PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 30.10.2024. 18:21

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771193)

Malo se trese retrovizor:roller:

1v@n 30.10.2024. 18:26

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3771197)
Moram priznati da ni ja ne shvacam. Vozio sam jednog 2006-2007. I malo je reci da sam ostao zgrozen. Unutrasnjost ala stojadin, cak je i VAG koncern kao lexus u odnosu na sta je to onda izgledalo. Poispadale mi sve plombe za vrijeme voznje, s tim da sam si mogao ne samo bubrezni kamenac rijesiti nego valjda i bubreg odstraniti. Ako bih ga usporedio sa miatom zbog niskog sjedenja i nekog "sportskog" feelinga i gusta u voznji (jer nisu ista klasa) nejdu u istu recenicu.
Uglavnom mozda je sada puno bolji nego onda ali svejedno ne vidim neki smisao pogotovo sto kosta kao "pravi" auto :D:D
Ali velim ima svoju publiku....

BMW-ov sistem dodatne opreme, pogotovo u HR. Možeš kupiti stojadina s početka cjenika, a možeš natući dodatne opreme da te izađe kao limuzina srednje klase. Netko je petljao po ovjesu, jer nit je toliko nizak, nit je toliko tvrd.

BMW 1 i 2 su na šasiji i s motorima od Minija, tako da nema tu neke prevelike razlike.
Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771207)

OK, dizel i S kombinacija i jesu egzotika, ali tek Paceman i Coupe...njima ne vidim uopće smisao postojanja.

Na ovo sam naletio nedavno na cesti. Malo je reći da je pojava, i stasom i glasom :D
https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra

Protiv Clubmana u JCW izdanju nemam apsolutno ništa, dapače, kotira jako visoko na listi potencijalnog auta kad ću jednom morati nabaviti vlastiti
https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2024&fromsra

lowrider 30.10.2024. 18:56

Citiraj:

Autor Dragster (Post 3771195)
Koje su opcije ako se danas želi kupiti novi klot benzinac u stilu Fiatovog 1.4 16v, minimalno popratne i pratece opreme da to potraje sukladno održavanju?

Klasa kompakt za normalan radni narod jel

Zasad naletih na Hyundai 1.5MPi i Mazdin 2.5L e-SKYACTIV G.

Ušao sam u neke diskusije pa da izguram do kraja, hvala :D

Novo baš?

Rabljeno je dobra opcija Fiat Tipo, auto iz 2018 ima mehaničku ručnu, paljenje na ključ, mislim da nema start stop, i još se da naći odličan t-jet s MPI ubrizgavanjem koji još uvijek nakon 18 godina zadovoljava Euro 6d normu

Wolverine 30.10.2024. 20:44

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3771072)
Workaround: produži za arenu, skreni za plodine pa onda ovisno di trebaš ići.

Stalno se isto događa tamo. Ti isti ljudi koji pizde 4 vala semafora svejedno uđu i blokiraju sami.

To da crtaš ne bi shvatilo gdje je problem.

Uz sve te senzore tamo se daju ti semafori bolje programirati.

Ma znam, firma mi je tamo kod Arene. No reko ajd da ne idem okolo. Na kraju bilo bi brže da sam produžio do Arene :D

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3771210)
Parkiraš bez frke tam di drugi ne stanu, malo troši 1.6 benzinac, lagan pa sa tim motorom starta ko od šale, tvrd pa drži zavoje i sjediš nisko pa ti je fora, zauzima malo mjesta u garaži a opet ja sa svojih dva metra vozim ga komforno do mora, zadnja sjedila teško upotrebljiva ali gepek super ako se ona obore, kupio veliku fotelju i stala otraga, praktičan...polovan nije skup ak se ne kupuje egzotika.
Poanta, gradski auto.

Dakle sve kao i jedan recimo Clio RS samo za više para.

Mladenxy 30.10.2024. 21:19

Rekoh, gradski auto. Cijena novog je abnormalna bez obzira na povijest modela i dizajn. Polovnih ima za OK novce. Nema tu niš specijalno, fora je.
Prije njega sam imao Mazdu 6, nije nikoga zanimala. Sad kad imam Minija svako malo bi ga netko probao provezati....ima neš...kaj ja znam. Eto ni meni se ne mijenja, nije dosadio.

Amdejac 30.10.2024. 21:56

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3771210)
...vozim ga komforno do mora, zadnja sjedila teško upotrebljiva ali gepek super ako se ona obore, kupio veliku fotelju i stala otraga, praktičan...polovan nije skup ak se ne kupuje egzotika.
Poanta, gradski auto.

Ma znaš kad bi išao s njim na more.
Poslao bih ga GLSom i kupio autobusnu kartu.

