PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

medo 10.09.2024. 21:25

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3761715)

Kupiš jeftinije auto sa 200 000km, pa znaš da te čeka zamjena kvačila, turba, remenja što već nije odrađeno.
A ne isti takav skinut na 80 000km pa na 120 000km sve počne se raspadati, auto ne valja, loša marka/model.

Samo što je taj od 200.000km skinut sa 500.000km :D

webstartm 10.09.2024. 23:04

Mirko poter provjeri auto na carvertikalu, ako je uvoz iz DE obicno imaju tocne zapise kilometraze. Ja gleda nekog passata za familiju, kilometri tocni u cenat, isto uvoz iz DE
Neki jutjuberi imaju 20-30% popusta link za cv, autoanaliza i neki drugi itd

Inace rekord po maloj km je moja mazda 3 2007 godiste,uzea je 2020 sa 52k km na satu, ispis sa cvh odgovara.Sad je vec na 113k. Al izlupana izvanka ajme, starac je vozia po Splitu...

Wolverine 11.09.2024. 01:13

Taj Carvertikal je onak, bacanje para.
Ok mozes provjerit da si das neki lazni osjecaj sigurnosti ali da je to nesto u sto mozes biti 100% siguran. Ne bas.

Niti za kilometre niti za stetu.

domy1 11.09.2024. 05:50

Meni je za dvije provjere bio prilično točan. Jedan bio udaren(kupljen u HR), drugi opako skinuta kilometraža(lijepo se vidjelo po unutrašnjosti, uvoz DE). Ovaj udaren sam bio i kupio, ali to je prodavač i napomenuo kod prodaje.
Vidim da ljudi imaju svakakvih iskustava, ovisi o slučaju.

Hamm 11.09.2024. 06:22

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3761642)
Ekipa, nemam nikoga tko se razumije u aute, a i ja sam skoro na razini ono "crni auto, bijeli auto" pa ako može vaše stručno mišljenje za: https://www.njuskalo.hr/auti/skoda-o...oglas-44064992

S obzirom na druge oglase, ovom se cijena s obzirom na kilometre čini jako dobra, a lik ga prodaje od 7. mjeseca pa ne znam smrdi li vam išta na tom oglasu?

Vidi po broju sasije na carvrrtical. Drugi vlasnik na jako malo km. ;)

Ja imam isti sa style opremom. 1.6 je ok da bolji je 2.0 ali ok je 1.6

Jucer sam ga taman malo propuhao

IMG-9710

rendula 11.09.2024. 08:00

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3761775)
Zato ja sa svojim sluzbenim u pol godine 25k km :D

Ti ko da autom ides na relaciji Zagreb-Vancouver :)

coconut 11.09.2024. 08:14

VW poskupljuje svoje ICE modele
https://www.kfz-betrieb.vogel.de/vol...7616977a08670/

DoxyTheCroat 11.09.2024. 08:14

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3761892)
Meni je za dvije provjere bio prilično točan. Jedan bio udaren(kupljen u HR), drugi opako skinuta kilometraža(lijepo se vidjelo po unutrašnjosti, uvoz DE). Ovaj udaren sam bio i kupio, ali to je prodavač i napomenuo kod prodaje.
Vidim da ljudi imaju svakakvih iskustava, ovisi o slučaju.

Meni je najbolje iskustvo bilo s Emil Freyom, iako nisam ništa kupio kod njih.
Kod jednog auta sam se jako dvoumio, rabljeni 4 godine star.
Sve je divno i krasno, žena i klinci isto zapeli za njega, meni je super ali mi nešto ne štima, a nemogu staviti prst na točno što to.
I lik mi kaže nakon pol sata pregledavanja, "Čujte, dužan sam vas obavijestiti kao prodavač da je auto sudjelovao u prometnoj nesreći, prednji lijevi kraj, sve je promijenjeno novo, i posloženo kao što vidite, ali dužan sam vas informirati".
E to je prodavač.

Mirkopoter 11.09.2024. 08:30

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3761874)
Mirko poter provjeri auto na carvertikalu, ako je uvoz iz DE obicno imaju tocne zapise kilometraze.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3761893)
Vidi po broju sasije na carvrrtical. Drugi vlasnik na jako malo km. https://forum.pcekspert.com/images/smilies/wink.gif

Ma svašta sam čuo za CarVertical, da nekad pokaže dobro, a nekad bzvz. Lik koji je kupio svoj auto nov u salonu kaže da je iz fore išao isprobati i provjeriti svoj auto da mu je skroz random podatke pokazalo tak da nemam baš povjerenja u to.

