![]() |
|
Jel ti to treba ili pitas iz zajebancije? Da pitam kolegu koji vozi s60.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo mojih problema s lakom na Hondi, prijavi jučer na kasko pa ćemo vidjeti...
https://ibb.co/R3RH5C9 https://ibb.co/tPgkxvY https://ibb.co/zxV3NVD |
To je hrđa ispod?
Čudna boja primera |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Auto.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Od sam ručice, neke žice, senzora u pedali kvačila, abs prsten, akumulator itd... Acu nije kod mene jer normalno pali i napon je ok od 11,8-12V. Citiraj:
Pokušao sam se voziti 130 u desnoj ali to nije izvedivo. Ovi kaj se voze u desnoj voze 110 i onda sam sa 130 prespor za pretjecanje jer doletavaju sa 180....tak da 150 i cijelim putem lijevo desno..lijevo desno..lijevo desno. :D |
Automobili
Citiraj:
Kako dizne unište pumpu? Točim na Ini. Dizne su tvorničke nisu nikad skidane. Auto ima 219.000km. Benzinac. Na starim svječicama se ne vide tragovi lošeg goriva ili nepotpunog sagorjevanja. Nikada pao eko test. Odi kod nekog drugog da to pogleda. |
MUP mijenja zakon zbog MR. Predviđene su i kazne onima koji budu ometali robotaxije.
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20240920 EU revizija misli da oni nisu toliko zeleni koliko tvrdi AP & co. https://www.telegram.hr/politika-kri...-voli-tvrditi/ |
Citiraj:
Ti ne osjetiš probleme prilikom paljenja, ali napon prilikom paljenja padne ispod određenog nivoa. Iz nekog razloga tempomat je taj koji bude među prvima na kojem se manifestuje problem. |
Citiraj:
Ili ti je do godine proizvodnje. Moja Octavia 2003 nikad nije imala problema sa Tempomatom i strujom, ali sa pucanjem nosača motora i curenjem antifriza da. :D |
Citiraj:
Moguće stvarno da mu je akumulator pri kraju ako je napon 11,8V dok je ugašen. Tko zna na koliko padne napon kad se pali auto.. |
Citiraj:
Ajme kako me živciraju ljudi koji ne voze na tempomatu na autocesti. :) Pristigne me pa uspori... nek jede govna. Od takvih mi jedino na živce više idu oni koji se po laganoj kiši nakon pretjecanja odmah ubace ispred, baš neobzirno. Sa aktivnim tempomatom se osjećam sigurniji, kad vozim auto bez njega i dalje koristim običan tempomat ali to više nije to... Nahvalio jučer na tehničkom mog A4, kaže da izgleda ko da je na 150k prijeđenih kilometara kad ga je gledao iz kanala. :) Inače je na 320k. Kod mene je prešao 90k zadnje tri godine, samo ulje mijenjano ali je prije toga odrađen pozamašan servis u službenom. Na zimu planiram mijenjati zupčasti, kao kažu da se prvi mijenja nakon 150k km, a svaki idući put nakon 100k. To mišljenje stoji i ovdje među forum strukom? Ili se ovdje auti bacaju u tim kilometrima? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedini minus kod Volva mi je kaj se sve mora raditi preko onoga ekrana. Da ima fizičke tipke za neke stvari bi mi bio TOP |
Gledam neki auto za suprugu, za oko mi je zapao Nissan Qashqai 2014-2019g
Sad, nisam neki ljubitelj "Francuza"... koliko znam Nissan je u kompi s renaultom . Gledam mahom benzince, sad vidim da se tu pojavljuju nekakvi 1.2, 1.3 i stariji 1.6 motori. Kakvi su se ti auti pokazali u praksi? Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Uzmi, Kamiq/Karoq, T Rock
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
E jbg ![]() ![]() |
|
@sokre
Imao sam Qašu 1.6dCi u Tekna opremi. Motor je odličan - odlično vuče, malo troši, praktički možeš voziti sportski s njime. Za SUV-a od 1.6t, 4.4m i 19" gumama imao je iznenađujuće malu potrošnju. Mana je što je bučan, a ovjes je malo tvrđi. Ne švapski tvrd, ali tvrđi od Francuza. Osjeti se na humpserima. 1.2 je solidan za gradsku vožnju, ali nije za duža putovanja jer mu fali momenta pa pri preticanju i na uzbrdicama moraš dati gasa. Općenito su se 1.5 dCi i 1.6 dCi pokazali bolji od benzinaca, ali to nisu motori za gradsku vožnju. Pogledaj si Captura. Jest da je manji, ali je puno udobniji. Sada dolazi novi model pa bi se stari mogao naći na popustu da isprazne skladišta. Uzeo sam si prošle godine 1.3 automatika i preporodio sam se. Nije za sportsku vožnju jer je mjenjač kilav, ali je auto puno udobniji i tiši. |
Citiraj:
Što se tiče Captura, ne vjeruj francuzu ni dok darove nosi. 👀 Inace vozim toyotu i to je glavni auto. Ovaj bi bio drugo vozilo dok sam na terenu i za razvažanje djece po treninzima. Diesel zato otpada Napikirao sam se na mazdu 3 (onu prije ovog zadnjeg redizajna (2014-2018), ali naći dobar primjerak s dobrom opremom je znanstvena fantastika. Budget je 13-13.500k. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Ne možeš Renoa stavljati u isti koš sa Pug/Cit kramom. Otkad ih je preuzeo Fiat, dobili su i poznatu talijansku 'kvalitetu' izrade.
|
Eh da bar jesu sve od talijana pobrali, neuništive dizele, puuuuno kvalitetnije benzince i plastiku koja se ne raspada već nakon par godina.
|
Citiraj:
I ja sam imao staru Corollu i bilo me prpa francuza....nakon 5 godina posjedovanja starog Megane 3 1.5dci cak preferiram Renault kao buduci auto (Peugeot/Citroen nejdu u istu recenicu) nasparam njemacke moderne ergele :kafa: pogotovo ako me dosta jeftinije izade nego japanci (Toyota/Honda/Mazda). Nego kad smo kod japanaca i moderne Renault konekcije - sto je sa Micikama? Susjedi mi tu gore imaju Outlander PHEV vec 6 godina (leasing novog) i zadovoljni su sa njime. Frend me pitao za 2-3 godine stari Eclipse Cross reko nemam pojma. Znam da su moderni modeli preslika (ili mozda cak isti) Renault modela ali vise infa bi dobro doslo. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |
|