Mladenxy 30.10.2024. 22:00

ZG-ST taj čas, ne vidim problem za dva putnika plus prtljaga. Ide ko blesav.

Piksa 30.10.2024. 22:16

Teorija da samo veliki auti idu, a mali auti ili mali motori se pomažu nogama ispod vozačkog sica po asfaltu. :care:

Ivo_Strojnica 30.10.2024. 22:58

Mi smo sa mercedesom 170 cdi vozili Zagreb - Dubrovnik, pa malo kasnije Zagreb - Rim, djirada po Italiji. A onda bome i na skijanje sa njim.

Ko bi reka da mali auto može na put.
A pritom jos troši nekih 6-6.5L

prileee 30.10.2024. 23:15

Ja sam fiat pandom 100hp s pokvarenom klimom isa split-genova-nica-marseille-nica-bologna-split.

80tih su mi starci s ekipom s fico kombijem (zastava 850 ako se ne varam) isli split-munchen i nazad roadtrip bez brige u glavi.

Nije da se ne moze, samo je stvar komfora, mogucnosti, mladosti i volje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hamm 31.10.2024. 06:18

Citiraj:

Autor medo (Post 3771020)
To ne ide s mjesta :-/

Citiraj:

Autor medo (Post 3771137)
Ne utrkujem se na semaforima. Normalno se vozim kao i svi. Nisam ni sporiji ni brži od ostalih.

Prvo veliš da ne ide s mjesta, a onda da se ne utrkuješ. :D Malo oprečno ali ok.

Svakako octavija ispred clia. Imam oba doma i hvala ne znam koliko bi morao biti lud da kažem da je clio bolji auto. :D

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771207)
Realno je Mini egzotika.

Realno to je kutija za cipele. :D

Sad već pričamo. :) Iako...prije benz iz japana. :)

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771277)
Ma znaš kad bi išao s njim na more.
Poslao bih ga GLSom i kupio autobusnu kartu.

:lol2::lol2::lol2::lol2:

Goranbm 31.10.2024. 07:47

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3771298)
Svakako octavija ispred clia. Imam oba doma i hvala ne znam koliko bi morao biti lud da kažem da je clio bolji auto. :D

Pusti ti te priče, važna su djela. Nije da se znamo nešto predugo, ali ja te još nikad nisam vidio u Octaviji :D :D :D :D Samo Clia furaš po Samoboru, haha

Amdejac 31.10.2024. 07:57

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3771280)
Teorija da samo veliki auti idu, a mali auti ili mali motori se pomažu nogama ispod vozačkog sica po asfaltu. :care:

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3771278)
ZG-ST taj čas, ne vidim problem za dva putnika plus prtljaga. Ide ko blesav.

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3771286)
Mi smo sa mercedesom 170 cdi vozili Zagreb - Dubrovnik, pa malo kasnije Zagreb - Rim, djirada po Italiji. A onda bome i na skijanje sa njim.

Ko bi reka da mali auto može na put.
A pritom jos troši nekih 6-6.5L

Nitko ne kaže da nećeš putovat s Minijem, ali ćeš već nakon 150 km biti sav strgan i pokočen. Udobnost u tom autu nije nula, nego ide u minus.

Hamm 31.10.2024. 08:00

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3771304)
Pusti ti te priče, važna su djela. Nije da se znamo nešto predugo, ali ja te još nikad nisam vidio u Octaviji :D :D :D :D Samo Clia furaš po Samoboru, haha

Jer mi ga nije zao kada te netko izlupa na parkingu. :)

Mario92 31.10.2024. 08:06

Mi smo u jednom šusu prešli Ghent-Zagreb, dvoje + 50kg pes, pa smo na kraju došli doma bez bolova i neočekivanog umora. U seat Ibizi 1.6tdi s 90 konja. Nizbrdo u nemčiji kazaljka dotaknula 200 haha

GoGzS 31.10.2024. 08:10

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3771145)
Mini Cooper S - John Cooper Works

Po novome, samo na struju…
https://i.postimg.cc/HV00wkKd/IMG-6120.jpg

Zalosno je sta su od njih napravili... 2015. ja mislim (ili 2014... nebitno) sam vozio JCW Mini S na stazi u Poznanu (Tor Poznanski). Malo je rec da od tad gledam kako da si opravdam nabavku jednog :D

Colop 31.10.2024. 08:19

Citiraj:

Autor prileee (Post 3771289)
Ja sam fiat pandom 100hp s pokvarenom klimom isa split-genova-nica-marseille-nica-bologna-split.

Vozim put Genove, nekih 130-140 na tempomatu u BMW-u, pretječe me bakica sa Fiat pandom.

