PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

1v@n 14.01.2020. 10:58

Evo, možeš sa mnom u SonusArt danas, pa poslušaj :D

Netko kao ja i ti, tko kupuje u budget klasi, neće sigurno čuti neku razliku. Ja idem na jeftinije, znači Q 3020 :)

evil992 14.01.2020. 11:51

Ako nije problem jel možete napisat dojmove i na koje pojačalo su bili spojeni?

U nabavci sam setupa pa me interesira.

Trbonja 14.01.2020. 12:08

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3371135)
Tražim nekakav budget hifi par zvučnika za spojiti na TV/gramofon. Cca 200€ novo ili rabljeno

Stan je 35 kvadrata, tako da podni otpadaju, a ovi će biti pored TV-a na komodi.

Internet mi izbacio par interesantnih:

1. ELAC Debut B5.2
2. Dali Spektor 1 i 2
3. Wharfdale Diamond 220

Ima još što vrijedno razmatranja?

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3371181)
Kupujem budget zvučnike pa dvoumim između Elac Debut b5.2 vs Q Acoustics 3020i, jel ih netko slušao pa da mi da neki input?

Možete dati šansu Davis Acoustics Eva i Fyne Audio, Monitor Audio, Paradigm, Cambridge Audio, TEAC. Preporučujem slušanje prije kupnje. ;)

smirnoff 14.01.2020. 12:26

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3371153)
Opa! Super deal. Zaletit ću se sutra vidjeti to uživo pa vjerojatno i uzeti.

Pošto planiram imati spojen gramofon gore, a želim i bluetooth, ovo mi izgleda kao prihvatljivo pojačalo.
https://www.svijet-medija.hr/art/ste...190-crno/87206

to je cijena za 1 komad zvučnika :lol2:

al sony je sony!

Sam Fischer 15.01.2020. 09:09

Pozdrav ekipa :D

Trebam malu asistenciju, bit će da sam pošteno zastario na ovom polju.

Zapeli su mi za oko Yamaha HS serija, studijski zvučnici. Malo sam se krenuo igrati sa obradom videa, pa trebam i ozbiljnije zvučnjake za komp :D

https://usa.yamaha.com/products/proa...l#product-tabs

I sada gledam te inpute, XLR-31 dude what? Kako da to spojim na komp? xD
A to su aktivni montitori, dakle imaju svoje pojačalo :)

GoodLooker 15.01.2020. 09:16

Da, imaju integrirano pojačalo.
Ako spajaš direktno s kompa onda ti treba ovo:
https://images-na.ssl-images-amazon....yL._SX425_.jpg

1v@n 15.01.2020. 10:40

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3371249)
to je cijena za 1 komad zvučnika :lol2:

al sony je sony!

Znam, nikad cijene HiFi-a nisu bile za par :D
Scimalo me to što na Amazonu piše "pair" s cijenom od 119 funti, ali to su 3020, a ne 3020i
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...2EBCV12N&psc=1

163€ je komad 3020i
https://www.amazon.es/dp/B07C4WT392?...kCode=ogi&th=1

Uzeo sam ih jučer. Dođem doma, pohvalim se starom kak sam kupio par najbolje ocijenjenih bookshelf zvučnika. Pogleda on specifikacije... 88dB/W/m??? Sve ispod 92 je smeće, okrene se i ode :lol2:
Za Sony me isto posrao. "Nikad Sony nije znao napraviti pojačalo" :lol2:

xlr 15.01.2020. 10:47

Stara skola :D

Sam Fischer 15.01.2020. 10:54

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3371489)
Da, imaju integrirano pojačalo.
Ako spajaš direktno s kompa onda ti treba ovo:
https://images-na.ssl-images-amazon....yL._SX425_.jpg

Ili ovo pretpostavljam?

https://www.amazon.com/TISINO-Stereo...VA698JDHJZ8V8Q

Ali ok, samo kabel trebam, nikakav uređaj još između :)

GoodLooker 15.01.2020. 13:54

Jedan od ta dva kabla ti treba, ta Yamaha podržava XLR i TRS na ulazima.
Naravno ne očekuj neki extra sound sa vulgaris pc karticom, za dobar sound će ti trebati barem ovo:
https://sonusart.hr/audio-quest-drag...dac-black.html

Psycho 15.01.2020. 13:57

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3371605)
Jedan od ta dva kabla ti treba, ta Yamaha podržava XLR i TRS na ulazima.
Naravno ne očekuj neki extra sound sa vulgaris pc karticom.

bas sam to htio napisati, za takve zvucnike neko predpojacalo(glorified volume knob:) ) bi dobro doslo.

