18 mjeseci stajala mi špera na polici za daily. Reko, neću ugrađivati dok ne ubacim pojačanje karoserije/stražnjeg mosta, kao što sam onomad na M3 već odradio.
Dočekao me easter egg jer na ovim autima bez preklopne klupe izolacija izgleda drugačije.
Za slučaj da nisam znao što vozim :D:
Prije manje od dvije godine obnovljeno, i dalje zgleda super, malo prašnjavo, ali na stranu s tim. Nakon toga je uslijedilo skidanje tanka.
Nakon bušenja rupa kroz sve slojeve karoserije, u unutrašnjosti su se otvorile nove rupe koje je trebalo zatvoriti :)
Sve je ljepljeno i zanitano. Zašto ne varenje - eh tu se može raspravljati danima, ali primarni razlog je jer ne znam i nemam opremu za variti tanke blehove (1-2mm, max 3mm). Navodno tak tanki blehovi ne vole toplinu pa počnu pucati oko varova bla bla, ali nitko nema dokaze ni za niti protiv. Pa sam odradio lijepljenje (Araldite 2014-2). Nitne služe primarno adheziji ljepila. Naravno da i one nose dio opterećenja, ali je to primarno posao ljepilu.
Odozdo znatno napredniji blehovi:
Iznutra otraga malo rezuckanja, pripasavanja, pa je i to sjelo. Na kraju dolazi originalni tapecirung preko toga, pa se neće ništa niti vidjeti:
Pošto sam lagere nedavno mijenjao za nove, uzeo sam samo inserte za selene:
"While in there...":
I evo krivca...
Čemu služi ovaj izrez na poklopcu/hladnjaku? Mislio sam da se ulje lakše izlije. Eh, ima i drugu praktičnu funkciju, treba to navuć na 175Nm :D
--
Imao sam samo jednu pukotinu na stražnjem lijevom mountu, kojeg bleh u potpunosti prekriva. Prije ugradnje sam izbušio krajeve pukotine da se materijal opusti i pukotina ne nastavi širiti. Za razliku od frendovog M3, koji je bio skroz ispucao i nije bilo spasa nego povariti prvo, pa onda ubaciti pojačanja, ovo je bilo puno bolje i na vrijeme sam reagirao.
Dapače, već nakon prve vožnje je bilo jasno da je dobro da sam imao strpljenja za ugradnju špere. Počupala bi stražnji kraj u jednoj sezoni samo tako. Nadam se da će trajati sad još desetak godina. :)