PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

xlr 04.01.2018. 12:13

X-files je za mene jos u prosloj sezoni posao na ocat. Prva epka bila kul, al druga brate mili, kao da je netko okrenuo sklopku. Ubacili nekog glupog humora, glupih scena, koma. Kao x-files fan sam prestao gledati nakon 3. epke. S11 necu ni pokusavati, neka (po)zivi stara slava :)

adaksinjo 04.01.2018. 12:21

takvih je i prvih 10 sezona, takve su i sve sezone TBBT-a, South parka i ostalih serija koje imaju previše sezona.

na kraju krajeva, tko takve dugovječne serije gleda zbog kvalitete zadnjih sezona? barem ih ja gledam zbog toga što ih volim, što se s nostalgijom sjećam prvih epizoda ili sezona koje su u većini slučajeva puno bolje nego najnovije, pogotovo ako se serija razvuče na 10, a kamoli na 20 sezona :D

Roberto 04.01.2018. 15:20

X-Files i nisam očekivao da će biti neki spektakluk nakon osrednjeg comebacka.

Odgledao Stranger Things i Dark.

Stranger Things prilično dobar. Opet sjajna '80-ies atmosfera, odlična gluma (pogotovo Hooper i El, sjajnu kemiju su imali), dobra kombinacija nepretencioznog humora i horora. Definitivno malo mračnija i teža od prve sezone, ali ne puno.

Obnovljeni već za još dvije sezone. Po meni bolje da su ovdje stali.

Dark odličan u svakom pogledu! Gluma, atmosfera, priča, sve je na razini. Puno toga ostavili otvorenim, jedva čekam nastavak.

syss 04.01.2018. 15:36

Citiraj:

Autor Max_Damage (Post 3145538)
Ja počeo gledati 9. sezonu Curb your enthusiasm. LD je zakon :)

hvala ti na ovim predivnim vijestima! :D

Mommistake 04.01.2018. 23:38

Pogledao Narcos 3. sezonu. VRH!

coconut 05.01.2018. 06:24

Po najavama, ovo je zadnja sezona X-Filesa.

Počela S07 Death in Paradise.

Morpheous 05.01.2018. 08:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 3146549)
Po najavama, ovo je zadnja sezona X-Filesa.

Počela S07 Death in Paradise.

Gillian Anderson je rekla da više ne želi glumiti u seriji nakon 12. sezone, a Chris Carter nije potvrdio da ne želi dalje, već samo da serija nema smisla bez ekipe Mulder i Scully. Po meni serija već u prošloj sezoni nije imala smisla, pa se nadam da će ova ipak biti zadnja da se fanovi više ne pate. Mulder izgleda kao da je više puta bio na liječenju od alkoholizma, a Scully kao umorna mama četvero djece tako da nisu ni blizu uvjerljivi kao nekada.

trouble 05.01.2018. 13:52

Zadnja sezona je bila čak ok meni,ova je krenula ko proljev...

Brko 06.01.2018. 10:20

Počo gledat Dark. Nakon prve 2 epke, serija fantastična.

Sent from Mobara

partwish 06.01.2018. 10:57

Ako ti je nakon prve dvije fantastična, dalje će ti biti sve bolja i bolja.

trouble 06.01.2018. 13:39

Osim ako ne zaspeš ko ja oko četvrte kad sam shvatio da gledam švapski Melrose Place sa timetravelom :D

partwish 06.01.2018. 13:57

@trouble kontam da kad god ti popljuješ film/seriju trebao bi ju gledati, a kad pohvališ da bi trebao preskočiti. :)

Brko 06.01.2018. 14:03

Nekada pogodi, nekada ne. Na filmovima bolje gađa :D

Sent from Mobara

trouble 06.01.2018. 14:30

Sve je stvar ukusa,no vidim niko ne hvali Knightfall, lijepo sam vam reko da je meh :)

fanATIk 06.01.2018. 14:59

Odustao od Knightfalla, nisam mogao više.

trouble 06.01.2018. 15:05

Lepo si upozoren bil sused :D

Roberto 06.01.2018. 15:21

Citiraj:

Autor partwish (Post 3146990)
Ako ti je nakon prve dvije fantastična, dalje će ti biti sve bolja i bolja.

Slazem se. Najbolji dio je od trece epizode do zadnje.
Taman kad pohatas likove i radnju, genijalno. Sve skupa jedna od top3 serije ove godine za mene.

cic 06.01.2018. 19:51

Peaky Blinders S04 odlična, puno bolja nego treća, bar meni.
Better Things pogledao prvu sezonu, ništa ekstra al prođe vrijeme, pogledat ću i drugu.

