PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

fishkal 18.07.2020. 08:08

Citiraj:

Autor robik666 (Post 3422528)
Poco koristim već skoro dvi godine, bez ikakvih problema..jedna od boljih kupnji do 2000 kn.

+1, odlična kupovina.

Na mjestu kolege koji ima problema bi stavio neki android 9 based rom tipa pixel experience

blava 18.07.2020. 10:26

Uzeo sam nedavno curi Redmi Note 8T i mob je brz,responzivan i nemam zamjerki na nisza osim kamere.
Kako je tako los dinamički raspon i općenito čak po danu ima šuma na slikama.

U usporedbi sa Note 8 pro kamerom,dvije klase ispod...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

thunder11 18.07.2020. 10:48

Staviš si gore Gcam i riješiš si i taj problem, pa imaš kompletan mob.

partwish 18.07.2020. 11:09

Citiraj:

Autor Splitska Posla (Post 3423150)
Redmi Note 7. Najdraži bug:
Primim telefonski poziv i upali se ekran ali ne prikazuje ništa osim početnog ekrana. Nema ona dva kružića (podsjećam Zeleni je za javiti se, crveni pak za odbiti nadolazeći poziv). Poziv i dalje zvoni li zvoni. Povučem gornju ladicu i u notifikacijama vidim da je u tijeku nadolazeći telefonski poziv, piše "xyz calling" i ispod, u istoj notifikaciji nudi opcije "Answer Reject".
Postoji li "gluplji" bug? Kako bi se moj stari javio kad ga zvem a ne prikazuje mu opciju da odgovori (AKA "podigne slušalicu") već istu mora tražiti u gornjoj ladici spuštanjem iste? Odgovor: nikako.
Najs.

Meni je najdraži što kad upalim DND javlja mi za WA notifikacije. Mislim da je to zato što koristim sa zedge app zvuk notifikacije.

domy_os 18.07.2020. 15:46

Citiraj:

Autor Splitska Posla (Post 3423150)
Redmi Note 7. Najdraži bug:
Primim telefonski poziv i upali se ekran ali ne prikazuje ništa osim početnog ekrana. Nema ona dva kružića (podsjećam Zeleni je za javiti se, crveni pak za odbiti nadolazeći poziv). Poziv i dalje zvoni li zvoni. Povučem gornju ladicu i u notifikacijama vidim da je u tijeku nadolazeći telefonski poziv, piše "xyz calling" i ispod, u istoj notifikaciji nudi opcije "Answer Reject".
Postoji li "gluplji" bug? Kako bi se moj stari javio kad ga zvem a ne prikazuje mu opciju da odgovori (AKA "podigne slušalicu") već istu mora tražiti u gornjoj ladici spuštanjem iste? Odgovor: nikako.
Najs.

Probaj wipe data od dialer aplikacije, to se i meni događalo na ponekim ROM-ovima. Svakako bolje nego na Samsungu A8 koji nekad ne uključi ekran kada zoveš nego trebaš uključiti ekran, otključati i onda se možeš javiti.

Roy 21.07.2020. 21:14

Došao MIUI 12 na 9T, za sada nemam zamjerke

segregator 21.07.2020. 21:24

Citiraj:

Autor Roy (Post 3423952)
Došao MIUI 12 na 9T, za sada nemam zamjerke

Meni ga i dalje ne nudi

Elven 21.07.2020. 21:59

Citiraj:

Autor segregator (Post 3423955)
Meni ga i dalje ne nudi

Meni danas... Nis jos stavil, valjda ce i tebi uskoro

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

thunder11 24.07.2020. 19:38

Evo napokon, nakon toliko vremena sam uspijeo upogodniti 48mpx modul za Gcam - Mi 9T verziju.

I razlika je nebo i zemlja. Koliko više detalja sam dobio na jednoj slici kada u nju zumiraš, to je strašno :D
I da, ovo je pravi 48mpx mode, bez pixel bininga.

Roy 24.07.2020. 19:56

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3424588)
Evo napokon, nakon toliko vremena sam uspijeo upogodniti 48mpx modul za Gcam - Mi 9T verziju.

