PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Hamm 14.10.2024. 13:44

ha evo https://youtu.be/0SASSFjIt5I?t=324

medo 14.10.2024. 14:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3768104)
Nisam znao da su tu idiotariju uglavili i u 1.5 TSI i u 1.5 DCI. Kakvi idioti. :D

I ti vjeruješ svemu što vidiš na Jubito :kafa:

Hamm 14.10.2024. 14:50

Možda određene verzije/revizije. :) Ne bi se čudio.

Ivan357 14.10.2024. 15:16

isto tako kaže da 1.6 i-dtec od honde ima remen u ulju, a poprilično sam siguran da ima lanac, bar za EU tržište

Guls 14.10.2024. 15:20

Evo prvi servis na x3 odrađen, moram pohvaliti Zokija iz Auto Slavića.
Nazvao prošli tjedan, dobio termin danas, auto su odradili brzo, dobio sam kompletnu servisnu povijest vozila, preporuke za održavanje, zamijenili su ulje Castrol Edge Prof 0w30 i filter ulja i besplatno su mi ažurirali iDrive te naravno, meni najbitnije upis u digitalnu servisnu knjigu. Kažu da ugrađuju samo original BMW dijelove. Sve skupa 160€, očekivao sam i više tako da sam zadovoljan s cijenom i uslugom.
Vidim i da je na netu hrpa pozitivnih reviewova. Pa ako netko traži servis, eto, ja sam bio jednom i zadovoljan sam, nastavit ću dolaziti i dalje.

jopis 14.10.2024. 15:29

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3768101)
UŽAS! :D

--

18 mjeseci stajala mi špera na polici za daily. Reko, neću ugrađivati dok ne ubacim pojačanje karoserije/stražnjeg mosta, kao što sam onomad na M3 već odradio.

Dočekao me easter egg jer na ovim autima bez preklopne klupe izolacija izgleda drugačije.
Za slučaj da nisam znao što vozim :D:

Prije manje od dvije godine obnovljeno, i dalje zgleda super, malo prašnjavo, ali na stranu s tim. Nakon toga je uslijedilo skidanje tanka.

Nakon bušenja rupa kroz sve slojeve karoserije, u unutrašnjosti su se otvorile nove rupe koje je trebalo zatvoriti :)

Sve je ljepljeno i zanitano. Zašto ne varenje - eh tu se može raspravljati danima, ali primarni razlog je jer ne znam i nemam opremu za variti tanke blehove (1-2mm, max 3mm). Navodno tak tanki blehovi ne vole toplinu pa počnu pucati oko varova bla bla, ali nitko nema dokaze ni za niti protiv. Pa sam odradio lijepljenje (Araldite 2014-2). Nitne služe primarno adheziji ljepila. Naravno da i one nose dio opterećenja, ali je to primarno posao ljepilu.

Odozdo znatno napredniji blehovi:

Iznutra otraga malo rezuckanja, pripasavanja, pa je i to sjelo. Na kraju dolazi originalni tapecirung preko toga, pa se neće ništa niti vidjeti:

Pošto sam lagere nedavno mijenjao za nove, uzeo sam samo inserte za selene:

"While in there...":

I evo krivca...
Čemu služi ovaj izrez na poklopcu/hladnjaku? Mislio sam da se ulje lakše izlije. Eh, ima i drugu praktičnu funkciju, treba to navuć na 175Nm :D

--

Imao sam samo jednu pukotinu na stražnjem lijevom mountu, kojeg bleh u potpunosti prekriva. Prije ugradnje sam izbušio krajeve pukotine da se materijal opusti i pukotina ne nastavi širiti. Za razliku od frendovog M3, koji je bio skroz ispucao i nije bilo spasa nego povariti prvo, pa onda ubaciti pojačanja, ovo je bilo puno bolje i na vrijeme sam reagirao.

Dapače, već nakon prve vožnje je bilo jasno da je dobro da sam imao strpljenja za ugradnju špere. Počupala bi stražnji kraj u jednoj sezoni samo tako. Nadam se da će trajati sad još desetak godina. :)

Kakva garaža:respekt::respekt:
Ali nisi fer, što je pod ceradom, nemoš se tak igrat....

