![]() |
Što treba poslati točno u mailu da dobiješ baš svoju IP adresu? "Poštovani, molim vas da mi uklonite CG NAT kako bih mogao otvoriti port i preko interneta pristupiti svom računalu"?
|
Sve si dobro posložio. Sam pita, sam odgovara :D
|
Prije otprilike 2 mjeseca sam dodao na internet još i bnet TV, još prilikom instalacije STB-a, tehničaru bneta nije prikazivao sliku kanala, samo lista prigrama i menu, Tad je mjenjao i STB i router i kablove, i nije pomagalo i onda je odjednom proradilo samo od sebe.
Od pocetka mi se ista stvar dešava (dakle crni ekran na svakom programu, a menu i prikaz liste programa rade) svakih par dana. onda moram ištekat STB iz struje i uštekat, upalit i onda sve radi. Jeli to "normalno" ponašanje svakog STB-a ili su meni baš dva defektna otpočetka stigla? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Dalthor
Definitivno za prijavu kvara > servis. Po txt se da zaključiti da imaš 2 STB - a ili griješim ? Kako je sve skupa spojeno ? Nađi u menu od routera i stb - a gdje prikazuje nivo signala pa stavi ovdje. Ovako napamet, na coax dijelu spajanja nešto nije uredu (premali nivo / neki spoj / nešto drugo). |
Nisu dva, možda sam krivo objasnio.
sumnju jeli to normalno i imam jer je znači prvi, koji je tehničar donio imao odmah taj problem pri spajanju, kao i drugi koji imam sad, koji je tehničar stavio umjesto prvog. Taj drugi je proradio sam od sebe nakon silnog preštekavanja i gašenja paljenja (tehničar je to pripisao problemima u internet vezi). tako da ili su ta oba STB-a neispravna odpočetka bila (defektna serija možda), ili je to "normalno", ili je problem negdje u kablovima, spoju u zgradi |
Pa zna se desiti DOA ali rijetko.
Ajde pogledaj (pa stavi ovdje) nivo signala (npr. HRT1 HD i neki "strani"). |
evo uslikao sam HRT HD 1 i NAT Geo Wild.
Na routeru neznam kaj bi poslikao (ubee router). |
Citiraj:
Meni su juce donili novi ruter (ubee). Niko ti nece ulazit u kucu, donesu paket a ti ga sam spojiš. Kad spojiš nazoveš tehničku da oni odrade šta imaju odradit da to proradi. |
Hm, zaboravio sam na korona gofno i lako moguće da im je sad modus rada bez ulaska u kuću :fiju:
Po ovim slikama, moguće da je signal na STB - u čak prejak pa da se zato blesira s vremena na vrijeme. Da je normalno stanje, serviser doda attenuator na coax liniju, npr. ispred razdjelnika. |
OK, hvala na savjetu, napomenuti ću im to kad prođe ovo s koronom
|
Ne želim biti crnjak, ali buš se onda načekao da ovo s koronom prođe tako da je bolje da ih cimneš odmah, a signal ti mogu oslabiti i dodavanjem attenuatora u razvodnom ormariću koji je negdje u prizemlju zgrade (tak su meni davno napravili likovi iz DCM-a), ako ih baš ne želiš pustiti u stan.
|
Ne ulaze nikome u stan. Meni su susjedi isto donijeli router, otišli na parking u auto i zvali je na telefon i navodili da sam napravi istalaciju. Normalno, nije išlo. Ona je zvala mene, pa sam ja to napravio. Ne znam što je bilo i koliko je trajalo, samo mi je tip reka da sam mu sad najbolji prijatelj :D. Ali, ništa čudno. Susida je starija žene koja nema pojma o tehnici, pa kako onda očekivati da sama spoji router ( čak i sa telefonskim navođenjem).
