velika razlika ili je neka posebno bolja itd) Hvala vam unaprijed!!!!!
-ASRock P45DE -532kn -ASRock P45X3 DELUXE -745kn -ASRock P45XE-WiFiN -699kn |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25. |