I razlika je nebo i zemlja. Koliko više detalja sam dobio na jednoj slici kada u nju zumiraš, to je strašno :D
I da, ovo je pravi 48mpx mode, bez pixel bininga.

Može malo više detalja, koji Gcam?

thunder11 24.07.2020. 20:37

Gcam najnoviji

48mpx mod

Uz to sve, mobitel mora biti rootan (bez roota nisam ni gledao da li postoji, ali mislim da ne), rokneš magisk i preko njega taj mod. Radi ko urica.

Prezime 24.07.2020. 21:54

Citiraj:

Autor Roy (Post 3424591)
Može malo više detalja, koji Gcam?

Ako nemas root-an mob i ne nameravas ga root-at, onda ti je (meni najbolja) preporuka ova burial verzija, posebno prilagodjena za Mi9T/Pro.
Ta verzija ima najbolje prilagodjene config.xml fajlove. Na mom Pro (ne root-anom) modelu radi puno bolje i stabilnije od spomenute Urnyx05 verzije, koja je ustvari osnova za predlozenu burial verziju.

Inace, sve GCam portane verzije su manje/vise bagirane i ne ocekuj potpunu stabilnost/funkcionalnost originalne kamere.

thunder11 24.07.2020. 22:07

Da, nisam se dobro izrazio.

Root je potreban samo kako bi 48mpx radio. A Gcam bez roota moze bilo koji.
Burial nisam probao još. On mi je na listi jos zajedno za ultracam. Navodno su ljudi dosta zadovoljni njime.

mitra 25.07.2020. 11:03

Planiram se vratiti nakon dugo vremena na Xiaomi mobach, daj mi samo recite vi koji imate Xiaomi EU rom...da li vam radi Google Pay (ne play nego baš plaćanje :D ) i aplikacije od banke PBZ mobilno bankarstvo?
Zbog roota Google Pay nije radio na tom romu pa se moralo nesto kemijati, a PBZ apliaciju sam morao obnavljati nakon svokog EU rom nadogranje.

thunder11 25.07.2020. 11:05

E nažalost tu nemogu pomoći.

Ja sam na ZABI i revolut. Jedno i drugo radi zasebice i rade na google pay bez problema.

A kada je to bilo da ti nije radilo na xiaomi.eu?

mitra 25.07.2020. 11:08

Negdje prije cca 2 god...tad sam bio na Mi8 xioami.eu rom.
Google Pay aplikacja je sama detektirala da je mob rootan (ili bootloader otkljucan) pa nije dozvoljavala koristenje, bili su neki trikovi da se sakrije root/bootloader info ali mi je to bilo smaranje...

thunder11 25.07.2020. 11:22

Ako je to i danas slučaj, što ne vjerujem, ali eto treba probati baš sa PBZ aplikacijom, skrivanje roota ako ti je vec rootan se napravi za manje od 5 min.

Meni je to prije bilo sa ZAB-om ista stvar, pa sam u magisku sakrio. I evo danas vise to ne radim. Rootan je, i ZABA i Revolut ne pitaju ništa.

chief_wolfinjo 25.07.2020. 13:38

bok,

imam Redmi Note 9

i sada imam problem sljedeći, da kada zaključam mobitel i ekran se ugasi

da ako još držim mob u ruci i malo ga zatresem, da se ekran upali ?

vidio sam da i neki drugi imaju navedeni problem, samo nisam našao rješenje

dali znate kako rješiti problem ?

veve 25.07.2020. 13:50

Settings -> Always on display & Lock screen -> unutar toga imaš sekciju Lock screen settings -> isključi Rise to wake

tiki66 25.07.2020. 14:11

Citiraj:

Autor mitra (Post 3424719)
Negdje prije cca 2 god...tad sam bio na Mi8 xioami.eu rom.
Google Pay aplikacja je sama detektirala da je mob rootan (ili bootloader otkljucan) pa nije dozvoljavala koristenje, bili su neki trikovi da se sakrije root/bootloader info ali mi je to bilo smaranje...

Ja sam na eu romu na Mi 9T i ne radi mi google pay, kaze da je rootan. Probao sam i sakriti Magisk i slicno - nije uspjelo. Postoje neke metode koje sam dalje citao na redditu ali nije mi se dalo zezati.