The Exiled 07.01.2018. 17:37

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3146566)
Gillian Anderson je rekla da više ne želi glumiti u seriji nakon 12. sezone, a Chris Carter nije potvrdio da ne želi dalje, već samo da serija nema smisla bez ekipe Mulder i Scully.

Ode Gillian i službeno.:) Kaj se tiče same serije, situacija je bila nategnuta još kad su u priču ušli John Doggett i Monica Reyes, ali opet nije bilo ni približno toliko loše kao ove nove epizode.

Hannibal i The Fall su primjeri serija u kojima Gillian Anderson dolazi do izražaja, dok je Fringe (iako nije bio svima po volji) i više nego dostojan nasljednik dobrih starih Dosjea X.

Ne znam da li tko prati, ali Billions se 25.03. vraća s 3. sezonom.:)

Pupo 07.01.2018. 17:45

Meni su Billionsi bas brutalni.

The Exiled 07.01.2018. 17:50

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3147515)
Meni su Bilioni bas brutalni.

Je, jedna od boljih, mada ne nužno i razvikanih serija.:) Bobby Axelrod bez pardona posramljuje Agrokor ekipu.:D

Pupo 07.01.2018. 17:55

Haha, sad si me ubio u pojam. Ja navijam za njega uglavnom xD Al bi rado da me Wendy izdominira :D.

The Exiled 07.01.2018. 17:59

Mislim da svi koji prate seriju navijaju za njega.:) Wendy bi komotno mogla imati svoj spin-off.:D

Brko 08.01.2018. 08:53

Billions sam odgledao S01E01 i šift dilitao ostatak.

Sent from Mobara

Mr.Ex.President 08.01.2018. 16:14

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3147511)
Ne znam da li tko prati, ali Billions se 25.03. vraća s 3. sezonom.:)

Ja mislija krenit od nule s njima, onda vidija to da S03 izlazi brzo, pa ću pričekat da se skupi, draže mi je tako, ako već mogu izdržat :) Sve serije koje sam tako gledao u komadu su mi ostavili neopisivo jači dojam nego kad bi ih gledao sezonu po sezonu ili još gore epizodu po epizodu...
Iman osjećaj da san The Wire gledao svako 7 dana pa čekao po godinu za novu sezonu da bi mi ostavila dojam ono, 4/10:D:D

Inače kad smo kod The Wire, gledan Power trenutno od nule, stigao do S03, podsjeća me na njih, malo manje kvalitetnu interpreataciju iste teme, ali nije loše, dapače. A i mala latina je sve :)

Brko 08.01.2018. 21:34

Odgledo Dark do kraja... te jeba. Vrlo maštovito, vrlo dobro, onaj tko nije SF fan vjerojatno mu je glupo.
Meni osobno bolje od Stranger Things. Mračnije, bolje, napetije.

Kaće druga sezona majku mu :)

Mar 08.01.2018. 22:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3147995)
Odgledo Dark do kraja... te jeba. Vrlo maštovito, vrlo dobro, onaj tko nije SF fan vjerojatno mu je glupo.
Meni osobno bolje od Stranger Things. Mračnije, bolje, napetije.

Kaće druga sezona majku mu :)

Ma serija je vrh iako prvih 5-6 epizoda ti ništa nije jasno :D

Sviđa mi se taj ne-amerikanizirani pristup. U ciloj sezoni mislim da nije bilo jednog fajta ili ispaljenog metka osim

ono kad se ona dičurlija potuče kraj škole i kad Ulrich malo "ispegla" Helgea po faci :D

.

Ag008 08.01.2018. 22:11

Shameless standardno dobar, Fioni malo krene dobro pa loše...
sve standardno

1v@n 08.01.2018. 22:26

Standardno dobar, čak i bolji od zadnjih par sezona, ali soundtrack je ove sezone ubio.

trouble 08.01.2018. 23:26

Shameless je sve.

Brko 09.01.2018. 07:24

Citiraj:

Autor Mar (Post 3148026)
Ma serija je vrh iako prvih 5-6 epizoda ti ništa nije jasno :D

Sviđa mi se taj ne-amerikanizirani pristup. U ciloj sezoni mislim da nije bilo jednog fajta ili ispaljenog metka.

