![]() |
hvala za konkretan info, kažem nisam asrock nikad smatrao konkretnim izborom, no siguran sam da imaju svoju publiku.
pratim dalje, želim dobar mbo, entry ok, ali neću drlog pa da se davi i kuha 9800x3d na tome. |
Primjera radi, MSI PRO B650-S WiFi (~150€) je i više nego dovoljna za 9800X3D, a realno ništ posebno ploča koja ipak nudi sve kaj većina kupaca treba. Tak da, neovisno da li kupiš ASUS, ASRock, MSI ili Gigabyte, dokle god model koji ti odgovara nudi sve kaj trebaš, to je to, jer većina je ionak dovoljno dobra. Kaj se čipseta tiča, 600 serija i 800 serija su ista stvar samo drugo pakiranje, a sve člpsete ionako proizvodi ASMedia kojoj je ASUS vlasnik, tak su te mainstream/mid-range ploče na ovaj ili onaj način OK.
|
Citiraj:
Meni od prvog dana sve ok bios nisam dira osim undervolta, a imas ljude di su im doslovno procesori poginuli zbog voltaže ili čega več...gledajuci video ulozeno dobiveno su top a sad da si siguran bolje asus jer ko ce ti ga znat sta ce te dopast dobro ili zlo ako uzmes asrock ,sretno. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Ima li smisla kupiti Ryzen 9 5950X za 240€? Novi u dućanu.
Trenutno imam 5600x i gtx 1080ti. Mislim kao neki ulog za dalje ako kupim neku jaču grafičku. Hoće to gurati igre još 4-5 godina? |
Bolje ti je ostaviti kako je tu mašinu pa kupiti novu platformu u trenu kad kupiš jaču grafičku. Trebat će ti vjerojatno i napajanje i sve. A ovako će ti ostati viška sasvim sposoban procesor 5600x. A i 5950X kao 2xCCD proc nije idealan za gaming.
|
Citiraj:
Da nisam trebao za određenu igru jači CPU, ne bi se isplatio, nisam primjetio išta bolje performanse s novim CPU, isto prešao s 5600x. Radije stavi lovu sa strane, pređi na am5 kad bude vrijeme i gotovo. Po meni, bacaš lovu ako je za gaming. |
Eventualno polovni 5700X3D ili neki drugi osmojezgreni ak je cijena dobra, sve drugo je bacanje novaca.
Daš sad 250€ za proc i crkne ti matična za par godina i osuđen si na njuškalo. Ovo što je Frung rekao stoji. |
Znači, ne diraj. Ništa, ionako ne gejmam previše i dosta mi je 45 fps-a. Ostala stara bolest apgrejditisa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:03. |