Inace root je opcionalan nakon instalacije eu roma. Samo nisam siguran da li zeza i bez roota zbog otkljucanog bootloadera...

Edin_FMB 25.07.2020. 14:30

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3424769)
bok,

imam Redmi Note 9

i sada imam problem sljedeći, da kada zaključam mobitel i ekran se ugasi

da ako još držim mob u ruci i malo ga zatresem, da se ekran upali ?

vidio sam da i neki drugi imaju navedeni problem, samo nisam našao rješenje

dali znate kako rješiti problem ?

Ips je ekran, ugasi se kod zaključavanja to je normalno

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

chief_wolfinjo 25.07.2020. 16:22

Citiraj:

Autor veve (Post 3424776)
Settings -> Always on display & Lock screen -> unutar toga imaš sekciju Lock screen settings -> isključi Rise to wake

to sam i napravio, ali i dalje ostaje problem...

da kod male trešnje se katkad upali.

Ivo_Strojnica 26.07.2020. 00:58

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3424795)
Ja sam na eu romu na Mi 9T i ne radi mi google pay, kaze da je rootan. Probao sam i sakriti Magisk i slicno - nije uspjelo. Postoje neke metode koje sam dalje citao na redditu ali nije mi se dalo zezati.

Inace root je opcionalan nakon instalacije eu roma. Samo nisam siguran da li zeza i bez roota zbog otkljucanog bootloadera...

Ne zeza radi otključanog bootloadera.

Ag008 26.07.2020. 09:20

Ima li tko Mi 9 Lite i Android 10 i Google cam?
Još ga nisam stavio na noviji rom (još je na Android 9) jer sam čitao da su problemi s gcamom.

tiki66 26.07.2020. 11:15

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3424930)
Ne zeza radi otključanog bootloadera.

Odlično, znači ako stavi eu rom ali ga ne roota (ne stavi magisk) nema problema s google pay.

dak0001 27.07.2020. 14:30

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3424831)
to sam i napravio, ali i dalje ostaje problem...

da kod male trešnje se katkad upali.

Isti problem bio i kod mene.
Ali ja sam imao veći problem, na ovo paljenje kod svakog diranja mobitela sam se naviknuo.
Notifikacja sa doorbel kamere mi je kasnila po minutu i dulje
Dođe poštar na vrata, pozvoni, dok se mob sjeti da bi trebal reagirati, ode poštar.
Popizdio i prodao.
Isti problem sam imao i na Mi max2 i Mi max3. To je očito generalna boljka.
Sad imam Umidigi F1 Play. Kamera je krš za snimanje iz blizine,
ali sve notifikacije dolaze munjevito, bez ikakvih dodatnih podešavanja, a to je ono što mi je primarno.
Baterija traje 2 dana, kao i na Note 9.
Tak da, ja prekrižio Xiaomije do daljnega.

veve 27.07.2020. 14:48

Meni se isto ne sviđa kašnjenje notifikacija, bez obzira što sam podesio sve postavke aplikacija. Ustvari nekad dođe na vrijeme, nekad malo kasni, nije da je big deal.
Imao sam Mi A1 prije toga i nije bilo problema s tim. Znači do MIUI je, čudne postavke i njegove mušice.

Šteta što je Xiaomi toliko zasrao s Android One serijom.

zgmmax 27.07.2020. 15:53

Neki dan sam pročitao da su stopirali za neke regije MIUI12 za MI9T.
Ja ga još nemam....

Nego.
Imam problem sa Android Autom i deezerom.
Deezer radi u Andorid Autu ako mu prije obrišem cache....nakon par sati kada spojim više ne radi, ne mogu ga pokrenuti unutar AA.
Ako sve ugasim i obrišem cache ponovo onda radi.

Zadnje verzije i jedne i druge aplikacije.

Revolver3844 29.07.2020. 01:43

Jel neko dobio neki update na 8t ?
Boktemazo taj telefon nije dobio update 3 Mjeseca.
Smiješno.

webstartm 29.07.2020. 02:58

Mi8 je dobia nekidan , security patch, 150tak MB

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:29.