Trekkie4 15.01.2020. 14:48

Malo off-topic, ali još uvijek smo na Hi-Fi... Gledam malo ovdje po temi, i dosta se spominje Sonus Art. Njih stvarno ne mogu preporučiti, cijene su im prenapuhane, a osoblje arogantno.

Vidim na njihovoj stranici da nisam jedini koji tako misli, nažalost su krenuli lošim putem (iz lošeg u još gore) i ako je suditi po Google recenzijama sad uvjeravaju ljude kako moraju potrošiti duplo više, da bi dobili ono što žele.

A imam i osobnog iskustva... Evo, baš sam nedavno kupio jedan gramofon u drugoj firmi za 2,600kn, isti model kakav prodaje i Sonus za 3,400 ... zbog čega? Da su ponudili božićna sniženja i/ili akcije, vjerojatno bih ga uzeo od njih - ali čak i sa čekanjem par dana na dostavu, tih 800kn razlike se i više nego isplatilo.

donkimizer 15.01.2020. 15:47

Nisam imao loših iskustva s trgovcima tamo, ali ući u bilo koji takav dućan i pitat za savjet je velika pogreška. :D

Trekkie4 15.01.2020. 16:43

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3371645)
Nisam imao loših iskustva s trgovcima tamo, ali ući u bilo koji takav dućan i pitat za savjet je velika pogreška. :D

Ma znam, ali negdje se mora povući crta. Konkretno, mislim na Google Recenziju koju je ostavio "Ivan Biškup". Naravno, ne poznajem navedenog, i nisam bio tamo da potvrdim njegovu stranu priče, ali čovjek je jasno i glasno optužio osoblje da su mu željeli uvaliti cijelu gramofonsku zvučnicu po cijeni od 300kn, iako je samo tražio i trebao iglu. I još su ga uvjeravali da takvo nešto ne postoji, što je samo po sebi već laž jer se gramofonske igle prodaju gotovo posvuda!

A prije nekoliko godina, kad sam kupovao sad već bivši gramofon u Sonus-u, tražio sam ih da mi ga "rezerviraju", odnosno ostave jedan sa strane na nekih 24h, jer nisam odmah bio u mogućnosti doći osobno i pokupiti ga. Ništa neobično, i radio sam isto nebrojeno puta na drugim mjestima, i nikad nisam imao problema. Na što su mi odgovorili da oni takve stvari ne rade, i "otpilili me". Nego, tek kad sam im napisao paprenu recenziju i ocijenio ih sa jedinicom, privukao sam njihovu pozornost i kasnije dobio što sam tražio. Ali valjda tako stvari danas funkcioniraju, nitko ne želi ljubaznost ili toplu ljudsku riječ, nego svi samo reagiraju na ucjene.

messiah 15.01.2020. 17:03

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3371533)
Ili ovo pretpostavljam?

https://www.amazon.com/TISINO-Stereo...VA698JDHJZ8V8Q

Ali ok, samo kabel trebam, nikakav uređaj još između :)

Računaj samo da ako koristiš matičnu, ovisno od matične ti može kabel pokupiti elektromagnetsku interferenciju iz matične i onda ćeš čuti svakakva krčkanja iz zvučnika :D

Ako to bude slučaj, onda moraš kupiti neki externi DAC ili audio interface koji ima i balanced outpute pa si slobodan od EMI-ja.

smirnoff 15.01.2020. 17:26

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3371526)

Uzeo sam ih jučer. Dođem doma, pohvalim se starom kak sam kupio par najbolje ocijenjenih bookshelf zvučnika. Pogleda on specifikacije... 88dB/W/m??? Sve ispod 92 je smeće, okrene se i ode :lol2:
Za Sony me isto posrao. "Nikad Sony nije znao napraviti pojačalo" :lol2:

Citiraj:

Autor xlr (Post 3371529)
Stara skola :D

vjerojatno kvaitetu pojačala odredi po težini :lol2: bolje dasi kupil Maran-ca...

i jesi spojio? kak radi? kak si TI zadovoljan?