Nekako sam stava da ako ću kupovati uvezen auto onda ću ga uzeti direkt iz Njemačke.

Tumor 11.09.2024. 08:52

Zato ja cuvam sve racune od servisa, pa kad budem jednog dana prodavao aute fino ih prilozim, pa tesko onda da netko moze sumnjati u kilometrazu.
OK, moglo se svake godine skidati kilometre, ali malo tko se bas ide s time zahebavati jer to znaci da ne skidas km kod prodaje nego imas dugorocni plan koji provodis kroz niz godina da nekoga zahebes :D

stef 11.09.2024. 09:38

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3761915)
Ma svašta sam čuo za CarVertical, da nekad pokaže dobro, a nekad bzvz.

Ovo mi zvuči ko da ga puni AI, pa kad nema podataka onda izmisli :).

BTW, nekoliko kolega s posla je uzimalo auto ovdje: https://www.onlinecars.at/
Lokacija Dobl bei Lieboch kod Graza. Dobra iskustva i daju prilično detaljan opis vozila, popišu sve crtice na laku i sl.

Hamm 11.09.2024. 11:48

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3761915)
Ma svašta sam čuo za CarVertical, da nekad pokaže dobro, a nekad bzvz. Lik koji je kupio svoj auto nov u salonu kaže da je iz fore išao isprobati i provjeriti svoj auto da mu je skroz random podatke pokazalo tak da nemam baš povjerenja u to.

Nekako sam stava da ako ću kupovati uvezen auto onda ću ga uzeti direkt iz Njemačke.

Zasto mislis da ako ke iz DE da nije prevara? Znas koliko ih je bilo u poplavama pa su ih sredili?

Moras kupiti od provjere ih autokuca da budes zicer. Sve ostalo je litrija.

Frend je kupio passata i bacio ga za pola godine skroz sjeban.

Tb skoda grupa ima i skoda trznica. Znaju se tko su vlasnici i sve manje vise o autima. Tamo baci oko.

Ja sam uzeo od dojkica preko das well auto.
Auto u jamstvu i s povijescu. Doduse 30k km i godinu dana star. Nemres ga bas jako sjebati u 30k km.

prileee 11.09.2024. 12:00

Ako kupujes u DE moja preporuka je iskljucivo autokuce. Takos sam bar ja prosle godine radio i mislin da je najsigurnije da dobro prodes.
Cim bi vidia balkanska ili turska imena i/ili opcije da govore te jezike lagano skip i idemo dalje.

medo 11.09.2024. 13:05

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3761980)
Doduse 30k km i godinu dana star. Nemres ga bas jako sjebati u 30k km.

To ti misliš :D

flyer1 11.09.2024. 13:39

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3761770)
Meni starci voze corollu, 2006 godiste (zadnja prije aurisa), mislim da nemaju vise od 140k
km. Mislim da ima 3 ogrebotine. A s obzirom na godiste nebi mogli dobiti kilu kikirikija za taj auto.
Znaci toci, vozi, mislim da su promijenili par zarulja i mozda 2 seta plocica. :D :D
Beat that :D

ista situacija je kod mene bila... idealno ocuvana corolla 09/2006, bila je u najuzoj konkurenciji (uz prijespomenuti yaris) za kupovinu, na kraju ljudi povukli ponudu (stariji bracni par) jer su doma izvjecali da ne mogu kompenzirati starost/stanje omjer sa jacom trazenom svotom, pa im je bilo jednostavnije ne prodavat uopce nego uzimat nesto novije/novo uz znacajno podebljanje investiranog novca...

steta, auto je bomba za nezahtjevnog vozaca!

lowrider 11.09.2024. 14:34

Čuvajte te aute.
Danas sam vidio kako izgleda čep za ispuštanje ulja na plastičnom karteru.
Đizs......

Mirkopoter 11.09.2024. 14:37

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3761980)
Zasto mislis da ako ke iz DE da nije prevara? Znas koliko ih je bilo u poplavama pa su ih sredili?