Za ovo pucanje, pričaš za e46? Šta su i coupei pucali ko cabrii? Sjećam se buke i halabuke tamo negdje sredinom 2000.ih sa jednim slavnim solinskim, na 3 dijela se rascvao nakon (pre)kratkog vremena od kupnje. Za auto takvog renomea i takve cijene, to je jebački propust, jer se o tim pucanjima šasije pisalo i pričalo naveliko po njemačkim bmw grupama, ali slabo pamtim tj dugo je prošlo, mislio sam da je cabrio bio samo u igri...

1v@n 14.10.2024. 16:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 3768143)
Evo prvi servis na x3 odrađen, moram pohvaliti Zokija iz Auto Slavića.
Nazvao prošli tjedan, dobio termin danas, auto su odradili brzo, dobio sam kompletnu servisnu povijest vozila, preporuke za održavanje, zamijenili su ulje Castrol Edge Prof 0w30 i filter ulja i besplatno su mi ažurirali iDrive te naravno, meni najbitnije upis u digitalnu servisnu knjigu. Kažu da ugrađuju samo original BMW dijelove. Sve skupa 160€, očekivao sam i više tako da sam zadovoljan s cijenom i uslugom.
Vidim i da je na netu hrpa pozitivnih reviewova. Pa ako netko traži servis, eto, ja sam bio jednom i zadovoljan sam, nastavit ću dolaziti i dalje.

Brzo si i dobio termin. Moji servisiraju već ohoho vremena kod njega. Još dok je bio na Ilici.
Rijetko dobar majstor danas

Wolverine 14.10.2024. 16:46

Citiraj:

Autor jopis (Post 3768145)

Za ovo pucanje, pričaš za e46? Šta su i coupei pucali ko cabrii? Sjećam se buke i halabuke tamo negdje sredinom 2000.ih sa jednim slavnim solinskim, na 3 dijela se rascvao nakon (pre)kratkog vremena od kupnje. Za auto takvog renomea i takve cijene, to je jebački propust, jer se o tim pucanjima šasije pisalo i pričalo naveliko po njemačkim bmw grupama, ali slabo pamtim tj dugo je prošlo, mislio sam da je cabrio bio samo u igri...

Svi su pucali, M3 ali i 330i, 328i, 325i. U biti kaj je god bilo malo snažnije, trgalo je most.

Citiraj:

UŽAS! :D

Kaj nije :D

Citiraj:

18 mjeseci stajala mi špera na polici za daily. Reko, neću ugrađivati dok ne ubacim pojačanje karoserije/stražnjeg mosta, kao što sam onomad na M3 već odradio.

Dočekao me easter egg jer na ovim autima bez preklopne klupe izolacija izgleda drugačije.
Za slučaj da nisam znao što vozim :D:

Prije manje od dvije godine obnovljeno, i dalje zgleda super, malo prašnjavo, ali na stranu s tim. Nakon toga je uslijedilo skidanje tanka.

Nakon bušenja rupa kroz sve slojeve karoserije, u unutrašnjosti su se otvorile nove rupe koje je trebalo zatvoriti :)

Sve je ljepljeno i zanitano. Zašto ne varenje - eh tu se može raspravljati danima, ali primarni razlog je jer ne znam i nemam opremu za variti tanke blehove (1-2mm, max 3mm). Navodno tak tanki blehovi ne vole toplinu pa počnu pucati oko varova bla bla, ali nitko nema dokaze ni za niti protiv. Pa sam odradio lijepljenje (Araldite 2014-2). Nitne služe primarno adheziji ljepila. Naravno da i one nose dio opterećenja, ali je to primarno posao ljepilu.

Odozdo znatno napredniji blehovi:

Iznutra otraga malo rezuckanja, pripasavanja, pa je i to sjelo. Na kraju dolazi originalni tapecirung preko toga, pa se neće ništa niti vidjeti:

Pošto sam lagere nedavno mijenjao za nove, uzeo sam samo inserte za selene:

"While in there...":

I evo krivca...
Čemu služi ovaj izrez na poklopcu/hladnjaku? Mislio sam da se ulje lakše izlije. Eh, ima i drugu praktičnu funkciju, treba to navuć na 175Nm :D

--

Imao sam samo jednu pukotinu na stražnjem lijevom mountu, kojeg bleh u potpunosti prekriva. Prije ugradnje sam izbušio krajeve pukotine da se materijal opusti i pukotina ne nastavi širiti. Za razliku od frendovog M3, koji je bio skroz ispucao i nije bilo spasa nego povariti prvo, pa onda ubaciti pojačanja, ovo je bilo puno bolje i na vrijeme sam reagirao.

