PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

Sanjo00 12.04.2025. 22:03

Xiaomi 15 globalna verzija 765 eura preko stranice mobileshop
Da li se negdje moze naci ovaj mobitel jos jeftinije, iskljucivo novi zapakirani globalna verzija?

Ivo_Strojnica 18.04.2025. 17:45

Evo da se pohvalim: danas ponosni vlasnik Xiaomi 15 Ultre.
Zasada vise manje ista kao i honor magic 5 pro.
Ima dosta stvari koje su mi bolje na Honoru, ali opet to je stvar navike:
Kad otvorim aplikaciju iz foldera, automatski se zatvori folder
Podrzava geste na third party launcherima
Bolji mi je vibration motor
Bolji su mi zvucnici na honoru
Bolja mi je kvaliteta razgovora na honoru

Kamere su okršaj teškaša:
Malo bolji Honor, malo Xiaomi...napravit cu usporedbu pa ih tu staviti da i sami procijenite.

U svakom slučaju, nista nova na mobitelu 3 generacije novijem.
Malo je brzi u instalacijama, ne u svakodnevnom radu, ekran vise manje isti, punjenje isto, baterija bolja na honoru zasad, ali puno cackam po xiaomiju, pa nije ni adekvatna usporedba....

locks 18.04.2025. 19:16

Malo čudno da Honor parira kamerama na Ultri, a ipak je tri godine stariji...
Ostalo me uopće ne čudi.

Bleki 12.05.2025. 20:08

Prilikom spajanja na komp, na xiaomi 15-ci moram svaki puta prebaciti na file transfer/android auto da mogu kopirati sa moba podatke. Ako prebacim default usb configuration na file transfer, spajanje na komp radi, ali onda moram svaki puta otključati mob kada ga spajam u autu na android auto. Kako da to složim?

*Riješeno. Vratio default usb configuration na no data transfer, koristio tako nekoliko puta, prebacio ponovno na file transfer i sad radi na android autu i kompu.

jp_rv 26.05.2025. 21:59

ovo radi poprilično jebene fotke...

jedino i dalje je dosta jak sharpening čak i u pro modu, iako ako se slika u 50MP onda je manje izraženo. ali zato je tu raw koji je fantastičan. sve kamere snimaju raw, sve kamere snimaju 4k... želim još isprobati ultra slow motion na 1920fps, ali vjerojatno je gimmick.
ovo je totalno spontana fotka doma. 4.3x objektiv.
https://ibb.co/dsYft6Y0

minus je da mi nestaju notifikacije od whatsappa. čujem da imam poruku, ali nema ničeg na lock screenu tj na AOD. moram uć u aplikaciju. ne svaki put, ali svaka 2-3 dana imam takvu situaciju a neznam zašto.

i prokleti assistant ili šta je već koji izleti svaki put kad spojim usb slušalice. jedigovna. to mi 13t nije radio.

Bleki 29.05.2025. 15:03

Nakon 2 tjedna korištenja Xiaomi 15-ce nemam osjećaj da je u pitanje compact flagship. Reklame sam ugasio, a mislim da to ne bi trebalo biti na mobitelu ovog levela. Ako idem instalirati apk sa neta, moram čekati retardirano odbrojavanje. Auto brightness ne radi na 15-ci bas najbolje, a na tabletu (redmi pad se 8.7) nikako. Proximity sensor mi je najgori koji sam susreo do sada. Na desnom uhu radi, na lijevom ne ugasi display za vrijeme poziva pa bude svakakvih problema. Optimizacija gasi developer options. Step counter ne radi kako treba unutar zgrada, valjda se oslanja samo na GPS signal. Probao Mi Fitness i Huawei Health i rezultat je isti. Ono što je odlično su kamere (zbog toga je i kupljen), preporodio sam se sa signalom, wifi i mobilnim. Pozicija čitača otiska prsta mi je fantastična, stvarno je brz i do sad bez greške. Ovo mi je prvi android telefon sa kojim nisam imao problema nakon prebacivanja podataka i aplikacija sa starog telefona drugog proizvođača. Sve aplikacije rade, uključujući i mobilna bankarstva (nakon reaktivacije).

tiki66 03.06.2025. 09:39

Citiraj:

Autor Bleki (Post 3806594)
Optimizacija gasi developer options.

Kakva optimizacija?

Bleki 04.06.2025. 20:25

Security i imas opciju optimizacije. Koliko vidim ne vrati developer options na default-ne postavke, samo ugasi.

tomek@vz 06.07.2025. 18:24

Ekipa jel moguće da je Xiaomi Redmi 12 updejtom maknuo FM Radio aplikaciju? Žena je u bolnici pa treba nekaj bez neta i sad vidim uopće nema više FM Radio aplikacije. Čime je zamjeniti da radi kao klasični FM radio sa prikopčanim sluškama?

Marko :) 06.07.2025. 19:13

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3811738)
Ekipa jel moguće da je Xiaomi Redmi 12 updejtom maknuo FM Radio aplikaciju? Žena je u bolnici pa treba nekaj bez neta i sad vidim uopće nema više FM Radio aplikacije. Čime je zamjeniti da radi kao klasični FM radio sa prikopčanim sluškama?

Da. Svi proizvođači mobitela malo po malo ukidaju podršku za FM radio (bez obzira na to što svaki chipset podržava isti). Izuzetno glupo, ali mi tu ne možemo napraviti apsolutno ništa.

Probaj skinuti APK s APKMirrora i instalirati, pa vidi jel radi.

https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi...2716i-release/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32.