![]() |
|
Jedan, jedini za Merecdesove fanove a za ostale samo jos jedan skup auto sa brdo KS..
|
Meni bi bio zakon da se kompletno makne ovaj crni spojler i pusti samo ravna linija bez ikakvih izbocenja.
|
izgubljena jedna tablica,kakav je postupak? ide se na prijavu policiji ili
jopis sigurno zna:D :fala: |
Streso sam se ko nikad danas. Najveća greška otkad vozim i u 200k prijeđenih km. Trebam pokupit prijatelja, prolazim ulicom sa tri trake i ogromnim raskrizjem, vidim ga kako ceka na pocetku raskrizja i stanem mu jer nema autiju iza mene, a taman da ne vidim semafor. Pitam ga dal je zeleno, kaze da je i krenem brze da prodjem jer svi stoje iz okomite ulice, a prema meni je jos jedan proso (bilo je zeleno-zuto izgleda). Dodjem do oko 10m od zebre na kraju raskrizja (pomaknuta je malo dalje od glavnog semafora), a kad ono 5 ljudi sa lijeve i 5 sa desne krenu bez da pogledaju na cestu. Proso sam po sredini sa finom brzinom (iako ispod ogranicenja) dok su oni bili na polovici vanjskih traka.
Glupost se desi u sekundi... A bas jucer sam citao o necemu slicnom i mislio sam si koje budale tako razmisljaju u prometu. Eto tko. |
Citiraj:
|
@Icy
koliko sam vidio, pješake u ZG ne jebe nit pol posto svijetlo na semaforu. Svi se prave pametni i dok vide da je autima žuto, onda prelaze, makar se njima zeleno pali 2-3 sec nakon crvenog autima :D |
Jes, al ovaj put sam ja bio malo kriv. :D
Prešetavaju se uglavnom kad je crveno. :D Često se desi da moram čekat na moje zeleno da se netko prešeta bez da ubrza korak. Ili prelete bez da pogledaju semafor. Pitam se sto bi bilo sa pjesacima da auti na isti nacin "postuju" semafore. Vidim da gore nisam spomenuo da sam napravio dobar manevar iz desne u srednju traku da ih ne pokupim. :D |
Citiraj:
inače ako je izgubljena samo jedna veli google da se dobivaju drugi brojevi |
Citiraj:
Vozači ne jebu pola posto i ne staju, još kad vide pješaka, samo po gasu :) |
Citiraj:
|
mislim stvarno,neznaš jesu gori vozači ili pješaci ili ovi biciklisti
tako i meni dvojica na biciklima izletili na brzoj cesti,skretao sam desno i oni se vozikaju po zebri,moje je da ih pustim i pustio sam ih ali sam svirao kad sam vidio da im je crveno bilo...i onda ovaj jedan stari priča drugom mene je već tako jedan pokupio:D reko pokupit će te ponovno samo idi na crveno i tako se vozikaj mislim skoro uvijek stanem pješaku kad vidim da lijepo stane i pogleda, ali neki ništa,samo izlete |
Po zakonu, biciklist mora sići s bicikla i gurati ga preko zebre. Ako ga pokupiš dok se vozi preko zebre, on je kriv.
|
većina prijelaza na glavnim cestama ima i za bicikliste označeno ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam se jednom 'naganjao' s nekim vikendom navečer po zg, zapamtim ili snimim regu, dođem u pon na posao, na poslu ukucam regu, rega na yugo 45, istekla tri god ranije, a lik ih ima na nekoj jap jurilici, ili još bolje što sam doživio na 535i bmwu:fiju: |
Citiraj:
https://www.huo.hr/hrv/provjera-osiguranja/11/ Uz to, stvarno ne moras biti preveliki lumen da ako ti dodje doma "cestitka za kaznu na masni iznos" sa slikom Pagani Zonde i registracijom tvojeg Trabanta osporis istu za 15 sekundi. |
Citiraj:
Imam internet KOD KUĆE, ali radim na takvom radnom mjestu gdje mogu kudikamo detaljnije provjeriti porijeklo i vlasništvo tj korisnika registarskih oznaka ;) Podaci u huo bazi se refreshaju svakih 15ak dana, tako da nisu baš uvijek upotrebljivi.... Što se ostatka posta tiče, reply je bio vezan na post iznad di se čudom čudi zašto se mora raditi nova reg.oznaka kad se postojeća izgubi ;) |
Aj aj aj aj jao. Evo legende nazad.