Citiraj:

Autor Trekkie4 (Post 3371622)
Malo off-topic, ali još uvijek smo na Hi-Fi... Gledam malo ovdje po temi, i dosta se spominje Sonus Art. Njih stvarno ne mogu preporučiti, cijene su im prenapuhane, .

da...ono, fensi cijene...valda idu razmišljanjem "prodat po većoj cijeni ali manje komada no i zaradit isto kao i više komada po manjoj cijeni al se zato naradit manje.

donkimizer 15.01.2020. 17:59

Citiraj:

Autor messiah (Post 3371665)
Računaj samo da ako koristiš matičnu, ovisno od matične ti može kabel pokupiti elektromagnetsku interferenciju iz matične i onda ćeš čuti svakakva krčkanja iz zvučnika :D

Ako to bude slučaj, onda moraš kupiti neki externi DAC ili audio interface koji ima i balanced outpute pa si slobodan od EMI-ja.

To kaj imaš eksterni DAC ti niš ne znači, osim možd radi kvalitete. Ali eksterni dac, ak nije spojen optikom na komp neg USBom može bez problema brat svu silu smeća iz kompjutera.

donkimizer 15.01.2020. 18:09

Citiraj:

Autor Trekkie4 (Post 3371661)
Ali valjda tako stvari danas funkcioniraju, nitko ne želi ljubaznost ili toplu ljudsku riječ, nego svi samo reagiraju na ucjene.

Ne znam, nije to baš dobra trgovačka branša za tjerat kupce neljubaznošću. :D

1v@n 15.01.2020. 18:15

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3371669)
vjerojatno kvaitetu pojačala odredi po težini :lol2: bolje dasi kupil Maran-ca...

i jesi spojio? kak radi? kak si TI zadovoljan?

Svašta je prošlo kroz kuću...Pioneer, Phase Linear, Marantz, a sad je Yamaha. Svakom fali nešto :D

Nije još spojeno. Čeka se da stigne pojačalo i gramofon, a nakon toga se čeka da stolar napravi element u kojem će mi sve to stajati.

Kaže Q Acoustic da preporuča QED XT25 kabele. Pogledao sam cijenu i reko :lol2:

Banane imam, samo mi treba 2 metra kabela (2x2mm). 0.75m po zvučniku će mi biti dosta do pojačala, ali nek bude tih 0.25 viška.

Ako netko ima viška kabela, preporučam se :) U suprotnom idem do Chipoteke sutra po ovo
https://www.chipoteka.hr/artikl/4141...ker-3570014001

BTW. Ako netko traži gramofon, stari bi se riješio svog Dual 1236 (Dual DMS220 zvučnica i Dual DN221 igla), pa eto, inbox ako nekog zanima.

De5tr0yer 15.01.2020. 18:19

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3371673)
To kaj imaš eksterni DAC ti niš ne znači, osim možd radi kvalitete. Ali eksterni dac, ak nije spojen optikom na komp neg USBom može bez problema brat svu silu smeća iz kompjutera.

Još se moram susreti sa DAC-om veličine veće od kutije šibica da nema galvanički odvojenu napojnu, ulaznu i izlaznu jedinicu, u to spadaju svi danas popularni (polu)kineski DAC-ovi pa se nadam i skuplji. :)

donkimizer 15.01.2020. 18:38

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3371678)
Još se moram susreti sa DAC-om veličine veće od kutije šibica da nema galvanički odvojenu napojnu, ulaznu i izlaznu jedinicu, u to spadaju svi danas popularni (polu)kineski DAC-ovi pa se nadam i skuplji. :)

Ja imam Focusrite. Što on ima ne znam, al znam da bere smeće, bilo od ground loopa, bilo preko usb ili linijskih kablova. No to sve je u većini slučajeva nečujno. Čujno mi zna bit na aktivnim zvučnicima ili zvučnicima bez pasivnog filtera.

messiah 15.01.2020. 20:04

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3371685)
Ja imam Focusrite. Što on ima ne znam, al znam da bere smeće, bilo od ground loopa, bilo preko usb ili linijskih kablova. No to sve je u većini slučajeva nečujno. Čujno mi zna bit na aktivnim zvučnicima ili zvučnicima bez pasivnog filtera.