Dapače, već nakon prve vožnje je bilo jasno da je dobro da sam imao strpljenja za ugradnju špere. Počupala bi stražnji kraj u jednoj sezoni samo tako. Nadam se da će trajati sad još desetak godina. :)

Jebeno, a vidim zanitao si ga u mp3 :D
Garaža izgleda kao mjesto gdje bi mogao provest par dana :D

fanATIk 14.10.2024. 18:05

Kaj je bleh?
Znam da je pleh - lim, no bleh prvi put čujem.

jopis 14.10.2024. 18:22

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3768170)
Kaj je bleh?
Znam da je pleh - lim, no bleh prvi put čujem.

Pa original tog našeg hrvatskog germanizma :D
Blech = lim po njemački u originalu

fanATIk 14.10.2024. 18:30

Ajd, naučio neš novo. No jbg, nitko kog znam ne govori bleh...

MadBoY 14.10.2024. 21:49

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3768104)
Nisam znao da su tu idiotariju uglavili i u 1.5 TSI i u 1.5 DCI. Kakvi idioti. :D

Citiraj:

Autor gil (Post 3768113)
U 1.5 TSI nije zupčasti u ulju.

1.5 TSI ima "suhi" zupčasti ali su i dalje stavili gumeni remen u ulje, onaj koji pogoni pumpu ulja :D. Ali ako te je toga strah, to ima i tvoj i moj 1.6 TDI :D, a i 2.0 TDI.

xlr 14.10.2024. 21:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 3768100)
Čisto informativno za stanovnike PGŽ-a. Već su stavili kamere na zaobilaznicu i na brzu cestu kod Svilnog.
.

Sad sam prosao onuda, nema (jos) znakova za te dvije kamere pa je pitanje jesu li u funkciji.

Inovator 14.10.2024. 22:44

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3768238)
1.5 TSI ima "suhi" zupčasti ali su i dalje stavili gumeni remen u ulje, onaj koji pogoni pumpu ulja :D. Ali ako te je toga strah, to ima i tvoj i moj 1.6 TDI :D, a i 2.0 TDI.

I ne znam za ijednog TDI da mu je pukao taj remen.

Facelessone 14.10.2024. 22:55

Da, preventivno im propiša vodena pumpa :D

bertone 14.10.2024. 23:19

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3768247)

Pa ne puca ni Fordu remen, prije toga se začepi uljna pumpa i kanali za podmazivanje :D
Citiraj:

Autor Facelessone (Post 3768249)

:lol2:

stitrek 14.10.2024. 23:48

Citiraj:

Autor bertone (Post 3768253)
Pa ne puca ni Fordu remen, prije toga se začepi uljna pumpa i kanali za podmazivanje :D

:lol2:

Ajoj EcoBoost, zubcasti remen u ulju, to nije ni dizajnirano za više od 200k, obavezno skidanje kartera svakih 70k a dobro je i izmjenit remen jer inace krece terminacija:D

https://i.postimg.cc/qvDcvVG2/url-10.jpg

Inovator 15.10.2024. 00:56

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 3768249)

Semering radilice.
Vodena pumpa se zaglavi ;)

Užasna smrt: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...sti_ostalo_d_0

coconut 15.10.2024. 07:21

@xlr
Nisu obavezni staviti znakove upozorenja. Mogu, ali ne moraju.

xlr 15.10.2024. 09:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 3768272)
@xlr

Nisam to znao. Zato su svi oko mene momacki kocili

medo 15.10.2024. 10:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3768134)
Možda određene verzije/revizije. :) Ne bi se čudio.

1.5 dCi-ovi su SVI na suhi remen. Mislim da je to trenutno jedini Renaultov motor na suhi remen.