Do danas mi nije jasno kako se panda nije raspala :D

Što se tiče Mini debate, nakon što je kum koji je 1,95 namjestio prednji sic po sebi u JCW S, iza njega nije mogla stati ni anoreksična manekenka.
A auto bilo skuplje od polovine BMW auta u salonu.

Kolega ga ima kao 2/3 auta (BMW 5, Mini, Smart) i kaže da je auto prezabavno za voziti.

100 ljudi, 100 ćudi

medo 31.10.2024. 08:28

Automobili

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3771298)
Prvo veliš da ne ide s mjesta, a onda da se ne utrkuješ. :D Malo oprečno ali ok.

Realno to je kutija za cipele. :D

Naravno da je Octavia bolji auto. Kada se preselim možda ću i ja imati i nju i Clia ali nikako mi ne stoji da je jeftinija i lakša za održavanje od Clia pogotovo potrošnja 1.6 MPI benzinca. To po gradu troši i do 50% više od Clia.

Mladenxy 31.10.2024. 08:29

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771307)
Nitko ne kaže da nećeš putovat s Minijem, ali ćeš već nakon 150 km biti sav strgan i pokočen. Udobnost u tom autu nije nula, nego ide u minus.

Ja sa 52 na leđima odvozim tih 500 km u komadu bez frke u miniju...neudobniji je po gradu na potrganim cestama.

Amdejac 31.10.2024. 08:51

Jednostavno ne želim auto u koji ne stane gajba piva, lubenica za ženu, paket sokova i mineralne, vrećica ugljena i par kila mesa.

Mladenxy 31.10.2024. 08:53

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771325)
Jednostavno ne želim auto u koji ne stane gajba piva, lubenica za ženu, paket sokova i mineralne, vrećica ugljena i par kila mesa.

OK, svakome njegove ali rekoh da sam kupio novu veliku fotelju na razvlačenje, onu za gledanje filmova :D i da sam ju prevezao doma u miniju.
Kad se spuste sjedala otraga stanu ogromni koferi i resto.

buljo 31.10.2024. 08:56

Citiraj:

To stane u svaki koji nije dvosjed :D

OuttaControl 31.10.2024. 09:14

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3771321)
Ja sa 52 na leđima odvozim tih 500 km u komadu bez frke u miniju...neudobniji je po gradu na potrganim cestama.

Sa minijem otkrijes rupe na cesti koje nisi ni znao da postoje :lol2:

Citiraj:

Stane u minija veci predmet nego u korolu sedan, jer korola ima mali otvor i nemos nista stavit u nju, dok u minija spustis siceve i mos, fotelju kako kolega kaze.

Ivo_Strojnica 31.10.2024. 09:37

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3771307)

Potpis ko kuća.
Uzme ti godine života u leđima i dupetu. :D

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3771330)
Stane u minija veci predmet nego u korolu sedan, jer korola ima mali otvor i nemos nista stavit u nju, dok u minija spustis siceve i mos, fotelju kako kolega kaze.

Stane i u Mercedesa, što ne znači da želim to raditi :D

sinisa1989 31.10.2024. 09:43

Ja sam vozio gej jedinicu, ženu, troje djece i kolica na more. Stalo je sve osim mog laptopa. Ali htio sam reći da je ta gej jedinica fino ležala na cesti i jako zabavan auto za voziti. Puno bolji osjećaj za volanom nego ovaj kramp koji sad imam. Još da je bio unutra motor od ovog, jako zabavna vozilica :). Tak da vjerujem da Mini ima zabavne karakteristike.
I da, nikako nisam mogao nagovoriti ženu na E82 135i.

Ivo_Strojnica 31.10.2024. 09:47

šta imaš ikog nagovarati?
Ako su tvoje pare i ne utječe na obitelj.... "Vidi draga šta imam" :D

Hamm 31.10.2024. 09:56

Kada u familiji imaš jedan auto onda se moraš dogovarati sa ženom. :D Recept za razvod. :D

sinisa1989 31.10.2024. 09:57

Htio sam da dijeli oduševljenje sa mnom, a ne da me gleda poprijeko svaki put kad treba bebu staviti u sjedalicu. I kolica u sićušni bunker. Long story short; utječe na obitelj. Našli smo kompromis dok klinke ne poudamo. Ili dok ja ne donesem pasivno agresivnu odluku :D
EDIT: nije jedini auto u familiji, a žena nije bila oduševljena ni s prvom jedinicom (osim izgleda). Happy wife, happy life :D

lowrider 31.10.2024. 09:59

Kad se već hvalite, u Škodu stanu 3m letve, dva putnika, i zatvoren prtljažnik hahaha

Ivo_Strojnica 31.10.2024. 10:04

Stanu i u mercedes, ali presavijeno. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:26.