Monitori su ti spojeni na Focusrite s balansiranim kabelima?
Ne bi smio kupiti smeće onda.

donkimizer 15.01.2020. 20:16

Nemam aktivne monitore trenutno. A i nije uvijek tako jednostavno.

Trekkie4 16.01.2020. 13:12

Evo jedan savjet onima koji traže jeftino a dobro... Kao i dokaz da nije sve u izgledu i/ili izlaznoj snazi :)

Dobio sam nedavno na poklon Dual-ove HiFi komponente, cijeli komplet (pa i više) koje su imale par tehničkih problema. Ali kako volim "kopati" i popravljati stvari nije mi teško palo, pa sam si mislio zašto ne ... ionako nemam što za izgubiti osim vremena i nešto malo novaca za dijelove.
https://i.postimg.cc/hPzfyJvB/P-20200109-181119.jpg

Rezultat je fenomenalni zvuk linije, koju sam između ostalog spojio i na TV, odnosno zvučni izlaz iz STBa. Gledao sam neki dan "Titanic", i došlo je do scene gdje je brod počeo pucati po sredini, gdje mi se doslovce tresao, vibrirao namještaj od zvučnih efekata i eksplozija, iako stvarno nisam slušao tako glasno. Najbliža usporedba koju mogu dati je "kino zvuk", s time da u ovoj konfiguraciji imam samo dva zvučnika (3-sistemca CL 9010), u dosta razmaknutoj formaciji. Što je vjerojatno i tajna odličnog "stereo" efekta :)

Samo dokazuje da nije u novcima sve, čak ni da sam išao kupovati sve ove komponente - koje bi me u ovakvom stanju koštale nekih 500-ak kn, s obzirom da gotovo ništa nije radilo.

lowrider 16.01.2020. 13:41

Ovo je predobro, obožavam te oldskul komponente.

GoodLooker 16.01.2020. 16:04

To je dokaz da dobro roka i grmi s tim velikim trosistemcima.....no realno miljama je to od hifi-a.
Imao sam godinama vintage Pioneer receiver od 15 kg. Roka to lijepo i toplo, ali muljavo prema npr Onkyo A-9150 na koji sam prešao.

smirnoff 16.01.2020. 16:18

Citiraj:

Autor Trekkie4 (Post 3371862)
Evo jedan savjet onima koji traže jeftino a dobro... Kao i dokaz da nije sve u izgledu i/ili izlaznoj snazi :)

Dobio sam nedavno na poklon Dual-ove HiFi komponente, cijeli komplet (pa i više) koje su imale par tehničkih problema. Ali kako volim "kopati" i popravljati stvari nije mi teško palo, pa sam si mislio zašto ne ... ionako nemam što za izgubiti osim vremena i nešto malo novaca za dijelove.
https://i.postimg.cc/hPzfyJvB/P-20200109-181119.jpg

Rezultat je fenomenalni zvuk linije, koju sam između ostalog spojio i na TV, odnosno zvučni izlaz iz STBa. Gledao sam neki dan "Titanic", i došlo je do scene gdje je brod počeo pucati po sredini, gdje mi se doslovce tresao, vibrirao namještaj od zvučnih efekata i eksplozija, iako stvarno nisam slušao tako glasno. Najbliža usporedba koju mogu dati je "kino zvuk", s time da u ovoj konfiguraciji imam samo dva zvučnika (3-sistemca CL 9010), u dosta razmaknutoj formaciji. Što je vjerojatno i tajna odličnog "stereo" efekta :)

Samo dokazuje da nije u novcima sve, čak ni da sam išao kupovati sve ove komponente - koje bi me u ovakvom stanju koštale nekih 500-ak kn, s obzirom da gotovo ništa nije radilo.

taj komplet se mjesecima prodavao na njuški. jel to taj? :lol2:

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 3371907)
To je dokaz da dobro roka i grmi s tim velikim trosistemcima.....no realno miljama je to od hifi-a.
o.

a još dalje od solidnog kućnog kina sa dobrim wooferom

Trekkie4 16.01.2020. 17:21

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 3371909)
taj komplet se mjesecima prodavao na njuški. jel to taj? :lol2:

Čekaj, stvarno?! Imaš možda link, sumnjam da su se poklopila dva ista... Ali ne, moj je došao od poznanika na poklon, koji je čistio ostavu i namjeravao sve pobacati. Osim ako isti nije dao oglas na Njušku, pa da mu se nitko nije javio?