Samo zašto je toliko skup, Evo je uvijek bio budget supercar :/ @jopis, PCE Top tip, ne ulazit u rasprave s Bubbom osim ako nemas iza sebe 2 doktorata :D |
a dobro fq nikada nisu bili jeftini, a i ruku na srce nemreš baš za 50kn i kn gljivom izvuć 440hp iz 4 cilindra.
|
Samo 40 komada za 40u godisnjicu. Vjerojatno zato je cijena takva
|
|
Citiraj:
Poanta price je - vec si u par navrata u ovom threadu popio svu pamet svijeta, pa me samo zanimalo zasto, nista drugo. |
Citiraj:
Citiraj:
|
nemam pametnijeg posla nego auto koji stock mijenja tekućine svakih 1000km dodatno nabrijavat čisto sa remapom... dugotrajnost jednostavno vrišti nakon te akcije :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Obzirom da sam cijeli život usko vezan uz automobile, održavanje, nabavu dijelova, kupoprodaju, registraciju, osiguravanje, ne trebam jednog umišljenka kao ti da mi daje tipove vezane uz to ;) Kad trebam savjet u vezi nečeg što ne znam, ne sramim se pitat, u bilo kojoj temi i za bilo šta, ali takve kvaziveličine prepametne za sve kao ti, ne doživljavam baš previše ;) Kad naučiš postati kao svaki normalan čovjek, normalnim i prije svega kulturnim tonom, možda te i shvatim kao ljudsko biće, ovako si samo još jedan napuhanko. EOD. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa koliki je to tim bogati ako prati svako zastupničko računalo? :D
|
Citiraj:
Mah, bolje da ni ne pišem o tome, jer je malo prejavno za pisati, ali razina nadzora svega graniči sa komunističkom filozofijom kontrole ama baš svakog sredstva komunikacije na sve dostupne načine:nono: |
ama suludo stvarno :D
|
Citiraj:
I s druge strane, još važnije, za sve te peezdarije i te mlatim....e mi na terenu moramo zaradit lovu/plaće:nono: |
Citiraj:
Citiraj:
|
To je samo prvi servis, nesto sto je do nedavno bilo normalno na mnogim svim autim. Nakon jednu, dve, tri tisuce po novo ulje.
Kolko sam ja procital iznad 320ks ili oko EVO tuning postaje poprilicno skup. |
Citiraj:
|
Svratio malo na auto show pa uslikao neka kolica :D
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tute ima više fotki. Al ionako većinu toga vidiš na ulici pa ti više nije toliko napeto :D :lol2: |
Citiraj:
ma karikiram, ali velim na takovom autu samo napravit remap i hope for the best nije baš neki raj imho. |
Citiraj:
Jednostavan, siguran i relativno jeftin tune ti je za Evek odprilike promjena filtera (ili cijelog usisa), downpipe, 3port boost kontroler, spuh i mapa. Plus bolje pakne :) Nakon toga možeš krenut svakakvim smjerovima i onda jedno vuće drugo... "ma kad sam već stavio tvrde cijevi za IC, mogao bih i uzet veći IC. E sad mogu i malo veći turbo a da spool ostane isti, no budem onda i veće injektore. Hm, pa kad sam već sve to,..." Normalno mora se kvalitetno održavat no ak je problem promijeniti ulje svakih 5-10k te ne mijenjaš gume svakih 15-20k... onda ili taj auto voziš ko penzić (postavlja se pitanje kaj će ti onda uopće) ili je iznad mogućnosti. Evo jedna za mrzitelja dobrih felgi: http://imageshack.us/a/img89/5794/ir5b.jpg |
Trebam preporuku za servis turba u Zagrebu koji zna što radi.
Naime, na Passatu (1.9 TDI, 130 KS, 2002. modelska godina) mi je elektronika isključila turbinu i stavila motor u safe mod. Dva servisa su napravila dijagnostiku u vožnji i otkrila da je tlak nabijanja prevelik. Onda sam otišao na put od 1000 km, dvaput mi je otišao u safe mod na prvoj polovici puta, a na povratku je sve radilo kako spada. Onda sam bio u ovlaštenom servisu gdje su mi utvrdili da je s autom sve u redu. Nekako sumnjam u zaglavljene lopatice VTG turbine koje su se "odglavile" na autoputu, ali ne bi htio riskirati da mi auto uđe u safe mod u pretjecanju. Preporuke?:) |
Upravo vidio Tom Tom kombi koji snima ulice kao Google Street View.
Zanimljivo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29. |