0.9 TCe / 1.2 TCe i kasniji imaju lanac.

De5tr0yer 15.10.2024. 19:36

Citiraj:

Pod ceradom je od kolege nešto, iskreno nemam pojma više, radili smo neku rošadu mjesta ali bi trebao biti Nissan Bluebird.
Sve što je pokriveno se ne koristi. Jebeš to. :D

Citiraj:

Wolv je reko: sve E46ice pucaju, cabrio još najmanje jer su imali pojačanja i vozili su se znatno... nježnije.
E36 je imao naznake tih problema, ali su ga na E46 zajebali do kraja.

Svatko tko pegla E36 ili E46 na trackdaysima ili ima pojačanja ili ne zna da ima crackove.

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3768162)
Jebeno, a vidim zanitao si ga u mp3 :D
Garaža izgleda kao mjesto gdje bi mogao provest par dana :D

Nema šale, 25% više nitni sam zapičio nego što je u originalu zamišljeno (VinceBar i VinceSkinz).
Pozovi se na cugu kad si u Stuttgartu ili Heilbronnu.

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3768182)
Ajd, naučio neš novo. No jbg, nitko kog znam ne govori bleh...

Rođen i odrasel sam u Zagrebu i čul sam oba izgovora, iz moje bliže okoline se koristio pravi izraz: BBBleh. Mislim, PPPleh ko za PPPičke. :D

tomek@vz 15.10.2024. 21:02

:evil:

X-Plosiv 15.10.2024. 21:49

Citiraj:

Autor coconut (Post 3768272)
@xlr

Što nije fora da ako se žališ da nema znaka, prolazi lagano? Znam da su u Puli tako riješili više desetaka kazni..

xlr 15.10.2024. 23:35

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3768429)
Što nije fora da ako se žališ da nema znaka, prolazi lagano? Znam da su u Puli tako riješili više desetaka kazni..

A sta ako stoji znak, a nema kamere... Hoce oni platiti ako me netko naguzi na autoputu? :) Konkretno ima jedna takva situacija na Goranki, znakovi za kameru su tamo, kameru vidio nisam (kasnije trazio na Wazeu i ne pokazuje je). Malo je bed sto usporabam samo ja, a drugi oko mene ne bas, pa se osjecam ko debil.

Ako dobro pamtim znakovi su jedno vrijeme stajali i na Bosiljevu nakon sto su maknuli kameru. Ista stvar mi se dogodila, usporavam jer znam da je tamo, ali kamere vise nema. Te znakove su maknuli ima vec neko vrijeme.

Jbga ne vozim tako cesto onuda pa ne znam sto se zbiva po pitanju kamera. Zato imamo znakove, valjda :)

coconut 16.10.2024. 06:56

Ja svaki put kada idem u ZG pogledom tražim kameru prije KA koja je jasno označena, ali ju ne vidim. Usporim na 100 km/h kako piše prije nje, ali mnogi samo propiče pored mene punom brzinom.

zupy 16.10.2024. 08:42

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3768247)

Mom susjedu na octaviji i napravilo ršum po motoru - sad zbog čega neznam, možda nije mijenjao ulje ili su mu lijevali neki otpad od ulja:stoopid:

U mene je 1.6 tdi 85kwi u dilemi sam dali ga dirat kad budem zupčasti mijenjat .

Zeryx 16.10.2024. 08:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 3768467)
Ja svaki put kada idem u ZG pogledom tražim kameru prije KA koja je jasno označena, ali ju ne vidim. Usporim na 100 km/h kako piše prije nje, ali mnogi samo propiče pored mene punom brzinom.

ona prije tunela sv. marko?

i ja sam je trazio tjednima i skuzio da je nema. jedino mi izgleda kao da je tamo hakova kamera koja prati tunel. al svejedno prodem onuda 110-115 za svaki slucaj.

xlr 16.10.2024. 09:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 3768467)

Je, isto i u suprotnom smjeru. Nemoj me uzeti 100% za rijec, u smjeru prema Ri je prvo tabla 80 pa 100, cini mi se da su obje table nakon znaka za fantomsku kameru. Ugl mindfuck s obzirom da tamo 98% ljudi vozi iznad ogranicenja.

Ova tabla nije kod/oko tunela, probat cu naci lokaciju na gmapsu ali nece biti lako

Zeryx 16.10.2024. 10:11

mislim da je ova lokacija navodne kamere
https://www.google.com/maps/@45.5021...oASAFQAw%3D%3D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:17.