Naime, "problem" sa ovim mojim Dualcima je u tome što ništa nije radilo. Pojačala se nisu palila, kazić je trebao novo remenje (gumice), kao i gramofon koji nije vrtio jer mu je remen otišao, pa nije radila ni mehanika dizanja/spuštanja. Jedino su CD-i radili kako treba, s time da je jedan preskakao pa ga je bilo potrebno temeljito počistiti.

medo 16.01.2020. 18:15

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3371075)
Ako može pomoć.
Gledao sam zvučnike Wharfedale DX-2, koji na službenoj web stranici nemaju uopće nigdje napisano da li su 4/6/8 Ω. Gledam maloprije slike jednog prodavača, i sa stražnje strane satelita piše "Nominal impendance 4Ω".

Što to točno znači ako se žele upariti s AV receiverima koji nisu 4Ω certificirani tipa Denon X550BT ili Yamaha V485?

U jednoj sobi imam više od deset godina spojene 4ohm 5.1 zvučnike na budget receiver od skromnih 30-ak watta snage u čijim uputama piše da se ne spaja ništa manje od 6ohma. Ništa nije izgorilo, sve radi kao prvi dan.

Kao što je već rečeno, ne tjerati preglasno i ne bi trebao imati nikakvih problema.

Libertus 18.01.2020. 11:59

@medo @LAcy
Zahvaljujem.

Nego još jedno glupo pitanje. :D
Ovo je slika stražnje strane sub-a:

Da li mi za spajanje AV receivera na ovo treba
1x RCA - 1x RCA
ili
1x RCA - 2x RCA

Zbunilo me to što vidim da su većina sub kablova 1x RCA s obje strane, i netko je bio pisao da je sličan zvučnik isto spajao s jednim 1x RCA.
Svakako da provjerim prije narudžbe kabela, zvučnike sam naručio na akciji.

Također, imate li preporuku nekog ok kabla ili da tražim na amazonu?

donkimizer 18.01.2020. 20:34

Dost ti je 1xRCA na 1xRCA ako izlazi iz subouta na AVRu.
Bitno da bude shielded (znači onaj iz konzuma otpada) i dug kolko je potrebno. :D

donkimizer 18.01.2020. 20:43

Citiraj:

Autor medo (Post 3371941)
U jednoj sobi imam više od deset godina spojene 4ohm 5.1 zvučnike na budget receiver od skromnih 30-ak watta snage u čijim uputama piše da se ne spaja ništa manje od 6ohma. Ništa nije izgorilo, sve radi kao prvi dan.

Kao što je već rečeno, ne tjerati preglasno i ne bi trebao imati nikakvih problema.

Koliko sam upućen u problematiku uglavnom se dese dvije stvari. Ili pojačalo postane nestabilno pa rikne. Ili jednostavno radi, više se grije, ali nije sposobno izvuć kulturnu količinu snage ispod specificiranog loada. Recimo, ak je amp sposoban za 50W na 8 Ohma, dobar amp bi na 4 Ohma mogao proizvest 100W, većina će moći negdje između 50-100 na 4 Ohma, a ovi što nisu preporučeni za 4Ohma neće na tom loadu dogurat ni do 50W.

evil992 20.01.2020. 09:35

Citiraj:

Autor donkimizer (Post 3372596)
Dost ti je 1xRCA na 1xRCA ako izlazi iz subouta na AVRu.
Bitno da bude shielded (znači onaj iz konzuma otpada) i dug kolko je potrebno. :D

Jel možeš detaljnije objasniti zašto je ovo bitno?
Hvala na odgovoru!