Da,.baš jučer komentirali doma kako niti jedan metak nije ispaljen :) znači ipak se može napravit takva serija :)
Ali ostalo tona upitnika i onaj najveći - kaj sad tj kaj dalje :)

Sent from Mobara

Mirkopoter 09.01.2018. 08:42

Mene odbija taj njemački jezik, ne mogu ih slušat i gotovo, ali možda se natjeram da pogledam.

Juice 09.01.2018. 08:46

Imaš verziju di možeš birat audio. Drugi jezik je engleski

tizhu 09.01.2018. 09:24

serija je vrh.

muči me premisa od lika koji je napravio time machine koji tvrdi da se ništa ne može promjeniti jer je sve predestinirano i za sada se pokazalo da nitko nije uspio promjeniti događaje vraćajući se u prošlost. to znači ako se budu držali toga i dalje da će sadašnjost ostati ista odnosno nitko ništa neće promjeniti. kaj vi mislite?

i taj njemački mi je jeben isto.
turski, španjolski, mađarski -- uh, ti su mi koma.

Roberto 09.01.2018. 10:00

Ni ja inače ne volim njemački u serijama, ali u ovoj seriji nisam to uopće zamjetio kao problem. Radnja, gluma, atmosfera, sve je toliko dobro napravljeno da nemam nikakvih problema s time.

Jedino što ja volim gledati s originalnim govorom, pa moram čitat titlove. To u biti malo otežava praćenje u prvih par epizoda dok ne pohvataš likove i radnje. Ja sam neke scene vraćao natrag da provjerim jesam li dobro shvatio :D

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3148156)
serija je vrh.

muči me premisa od lika koji je napravio time machine koji tvrdi da se ništa ne može promjeniti jer je sve predestinirano i za sada se pokazalo da nitko nije uspio promjeniti događaje vraćajući se u prošlost. to znači ako se budu držali toga i dalje da će sadašnjost ostati ista odnosno nitko ništa neće promjeniti. kaj vi mislite?

i taj njemački mi je jeben isto.
turski, španjolski, mađarski -- uh, ti su mi koma.

Pa to u principu i nije točno.

Događaji koje pratimo u 2019. godini su uvelike određeni putovanjima kroz vrijeme - Mikkel odlazi u 1986. i na kraju ostaje tamo. Iz njegove veze s Hannom rodio se Jonas kojeg ne bi bilo da Mikkel nije putovao u prošlost.

I Ulrich koji odlazi natrag i direktno utječe na to da Helge bude uključen u putovanja kroz vrijeme i postaje Noahov poslušnik.

Jako puno pitanja ostalo je otvoreno. Svaki odgovor koji je serija dala otvorio je niz novih pitanja, i to na vrhunski način :)

Mirkopoter 09.01.2018. 10:18

Citiraj:

Autor Juice (Post 3148130)
Imaš verziju di možeš birat audio. Drugi jezik je engleski

Ma ne volim sinkronizaciju, to mi je još gore.

Ali pogledat ću sigurno ipak nakon ovoliko pohvala. Ako mi je Stranger Things bio super onda ovo može samo bolje.

partwish 09.01.2018. 10:52

Dark je bolesno dobra serija. I dan danas mi nije sve jasno što se dogodili, dođe mi da opet pogledam s više razumijevanja. :D

Brko 09.01.2018. 10:56

Pa radnja je dosta kompliciranija od ST, nema onog arkadnog sustava junaka/antijunaka, svi su jednako dobri/loši više manje.

Osobno je znam zakaj se uspoređuje sa ST. Oboje su SF i oboje su od Netflixa :) ali eto, svakako pogledaj. Nemaš puno, 10 epki po 50 minuta.

Sent from Mobara

Flood 09.01.2018. 11:40

Supernatural twist je zajeban.Zbog toga mi je Dark prenabacan...baš me zanima druga sezona. :)

tizhu 09.01.2018. 11:48

ne ne ne brko krivo sam se možda izrazio.

na primjer: mikkel je već otac i njegov sin ima priliku promjeniti to, ali ne promjeni.
ili još bolji primjer: tata od mikkela želi ubiti helgea koji već ima sjebano uho u sadašnjosti. vrati se u prošlost i vidimo kak mu ovaj sjebe glavu i uho i helge preživi. ne znam jesam li ja shvatio dobro, ali povijest se ponovila jer helge kojeg taj lik zna već sve to ima što znači da se sve desilo već prije.
valjda sam dobro objasnio da sad ne kenjam kvake.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:04.