|
Citiraj:
|
Router. Je, ostavili su ispred vrata. A sada ti više nitko ne potpisuje primitak pošiljke. Ni HP, ni ostale dostavne službe. Sad sve može:D
|
Citiraj:
|
Je li vam vidljiv novi račun, meni još nije?
|
Nije ni meni.
|
Citiraj:
Malo si uranio. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Račun mi kao i prošli mjesec. Od sporta ni s. Boli njih "k" što sport klub u HD-u ne gledamo još "od Marije Terezije". Nisu se prevarili pa za prošireni paket umanjili cijenu.
|
A trebali bi umanjiti cijenu zato što su sportski događaji otkazanih zbog pandemije?
|
Citiraj:
Di su sad kopije osobnih iskaznica koje inace traze da damo dostavljacu (sto je van svake pameti i vjerojatno zakona). Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni nemozes osobno, nemaju tu praksu vec duze vrijeme, samo postom i to na neku firmu koja nema veze sa A1.
|
Ima li A1 mogućnost da se ugovor pauzira na neko vrijeme, 3-6 mjeseci?
|
Citiraj:
https://i.postimg.cc/44Hn2BLR/IMG-20200408-163639.jpg |
Citiraj:
Ima, do 180 dana, treba poslati zahtjev za stavljanje usluga u mirovanje sa e-maila na koji se primaju računi na privremeno.iskljucenje-privatni [at] A1.hr Može se tražiti uključenje bilo kada u tom periodu. Ugovor se produžuje za period mirovanja usluga. |
I naplaćuju ponovno uključenje
|
Izričito pitao to, rekli ne.
Stavlja se usluga u mirovanje, ne isključuje. |
Sačuvajte potvrdu od pošte par mjeseci jer prvo A1 pošalje obavijest i opomenu da niste vratili uređaje, a onda Vas još jednom zovu iz pošte i provjeravaju jeste li doista poslali opremu prek njih u Agram,... retardirano do bola, ali to mi se dogodilo krajem prošle godine pa još uvijek čuvam potvrdu zlu ne trebalo.
|
Prosli mjesec se zeznuli i poslali manji racun (pisao sam o tome).
Mislio sam tj. nadam sam se da su se zeznuli prilikom produzenja ugovora pa stavili vece popuste. No, ovaj mjesec je kako i treba biti :D eto ustedio sam barem na proslom racunu |
Citiraj:
|
Ja sam to napravio dvaput, i oba puta su mi naplatili po 100kn.
Al što je najbolje, nisam znao da se produžuje ugovor i onda su mi još htjeli naplaćivati po punoj cijeni ovaj produžetak. Popizdio. Al žena složila mail di se žali da nismo znali jer inače nebi stavili u mirovanje, i pritužba prihvaćena. Nisu produžavali ugovor. |
Ja sam to radio davno. Prije A1.
|
Problem brzina na 2,4GHz
Pozdrav
Dobio sam zamjenu modema jer je često pucala internet veza(Zg-Špansko stari technicolor) i dobio novi dual band Ubee. E sada problem je na 2.4GHz wifi mreži, signala ima (3m od modema) na mobitelu Xiaomi Mi A1 brzina interneta 2Mbs, u drugoj sobi 0.6MBs, na 5G leti. Mobitel Huawei P20 na 2.4Ghz uredno download preko 70MBs, laptop također uredno preko 70MBs Da li ima lijeka ili je to do starijih uređaja, što mislite? Hvala |
Standardni problem na prepunom 2.4 Ghz bandu, pisali smo xy puta proceduru,
stavi na mob WiFi Analayzer ili sl. aplikaciju > vidi na kojem kanalu ima najmanje susjeda / na kojem je njihov signal najmanji > otkriveni kanal manualno postaviš u routeru za 2.4 Ghz. Isto tako, Ubee drži uspravno (ima onaj nosač šta treba staviti), pa se tako bolje hladi + ima nešto utjecaja i na WiFi. |
Citiraj:
Problem je što imam WiFi IP kameru i nikako ne može sad raditi |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:15. |