Libertus 20.01.2020. 10:42

Citiraj:

Autor evil992 (Post 3372928)
Hvala na odgovoru!

https://www.amazon.de/gp/product/B00FQK36MS/
Ovaj ću ja uzeti vjerojatno. Zaštita aluminija, bakar i PVC.

messiah 20.01.2020. 15:25

Citiraj:

Hvala na odgovoru!

Zato da ne pokupi neželjene signale u okolini, npr. EMI iz obližnjeg kabela za napajanje ili RF smetnje antena, mobitela itd.

http://www.bluejeanscable.com/articles/humrejection.htm

donkimizer 20.01.2020. 16:50

Citiraj:

Hvala na odgovoru!

Evo reče čovjek iznad. Nebalansirani kablovi su skloni skupljanju smetnji odsvuda i to se onda zna fino čut na zvučniku. Shielding je tu jedini lijek. Naravno, ako ništa ne čuješ s kablom koji trenutno posjeduješ, onda nemaš brige.
Ja nedavno iz potrebe kupio neki dvometarski RCA konzum klasa, uštekam, zuji, bacim u smeće, a polmetarski istog brenda radi bez problema. :D
A imao sam sreću i sa jednim 10 metarskim činč kablom za subwoofer, koji je začudo također bio tih ko bubica, dok mi je 8 metarski iste proizvodnje radio smetnje. A inače je 10m već prilično kritično za RCA kablove, definitivno ne preporučam.

Ukratko: ak ne zuji, cvrči, cvili, rokće...nemaš brige. :D

Libertus 21.01.2020. 15:51

Malo sam davio ljude na temi, ali evo napokon sam naručio sve.

Zvučnici Wharfedale DX-2 5.1 sustav + Yamaha RX-V685
Ta Yamaha je vrlo vjerojatno debeli overkill za zvučnike, ali ja naišla 200€ jeftinija od bilo kojeg HR shopa, tako da sam ju odlučio uzeti. Ako bude sreće, doći će sve do kraja tjedna pa ću se za vikend zabavljati montiranjem zvučnika na zid i postavljanjem svega.

Recenzirati mislim da nema smisla, jer ja nemam s čime to usporediti pošto mi je prvi surround sustav ikada. Mogu samo reći kako meni budu zvučali i da li su zadovoljili očekivanja.

Oboje nabavio na akcijama, zvučnici 380€ + 60€ pošta. Tu sam mogao proći 35-40€ jeftinije da sam koristio mailboxde. Yamaha je u konačnici došla 500€, besplatna poštarina.

Firecracker 18.02.2020. 14:27

Jel slučajno netko koristi A1/Bnet TV receiver (kabelska) Kaon kao ulaz na AV receiveru? Imam Denon AVX 3600H i samo mi a1 receiver zacrni tu i tamo sliku na 2 sekudne i onda se vrati. Nije kabel, nije pokvarez HDMI ulaz na Denonu. Taj isti prijemnik kad se ukljuci u HDMI od TV-a nema problema. Izgleda da je nekompatibilnost neka između Denona i Kaona. Thoughts?

elzel 18.02.2020. 16:10

Imam ja thought. Dakle, meni se identično događa sa slikom na monitoru. A to se događa kad se upali svijetlo na hodniku u zgradi. Nekad i kad upalim gitarsko pojačalo. Nisam električar ali nešto je s amperima u električnim instalacijama u zgradi. Ne događa mi se ni sa jednim drugim uređajem. I baš recimo pobjeđujem u utrci u Forzi i jbg, zacrni se, zabijem se...
Eto moglo bi bit do elektrike u kući/stanu.

Firecracker 18.02.2020. 16:32

Citiraj:

Autor elzel (Post 3381066)
Imam ja thought. Dakle, meni se identično događa sa slikom na monitoru. A to se događa kad se upali svijetlo na hodniku u zgradi. Nekad i kad upalim gitarsko pojačalo. Nisam električar ali nešto je s amperima u električnim instalacijama u zgradi. Ne događa mi se ni sa jednim drugim uređajem. I baš recimo pobjeđujem u utrci u Forzi i jbg, zacrni se, zabijem se...
Eto moglo bi bit do elektrike u kući/stanu.

Novogradnja je :). A događalo bi se recimo i na media playeru da je to jer sheraju istu el. instalaciju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:19.