![]() |
|
Citiraj:
Prije sam skidao ljetne s felge i stavljao zimske na alu felge... sada mi se ne da zahebavati i još tegliti do garaže ljetne gume s felgama. Budem bruh još navukao. Samo problemi... a opet, ne želim ih ostavljati kod vulkanizera da mi se Rosario grafitne felge ne izgrebu. Nemam povjerenja. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kakvim senzorima? Imas direktni TPMS? |
Citiraj:
Gledam uzet Bridgestone Turanzu All Season 6 ili možda Conti All Season Contact 2 |
Citiraj:
Winter contact koji je bez konkurencije u 215/60/16 dimenziji, u 215/65/17 dimenziji je sedma ili osma guma. Najbolji ispada GY ultragrip performance 3, kojeg nema u hrvatskoj u ovoj dimenziji. Kupigume inače nisu baš jeftine, meni je bilo 40 eura razlike po gumi za dimneziju 235/55/17 Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Ja ću na kraju ženi uzet dvije nove Conti ASC2 u AutoHrvatskoj. Za E39 sam prošle godine uzeo set zimskih 16'' i ove godine set ljetnih 18'' tak da sam s njim miran. Mada sad bi i zimulje 18'' jer kad skinem M parallelke s njega opet bu bil grdi. :D |
Automobili
Citiraj:
Dvije-tri crtice na felgi će ti tada biti najmanji problem :kafa: |
Citiraj:
Ja sam već bio na korak da uzmem Conti ASC2 no onda sam u zadnjem trenutku odlučio da ipak hoću dva seta felgi i guma i jbg, iako je to skuplja opcija, navika je *ebena stvar :) Usput, 100€ po gumi je super,... ja neću ni napisati koliko u meni potrebnoj dimenziji dođe jedna,... nepristojno je :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što znači za novi set zimskih guma s felgama, moram uzeti i nove TPMS senzore. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa ne trebaju ti i zimske biti 20", možeš i 18" uzet za zimski set. I dobro ti reče @medo - džaba 4x4 ako imaš ljetne. Nikad mi neće biti jasan mozak ljudi koji daju XY € za auto sa "lijepim" felgama ali onda premišljaju kad te iste gume zamjenit i da li nabavit zimske gume. Kad sam uzeo svoga, odmah sam nakon 2mj naručio zimski set felge+gume . 1200€ otišlo, ali sam siguran na cesti. btw. ljetni setup vs. zimski https://images2.imgbox.com/af/b1/achzStjE_o.jpg |
To to što veći ekran. :D
|
@greenlife
Kod vas u DE je drugačije nego kod nas. Stari mi je bio u AUT pa su mu rekli da ako nema zimsku opremu nakon određenog datuma i doživi sudar, pa makar ne bio kriv, osiguranje ga ne hebe ni 5%. Kod nas je i klima drugačija. Kod nas u Primorju, a i drugdje na moru, snijeg nije pad već godinama. Koji q će nam zimske gume? Za ona 3 puta što po zimi odem do ZG, u 90% slučajeva snijega nije bilo. |
Osim kad padne pa krene cirkus
https://youtu.be/AR44Ti-goqM?si=RfdnIYYoOm3AYe_- Mislim znam ljude iz primorskih dijelova koji ni hodati po snijegu i ledu ne znaju, a kamoli voziti. :D |
Citiraj:
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Daj malo prouči materiju i pogledaj neke testove. Zimska guma je obavezna već od 7 stupnjava pa naniže, jer se ljetnim drastično smanjuju karakteristike kako pada temp. Nebitno je jel ima snijega ili nema. |
Citiraj:
|
Nepalac, vidim da te nitko ne dozivljava. :D
Skuzit ce ljudi da se zovu ZIMSKE gume, ne SNJEZNE, samo budi uporan :D |
U zadnje vrijeme su i temperature ispod tih 7C rijetkost.
|
ja ovaj vikend stavio conti 870p, za soma eura me olaksalo pih....
Zanimljivo, u knjizici vozila mi je osim dimenzije definiran i indeks brzine i nosivost gume, tako da ako dodje do sranja da osiguranje moze reci pa pa polici, pretpostavljam. Dok mi je u rvackoj prometnoj pisala samo dimenzija, iako se mozda i to promijenilo dosad..... |
Citiraj:
Mene nekih 540 za taj set za BMW, ali Tiguan i Q3 imaju potencijala doći do 800-1000 € po setu. Citiraj:
Vjerojatno.. Meni u Njemačkoj kad sam kupovao auto nisu htjeli krenuti u montažu guma prije nego su provjerili knjižicu i vidjeli jel mi upisana ta dimenzija koju sam izabrao. I poslje kad sam pitao kako to (vulkanizer Hrvat) kaže mi da se nešto desi, i otkrije se da su oni monitrali gumu koja ne smije na auto, čeka ih od novčanih kazni pa do kazni zatvora. Kao, nitko ti ne smeta da šarafiš kod kuće i radiš sranja, ali u ovlaštenih vulkanizera no,no. |
Citiraj:
Sve uredno odvozio. Bile s nove ljetne u igri. :) |
Meni ide treća zimska sezona na jeftinim univerzalnim maxxis gumama, do sad nisam ni tlak u gumama trebao provjeriti, nema zamjena...i dalje su ko nove, istina to je vikend auto :D
|
|
Citiraj:
Samo kada dalmoši to shvate na teži način kolaterala bude čep na aveniji, obilaznici, sljemenskoj cesti… :-/ @coconut uzmi si bar cjelogodišnje za zimu |
Citiraj:
Jutro susjed! Šta reći tim ljudima koji odluče sa ljetnim gumama na snig ići? Jel vas ima tu u threadu? daj javite se! :D Koja je logika? "Ja znam voziti bolje od ostalih? Jeb*š snig?" :D |
Jedno jutro prije recimo deset godina pijemo mi kavu i evo našeg dragog kolege iz Baške Vode ide na posao sa derezama. :D Ne zna čovjek hodati po ledu i snijegu i moš ga jebati. :D
Tu je došao nakon srednje i nikako se nije navikao na zimu. :D Mislim da se i sa ljetnim gumama. Jednom je pao snijeg nešto ranije i ujutro se budimo žena i ja i šta sada..ljetne gume na mojem i njezinom autu...ha ništa idemo pa pomalo. :D Ona se vratila nazad nakon par km i otišla kod vulkanizera, a ja pošto je bilo rano sam uživo u sporim driftovima kroz kružne tokove od Samobora do Zagreba. :D |
ali sa prednjim pogonom :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |
|