Moras kupiti od provjere ih autokuca da budes zicer. Sve ostalo je litrija.

Frend je kupio passata i bacio ga za pola godine skroz sjeban.

Tb skoda grupa ima i skoda trznica. Znaju se tko su vlasnici i sve manje vise o autima. Tamo baci oko.

Ja sam uzeo od dojkica preko das well auto.
Auto u jamstvu i s povijescu. Doduse 30k km i godinu dana star. Nemres ga bas jako sjebati u 30k km.

Ma znam da može, ali je veća vjerojatnost da će naši balkanci ovdje skidati kilometre, nego netko gore. Mogu pojest govno i tamo i tu, ali je već šansa da ga tu pojedem.

Već sam se čuo s Fabriciom s forum.hr (poznat je općenito lik koliko sam skužio) i objasnio mi kako on kupuje i što je najsigurnije. Vjerojatno ću se s njim dogovoriti da mi to obavi i tjt.

Hamm 11.09.2024. 17:42

Citiraj:

Autor medo (Post 3761995)
To ti misliš :D

Nije ti to francuz. ;)

medo 11.09.2024. 17:51

Automobili

Kao da to ima ikakve veze kada ih se navlači i rasteže u rentacaru, u službenoj floti… Svi oni jednako vrište i krče bez obzira na marku i zemlju porijekla ;)

Hamm 12.09.2024. 09:33

Ne znam zasto se to tako gleda. Niti jedan slizbeni ili renta i auto nisam unistavao i gazio.
Vozio sam ga kao da je moj. Ne vidim poantu u unistavanju. Vjerujem da tako razmislja i vecina populacije.

Piksa 12.09.2024. 09:43

Kad smo bili mladi i nadobudni u bivšoj firmi smo imali zahebanciju na tu temu. Pitanje je na jednoj cugi bilo koji auto možeš vozit 100km/h po makadamu? Pa službeni ofc. :)
Niko ga nije tako vozio, ali you get the point. :lol2:

Goranbm 12.09.2024. 10:19

Trenutno vozim Clio IV, ali treba mi nešto malo veće, pa sam bacio oko na dva modela

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Kakva su vaša razmišljanja o ovim modelima? Ima li još štogod da se može naći u tom cijenovnom rangu a da je možda preporučljivije?

Hvala :)

Colop 12.09.2024. 10:21

Citiraj:

Autor medo (Post 3762054)
Kao da to ima ikakve veze kada ih se navlači i rasteže u rentacaru, u službenoj floti… Svi oni jednako vrište i krče bez obzira na marku i zemlju porijekla ;)

Što je jeftinije vozilo u rent a caru, to je više propatio.
Skuplja vozila su čak ok prolazila u tim situacijama.

Kaže prijatelj koji je radio u rent a caru

Ivo_Strojnica 12.09.2024. 10:24

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3762114)
Ne znam zasto se to tako gleda. Niti jedan slizbeni ili renta i auto nisam unistavao i gazio.
Vozio sam ga kao da je moj. Ne vidim poantu u unistavanju. Vjerujem da tako razmislja i vecina populacije.

Pa da, i kod nas je takvo razmišljanje.
Čuvaš ga kao da je tvoj, jer ćeš ga na kraju leasinga vjerojatno i otkupljivati.

A na kraju krajeva, službeni ili ne, ti ga voziš i bome ne želiš da ti stane nedi.

Pomo 12.09.2024. 10:35

Citiraj:

Čisto logika iz druge grane, većina populacije razmišlja upravo suprotno.
Mislim da ne kužite koliko ste društveni "snobovi".
Svi se mi, svjesno ili nesvjesno, okružujemo ljudima koji su nam tu negdje po razmišljanju, stavovima i sl. Tako da ne možeš samo po sebi i svojoj ekipi gledat.
To što ti ne razjebeš rentani auto, to ne znači da drugi neće. Štoviše, spadaš, po meni, u manji dio populacije.
Wolw je ovdje postao slike iz rente. To sve govori.

coconut 12.09.2024. 11:04

@goran
Geely je novi na tržištu i nema previše iskustava sa njime. Na papiru zvuči ok. Ono što znam da nijedan Geely nema navigaciju, čak ni kao opciju. Voziš ga dok traje gara, a onda ga se riješiš pa si na miru.
Dacia izgleda jeftinijie, ali se o njoj sve zna. Ima provjerenu Renoovu mehaniku, ali ne i njegovu udobnost.

Goranbm 12.09.2024. 11:28

Citiraj:

Autor coconut (Post 3762137)
@goran
Geely je novi na tržištu i nema previše iskustava sa njime. Na papiru zvuči ok. Ono što znam da nijedan Geely nema navigaciju, čak ni kao opciju. Voziš ga dok traje gara, a onda ga se riješiš pa si na miru.
Dacia izgleda jeftinijie, ali se o njoj sve zna. Ima provjerenu Renoovu mehaniku, ali ne i njegovu udobnost.

Hvala ti na odgovoru :) Vidiš to za navigaciju mi je promaklo, nisam to ni vidio, iako mu dodatna oprema, kao što kažeš na papiru, izgleda super. Što se tiče Dacie, sviđa mi se to što je u njoj Renault, jer evo već nekoliko godina vozim Clia, i zadovoljan sam, i čitao/čuo sam priče da je kvaliteta unutrašnjosti i udobnost niža, ali sam se nadao da je možda i to malo poboljšano u novom modelu :D Jedino ne znam da li da u slučaju Dacie ciljam benzinca ili hibrida.

I da li postoji nešto u rangu SUV-a, cca 27.000 EUR da bi bilo bolje od Dacie recimo?

xlr 12.09.2024. 11:34

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762126)
Trenutno vozim Clio IV, ali treba mi nešto malo veće, pa sam bacio oko na dva modela

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Kakva su vaša razmišljanja o ovim modelima? Ima li još štogod da se može naći u tom cijenovnom rangu a da je možda preporučljivije?

Meni je Coolray bio u startu out jer ima panorama krov (imao ga, ne hvala), manji gepek i izgleda prekicasto (stvar ukusa). I to oko navigacije. Nisam ga vozio. Brinulo me i to sto su novi i nema puno iskustava i nisam htio biti early adopter. GF srednji paket sa bojom ipak ide na 27k eura.
Odlicno opremljenog i30 sa lagera sam mogao dobiti za 27k eura.

Mislim da se o Dusteru vise manje sve zna.

Na kraju sam uzeo S-crossa (25,5k eura s bojom). Dosta opreme, provjerena mehanizacija i ako ti ne smeta plastika unutra onda baci oko i na njega. Gepek solidan, mislim da Duster ipak ima veci.

Goranbm 12.09.2024. 11:51

Citiraj:

Autor xlr (Post 3762145)
Meni je Coolray bio u startu out jer ima panorama krov (imao ga, ne hvala), manji gepek i izgleda prekicasto (stvar ukusa). I to oko navigacije. Nisam ga vozio. Brinulo me i to sto su novi i nema puno iskustava i nisam htio biti early adopter. GF srednji paket sa bojom ipak ide na 27k eura.
Odlicno opremljenog i30 sa lagera sam mogao dobiti za 27k eura.

Mislim da se o Dusteru vise manje sve zna.

Na kraju sam uzeo S-crossa (25,5k eura s bojom). Dosta opreme, provjerena mehanizacija i ako ti ne smeta plastika unutra onda baci oko i na njega. Gepek solidan, mislim da Duster ipak ima veci.

Super, tnx. Pogledam i S-Cross :)

medo 12.09.2024. 12:04

Automobili

Citiraj:

Autor Colop (Post 3762128)
Što je jeftinije vozilo u rent a caru, to je više propatio.
Skuplja vozila su čak ok prolazila u tim situacijama.

Kaže prijatelj koji je radio u rent a caru

Dodao bih, najskuplji su ok prolazili pogotovo automatici više klase. Ovo sve ostalo…

Citiraj:

Samo ti vjeruj :D

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 3762126)

- nova Dacia Duster
- Geely Coolray

Novi Duster je na bazi Clia V. On njemu se ne zna ništa pogotovo o novom 1.2TCe direktašu s tri cilindra koji radi u Millerovom ciklusu. Dizla nema. Ja ga ne bi jer će sigurno biti puno dječjih bolesti.

Uzmi Joggera ako ti 1.0 motor nije preslab.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05.